Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
In Memoriam
STRANA 1 OD 1
alrad In Memoriam 18.01.2025. 22:54 T69349

status: user
broj poruka: 4845

R.I.P. David. Thank you for all.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Pridruženi član 19.01.2025. 11:11 #683034

broj poruka: 6651
Lik sa harizmom i sposobnostima da to pretvori u pokretne slike. Otkrio mi ga je školski, kada smo išli na premijeru Blue Velvet-a, jedva me nagovorio jer sam mrzeo tadašnje
Da li sam omatorio toliko, ili stvarno više `nema takvih`, ali, opšte obrazovanje i kontrola medija (njihovo usmeravanje i omamljivanje masa), više ne proizvode takve ličnosti, odnosno, takve ličnosti se odmah u startu uguše, navuku na drogu i kontrolišu ovako ili onako.
Postojij samo filmska industrija, a proizvodi su uglavnom shit. Ili `dobri`, ali se odmah zaborave.
Dešava mi se da po tri puta skinem isti film, i negde pred kraj provalim da ne da mi liči na nešto jer su ionako svi ižvakani i copy-paste klišeizirani, već da sam ga gledao. Pre bi me bilo sramota, sad, trebalo bi da je sramota one koji ih snimaju....

Budale računaju na sreću.

micika988 ... 19.01.2025. 13:53 #683035

broj poruka: 2063
Blue Velvet is a coming-of-age tale, an off-key song of innocence and experience. Summoned home to small-town Lumberton to visit his hospitalized father (the unfortunate man on the lawn), fresh-faced college student Jeffrey Beaumont (Kyle MacLachlan) discovers a severed ear in an abandoned field. The ear is a portal, a rabbit hole, into Lumberton’s — and Jeffrey’s own — heart of darkness. Chasing clues through a mystery that he sometimes seems to be willing into existence, Jeffrey finds himself torn, as often happens in a Lynch film, between a blonde and a brunette: Sandy Williams (Laura Dern), the wholesome daughter of the local detective, and Dorothy Vallens (Isabella Rossellini), a torch-singing damsel in distress whose husband and son have been kidnapped. The man holding Dorothy’s family hostage is Frank Booth (Dennis Hopper), a maniac with a taste for rough sex and warped mind games who enters the film with a force that borders the occult.

But the film’s conclusion — like its opening — has the heightened, brittle feel of a hallucination: an idyll waiting to be shattered. In the family gathering that ends the movie, Jeffrey, Sandy, and Jeffrey’s aunt Barbara look out the kitchen window at a robin perched on a branch with a bug in its mouth. The most disconcerting thing about the scene is that the bird appears to be mechanical (the insect is not). “I could never do that,” an appalled Aunt Barbara says, as she pops an unidentifiable object into her own mouth.

definitivno materijal za `nedeljnu misu` i biti bolji covek, a ni Tvin Piks mu nije nista bolji, tako da ne bih znao ko je bolji, a ko losiji, ne gledam ni jedne ni druge

`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`

VMARC Covek je pravio filmove na LSDu 19.01.2025. 20:43 #683036

broj poruka: 9426
Eraserhead - Remek delo
Elephant man - Remek delo
Dune - Remek remek delo
Blue velvet - (mozda i najlosiji njegov film) - Remek delo
Mulholland drive - Remek delo

Twin peaks - Ne znam... Nije mi ostavila nekakav utisak. Gledao sam poslednjih par epizoda na 3K, onda sam pre nekih godinu dana krenuo da bindzujem celu seriju, stigao do neke trece epizode i prekinuo. Nekako nisam shvatio sta mu je to trebalo.

Sve u svemu, jedan od meni omiljenih reditelja.

I5-12400/RYUJIN II 240/32GB/B760/RX6800XT/1TB 990 Pro/Hydro PTM Pro 1200W/H5 Elite/ROG Swift PG349/Dell S2721DGFA/Logitech K280e/Deathadder v.2/Turtle Beach STEALTH 600 V2

PS4 Slim/Logitech G923/Wheel Stand Pro DeLuxe V2

krkub Re: Covek je pravio filmove na LSDu 19.01.2025. 21:50 #683037

broj poruka: 1020
Ne mora svaki genije da bude stimulisan (na taj način), često je dovoljna i `F` šifra da remek dela postanu standard...
(Kjubrik, recimo)
Uzgred, saglasan sam apsolutno sa tvojom listom, a Lost Highway si valjda zaboravio

@Pisko
Sad je nažalost tako, štanc-mašina, i sve se nišani preko boks-ofisa. U (opštim) bioskopima i nema šta da se gleda. Zato, torent u šake!

P.S.
@alrad
hvala na temi, podsetio si me da nisam gledao Inland Empire
Daum Re: ... 19.01.2025. 23:46 #683038

broj poruka: 12798

Još samo da ikoga ovde ne zaboli još patka šta se tebi mućka u glavi svaki dan, samo nikako na terapiju da odeš.

:: definitivno materijal za `nedeljnu misu` i biti bolji covek, a ni Tvin Piks mu nije nista bolji, tako da ne bih znao ko je bolji, a ko losiji, ne gledam ni jedne ni drug
::
micika988 Re: Re: ... 20.01.2025. 09:30 #683041

broj poruka: 2063
ne misim da je komentar na mestu, u skladu sa opisom prethodno pomenutog filma, a tema u naslovu pominje neka `secanja`, mogu biti dobra ili losa, ako te dalja retorika interesuje slobodno prictaj knjgu:

`David Lynch The Man from Another Place (Dennis Lim)`, ima ih jos nekoliko solidno napisanih...

`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`

:: Još samo da ikoga ovde ne zaboli još patka šta se tebi mućka u glavi svaki dan, samo nikako na terapiju da odeš
:: :: definitivno materijal za `nedeljnu misu` i biti bolji covek, a ni Tvin Piks mu nije nista bolji, tako da ne bih znao ko je bolji, a ko losiji, ne gledam ni jedne ni drug
:: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs