E ovako ljudi, dragi forumasi, posle skoro 2 meseca snimanja i montiranja, konacno je uradjen nas prvi kratki horor film, koji sam jedva cekao da podelim sa vama, petak je stavite sluske i uzivajte doduse ja sam hteo da bude oko 8-10 min ali ispalo je malo vise, mada mislim da je bitno da nedavi i da drzi paznju, al aj sad to vi ocenite
iako nisu svi ljubitelji horora, ocenite sa strane price i sa tehnicke strane, anyway izvinjavam se za losiji kvalitet youtube mi je smanjio kvalitet mislim da je to neizbezno ali zakacicu link da se skine u najboljem izdanju...
Meni je malo zasmetalo sto devojke uglavnom stoje i imaju normalne (prenormalne) face, pa nije jasno zasto se toliko uplasio. Nije prijatno sigurno, ali bas da se valja po zemlji i da poludi... To bih malo doradio. Razradio bih pricu i produzio na sat i po. I pravac Kan :)
Nije mi se svidelo sto na pocetku kada tip dolazi kolima u selo, pocinje muzika koja najavljuje horor. Cak je upotrebljena tipicna melodija i upadas u stereotip, mogao si malo da budes kreativniji. Ostatak filma je odlicno prikazana tema domacih `stvarnih` dozivljaja :) Da je kraci film bio bi dobar za zaplasivanje ali sa obzirom na duzinu mogao si mozda da ubacis i neki kao finale ili nagovestaj sta se desilo ili zasto se desilo, u principu ocekivano je da je tip na kraju u ludari. Ima onaj fazon kao nadje neki prsten posle se taj prsten pojavi neocekivano i slicno :)
hvala momci na komentarima, prihvataju se i kritike i mane naravno mi smo openminded :)
samo da kazem da ce u nastavku koji cemo snimati zimus objasniti neke stvari sta i kako, zato je ostalo malo nedoreceno :D a alrad pa jbg nismo hteli da pravimo neke karakondzule to je bas americki, mislio sam da su jezivije ako su `kao normalne` mada malo im je sminke falilo mozda ali s obziom na budzet filma koje je -3000 din za gorivo :)
:: hvala momci na komentarima, prihvataju se i kritike i mane naravno mi smo openminded : :: :: samo da kazem da ce u nastavku koji cemo snimati zimus objasniti neke stvari sta i kako, zato je ostalo malo nedoreceno : :: a alrad pa jbg nismo hteli da pravimo neke karakondzule to je bas americki, mislio sam da su jezivije ako su `kao normalne :: mada malo im je sminke falilo mozda ali s obziom na budzet filma koje je -3000 din za gorivo : :: :: T.S.A.R. Nuclear fire power :: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=jn0EviOBWp :: :: :: ::
E da, i u pravu je ramzes (bar po meni), predramaticna je muzika na pocetku. Covek samo ide kroz livadu jbg. Ako tako pocnes onda moras i da nastavis, sto je tesko. Bolje postepeno sa zvukom.
Inace ima, bez preterivanja, AAA trenutaka, kao sto je onaj kako ja to zovem teleport efekat, pomeranje devojke pre nego sto se on probudi. Dobija se kontrast aktive i pasive, prava stvar.
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Skroz ok, sto kaze MACHINE, lepo ste pohvatali momente. Kadrovi su zanimljivi ( pogotovo mi se svidjaju kadrovi iz zraka ) i motaza je odlicna. Mozda samo da se poradi na zvuku, jer na par mesta mi se uopste ne uklapa. Pogotovo, kao sto su neki rekli, sam dolazak u kucu. Mozda malo preagresivna muzika za tu scenu i daje mi skroz pogresan smer toka desavanja. Mozda tako treba da izgleda...to je samo moje misljenje. Mozda da tu ubacis neku mirniju ambijentalnu muziku ili da je nema uopste, samo da ubacis ambijentalne zvukove + neka mirna muzikica sa radija u kolima...PA covek ide da se odmori na selo, a ne u klanicu i takav dojam treba da imamo :D
Preporucio bih ti da odgledas The Ray Bradbury Theater. Mozda ti sine neka ideja, pa da ides u tom nekom pravcu...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Inace, ima delova koji podsecaju na nase Sveto Mesto (igra dragan Jovanovic u Dolovu) koji je pak delimicna kopija ruskog filma Viy jer je to radjeno po Gogolju, mada je nas film mnogo bolji sto se tice price, a njihov sto se tice efekata, pride je razlika nekih 20 godina posto je Viy iz 1960-ih.
