Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Lazni alat
STRANA 1 OD 1
ixtro Lazni alat 21.02.2014. 12:39 T56832

status: user
broj poruka: 441
Trazio sam neke nastavke (kruzne testere za busilicu) nista kvalitetno samo da isecem jednu rupu u univeru i nabasao na razne oglaze koji su u 99% prevara (prodaje se kao original, a kopija je) pa reko da prenesem cisto da ako neko gleda ne nasedne jer je cifra jako pimamljiva, a ljudi se zale da su imali `near death experiences` sa ovim alatom.
Na primer:
http://www.limundo.com/kupovina/Masine-i-alati/Elektricni-alat/Busilice/Hilti-Pikamer-BOSCH-GBH-2-26-DFR-800W-NOVO-/21248317

Covek prodaje svesno ili u totalno nezanju vrlo verovatno kinesku kopiju.

Link ka kinezu: http://www.lelong.com.my/navato-2-26dfr-800w-rotary-hammer-drill-3-mode-mypowertools-135811015-2014-09-Sale-P.htm

Forum gde se ljudi zale na kopije Bosch alata: https://forum.lowyat.net/topic/2051914/+520

Isti ovakvi oglasi su i na kupujem prodajem (cak je jedan car okacio daje FAke busilica i ako pise Bosch).
Ovo sam postavio jer sa vremena na vreme neko postavi neko pitanje u vezi alata pa cisto da se ima na umu.
Unapred se izvinjavam ako sam pogresio ili nekoga nepravedno optuzio ali velika vecina `stoji nikada korisceno pa se prodaje, poslala tetka iz Swicu, ili sa jednostavno niskom cenom` je 100% prevara ili lazni proizvod.

Znam da ovoga ima dosta i da se svaki dan pise o ovome ali danas sam morao ja nesto da napisem.

Pozdrav svima.

i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L
ASUS Sabertooth P67
12GB Kingston Gray @ 1600Mhz
MSI N760 TF 2GD5 SLi
2x1TB WD Black at RAID 0
CM Storm Sirus
CM 932 Advanced & Corsair 750W
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Trziste alata VRVI od falsifikata. Ne radi se o REPLIKAMA... 21.02.2014. 15:07 #543166

broj poruka: 10998
to jest o, manje-vise legalnim kopijama nego o proizvodima koji imaju ozbiljne MANE (nedostatke - u bukvalnom smislu ove reci). Dva puta, za poslednjih desetak godina deslio mi se da sam kupio noz cija drska, koja bi trebalo da bude ``nastavak`` (metalnog) seciva, oblozen plastikom ili drvetom, jednostavno NE POSTOJI (secivo je `` plitko ubodeno`` u drsku koja je u stvari samo ``obloga`` u kojoj nema onog nastavka, a po ivicama obloge postoje linije ``nacrtane`` metalizer bojom, sugerisuci postojanje tog nastavka). Drska takvog noza lomi se pri prvom jacem pritisku seciva, a ovo lako moze da povredi rukovaoca...

Nije problem samo sa oglasima na Internetu - takva roba se valja po pijacama i ulicnim tezgama, pa cak i po samouslugama renomiranih trgovinskih lanaca (M*tro, Rod* market, Id*a itd.).

Rynskelath Svako ko kupuje alat na buvljaku 21.02.2014. 15:21 #543168

broj poruka: 484
pijaci ili u nekom od marketa bi trebalo da zna sta kupuje.

Nemoguce je da ti kupis ni srafciger koji je extra za 150-200 dinara. Zna se koja mu je cena i koji je kvalitet. Koliko puta sam samo nabasao na srafcigere (pogotovo u mojoj firmi) gde kada pritisnes malo jace ili okrenes malo jace, krece samo drska da mi se vrti dok srafciger stoji zajedno sa srafom.
Nemoguce je da jedan hilti kosta 10000 kada se zna koliko to mora da kosta, makar bio i polovan.
Ako hocete pravi alat onda i platite, razumem ja da se nema para i da svi gledaju da prodju sto jeftinije ali platis jednom pa si miran skoro pa ceo zivot sto se tice nekih alata

You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me.
Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.
Did you really think your little jokes were going to kill me?
I`m done with the winning cause i`ve already won.

profil isprobano 21.02.2014. 18:39 #543199

broj poruka: 351
originalni bosh 2 u radnji kosta oko 300e.
imam i original i ovaj od oglasa, oba rade isto.
na ovom jeftinom je kutija od tanje plastike. na masinu nemam za ovih godinu dana zamerke.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs