pre neki dan sam se prikljucio na adsl ptt 1024/128 i imam problem sa torrentom.mnogo slabo mi radi 10-15 kB/s a ne znam kako da ga ubrzam znam da postoji mukotrpna procedura za to ali ja je ne znam, pa bih zato vas zamolio za mi pomognete .Imam modem tp-link td-8811 i trazim pomoc
Koristim utorrent sigurno 4 godine, ni sa jednom verzijom nisam imao problema.... koji paket imas (da nije ogranicen?). Jesi li probao sa nekim drugim torrent klijentom recimo sa Bitcomet,azureus ... ?
:: pre neki dan sam se prikljucio na adsl ptt 1024/128 i imam problem sa torrentom.mnogo slabo mi radi 10-15 kB/s a ne znam kako da ga ubrzam znam da postoji mukotrpna procedura za to ali ja je ne znam, pa bih zato vas zamolio za mi pomognete .Imam modem tp-link td-8811 i trazim pomoc :: :: unapred hval
Razlog za to je što ti firewall `koči` protok (imaš na dnu utorrenta ikonicu koja ti to objašnjava) i lek za to je `port forward` pa idi na https://www.portforward.com i pročitaj. Ja na poslu imam taj ADSL paket i nije čudno što ti torrenti tako loše rade. Preko rapida protok podataka ide između 95-105 Kb/s. Kući imam megabitni kablovski SBB, rapidshare nalog i download ne spada ispod 125 KB/s. Moj ti je savet (koji sam i ja tek skoro poslušao i oduševio se) da nabaciš rapidshare nalog, iskoristiš maksimum iz ADSL veze i skidaš sve što ti treba sa uživanjem...
Nabavi rapid nalog - ima povoljno da se nadje, i sve sto ti treba je na: http://rapidshare-search-engine.com/ meni je sa telekomom 1024/128 uvek 105 kb/s. A dok sam koristio terrente se vuklo oko 50 kb/s...
nista ne fali torrentima...sto da se batale.... mnoge stvari se nadju na njima kojih nema na rapidu.doduse torrenti jesu specificni jer ima mnogo cinilaca koji uticu na brzinu,moze da se vuce a moze da ide brze od rapida i te kako.(tj. da iskoristi pun kapacitet konekcije).
Imam Telekom ADSL 1536Kb/s i utorrent zna kada ima dovoljno peers (indijanski: `onih-koji-`oće-da-daju`) da povuče i 130KB/s, ali ume i da bude na 5-6KB/s
Imam rapidshare premium, ali neke stvari se ne mogu naći na rapid-u, tako da stavim da se skid i čekam (pecam)....
:: vrlo je moguce da je on u pitanju.. pod uslovom da ga imas uopste :: Ako ga imas disable-uj ga i probaj onda sa torrentom pa ces videti kako ce biti
Svaki ADSL modem ima u sebi nekakav hardverski firewall i za to je potreban `portforward`, tj. port koji neće biti `nadgledan i gušen` od strane firewall-a, koji ne može da se disable-uje, ali može da se `zaobiđe` i da se namesti koji port da `ne vidi`. Naravno da torrente ne treba bataliti, ali je jako malo toga što ima na njima a nema na rapidu, sa tim što sa rapida SVE ide munjevito brzo (zbog protokola) dok na p2p mnogo toga zavisi sa kog računara skidaš i kakva je međusobna povezanost između servera. Mada na ADSL-u torrent koji se vuče na 5-15 kb/s kod mene kući na kablovskom internetu leti između 105-120 kb/s. A posle nekog vremena iznenada počne da se vuče kao prebijena raga, dostižući jedva 3 kb/s. E, toga na rapidu nema. Linija na NetMeter-u je non-stop zakucana između 124-127kb7s... Zato je rapid keva.
za sada nisam nasao nijedan adsl modem koji ima firewall.Mozda ima ali su skuplji a takve nijedan provajder ne daje.Uglavnom ruteri imaju firewall ugradjen.A u svakom slucaju ti firewall-ovi su vrlo prosti (nadgledaju samo osnovne portove) i nemogu uticati na p2p protok.
Slazem se....Ne moze modem da ima firewall, pogotovo ne hardverski :) Nadji na ruteru DMZ host i ukucaj adresu tvog kompa... i sto se tice portova prica se zavrsava... ali sto ti ne rade torenti.... Zavisi koliki je odnos Sidera i Licera... ___________________________________
PLANET rauter :)
:: za sada nisam nasao nijedan adsl modem koji ima firewall.Mozda ima ali su skuplji a takve nijedan provajder ne daje.Uglavnom ruteri imaju firewall ugradjen.A u svakom slucaju ti firewall-ovi su vrlo prosti (nadgledaju samo osnovne portove) i nemogu uticati na p2p protok.
:: Slazem se....Ne moze modem da ima firewall, pogotovo ne hardverski :) Nadji na ruteru DMZ host i ukucaj adresu tvog kompa... i sto se tice portova prica se zavrsava... ali sto ti ne rade torenti.... Zavisi koliki je odnos Sidera i Licera.. :: __________________________________
Naravno da ne postoji hardverski firewall, nego firewall koji se nalazi u hardveru (na to sam mislio). Ja se ne razumem previše u tehnikalije, ali mi je objašnjavao jedan inžinjer to i zašto se uopšte radi `portforward`. Doduše, ja sam i mislio na ruter, ne na modem, ali, zaboga, radim na još jednom računaru, gledam u TV i ovo povremeno pogledam i pišem na brzaka, bez provere, pa nije ni čudo što lupetam. Izvinjavam se zbog toga. Ali što se tiče Sidera i Ličera, tu ne mogu da se složim. Ponekad je daleko brže ako imaš jednog Sidera, korisnika istog ADSL provajdera, nego 5000 ko zna odakle... Ček da proverim...koliko znam ovo nije lupetanje.
vidite ljudi sa ruterom sam dobio i uputstvo za namestanje i podesavanje internet konekcije sto sam uspesno uradio e sad kad am instalirao utorrent one eni trazi port od mog rutera koji ja ne mogu na ci na tom sajtu za portove i trazi mi da sam podesim setingse gore pise koji sam paket i ruter uzeo
1.Otvori uTorren/Options/Preferences/Connection/port, zatim procitaj vrednost `Listening port` (to je petocifreni broj, npr.21111)
2. U browseru ukucas adresu 192.168.1.1, user:admin pass: admin. Sa leve strane imas `Advanced Setup`, zatim `NAT` pa `Port Triggering`. Na sredini ekrana ti se pojavi tabela i imas dugme `Add`. Prvo ti pise Application Name, tu izaberes `Custom` i uneses ime, na primer `utorrent`. U tabeli ukucaj broj porta koji se otvara (u mom primeru 21111), u poslednja dva polja. Izmedju njih imas vrstu protokola, gde biras TCP/UDP i isto to na kraju reda u tabeli. Na kraju Save/Apply.
P.S Ovo je preuzeto sa drugog foruma i malo preuredjeno. Googl je majka.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.