Evo zašto je u Turskoj blokiran YouTube: planirali lažni povod za rat
STRANA 1 OD 2
PhatPhuck
Evo zašto je u Turskoj blokiran YouTube: planirali lažni povod za rat
27.03.2014. 18:31
T57216
status: user broj poruka: 1886
Turci ostaju Turci - kakvi su zlikovci bili pre 600-700 godina, takvi su i danas.
Na YouTube procureo audio snimak razgovora turskog premijera Erdogana (to je isti onaj koji je dolazio kod nas, nedavno, i u 21. veku, na Kosovu, u sred Prizrena, izjavljivao da je `Kosovo Turska, i Turska je Kosovo`), kako je sa ministrima dogovarao da isceniraju lažni povod za rat i napadnu Siriju, da u Siriji, pomoću islamskih fundamentalista koje kontrolišu, isceniraju lažni `napad` Sirije na Tursku, i da onda krenu da napadnu ionako oslabljenu Siriju - koja je već oslabljena ratom sa Al-Kaidom.
`Šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu rekao je da se Ankara neće izviniti Srbiji zbog izjave premijera Redžepa Tajipa Erdogana, `Turska je Kosovo i Kosovo je Turska`, jer u njoj nije bilo uvrede već samo pozitivnih osećanja, naglašavajuću da su odnosi Srbije i Turske postali kičma stabilnosti Balkana.`
Kad se iscenira, isfabrikuje, `odglumi` provokacija da bi se neko napao, ili da bi se ostvarili neki ciljevi, uveli novi restriktivniji/strožiji zakoni ili slično.
Prvi i najjači primer za to je incident u zalivu Tonkin, koji je poslužio kao izgovor Americi za vijetnamski rat. Ameri su iscenirali napad vijetnamskih patrolnih torpednih čamaca na američki razarač `Medoks`, i to im je poslužilo kao `izgovor` da napadnu Vijetnam i da ga `oslobode` od komunista.
`n August 2, 1964, the destroyer USS Maddox, while performing a signals intelligence patrol as part of DESOTO operations, engaged three North Vietnamese Navy torpedo boats of the 135th Torpedo Squadron. A sea battle resulted, in which the Maddox expended over two hundred and eighty 3-inch and 5-inch shells, and in which four USN F-8 Crusader jet fighter bombers strafed the torpedo boats. One US aircraft was damaged, one 14.5 mm round hit the destroyer, three North Vietnamese torpedo boats were damaged, and four North Vietnamese sailors were killed and six were wounded. there were no U.S. casualties.
It was originally claimed by the U.S. National Security Agency that the second Tonkin Gulf incident occurred on August 4, 1964, as another sea battle, but instead may have involved `Tonkin Ghosts` (false radar images) and not actual NVN torpedo boat attacks.
The outcome of these two incidents was the passage by Congress of the Gulf of Tonkin Resolution, which granted President Lyndon B. Johnson the authority to assist any Southeast Asian country whose government was considered to be jeopardized by `communist aggression.` The resolution served as Johnson`s legal justification for deploying U.S. conventional forces and the commencement of open warfare against North Vietnam.`
In the 2003 documentary The Fog of War, the former Secretary of Defense Robert S. McNamara admitted that the Aug 4 attack never happened.
In 1965, President Johnson commented privately: `For all I know, our Navy was shooting at whales out there.`
Nama su nešto slično uradili sa izvrtanjem činjenica o `masakru nedužnih albanskih civila u Račku`. I svi znamo koliko brzo posle toga je počelo bombardovanje Srbije.
Turkey shuts off YouTube after `Syria invasion plan` leak
27.03.2014. 19:43
`Access to YouTube has been cut off in Turkey after an explosive leak of audiotapes that appeared to show ministers talking about provoking military intervention in Syria. Other social media have already been blocked ahead of tumultuous local elections.
The latest leaked audio recording, which reportedly led to the ban, appears to show top government officials discussing a potential attack on the tomb of Suleyman Shah, the grandfather of the founder of the Ottoman Empire.
The tomb is in Syrian territory, but protected by Turkish soldiers.
On the tape, Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoğlu is heard to say that Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan sees any attack as an `opportunity` to increase Turkish presence in Syria, where it has staunchly supported the anti-Assad rebels.`
obratiti paznju na detalj `moguceg nuklearnog napada na Menhetn` ili koji vec grad bude podesan ima ih nekoliko u opticaju Dallas, Cleveland itd...
