True Detective mi se baš svidela.Ne znam da li je u planu 2 sezona,ali u ovih 8 epizoda je toliko već sve `rečeno`,da ne znam kakva bi radnja ili priča trebala da bude u nastavku...
Krenula je i druga sezona `The Ameracans`,po meni isto odlična serija ...
Kupio sam Helix jos pre mesec dana i nikako da se nakanim da pogledam. Malo provrteo i nije mi se bas dopala produkcija. Bmlga, valja li sta ovo uopste?
Jedino me vuce da je pogledam samo zato sto je SciFi :)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
@Alrad ovo je dokumentarac a ne serija.. inace jedan jedini originalni dokumentarac ovog zanra je `Cosmos` od Carl Sagan-a iz osamdesetih godina.. sve ovo novo pocevsi od `the universe`, `wormhole` itd..su bljutave kopije od kojih malo koja ima sta da kaze novo i znacajno.. pretrpane animacije i senzacionalisticki govor i vecina su copy paste od Sagan-a poneke bukvalno od reci do reci kopiraju originalni `Cosmos`..
`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
Kakve bre veze imaju ostale pomenute serije sa serijom iz prvog posta tj onom koju je spomenuo zacetnik teme...
Dajmo se drzati teme...
Cini mi se da je ov C. Sagan na sterioidima... ako se to moze tako reci...
Ovo kazem na osnovu trejlera...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Iako sam prethodni post napisao bez da pogledam trejler ili neki opis, nisam predpostavio da ima neke veze sa Saganom vec sam onako izneo zakljucak na osnovu vec pomenutih dokumentaraca jer sam jedino video u opisu da je narator Tyson koji se pojavljivao u doticnim senzalistickim emisijama, prijatno me iznenadio sam pocetak emisije sa uvodnim recima Karla Sagana... ali.. Sadrzaj kopiran, naracija katastrofa.. Ovo je u stvari klasican rimejk kao Superman ili Totalni opoziv.. Gomila cgi pa ne znas sta je originalno a sta je animacija.. dosta animacija kopirano iz drugih pomenutih dokumentaraca...
U svakom slucaju ipak se slazem da treba praviti dokumentarce ovog zanra za novije generacije kojima emisije iz proslog veka ne bi bile zanimljive..
Par puta sam napomenuo da je Sagan bio izuzetan narator i naucnik. Broj jedan pa devet praznih mesta pa idu ostali ..Kaku, Cox, Tyson, Filipenko.. i slicni
Naravno moje licno misljenje :)
`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
Odgledao sinoc prvu epizodu, nista bitno... Emisija koja zaglupljuje sa mainstream naukom i oja se uopste ne bavi bitnim pitanjima. Ovo ti ja kao lepsa slikovnica onog sto se uci u osnovnom skolama. Through the Wormhole je Bog i batina za ovo...
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.