Pa mogao si da objasnis kako, a ne da ja sad pisem ovde...
AdBlock Plus moze da ukloni sve reklame odjednom ako se unese *.swf na kraju umesto imena jednog banera. Primera radi na https://www.halooglasi.co.yu se desnim klikom pozove AdBlock Plus prozor i onda se na kraju samo promeni naziv u recimo http://www.halooglasi.co.yu/banneri/*.swf i svi baneri koju imaju extenziju .swf (Flash) i koji se nalaze na istoj lokaciji (kao u ovom slucaju /banneri) ce biti uklonjeni. Moze da se ukuca i */ime_direktorijuma ili sajta/*.swf ali je to rizicno jer ce onda mozda da izblokira i nesto sto je u Flash-u ali nije reklama vec nemam pojma sta... A i ovi elementi su obicno smesteni unutar nekog direktorijuma (www.ime_sajta.com/ime_direktorijuma/). Bla bla nadam se da ostali kapiraju.
Sa ovom altatkom je lakse =P
Kul mi je i to sto ako odradim refresh te iste strane sve sto je u flash-u onesposobljeno sa ovom alatkom se ponovo ucita pa, recimo, ako sam se zeznuo ne moram da ulazim u listu AdBlock-a pa da trazim pa da brisem...
Reklame u GIF-u mi nisu problem ali da se ja tu nesto pitam ja bih zabranio vise od 2 reklame u flash-u po jednoj web strani... Kad se selja dohvati ove aplikacije ne zna gde je granica za pristojnost, bar sto se tice opterecivanja CPU-a.
Ko se bude generalno bunio protiv flash-a i sajtova u flash-u, optimizacijom za pretrazivace i slicno neka se raspita malo bolje pre nego sto krene da pise nesto jer je Flash keva ako se koristi kako valja. Ako nekome bas treba dokaz neka pogleda https://www.shakebartenders.com ili neka izgoogla `licensed Seattle bartenders` ili jos prostije `Seattle bartenders` pa neka se uveri da Flash nije onakav kakvim ga vecina web dizajnera i `SEO gurua` naziva... Jos + ovaj sajt spada u kategoriju `srednji budzet` sajtova.
Da da da... Koliko me pamet sluzi ja sam prvi poceo da propagiram AdBlock Plus ovde i vidim zaziveo je (posle mngobrojnih postova gde sam davio sa ovom extenzijom) ali OPET kazem/pisem ovo je bolje resenje za sajtove koje ne posecujes cesto, a imaju reklame koje izmaltretiraju procesor posteno. Desni klik, FlashKiller i lepo nastavis da citas. Zamisli kad bi se bavio svakom reklamom ponaosob na svakom sajtu koji posetis... Kolika bi lista izblokiranih reklama bila. Pre bih koristio Flashblock za ove svrhe nego AdBlock (i jesam) ali je Flashkiller elegantnije resenje posto mi je dosadilo da se bakcem sa kliktanjem na okvir gde je flash da bih video flash animaciju tj. da bih je ucitao. Posecujem dosta flash sajtova pa jbga... Flashblock mi nije obavljao posao.
Pozdrav!
:: Ja sam happy sasvim sa Adblockom. Pored svake nezeljene flash animacije stoji malo providno dugme Block.. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.