Zanimljiva ce biti druga nedelja aprila, kad je negde i bilo Bostonsko `igranje`, ali gospodo forumasi, ja bih se pre posvetio `mogucem` ekonomskom fiasku:
Imajte na umu da covek u video materijalu pokusava da `vam proda nesto`, na cemu je radio nekih 9 meseci, ali gledano sa ekonomskog aspekta, govori dosta korisnih cinjenica. E sad one prave entuzijaste ce najverovatnije odgledati video od pocetka do kraja i uvideti neke mudrosti i istine u njemu. Mene interesuju komentari `ekonomski potkovanih` kolega ovog foruma, ima li u svemu sto covek prica neke realne istine i da li ce se Kina javno oglasiti kao zemlja sa najvecim zlatnim rezervama (skok sa oko 1000 tona na oko 5000 tona). Svima je jasno sta ce potom uslediti na globalnom nivou: pad dolara kao glavne rezervne valute i sve `blagodeti` koje to donosi, ovo sve je prognozirano za april 2014, tako da samo sto nije...
Ovo na dobro nece izaci. Stvari se mnogo brzo desavaju a oseca se lagano pucanje civilizacije i drustva kakvog mi poznajemo. Za nas je najbolje da gledamo sa strane sta se desava i da se pravimo naivni. Ko pobedi mi sa njim. Da smo imali pametne politicare sad bi nas bilo 20 miliona.
Nije isto, u jednom slučaju imaš zaštitu sunarodnika - bez žrtava ( od onih koji pucaju snajperima u svoj narod i evo sad pokušavaju da se probiju u Ukrajinski parlament ) dok u drugom proksi rat uz pomoć krvoloka, islamskih fundamentalista koji su razorili Siriju i koja neće moći decenijama da se oporavi.
Re: Evo zašto je u Turskoj blokiran YouTube: planirali lažni povod za rat
27.03.2014. 22:16
status: user broj poruka: 3519
Evo ti jedan tekst iz 2009. Odnosi se na Turske istorijsko-geopolitičke planove i retrospektive, neizrecivi bol i patnju što im je kontrola nad ovim prostorima uskraćena/redukovana:
Turski ministar u Sarajevu: Obnovit ćemo otomanski imperij na Balkanu Ahmet Davutoglu / Foto: REUTERS
`BiH je pobijedila Tursku. To znači da smo mi pobijedili nas! Nije ova misao prepisana s nekog internetskog portala u BiH, nego je to izjavio šef turske diplomacije Ahmet Davutoglu u razgovoru s bošnjačkim čelnicima u Sarajevu. I dobio pljesak domaćina, čak veći nego na ohrabrenje Bošnjacima da budu “ovdje sigurni kao vlasnici Sarajeva i BiH”. Oslobađanje
Davutoglu je još “izrigao” niz skandaloznih izjava u kojima zagovara obnavljanje Otomanskog Carstva veličajući njegovo naslijeđe kao najpozitivnije razdoblje, pa sarkastično primjećuje da bi, na primjer, Mehmed paša Sokolović bio obični srpski seljak da ga Osmanlije nisu odveli od njegove obitelji.
On hvali tursku okupaciju BiH kao čin oslobođenja ovih prostora.
Davutoglu je također u svom predavanju ustvrdio kako Turska ima pravo i interes utjecati na uređenje odnosa na području Balkana, Kavkaza i Srednjeg istoka, kako bi zaštitila svoje povijesno naslijeđe i vlastitu sigurnost.
- Napravit ćemo Balkan, Kavkaz, Srednji istok, zajedno s Turskom, centrom svjetske politike u budućnosti. To je cilj turske vanjske politike i mi ćemo to postići - rekao je turski šef diplomacije.
Davutoglu je rekao da “u Turskoj ima više Bosanaca nego u Bosni, Albanaca više nego u Albaniji, Čečena i Abhaza više nego u Čečeniji i Abhaziji”, zato što je to, kako je rekao, otomansko naslijeđe.
- Mi želimo novu balkansku regiju utemeljenu na političkim vrijednostima, ekonomskoj međuzavisnosti i suradnji i kulturnoj harmoniji. To je bio otomanski Balkan. Mi ćemo obnoviti ovaj Balkan... Novi Balkan
Otomanska stoljeća Balkana su uspješna priča, a sada je treba obnoviti - rekao je Davutoglu prigodom nedavnog boravka u Sarajevu, na otvaranju konferencije pod nazivom “Osmansko naslijeđe i muslimanske zajednice Balkana danas”.
