Skoro sam postavio post oko ovoga i dobio sam dosta odgovora koji su mi pomogli ali.... Probao sam i radmin i jos dosta toga (kao najbolji i najjednostavniji pokazao se program koji se zove NETOP) i sve to lepo funkcionise ali mi treba sve to isto preko Windows-ovog `remote destkop connection` koji NIKAKO NE USPEVAM DA NAMESTIM, gledao sam i citao Win help koji ne daje nista konkretno, samo te vrti u krug, malo google ali nista pametno!.... Ako neko zna i moze konkretno da mi pomogne svojim odgovorom bio bih zahvalan na pomoci!!!!!!
da kako god da namestim ne mogu da se `nakacim` na njega nikako dok u isto vreme sa NETop mu prilazim....probao sam cak i da mu iskljucim firewall i nista...nesto ima sigurno sto ne radim kako treba ili nisam podesio a ne znam sta!!!!
Taj komp na koji se kacis mora da ima password i da mu je stiklirana opcija Allow users to connect remotely to this computer. My Computer-properties-remote.
Probaj jos iz control panela da udjes u win firewall, pa advanced i tu u Local Area Connection-settings, cekiras opciju Remote desktop.
Komp na koji hoces da se nakacis preko win-ovog remote-a MORA da ima kreiran najmanje jedan user sa passwordom i u opcijama remote desktopa, kao sto rece kolega allow user...., treba da ubacis bar neki user koji ima password. Kada se kacis na taj komp, ukucavas ime usera koji ima password i koji je kreiran na tom kompu. Gotovo, nema vise nista bitno!
Vrlo prost program ,preko njega mozes i na Linux zahvaljujuci vnc protkolu koji ima svaki Linux. Evo ti link http://www.realvnc.com/products/free/4.1/download.html Instalises na drugom kompu koji hoces da gledas vnc izaberes opciju server,a sa glavnog kompa izaberes opciju viewer.U firewallu odaberes da vnc sluzi samo za lokalnu mrezu ,ovo ti je vrlo bitno ,jer u suprotnom moze neko da ti uleti u desktop na tom drugom kompu koji si izabrao kao server.VNC je bolji od win remote desktop ,jer ulazi na drugi komp direktno bez ikavkog odlogovanja usera na drugom kompu.Nema veze sa windows siframa ,sifru zadajes kad instalises ,mozes da ostavis i bez sifre ,sa jednim klikom si na drugom kompu,samo je bitno da stavis opciju u firewall u ,local network only.
sto kazete sam vec uradio, cak iskljucio firewall skroz i nece, znam da treba da ima 1 user sa sifrom i cak da propustim sa one strane mene tj user kao komp koji se kaci ali ...nece.... Jos neka ideja ssta sam mozda prevideo (zaje**o)!?!?!?!
U VNC kad pokusas konekciju on te pita za ime drugog kompa ,imas 2 opcije ili stavis ip adresu drugog kompa ili ime tog drugog kompa u alfa numerickom obliku ,na drugom kompu mora da bude instalisan vnc server ,a na prvom ,sa koga oces da pristupis drugom vnc viewer vrlo prosto.
jasno mi je sta pricas i ne samo to, ukratko... ja sada preko drugog programa vec pristupam kompu kome hocu i sada bi mogao da promenim bilo sta na njemu od mene ili sa mog kompa, kako god hoces...ono sto meni treba a da te ne davim razlozima, je da mu umesto, VNC, Radmina, NEtop i slicnih remote varijanti, pristupim preko Windows-ovog remote desktopa, onno sto me interesuje je da li ima nekih podesavanja na racunaru kome se pristupa osim sto mora da ima poseban USER Account sa sifrom (to sam vec napravio)????? Gledao sam i u C. PAnel-sistem-remote da cekiram sve opcije i pod Advanced ima podesavanja i tu mi nesto nije jasno oko selektovanja korisnika koji pristupaju, da li tu treba nesto podesiti????
Moras na toj drugoj masini kojoj pristupas da ukljucis allow remote users to connect(,my computer desni klik ,deo remote),ako ti je to ukljuceno nema razloga da se ne konektuje i stavi tip konekcije lan ne dial up i kreni sa najmanjom rezolucijom.Takodje u firewallu na toj drugoj masini koju hoces da gledas preko remote ,ukljuci remote desktop i remote assitance .Ako nece posle toga da radi onda si iskljucio neki servis ,pa zato nece.Ovo ti je ko 2+2=4.Na tom principu kod mene radi.
i nece, firewall je podesan tako, cak sa probao i da ga iskljucim i nece!!!!,Jos neki predlog??? Sa mog kompa sam probao i sa imenom racunara kome pristupam i sa IP adresom i nece....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.