Tako je Mario Bava, kultni italijanski reditelj horora, za opkladu snimio film za 20 dana pod originalnim nazivom Operazione paura (opercija strah) ili americki Kill, Baby, kill
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
a pa ok, prima se svaka kritika naravno momci, mislim da se slazem, jesmo malo prenapeti sa muzikom na pocetku, svako misljenje da znam za nastavak sta da menjam, :)
hahahahahaha machineeeee kraljuuu cuj ga on, pizdo jedna ps hhahahah pa i ti si udelovao u njenoj kupovini koliko se secam kad sam postavio temu za kola :DD
slazem se nevalja nista :P
samo jedna stvar sto se filma tice, mnogo je jezivije i strasniji ambijent sa prirodni zvucima bez napete muzike, tako je vecina ovog filma, muzicka podloga u hororima je odlika americkog uticaja sto se meni licno nimalo nesvidja, ali sad cu jos malo iza scena da ubacim pa cete videti sta je to sacuvaj boze :)
Realno, sve Alfe su prelepo, odlicno se voze, uzivas u njima...to malo koji drugi brend po normalnoj ceni moze da ti ponudi. Hocu reci, ima plavu krv a nizu cenu zbog popularne italijanskog `depreciation`. Kvalitet automobila je odlican, e sad kao i svi drugi ima mane, nisu ga pravili Marsovci :D
:: a pa ok, prima se svaka kritika naravno momci, mislim da se slazem, jesmo malo prenapeti sa muzikom na pocetku, svako misljenje da znam za nastavak sta da menjam, : :: :: hahahahahaha machineeeee kraljuuu cuj ga on, pizdo jedna ps hhahahah pa i ti si udelovao u njenoj kupovini koliko se secam kad sam postavio temu za kola :D :: :: slazem se nevalja nista : :: :: :: samo jedna stvar sto se filma tice, mnogo je jezivije i strasniji ambijent sa prirodni zvucima bez napete muzike, tako je vecina ovog filma, muzicka podloga u hororima je odlika americkog uticaja sto se meni licno nimalo nesvidja, ali sad cu jos malo iza scena da ubacim pa cete videti sta je to sacuvaj boze : :: :: T.S.A.R. Nuclear fire power :: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=jn0EviOBWp :: :: :: ::
Svaka cast i puna podrska. Konacno, posle duzeg vremena da se neko izdvoji iz sivila PC berze, copy - paste tema i `debilnih` rasprava oko grafickih kartica.
Ovo je pravo osvezenje i kad bi bilo vise ovakvih tema sajt bi bio na daleko visem nivou. Samo nastavi tako, ovo je bar za mene prijatno iznenadjenje.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G http://valid.x86.fr/lv7d95
Hvala brate, nastavicemo sigurno, ovoga puta sa malo boljom kamerom nadam se, sad da li horror ili komedija nebitno posto samo to dvoje i mogu da snimam jer mi i drzi paznju inace ko nije gledao nekad smo izbacili komediju tj parodiju na vididmo se u citulji, koju sam morao da skinem sa YT zbog coveka idiota kome je zasmetalo sto smo mu se slikali ispred kuce, iako su to svi shvatili kao salu, kao i njegov sin koji je glumeo ali on je ugledan sudija, pa se nasao uvredjen, vratio sam ga o5 na yt na zahtev ljudi pa evo ga i klip:
:: Svaka cast i puna podrska. Konacno, posle duzeg vremena da se neko izdvoji iz sivila PC berze, copy - paste tema i `debilnih` rasprava oko grafickih kartica :: :: Ovo je pravo osvezenje i kad bi bilo vise ovakvih tema sajt bi bio na daleko visem nivou :: Samo nastavi tako, ovo je bar za mene prijatno iznenadjenje :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: http://valid.x86.fr/lv7d9 :: ::
Tehnicke stvari: 1. Color correction - koliko vidim nema je skoro uopste, a moze dosta da doprinese atmosferi. Generalno postprodukcija je mogla da bude dosta bolja. 2. Previse kratki rezovi, to je ok da se uradi jednom tokom trajanja da se postigne dinamika ali umara ako je konstatno , ne moramo da vidimo bas svaki detalj kretanja glumca, a fade efekat treba povremeno koristiti kada je proslo vise vremena izmedju kadrova. 3. Mislim da je moglo mnogo vise racuna da vodi o fotografskim kvalitetima kadra, mada ima interesantnih kadrova samo nemaju bas onaj kvalitet svetla i kompozicije. 4. Format slike je neuobicajen - bioskopski format uvek dobro pase. 5. Moglo je da bude vise muzike, a zrikavci su se podjednako culi nezavisno gde se kadar odigravao, moglo je da bude varijacije bar u jacini zvuka. 6. Moglo je mozda vise da se poradi na svetlu sistemom improvizacije, kontra svetlo dobro lezi u hororima, a nema ga skoro uopste. 7. Ne znam cime je snimano, rekao bih nesto tipa go pro, ali uvek je dobra stvar da se gledalac fokusira na glumca sto otvorenijom blendom i nesto vecom fokalnom duzinom.
Generalno ovo je sve sitnicarenje naspram kompletne stvari ali mozda moze da pomogne u buducim ostvarenjima. Svaka cast na trudu, uvek je zadovoljstvo videti da neko tehniku koristi za nesto kreativno.
ok je, ajde prvo pozitivne utiske da iznesem. Lepo se uklapa u pojam horor, to ocenjujem jedino onako kada me neke stvari da kazem prepadnu :) Ima zanimljivih detalja koji se uklapaju u celu pricu ali ipak dosta nepotrebnih stvari koje su pretpostavljam ostavljene da bi se dobilo na minutazi, nemam pojma.
Prvi utisak je bio da je film za gluvoneme, nisam navikao na taj single actor fazon :)
NAJGORA MOGUCA STVAR ZBOG KOJE TREBA RUKU ODSECI OSOBI KOJA JE PISALA ZAVRSNU SPICU pa da li je moguce da covek napise GLUMELI, jel on iz kazneno popravnog doma ili? Dajte jbg tako neke stvari totalno useru sve.
I naravno +1 za sve sto je kolega kuna naveo ali dobro za pocetak ovo je zanemarljivo. Da naglasim, niti znam niti mrzim bilo koga iz ekipe koja je ucestvovala u projektu.
Re: Re: Iza zatvorenih vrata▼ `short horror movie`
07.12.2014. 11:40
status: user broj poruka: 4641
Nije bitna kamera koliko je bitna ideja i zelja. Lepo je sto se ide u tom pravcu i sto se nesto desava, poboljsava, ispravlja, dolazi do novih resenja itd. Nisam poznavalac filmske tehnike i opreme ali uvek volim da pogledam nesto ovog tipa. Prica je zanimljiva bez obzira da li je kamera amaterska ili profi. Pogotovu je zanimljivo to sto je prica vezana za neka verovanja sa ovih nasih prostora. To je pun pogodak.
Odlicna parodija .)
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G http://valid.x86.fr/lv7d95
:: Hvala brate, nastavicemo sigurno, ovoga puta sa malo boljom kamerom nadam se, sad da li horror ili komedija nebitno posto samo to dvoje i mogu da snimam jer mi i drzi paznj :: inace ko nije gledao nekad smo izbacili komediju tj parodiju na vididmo se u citulji, koju sam morao da skinem sa YT zbog coveka idiota kome je zasmetalo sto smo mu se slikali ispred kuce, iako su to svi shvatili kao salu, kao i njegov sin koji je glumeo ali on je ugledan sudija, pa se nasao uvredjen, vratio sam ga o5 na yt na zahtev ljudi pa evo ga i klip :: :: https://www.youtube.com/watch?v=k4g5vMxPzP :: :: T.S.A.R. Nuclear fire power :: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=jn0EviOBWp
Re: Re: Re: Iza zatvorenih vrata▼ `short horror movie`
07.12.2014. 12:08
status: user broj poruka: 689
Ako je ovo prvenac, svaka cast, samo napred! .) Ali, uvek to ali, slazem se sa ostalima u vezi muzike na pocetku, no ono sto meni najvise nekako kvari utisak je mozda nedostatak neke fabule, kratka pricica vezana za selo, ljude, verovanja, bla bla, je l to po meni daje hororu jednu posebnu notu, ali to mozes da uradis sledece, da napravis mali prequel! .) da poradis jos malo na detaljima devojaka - dodola, ubacis jos par efekata (recimo kisu) i bice to bomba! :) Pozz
Da se ogradim odmah da stvarno ne gledam horore i bas nisam ljubitelj istih, ali voaj sam morao da odgledam i skidam kapu stvarno vam svaka cast .Negativno su vec napisali iznad da se ne ponavljam (nemam nista da dodam ) i naravno nemojte stajati na ovome imate smisla za ovo definitivno samo napred.pozzzz i cekamo drugi deo.)
Najezio sam se. Ono sto mi se jako svidelo je sto u trenutku kada mu se ugasi lampa, mi po dobro oprobanom americkom fazonu ocekujemo neki uzas pored njega, ali to se ne desi. To mi je izuzetno osvezavajuce. Meni se svidja sto su devojke totalno normalnog izgleda jer to pokazuje kako nasa percepcija zavisi od konteksta. Da ih je sreo ispred lokalne, dobro osvetljene prodavnice u 19h uvece kada je krenuo po cigare, mozda bi ih i startovao, ovako je totalno odlepio. A realno da ga pitas cega se uplasio, ne bi znao da ti kaze.
Ono sto sam ja primetio, a ne bih to bas nazvao primedbom je cinjenica da on odlazi sam u to selo, a to mi nekako vise deluje kao americki fazon, nego kao nas, sa ovih prostora. Mi uglavnom na takve akcije idemo u drustvu. Verovatno postoje ljudi i kod nas koji idu sami, ali imam utisak da je to dosta redje.
Druga stvar, cini mi se da se radnja desava zimi, a suma se cuje kao u sred leta, ali zaista nisam siguran ni kada se desava radnja, ni kako se cuje suma zimi, tako da ovo i nije neka realna kritika.
U svakom slucaju, svaka cast. Samo nastavi.
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.