Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Cryptload pitanje....
STRANA 1 OD 1
murakami Cryptload pitanje.... 13.08.2008. 12:57 T11419

status: user
broj poruka: 198
Da li neko od vas zna da li i ako moze kako da smanjim vreme izmedju pokusaja skidanja fajla?
On na svakih 15 sekundi proba i to nije dovoljno brzo posto mi stalno uleti neko i onda sledecih X sati ne mogu da skidam nista...( proxy sta da radima... )

Hvala unapred !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Eh... 15 sekundi razlike izmedju... 13.08.2008. 13:12 #66051

broj poruka: 7769
15 sekundi razlike izmedju kvalifikovanja za down ili ne...
Slabije ja sam pokusavao sve sto sam video ali ne uspeh to da sredim.
Generalna taktika je da ubacis nekoliko manjih fajlova pa onda one vece ili naizmenicno cisto da ti budes u prednosti. Fajlovi od recimo 35-40mb traze cekanje od 50-tak sekundi tako da 50+15=65 sekundi cekanja sto je manje od cekanja na fajl od 100mb koje je 82 sekunde sto ce reci da si se ti kvalifikovao a ostali nisu.

Ako neko zna kako skratiti tih famoznih 15 sekundi bas bih se obradovao.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Miglia Promeniti program 13.08.2008. 14:16 #66060

broj poruka: 32
Registrovao sam se samo da pokusam da pomognem. Resenje bi moglo da bude koriscenje drugog programa Jdownloader. Ima dosta opcija za podesavanje pa i da sam korisnik odredi Read Timeout i Connect Timeout (Request) u ms.

pasduh Re: Cryptload pitanje.... 13.08.2008. 15:25 #66076

broj poruka: 451

Ako sam ja dobro ukapirao to sa vremenima 15sc. nije dovoljno zato ti i prikazuje kao da vec neko skida isto to. Idealno vreme bar meni je 102 sec. i onda bez problema idu jedan za drugim. Da ne bi cekao x sati iskljucuj i ukljucuj crypt dok se ne pojave 102 sec.
Sve ovo ako si free user naravno.
pozzzzz
murakami Re: Re: Cryptload pitanje.... 13.08.2008. 16:09 #66082

Meni upravo kad se zavrsi skidanje jednog fajla cekanje do sledeceg je 102 sekunde a cekanje na rapidu mislim 89 sekundi tako da upravo tih desetak sekundi preko mi ujebe sledeci download odnosno neko drugi uleti i skida fajlove, dakle po meni tih 15 sekundi pravi problem .......

::
:: Ako sam ja dobro ukapirao to sa vremenima 15sc. nije dovoljno zato ti i prikazuje kao da vec neko skida isto to. Idealno vreme bar meni je 102 sec. i onda bez problema idu jedan za drugim. Da ne bi cekao x sati iskljucuj i ukljucuj crypt dok se ne pojave 102 sec
:: Sve ovo ako si free user naravno
:: pozzzzz
nidzic ... 13.08.2008. 16:53 #66088

broj poruka: 215
Koliko sam ja primetio cini mi se da vreme cekanja zavisi od servera preko kog ide skidanje sa rapida. Meni nekad bude 102 sec a nekad 70 sec a u oba slucaja skidam fajl od 100mb.

nidzic ... 13.08.2008. 16:56 #66089

broj poruka: 215
A evo sad vidim medju opcijama plugins/hoster/rapidshare.com/prefered server pa probaj da koristis jedan po jedan mozda ti to resi problem. Meni sve sljaka bez problema pa me mrzi da se bakcem s tim ali dao sam ti ideju..

pasduh Re:Re: Re: Cryptload pitanje.... 13.08.2008. 17:20 #66093

Zaista ne znam zasto tebi pravi problem ta razlika izmedju 89 i 102 sec. meni se to ne desava. Kod mene problem dolazi kad izmedju dva fajla vreme cekanja iznosi manje od 89sec. tj iznosi 15sec. i tad mi ispisuje upozorenje da mi je time wait prekratak odnosno da vec neko koristi istu IP pa moram da cekam dok taj neko ne zavrsi. Tad zatvorim pa otvorim crypt i sve je OK (istina nekad po 3-4 puta). Ovo se desava, ali ne tako cesto. Skoro da sam uveren ako ti je vreme cekanja uvek preko 89 sec. ne moze niko da ti se uvali preko reda, problem nastaje kad je vreme cekanja krace od propisanog za rapid.Kod mene to iznosi kao po pravilu 15 sec. inace pici kao blesavo.
pozzzzz
MaliAbner Re: Re:Re: Re: Cryptload pitanje.... 13.08.2008. 18:25 #66095

broj poruka: 7769
Kako bre mislis da ne pravi problem, pravi itekako ga pravi...
Znaci kad rucno skidas tebi je cekanje recimo iz opere 82 sekunde i onda dobijes mogucnost da zapocnes skidanje...
Kad skidas automatski preko Crypta onda ti je cekanje 82+15=97 i sta mislis ko ce da skine ako su vise ljudi na istoj IP adresi recimo i nekoj firmi...

Pa normalno da ce onaj ko koristi Crypt da bude viseci zbog tih 15 sekundi, zato sto onaj ko skida preko recimo Opere ima 15 sekundi prednosti samo sto mora da prvi put da potrefi tajming.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Zaista ne znam zasto tebi pravi problem ta razlika izmedju 89 i 102 sec. meni se to ne desava. Kod mene problem dolazi kad izmedju dva fajla vreme cekanja iznosi manje od 89sec. tj iznosi 15sec. i tad mi ispisuje upozorenje da mi je time wait prekratak odnosno da vec neko koristi istu IP pa moram da cekam dok taj neko ne zavrsi. Tad zatvorim pa otvorim crypt i sve je OK (istina nekad po 3-4 puta). Ovo se desava, ali ne tako cesto. Skoro da sam uveren ako ti je vreme cekanja uvek preko 89 sec. ne moze niko da ti se uvali preko reda, problem nastaje kad je vreme cekanja krace od propisanog za rapid.Kod mene to iznosi kao po pravilu 15 sec. inace pici kao blesavo
:: pozzzzz
murakami Re: Re: Re:Re: Re: Cryptload pitanje.... 13.08.2008. 18:48 #66097

Upravo tako !
To je poenta !
Nego je namestio na automatic update i on mi sada sa 1.1.3. podigao na 1.1.4. ...
Ja ukljucio opet da skidam i sad jedanput put ceka 15 sec pa drugi put ceka 300 sec i tako neizmenicno !!!!!

I to im je kao nova verzija `poboljsana?????

:: Kako bre mislis da ne pravi problem, pravi itekako ga pravi..
:: Znaci kad rucno skidas tebi je cekanje recimo iz opere 82 sekunde i onda dobijes mogucnost da zapocnes skidanje..
:: Kad skidas automatski preko Crypta onda ti je cekanje 82+15=97 i sta mislis ko ce da skine ako su vise ljudi na istoj IP adresi recimo i nekoj firmi..
:: Pa normalno da ce onaj ko koristi Crypt da bude viseci zbog tih 15 sekundi, zato sto onaj ko skida preko recimo Opere ima 15 sekundi prednosti samo sto mora da prvi put da potrefi tajming
:: Tomato Republic Of Serbia !!
:: ::
:: :: Zaista ne znam zasto tebi pravi problem ta razlika izmedju 89 i 102 sec. meni se to ne desava. Kod mene problem dolazi kad izmedju dva fajla vreme cekanja iznosi manje od 89sec. tj iznosi 15sec. i tad mi ispisuje upozorenje da mi je time wait prekratak odnosno da vec neko koristi istu IP pa moram da cekam dok taj neko ne zavrsi. Tad zatvorim pa otvorim crypt i sve je OK (istina nekad po 3-4 puta). Ovo se desava, ali ne tako cesto. Skoro da sam uveren ako ti je vreme cekanja uvek preko 89 sec. ne moze niko da ti se uvali preko reda, problem nastaje kad je vreme cekanja krace od propisanog za rapid.Kod mene to iznosi kao po pravilu 15 sec. inace pici kao blesavo
:: :: pozzzzz
pasduh ccc 13.08.2008. 19:51 #66101

Zaboga sam si napisao da ti proba na svakih 15 sec. i da ti to nije dovoljno brzo, a ja ti odgovaram da ne mozes obnoviti vezu za 15 sec. jer ti je prekratak time wait (ispise ti to u donjem desnom uglu) prosto moras cekati minimum 82 sec. ili nesto vise da bi ti rapid dozvolio ponovni down i zato te crypt stavlja da cekas 102 sec. (najcesce). Samo kao premium mozes brze od tih 15 sec.

to ti je muka nas free user-a

:: Da li neko od vas zna da li i ako moze kako da smanjim vreme izmedju pokusaja skidanja fajla
:: On na svakih 15 sekundi proba i to nije dovoljno brzo posto mi stalno uleti neko i onda sledecih X sati ne mogu da skidam nista...( proxy sta da radima... )
:: Hvala unapred !!!
pasduh ah da 13.08.2008. 19:55 #66103

iskljuci automatic update, iz nekog razloga meni nepoznatog
cini mi se da je to preporucio saske nedavno u razzgovoru bas na ovu temu
pozzzz
murakami Re: ccc 14.08.2008. 00:49 #66150

Brate ne shvatas sta ti pricam on kad skine jedan fajl sledeci odmah ima wait time 100 i kusur sekundi sto je duze od cekanja na rapidu sto znaci da za tih dodatnih 15 sekundi moze njih 15 ili vise da uleti sa skidanjem pre mene....kao sto je i maliabner objasnio...

:: Zaboga sam si napisao da ti proba na svakih 15 sec. i da ti to nije dovoljno brzo, a ja ti odgovaram da ne mozes obnoviti vezu za 15 sec. jer ti je prekratak time wait (ispise ti to u donjem desnom uglu) prosto moras cekati minimum 82 sec. ili nesto vise da bi ti rapid dozvolio ponovni down i zato te crypt stavlja da cekas 102 sec. (najcesce). Samo kao premium mozes brze od tih 15 sec.
:: to ti je muka nas free user-a
:: :: Da li neko od vas zna da li i ako moze kako da smanjim vreme izmedju pokusaja skidanja fajla
:: :: On na svakih 15 sekundi proba i to nije dovoljno brzo posto mi stalno uleti neko i onda sledecih X sati ne mogu da skidam nista...( proxy sta da radima... )
:: :: Hvala unapred !!!
Miglia Jos jedan pokusaj 14.08.2008. 11:07 #66177

Cryptload kao i USD dodaju po 15 sekundi i tu nema pomoci. Jdownloader ne dodaje nista znaci samo onoliko koliko zahteva Rapidshare. Znam ja sta je navika ali ko proba JD ne vraca se vise na CL.

Miglia Jos jedan pokusaj 14.08.2008. 11:24 #66181

Cryptload kao i USD dodaju po 15 sekundi i tu nema pomoci. Jdownloader ne dodaje nista znaci samo onoliko koliko zahteva Rapidshare. Znam ja sta je navika ali ko proba JD ne vraca se vise na CL.

murakami Re: Jos jedan pokusaj 15.08.2008. 02:57 #66292

Evo sledim tvoj savet i pokusacu sa tim Jdownloader-om !!!
Nadam se da i u njemu moze da se naredjaju fajlovi sa rapida i da se ne smaras sa svakim pojedinacno i da moze da cekira da li su mrtvi fajlovi ili ne ?
Pozz!!!

:: Cryptload kao i USD dodaju po 15 sekundi i tu nema pomoci. Jdownloader ne dodaje nista znaci samo onoliko koliko zahteva Rapidshare. Znam ja sta je navika ali ko proba JD ne vraca se vise na CL
murakami 15.08.2008. 22:03 #66387

Probao sam jdownloader i nisam odusevljen....narocito time sto je kod njega cekanje 2 minuta ?!?!?!?!? A kod cryptload-a 15 sec.....
Ziveo Cryptload !!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs