Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Opera 9.5 vs IE7 vs FireFox 3 - za neodlucne i neupucene!
STRANA 1 OD 1
MACHINE Opera 9.5 vs IE7 vs FireFox 3 - za neodlucne i neupucene! 07.08.2008. 15:39 T11324

status: user
broj poruka: 5704
nakon podrobnog testiranja mogu slobodno da kazem da je Opera bez premca i ubedljivo najbolji WEB browser. Pa ko je neodlucan neka najpre proba Operu. Pogotovo za slabije masine. Mozilla FF3 na starijim masinama klase P3 1GHz i 512MB kada se ucitaju sve flash animacije sajta toliko optereti procesor da je nemoguce ista drugo raditi, cak ni kucati najobicniji text. To je posledica jalovog algoritma koji je prilicno neoptimizovan. Opera ima daleko potentniji engine/core sto se tice brzine i flexibilnosti a sigurnost, stabilnost i kompatabilnost su na istom nivou. Naravno, InternetExplorer je nesto losiji od oba, bar sto se tice tromosti. Moje `istrazivanje` daje prednost `Pevaljki` ispred ostalih pretrazivaca :)

- A N G E L -
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Saske ... 07.08.2008. 15:53 #65312

broj poruka: 1117
ma dzabe kad sam se ja totalno navuko na FF...dokle god bude radila kako treba necu je menjati...sta cu kad ne volim promene...a to sto se tice flash animacija i Firefox-a je potpuno tacno i to me je jedno vreme prilicno nerviralo sto budzi procesor i kada tab sa animacijama nije u fokusu...to im je stvarno ozbiljan propust i trebalo bi to da oprave...

Overclocking is the way of life!!!

VMARC voljeni FF 07.08.2008. 16:14 #65314

broj poruka: 9420
Koristicu ga i dalje iako imam ogroman problem sa opeterecenjem procesora. Naime, kada mi je laptop na bateriji i ukljucen ff3, toliko mi optereti cpu da mora raditi na punom kloku i baterija mi drzi ne vise od dva sata. Nadam se da ce to ubrzo resiti. Operu jednostavno ne volim, iako priznajem da je odlicna. Jednostavno ne volim njen iterfejs.

dabliju dabliju dabliju tacka er te es tacka r s

MaliAbner Verzije Opere 9.xx 07.08.2008. 16:30 #65318

broj poruka: 7769
Jednostavno treba reci da Opera 9.51 radi do kesice a ostale tu i tamo, nikako ne skidati i probati 9.50 zato sto pravi probleme, pre nje je bila verzija 9.27 i ona je radila savrseno.

Vedeh da neki koriste 9.52 ali ne znam odakle je skinuse, ja skidam samo sa https://www.Opera.com i nista drugo a tamo je i dalje samo v9.51, koristim je od verzije 6.xx i nemam nikakvu primedbu jer i onda a i sada inovator u svemu i svacemu.

Tomato Republic Of Serbia !!!

dcosin Opera 9.52 build 10100 beta 07.08.2008. 16:58 #65330

broj poruka: 61
http://snapshot.opera.com/windows/o952s_10100m.exe
SkyFire Re: Opera 9.52 build 10100 beta 07.08.2008. 17:05 #65332

broj poruka: 18472
Ih,pretece me dok sam uploadovao na rapid...Nema veze..Evo jos jednog linka...

http://rapidshare.com/files/135562196/o952s_10089m.rar.html

I Want to believe - The truth is out there
OC House
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: http://snapshot.opera.com/windows/o952s_10100m.exe
hocukuci Opera 9.27 07.08.2008. 17:22 #65335

broj poruka: 296

Koristim je vec nekoliko meseci, i nemam reci, veoma lagan pretrazivac, prosto leti, nemam nameru da je menjam.

