Znaci ljudi ja ne znam da li je ovo neka fora ili ko koga ovde vise zaje_ava!Zovem vec vise puta u non stop me prvo ostave na cekanju da bi mi na kraju rekli da nisu u mogucnosti tj. da nemaju priključci za ovaj deo Novog Sada...Da li neko moze da mi da malo odredjeniju informaciju postoji li zaista mogucnost ili ne jer me smara vise ovo njihovo zaje_avanje!Isao bih na tu varijantu ADSL pre nego na SBB jer mi se nikako ne svidja!
Ja sam se pre godinu i po dana prijavio i kod Beotel-a, SezamPro-a, Verat-a, EuNet-a i Telekom-a...
Jedino su mi iz Telekoma odgovorili da imaju mogucnosti za realizaciju i u roku od 72 sata dana sam imao internet u funkciji.
Ovi ostali kao nemaju dovoljan broj portova... jedan moj tvrdoglavi komsija ceka vec dve godine Eunetove portove, tako da od toga za sada `leba nema`, a 99% sigurno nece ni biti ista u bliskoj buducnosti, mozda samo ako budu neki novi izbori ili tako nesto.
Inace, ovde se, koliko ja znam, niko ne zali na SBB... nisam cuo da je iko imao ikakvih problema sa pucanjem veze, a kamoli da je bio prinudjen da razbija glavu nekom nadobudnom idiotu zaposlenom u korisnickom centru zato sto ovaj nije radio svoj posao a pritom glumio nekakav autoritet apsolutno bez razloga i potrebe...
A sa Telekomovim zaposlenima koji `izlaze u susret korisnicima` i nije bas redak slucaj da se neko pobije, bar koliko sam nacuo, jer se izgleda bas cesto desava da se `izbegavanje korisnika na apsolutno svaki moguci nacin` i `uterivanje straha izmedju redova` i `davanje odgovora na nepostavljena pitanja` smatra `uslugom`.
Ja licno nisam imao ama bas nikakvih problema... mozda 3 puta u proteklih godinu i nesto sam na mozda po 15-20 minuta cekao da se uspostavi veza, i to sve negde oko 21-22h, inace se modem odmah konektuje, od ukljucivanja pa taman dok se podigne Windows, za ~30-40 sekundi, a ukljucujem u isto vreme i modem i komp, i iskljucujem ih u isto vreme, jer mi se cini da se mnogo greje ovaj modem, pa ga ne ostavljam konstantno ukljucenog.
p.s. Poznajem mozda 15 ljudi koji koriste SBB...
Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Sto se tice SBB-a ne svidjaju mi se njihovi paketi...Jednostavno je na ADSL-u,sve ti je FLAT i protok koji zelis...Inace ja to ne uzimam za sebe,ja imam 1.5 MB ADSL Telekom od kako se pojavio u mom gradu ali mi ovo treba za devojku kojoj je net neophodan.Znaci neki paketic tipa 512 sa solidnim Download-om da ne gusi i ne pada protok...Koliko sam cuo za SBB tu je protok dosta slabiji i ogranicen Gigabajtima i sl...E sad mozda nisam bas najbolje obavesten ali bi ipak pre svega isao na varijantu ADSL ako je moguce ikako!
:: Ja sam se pre godinu i po dana prijavio i kod Beotel-a, SezamPro-a, Verat-a, EuNet-a i Telekom-a.. :: :: Jedino su mi iz Telekoma odgovorili da imaju mogucnosti za realizaciju i u roku od 72 sata dana sam imao internet u funkciji :: :: Ovi ostali kao nemaju dovoljan broj portova... jedan moj tvrdoglavi komsija ceka vec dve godine Eunetove portove, tako da od toga za sada `leba nema`, a 99% sigurno nece ni biti ista u bliskoj buducnosti, mozda samo ako budu neki novi izbori ili tako nesto :: :: Inace, ovde se, koliko ja znam, niko ne zali na SBB... nisam cuo da je iko imao ikakvih problema sa pucanjem veze, a kamoli da je bio prinudjen da razbija glavu nekom nadobudnom idiotu zaposlenom u korisnickom centru zato sto ovaj nije radio svoj posao a pritom glumio nekakav autoritet apsolutno bez razloga i potrebe... :: :: A sa Telekomovim zaposlenima koji `izlaze u susret korisnicima` i nije bas redak slucaj da se neko pobije, bar koliko sam nacuo, jer se izgleda bas cesto desava da se `izbegavanje korisnika na apsolutno svaki moguci nacin` i `uterivanje straha izmedju redova` i `davanje odgovora na nepostavljena pitanja` smatra `uslugom` :: :: :: Ja licno nisam imao ama bas nikakvih problema... mozda 3 puta u proteklih godinu i nesto sam na mozda po 15-20 minuta cekao da se uspostavi veza, i to sve negde oko 21-22h, inace se modem odmah konektuje, od ukljucivanja pa taman dok se podigne Windows, za ~30-40 sekundi, a ukljucujem u isto vreme i modem i komp, i iskljucujem ih u isto vreme, jer mi se cini da se mnogo greje ovaj modem, pa ga ne ostavljam konstantno ukljucenog :: :: p.s. Poznajem mozda 15 ljudi koji koriste SBB.. :: :: Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно :: ::
Ako ti telekom kaze da na toj centrali nema portova onda znaj da ih sigurno nema. Inace ako na nekoj centrali nema portova onda nema ni za jednog provajdera, ne moze NPR. da za Sezam ima a za Beotel nema jer provajderi ne zakupljuju portove po centralama 10 na ovoj 20 na onoj i sl. nego globalno ( 100, 1000 komada ) pa kako ih gde iskoriste u zavisnosti od prijava potencijalnih korisnika i stanja slobodnih portova po centralama. Poredjenje BGD, NS i sl. je nepotrebno, svuda je tako. Ukoliko za Verat nema a za telekom ima, sta da kazem nego `oj Srbijo medju sljivama`.
