Zivim u kraju gde se ulazna vrata ne zakljucavaju,i vec nekoliko puta mi se dogodilo da dok sam na spratu,neko od komsija ude u kucu i dodje mi na sprat toliko tiho da ga uopste niko i ne cuje da se penje uz stepenice.... Naravno svi su u kraju slozni pa nema u mom kraju kradja i sl,ali bih ipak zeleo da znam kad mi neko ulazi u kucu( ko zna,mozda udje besumno i zatekne mene i zenu na gomili :) ) Pa me zanima da li postoji neki mehanizam brave na daljinsko otkljucavanje za obicna ulazna vrata,ona malo kvalitetnija,masivna vrata su ali imaju klasicnu bravu,onu najstandardniju..... Dakle ono sto zelim,da cim se vrata zatvore,da se automatski zakljucaju,kao u zgradama,a cim neko pozvoni,ja na daljinac otkljucam vrata i pustim ga da udje u kucu....Da li postoji tako nesto i gde???
Postoje razne brave, tebi treba brava koja ima okidač za jezik, postavlja se u štok umesto onog parčeta metala, funkcioniše tako što ima konstantnih 12V, tako se napaja, a može recimo da se izvede kablić sa 2 žice gore do stana i na njemu da bude taster koji će služiti za otvaranje vrata. To se obično kupuje uz video interfone, ako ti je to skupo, može i ovako.
Postoje 2 tipa brave u slučaju da nestane struja, ona koja stoji uvek otvorena i ona koja je u tom slučaju zatvorena, tako da tada može samo ključem da se otvori, brava mora da se podesi tako da ne može da se otvara spolja, već samo iznutra (kvaka
:: Zivim u kraju gde se ulazna vrata ne zakljucavaju,i vec nekoliko puta mi se dogodilo da dok sam na spratu,neko od komsija ude u kucu i dodje mi na sprat toliko tiho da ga uopste niko i ne cuje da se penje uz stepenice.... Naravno svi su u kraju slozni pa nema u mom kraju kradja i sl,ali bih ipak zeleo da znam kad mi neko ulazi u kucu( ko zna,mozda udje besumno i zatekne mene i zenu na gomili :) ) Pa me zanima da li postoji neki mehanizam brave na daljinsko otkljucavanje za obicna ulazna vrata,ona malo kvalitetnija,masivna vrata su ali imaju klasicnu bravu,onu najstandardniju..... Dakle ono sto zelim,da cim se vrata zatvore,da se automatski zakljucaju,kao u zgradama,a cim neko pozvoni,ja na daljinac otkljucam vrata i pustim ga da udje u kucu....Da li postoji tako nesto i gde???
Recimo Master CCTV, Sectron, to su ozbiljne firme za koje znam. Generalno italijanske brave su po pristupačnoj ceni i vrlo kvalitetne.
:: :: :: ta varijanta kao kod interfona sa zicom do tastera gore u stanu bi mi se svidela,gde to naci,koliko to kosta?? :: :: nenika,ovo mi je suvise high tech,a verujem i da je preskupo.. ::
Ne kontam zasto komplikujes sa ovim glupostima, elektronskim bravama jel toliko tesko ustati zakljucati vrata kad udjes u kucu ili izadjes mislim jel to toliko nelogican sled radnji ? Zivis u kraju u kojem se ne zakljucavaju vrata, znas sve komsije , vrh..i sta to ima veze sa zakljucavanjem vrata ? Niko nov i nepoznat ne moze da se pojavi u kvartu, samo komsije prolaze kroz tu ulicu.....
pa bas zato sto se vise puta zateklo da komsija udje,dodje gore a ja polugolisav u gacama i sl....to ne treba da vide,to se procuje....a mozda zatekne mene i zenu usred posla :),pa se i to procuje....ovim zelim da odredim koga pustam u kucu a koga ne....a moji su ttooooooooliko zaboravni da po celu noc kuca bude otkljucana,nece se niko ni setiti da je zakljuca ni kad ude,ni kad izadje..... ova brava mi resava sve probleme,nasao sam nesto,sutra su konsultacije sa likom koji ugradjuje ta cuda,pa videcemo....
:: :: :: Ne kontam zasto komplikujes sa ovim glupostima, elektronskim bravama jel toliko tesko ustati zakljucati vrata kad udjes u kucu ili izadjes mislim jel to toliko nelogican sled radnji :: Zivis u kraju u kojem se ne zakljucavaju vrata, znas sve komsije , vrh..i sta to ima veze sa zakljucavanjem vrata :: Niko nov i nepoznat ne moze da se pojavi u kvartu, samo komsije prolaze kroz tu ulicu.....
evo i ja sad kad sam shvatio kakvu sam strahotu napisao na ovom ekstra giga mega turbo sajtu pcberza koji i dan danas drzi do noviteta u vestima iz 2011 godine na naslovnoj strani,molim admine da obrisu sve sto sam napisao,i naravno treba me trajno automatski banovati zbog izuzetno velikih krsenja svojih ljudskih prava sa temom kako da se zastitim specijalnim bravama....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja samo zelim da ti skrenem paznju da dobro pripazis sa tim konsultacijama, a narocito ukoliko su u pitanju one `ozbiljne firme sa besplatnom procenom`! Dodju tako da `procene` sta ima da se akne iz gajbe pa se posle pojave (npr. za vreme odmora) i pokupe sta ih zanima... ovo je slucaj iz moje neposredne blizine pa nemoj da mislis da sam se `nagledao filmova`!
:: pa bas zato sto se vise puta zateklo da komsija udje,dodje gore a ja polugolisav u gacama i sl....to ne treba da vide,to se procuje....a mozda zatekne mene i zenu usred posla :),pa se i to procuje....ovim zelim da odredim koga pustam u kucu a koga ne....a moji su ttooooooooliko zaboravni da po celu noc kuca bude otkljucana,nece se niko ni setiti da je zakljuca ni kad ude,ni kad izadje..... ova brava mi resava sve probleme,nasao sam nesto,sutra su konsultacije sa likom koji ugradjuje ta cuda,pa videcemo... :: :: :: :: :: :: :: :: Ne kontam zasto komplikujes sa ovim glupostima, elektronskim bravama jel toliko tesko ustati zakljucati vrata kad udjes u kucu ili izadjes mislim jel to toliko nelogican sled radnji :: :: Zivis u kraju u kojem se ne zakljucavaju vrata, znas sve komsije , vrh..i sta to ima veze sa zakljucavanjem vrata :: :: Niko nov i nepoznat ne moze da se pojavi u kvartu, samo komsije prolaze kroz tu ulicu.....
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.