Sve pohvale za Operu

Mladenk hm 07.08.2008. 18:16 #65341

broj poruka: 89

mene firefox ubija...narocito na sajtu pcberze...ali jbg...jedino to imam na acer aspire one :(
gile23 ... 07.08.2008. 18:35 #65347

broj poruka: 9121
Opera jeste odlicna ali kad se naviknes na Firefox onda sta ces! Ali nadam se da ce popraviti to. Meni covece da li zbog virusa ili zbog slabosti kompa (AMD Athlon 2400+ 1.6GHz procesor, Radeon 9550X2 graficka, 512MB rama, najbitnije karakteristike) potpuno zakuca IE7 da li je to zbog piratskog Windowsa (ne mogu da instaliram Windows Media player 11) koji su mi instalirali u nekoj poznatoj prodavnici racunarske opreme, totalno zakuca tako da moram da ga kilujem iz Task Managera! Sad mi dolazi nov komp pa cu videti da li vredi koristiti IE7 najavili su IE8 cak mislim da ima vec bete verzija!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Saske Re: hm 07.08.2008. 18:41 #65348

broj poruka: 1117
instaliraj AdBlock Plus i uzivaj...

Overclocking is the way of life!!!

::
:: mene firefox ubija...narocito na sajtu pcberze...ali jbg...jedino to imam na acer aspire one :(
-ShonE- FireFox 07.08.2008. 19:20 #65351

broj poruka: 3529

Uh choveche kako te navuce Fox, najstranije, gomila addon-ova i koje-kakvih plugin-ova, da odlepis, nema sanse da bih sad probao nesto drugo!!!
rasha44 Opera 07.08.2008. 19:53 #65357

broj poruka: 1492
Koristim je najmanje 7-8 godina. Po meni je uvek bila najbrža. Nadadno sam probao Firefox i kad sam video da za gomilu stvari koje Opera vec ima u sebi moram da skidam i instaliram plugin-ove, odustao sam načinom naglim.
Sem toga, Opera ima mnogo više opcija za podešavanje interfejsa, pa joj je i to prednost.

S druge strane, znam šta znači navika pa poštujem svekoji zbog toga koriste neki drugi browser. Jedino je IE g***o neopevano.

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Jebivetar Preshao sam na Operu, zalim za Firefox 07.08.2008. 19:55 #65358

broj poruka: 2386
Navukao sam se na Firefox zbog ekstenzija i izgleda...Mada koristim verziju 2.14, ne 3.Teshko mi je da promenim browser. Do sada sam smatrao Operu kao dobar browser, imam je vec dugo na kompu, ali nisam bio siguran kako ce teci navikavanje i Firefox mi je bio primaran. Danas me je MACHINE podstakao da ipak promenim neshto, i evo konfigurisao sam Operu po svom ukusu, a bice tu josh promena verovatno jer nisam pokushao sve da izvalim. Polako. Za sada, a to sam znao i pre, dokazuje da je najlakshi i najbrzi browser. Svidja mi se tu josh par stvari, ali za kompletan utisak treba josh vremena...

banep Re: Verzije Opere 9.xx 07.08.2008. 20:26 #65361

broj poruka: 537
Prepisujem...

:: Jednostavno treba reci da Opera 9.51 radi do kesice a ostale tu i tamo, nikako ne skidati i probati 9.50 zato sto pravi probleme, pre nje je bila verzija 9.27 i ona je radila savrseno
:: Vedeh da neki koriste 9.52 ali ne znam odakle je skinuse, ja skidam samo sa https://www.Opera.com i nista drugo a tamo je i dalje samo v9.51, koristim je od verzije 6.xx i nemam nikakvu primedbu jer i onda a i sada inovator u svemu i svacemu
:: Tomato Republic Of Serbia !!
Erestun Takodje navikao na FF, ali 07.08.2008. 20:45 #65365

broj poruka: 1797
Opera je odlican browser i jako mi se svideo. Koristim i njega takodje na poslu, ali zbog navike malo slabije. Sver zavisi od izbora ljudi, pozdrav.