@Slavuj
cim se prijavis za proveru kod odredjenog provajdera ( necu da imenujem, prepoznajte sami ) on odmah kaparise port za sebe bez obzira da li ces ikad i da li ces uopste uzeti adsl i stavi tvoj port u pocetak realizacije, te kad bilo koji provajder uputi broj na proveru dobije odgovor da nema mogucnosti iz razloga sto ne mogu dva ADSL-a na jednoj liniji
:: Sto se tice SBB-a ne svidjaju mi se njihovi paketi...Jednostavno je na ADSL-u,sve ti je FLAT i protok koji :: zelis...Inace ja to ne uzimam za sebe,ja imam 1.5 MB ADSL Telekom od kako se pojavio u mom gradu ali
Pa imas na SBB iste pakete kao na ADSL i to po istoj ceni (ali je i odnos isti tj 1/8) i isto su flat itd. Naravno, ako mnogo koristis p2p onda je mozda bolje da uzmes neki od paketa gde je taj odnos 1/2 cisto da bi ti ratio bio bolji :) Naravno, ti paketi su skuplji...
Sto se kvaliteta tice, meni se kablovski net pokazao kao pouzdaniji... Kod ADSL je bilo dana kad je veza pucala na svakih 5-6 minuta, a posle su im serveri za autentifikaciju bili optereceni pa ne mozes ni da se nakacis na net :( Ovde obicno nema neta ako im se u nekoj od usputnih stanica dogodi havarija (na Banjici se desi da nema struje)
Jedino su mi iz Telekoma odgovorili da imaju mogucnosti za realizaciju i u roku od 72 sata dana sam imao internet u funkcij
Sve ti je receno. Koji su to jadnici. Poslednji su poceli sa Adsl-om a imaju skoro duplo vise adsl korisnika od nasih najvecih provajdera. Kako? Proculo se da su dobri.... ma vazi. Mamicu im monopolsku.
@ sky uzmi sbb kabal po definiciji mora da radi bolje od adsl-a ___________________________________
Bez Telekoma nema ni drugih provajdera ADSL-a. Nazalost, tako je. Sbb je dobar, pogotovo sada kada su uveli pakete kao ADSL(prim. 512/64 1390din.). Prednost SBB-a je shto ne morash placati svaki mesec. Ali opet na ADSL-u ako potpishesh na vishe od godinu dana mozesh dobiti lep popust za pakete, i samo zbog toga razmishljam da predjem na ADSL. Stvar je vasheg izbora, mogucnosti uvodjenja i nachina korishcenja. Da, SBB ima i pakete sa ogranichenom kolichinom prenetih podataka.
Vec vise od godinu dana koristim usluge Beotel-a i mogu ti reci da su sasvim OK. Veza je stabilna i protok je dobar.ja se inace nalazim u blizini NNaselja, ako ti to nesto znaci. Inace cekao sam jedan dan na odgovor o tehnickim mogucnostima, a sedmi dan dobio prikljucak. I podrska im je sasvim dobra,a imaju i strpljenja.To su moji licni utisci, ali odluka je na tebi.
:: :: :: Vec vise od godinu dana koristim usluge Beotel-a i mogu ti reci da su sasvim OK :: Veza je stabilna i protok je dobar.ja se inace nalazim u blizini NNaselja, ako ti to nesto znaci :: Inace cekao sam jedan dan na odgovor o tehnickim mogucnostima, a sedmi dan dobio prikljucak. I podrska im je sasvim dobra,a imaju i strpljenja.To su moji licni utisci, ali odluka je na tebi :: :: pozzz
Ponavljam, ako ti je telekom rekao da trenutno nema portova onda zaista nema portova i to je kraj . Mozes da se prijavis kod svih postojecih provajdera u Srbiji koji rade ADSL ali ti to nista ne vredi, nema portova na centrali. Dok ne bude prosirenje kapaciteta nema nista a i tad je pitanje koliko ce portova biti pusteno i koji si po redu na listi cekanja.
:: Cekaj,Beotel ADSL?Nista,pokusacu kod njih da vidim postoji li mogucnost...Koji im je broj Korisnickog Centra?Koji ti paket imas?Jel Flat ili :: :: OC House - May the Force Be With You! :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: :: :: Vec vise od godinu dana koristim usluge Beotel-a i mogu ti reci da su sasvim OK :: :: Veza je stabilna i protok je dobar.ja se inace nalazim u blizini NNaselja, ako ti to nesto znaci :: :: Inace cekao sam jedan dan na odgovor o tehnickim mogucnostima, a sedmi dan dobio prikljucak. I podrska im je sasvim dobra,a imaju i strpljenja.To su moji licni utisci, ali odluka je na tebi :: :: :: :: pozzz
Ja sam bio na wireless-u godinama(BG), komsije uzele adsl u medju vremenu, ja nisam hteo, pa kad sam hteo i resio nije bilo portova, skoro god. dana sam morao da cekam da se pojave novi portovi za moj kraj, inace Telekom je u pitanju, tako da i ja mislim da ako kazu da nema - onda nema prikljucaka za sad.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.