Turci opsjedaju Sinj – za sada tek u maškarama, ako je vjerovati Davutogluu, ta bi se priča mogla ponoviti / Foto: Nikola Vilić/Cropix
- Stav Ahmeta Davutoglua s pričom kako je cilj turske vanjske politike uspon otomanskog Balkana kao centra svjetske politike, samo je jedan dio nastupa Turske prema Europi, čime se ogolio cilj Turske u EU-u, a to je gospodarenje nad cijelom jugoistočnom Europom, gotovo do Beča, ocijenio je u izjavi novinskoj agenciji Republike Srpske Srni vojno-politički analitičar Gostimir Popović.
- U svemu tome središnje mjesto ima Sarajevo, preko kojeg Turska želi ostvariti dominantni utjecaj na muslimane jugoistočne Europe kako bi oni bili vodeći narod u cijeloj regiji, a za početak u BiH - rekao je Popović.
On je naglasio da najava renesanse otomanskog imperija i otomanske logike predstavlja vrlo veliku opasnost za cijelu Europu, a ujedno je to najizravnija opasnost za Srbe i srpski narod u regiji, jer je osnovni cilj njih podčiniti, staviti u svoju službu ono što ostane, i na taj način stvoriti platformu za daljnji nastup prema Europi.` __________________________________________________________________________________________
Upravu si. Umesto da nas bude 200 hiljada vise svake godine nas ima 20 hiljada manje zbog toga sto se na 1000 zena UBIJU 83 NERODJENIH BEBA. Drugo mesto zauzima Francuska sa 13 ubijenih beba.
:: Ovo na dobro nece izaci :: Stvari se mnogo brzo desavaju a oseca se lagano pucanje civilizacije i drustva kakvog mi poznajemo :: Za nas je najbolje da gledamo sa strane sta se desava i da se pravimo naivni :: Ko pobedi mi sa njim :: Da smo imali pametne politicare sad bi nas bilo 20 miliona
I ko je tu kriv? Da su normalne plate ne bi bio smak sveta da devojka zatrudni i rodi dete dok ide na fakultet. Nisu tu devojke krive nego drzava.
:: Upravu si. Umesto da nas bude 200 hiljada vise svake godine nas ima 20 hiljada manje zbog toga sto se na 1000 zena UBIJU 83 NERODJENIH BEBA. Drugo mesto zauzima Francuska sa 13 ubijenih beba :: :: :: Ovo na dobro nece izaci :: :: Stvari se mnogo brzo desavaju a oseca se lagano pucanje civilizacije i drustva kakvog mi poznajemo :: :: Za nas je najbolje da gledamo sa strane sta se desava i da se pravimo naivni :: :: Ko pobedi mi sa njim :: :: Da smo imali pametne politicare sad bi nas bilo 20 miliona ::
Zapadni `slobodni` i `nezavisni` mediji zataškavaju vest o Turcima koji planiraju rat
28.03.2014. 12:09
A zašto to rade? Zato što su i Turska, a i zemlje iz kojih su zapadni, `slobodni` i `nezavisni` mediji - članovi istog vojnog saveza: NATO pakta. Banda čuva svoje članove.
Ova tvoja konstatacija je posledica velike zablude... Veliki natalitet ne ide sa velikim standardom nego sa malim...
U jadnim zeljama ima vise dece zato sto nema druge vrste zabave pa se kote ko gamad...
Tamo gde je standard veliki ljudi se ne jebu po ceo dan pa da imaju 10+ dece...
U srbistanu je jedno ili ni jedno standard...
A kad vidim kakvo je to jedno, bolje da je nijedno...
Imam ih dva komada i jedno je totalni promasaj a ovo drugo daje neke znakove da u njega treba ulagati...
Gde ne koristih gumarabiju za ono prvo, pizda mi materina da mi pizda materima...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: I ko je tu kriv? Da su normalne plate ne bi bio smak sveta da devojka zatrudni i rodi dete dok ide na fakultet. Nisu tu devojke krive nego drzava :: :: :: Upravu si. Umesto da nas bude 200 hiljada vise svake godine nas ima 20 hiljada manje zbog toga sto se na 1000 zena UBIJU 83 NERODJENIH BEBA. Drugo mesto zauzima Francuska sa 13 ubijenih beba :: :: :: :: :: Ovo na dobro nece izaci :: :: :: Stvari se mnogo brzo desavaju a oseca se lagano pucanje civilizacije i drustva kakvog mi poznajemo :: :: :: Za nas je najbolje da gledamo sa strane sta se desava i da se pravimo naivni :: :: :: Ko pobedi mi sa njim :: :: :: Da smo imali pametne politicare sad bi nas bilo 20 miliona :: ::
Izvini sto se uopste mesam u tvoj privatni zivot iz razloga sto cu sad prokomentarisati nesto sto si rekao i sam.
Iskren da budem nekako mi ne ide da otac jednog deteta zauzima takav stav ma kakvo to dete da je. Mozda imas prevelika ocekivanja ili jednostavno je pubertet ucinio svoje.
Ne znam, ta tvoja izjava mi je zvucala previse nehumano i hladnokrvno, zaliti sto si doneo jedan zivot na svet..
Izvini jos jednom, ali nisam mogao da precutim, zaista ne znam koja je priroda problema koji imas sa detetom ali mi je tvoja izjava na forumu zaista zastrasujuca, pogotovu sto se takve stvari ne govore javno i ne iznose na ovakvim mestima..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Gresis. Tu su krivi momak i devojka sto ne koriste kontracepciona sredstva. Drzava ne moze da ih natera da se zastite pri odnosu. Da sam na vlasti abortus bi tretirao kao tesko ubistvo, jer to dete u stomaku nije krivo sto ima nemarne roditelje. Drzava je kriva u tome sto nema balansa izmedju bogatih i siromasnih. Nabrojte mi BAREM JEDNOM BOGATASA koji je posteno zaradjivao novac. Ovde je tesko da se zaposlis, ali ako imas MOZAK I VEZE posteno mozes da zaradjujes sasvim dovoljno za porodican zivot sa dvoje ili vise dece.
:: I ko je tu kriv? Da su normalne plate ne bi bio smak sveta da devojka zatrudni i rodi dete dok ide na fakultet. Nisu tu devojke krive nego drzava :: :: :: Upravu si. Umesto da nas bude 200 hiljada vise svake godine nas ima 20 hiljada manje zbog toga sto se na 1000 zena UBIJU 83 NERODJENIH BEBA. Drugo mesto zauzima Francuska sa 13 ubijenih beba :: :: :: :: :: Ovo na dobro nece izaci :: :: :: Stvari se mnogo brzo desavaju a oseca se lagano pucanje civilizacije i drustva kakvog mi poznajemo :: :: :: Za nas je najbolje da gledamo sa strane sta se desava i da se pravimo naivni :: :: :: Ko pobedi mi sa njim :: :: :: Da smo imali pametne politicare sad bi nas bilo 20 miliona :: ::
Mene bi kao roditelja bilo sramota da tako nesto i pomislim a kamoli i da napisem. Bez vredjanja ali da mi tako nesto padne na pamet potrazio bi lekarsku pomoc... Izvini ali mislim da si ti kao roditelj podbacio a ne dete, ono se formira i postaje ogledalo svoje okoline... Abnere mislio sam da si bolji covek...
:: @MaliAbne :: :: Izvini sto se uopste mesam u tvoj privatni zivot iz razloga sto cu sad prokomentarisati nesto sto si rekao i sam :: :: Iskren da budem nekako mi ne ide da otac jednog deteta zauzima takav stav ma kakvo to dete da je. Mozda imas prevelika ocekivanja ili jednostavno je pubertet ucinio svoje :: :: Ne znam, ta tvoja izjava mi je zvucala previse nehumano i hladnokrvno, zaliti sto si doneo jedan zivot na svet. :: :: Izvini jos jednom, ali nisam mogao da precutim, zaista ne znam koja je priroda problema koji imas sa detetom ali mi je tvoja izjava na forumu zaista zastrasujuca, pogotovu sto se takve stvari ne govore javno i ne iznose na ovakvim mestima. :: :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: ::
Sta da kazem druze, ja bih ove nase javno vesao jer su nesposobni ili korumpirani, a za ovo u Turskoj bi letele glave da se ja pitam, ali ne pitam se...
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.