JOSILENKO E kad mi neko kaze da koristi Firefox zato sto mu lepse izgleda od opere 07.08.2008. 22:05 #65383

broj poruka: 1013
E kad mi neko kaze da koristi Firefox zato sto mu lepse izgleda od opere... prosto ne znam sta da pomislim. Pa oni su isti!!!! Sta - dugme za homepage ima lepsu kucicu na ikonici, ima lepsu strelicu za undo? .... Mislim stvarno!!! Imaju iste ikonice i maltene iste menije, iste tabove i jedan i drugi su presli na vista izgled i sad su skoro totalno isti. I u funkciji su skoro isti, stim sto ima nekoliko korisnih sitnica u kojima je Opera bolja
-Opera mi manje opterecuje komp
-Lakse su skracenice preko tastature, pogotovu kad radis sa vise tabova (preko numerickih)
-Moze da se zumira ceo page i to na taster +, dok je kod firefoxa moguce zumirati samo text
-Ima mesta za 9 omiljenih bookmarka koje stoje na start page, korisna stvar
Ali izgleda da je Oprera nestabilna, stalno mi puca ma koju verziju da stavim, a od skoro nece ni da mi radi. Tako da sam na firefoxu dok ne reinstaliram windows
JOLE

Equinoxe Re: FireFox 07.08.2008. 22:31 #65388

broj poruka: 12057

Dobar odgovor. Firefox je kompletnija aplikacija, mocnija, ali isto tako i zahtevnija. Bilo koji prosecan komp izlazi sa njom na kraj bez problema.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

:: Uh choveche kako te navuce Fox, najstranije, gomila addon-ova i koje-kakvih plugin-ova, da odlepis, nema sanse da bih sad probao nesto drugo!!!
Zmajko ... 07.08.2008. 22:50 #65389

broj poruka: 1228
Firefox - ubedljivo najbrzi i najbolji pretrazivac.

1. Firefox
2. Opera
3. Safari
4.
5.
6. Internet Explorer
xenox Za VMARC-a 08.08.2008. 00:05 #65398

broj poruka: 1400
skini Hardware Notebook Controll, pa ogranici CPU na najnize (Max. Brttery) pa nek uzima kolko oce :)) Kod mene je non stop na tom podesavanju jer se ovaj tupavi turion greje za medalju, a ionako ne zutim nigde :))) E da, i bloker flasha je mnogo lep plugin...

drdexi OPERA 08.08.2008. 08:15 #65410

broj poruka: 47
i iskljucivo OPERA

MaliAbner Ja polazim samo od jedne stvari... 08.08.2008. 09:29 #65418

broj poruka: 7769
Da li je logicno da jedan proizvod kome trebaju dodatci trece strane (prva strana je proizvodjac druga korisnik) moze da bude bolji od drgugo proizvoda kome to nije potrebno.

Pri svemu tome treba misliti i o tome ko pise te dodatke na koji nacin i da li su mu namere casne...

Tomato Republic Of Serbia !!!

Zmajko Re: E kad mi neko kaze da koristi Firefox zato sto mu lepse izgleda od opere 15.08.2008. 14:27 #66343

broj poruka: 1228
Sve sto si naveo (a i sotali) je stvar licnog ukusa i opazanja. Na svim koliko-toliko objektivnim sajtovima je Firefox dobio bolje ocene od Opere. Da nema FF-a definitivno bi izbor pao na Operu ali ovako...

BTW, Zoom cele strane radi i u FF-u (3 doduse) samo ga treba znati koristiti (ctrl+scroll ili ctrl+ znak plus).
Toliko.

:: E kad mi neko kaze da koristi Firefox zato sto mu lepse izgleda od opere... prosto ne znam sta da pomislim. Pa oni su isti!!!! Sta - dugme za homepage ima lepsu kucicu na ikonici, ima lepsu strelicu za undo? .... Mislim stvarno!!! Imaju iste ikonice i maltene iste menije, iste tabove i jedan i drugi su presli na vista izgled i sad su skoro totalno isti. I u funkciji su skoro isti, stim sto ima nekoliko korisnih sitnica u kojima je Opera bolj
:: -Opera mi manje opterecuje kom
:: -Lakse su skracenice preko tastature, pogotovu kad radis sa vise tabova (preko numerickih
:: -Moze da se zumira ceo page i to na taster +, dok je kod firefoxa moguce zumirati samo tex
:: -Ima mesta za 9 omiljenih bookmarka koje stoje na start page, korisna stva
:: Ali izgleda da je Oprera nestabilna, stalno mi puca ma koju verziju da stavim, a od skoro nece ni da mi radi. Tako da sam na firefoxu dok ne reinstaliram window
:: JOL
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs