Posto u svojoj temi gospodine Zeljko niste dozvolili da se dodaju i neka svoja misljenja vezano za istu morao sam da otvorim drugu.Moj odgovor sledi ovako: Nije to toliko ni lose sto ste uveli takvu vrstu rezima a po gotovu ono drugo za vredjanje korisnika,ja sam za.Samo bih prethodno bilo dobro da obratite paznju na izvor samog problema koji se desi tj. osobno na usera koji takav isti donosi!Znaci sankcionisati one koji prvi zapocnu takvu vrstu razgovora tj. vredjanja drugog korisnika na bilo koji nacin.Jos nesto,obratiti paznju na sam staz korisnika na PC Berzi i njegov doprinos ostalim forumasima.Ja cisto sumnjam da ce do trajnog ukidanja naloga nekog usera doci jer su ovde ljudi uglavnom dobri i kulturni,tu i tamo se po neka ruzna rec omane ali to nije nista strasno!Takodje ne uzimati u obzir neke grublje sale i zbog toga usera blokirarti jer ce te pri tom izgubiti mnogo clanova i samim tim i donekle kvalitet same PC Berze,hocu da kazem da ne treba biti ni prestrog u rasudjivanju!Toliko od mene!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
bacio pogled na ona 2 poslednja threada iz svastare i moram priznati da me je podsetilo na vreme kada smo se medjusobno pljuvali zmajko, ddragoljub, mrlja, daum i ja...samo ovo je X puta gore. Nisam video ono za patike kako se nastavilo jer su postovi skinuti a ja radio. U svakom slucaju nimalo korektno s obzirom da se medjusobno napljuvavaju pre svega stariji forumasi koji nisu ovde zbog toga vec da pomognu a pride i imaju cime (znanje, svako iz svoje oblasti) i koji su ranije manje-vise bili posve korektni. Za cudjenje je da politicke nesuglasice mogu da podele i forum na Srbe i na neSrbe na patriote i izdajnike. Smatram da nije tako prosto. Ne smatram da su vecina glasaca radikala i SPSa lopovi i zagovornici rata niti da je vecina Cedista narkomana i luzera...inteligentan individualac ima sopstveni stav koji asocira u nekoj meri sa `liderom` neke stranke ali to nikako ne znaci da on u poptunosti opravdava sve njegove postupke i misljenja. Zoo politicon - pre bih rekao: covek je matematicko bice
Ako se secate, ja sam jos u temi Izbori... apelovao na admina da zabrani politicke teme i vredjanje. Nije nista novo, niti samo nama svojstveno, da se u ovakvim situacijama strasti podignu iznad nivoa tolerancije. Ruzno je sto to kod nas obavezno dovodi do podele na Patriote i Izdajnike. Jos je gore sto se posle toga nastala netrpeljivost izmedju pojedinih ucesnika formuma prenosi i na one normalne IT teme, zbog kojih ovaj forum i postoji.
Potpuno se slazem sa SkyFire i MACHINE. Odlicno Zeljko!
P.S. Ima li sanse da se malo sredi skript, pa da ucitava Back slash? To je posebno vazno kad se nekom savetuje kako da modifikuje Registry ili mu se ponudi gotov .reg fajl.
P.P.S. Da li ste primetili da se pojavila nova tura usera kojima je tesko da kazu `hvala`, kad im se pomogne?
Ne znam bas za banovanje korisnika... Sta fali da se malo svadjamo? Podsetio me Machine na onaj period kada sam se pljuvao sa njim i sa jos nekim ljudima ovde XD Sami ispadamo budale zbog takvog ponasanja ali sve je to ono sto cini dobar forum. Otvorenost u bilo kom obliku. U virtuelnom svetu se uvek cini da bi se poubijali medjusobno ali sam ja ubedjen da bih ja, recimo, mogao da se vidim i sa Lamom (sa kojim sam se skoro `krvnicki` pljuvao) i sa bilo ojim drugim forumasem i ne bi bilo nikakvih problema. Realno, smesno je bre =D `Live` bi se verovatno upustili u neku raspravu koja bi se zavrsila pevanjem, ispustanjem onih cudnih zvukova kad si pijan i jbga... Ovde sve izgleda preterano.
Kapiram skroz tvoje pokusaje da malo `ohladis` glave Zeljko ali se ne bih mnogo igrao sa korisnicima i nacinom na koji se ovde vode rasprave/teme jer je to ono sto neki forum izdvaja od nekog drugog. Sva ta pravila (kojih ovde jedva ima) su i razlog zbog kojeg sam ovde. Ako ce ti nesto znaciti - nisam registrovan ni na jednom drugom forumu.
Kakvi god da su ljudi koji ovde `funkcionisu` meni se svi generalno svidjaju. Uostalom, zagovornik sam teorije da treba pustiti da se neke stvari odvijaju same od sebe. Pametan covek koji zna svasta nesto ispadne i budala povremeno. Neko cesce, neko redje ali se svi mi upoznajemo na neki nacin. Ko zna sta ce sve da se izrodi iz svega toga... Primera radi ja sam se preko stranih foruma upoznao sa super ljudima iz Kanade, Madjarske, UAE itd. i sada funkcionisemo kao tim.
Jbga sad ce neko da pomisli kako sam ja odlepio i kako mnogo sedim za ovim kompom ali ljudi - ni sa kim se ne bih ovako raspravljao/svadjao uzivo. Svi smo mi `nashi` ovde.
Ovaj forum iako bez nekih naprednijih stavki i dosta bugova je super. Niko se ne obazire na cinjenicu da je Zeljko vrlo verovatno sam u saradnji sa Misom i ko zna kime jos uspeo da napravi sistem koji radi. Nisu kao i svi ostali instalirali neki od besplatnih fazona tipa vBulletin... Cenim to.
Sve u svemu - manje kontrole, vise obuzdavanja od strane nas forumasa i sve ce biti oket. Eto jos dan, dva i sve se vraca na isto mesto odakle se krece kada se prekine bilo koja svadja. Monotonija, interesantne teme... Pa onda opet neka rasprava i tako u krug. Jbga, mora malo raspravljanja =)
@rasha44 :: Ako se secate, ja sam jos u temi Izbori... apelovao na admina da zabrani politicke teme i vredjanje. Nije nista novo, niti samo nama svojstveno, da se u ovakvim situacijama strasti podignu iznad nivoa tolerancije. Ruzno je sto to kod nas obavezno dovodi do podele na Patriote i Izdajnike. Jos je gore sto se posle toga nastala netrpeljivost izmedju pojedinih ucesnika formuma prenosi i na one normalne IT teme, zbog kojih ovaj forum i postoji :: :: Potpuno se slazem sa SkyFire i MACHINE. Odlicno Zeljko ::
Ne znam da li postoji neko ko živi u Srbiji a, koga nisu pogodili poslednji događaji i zato smo bili više neko teleratni i dopustili neke stvari koje ne bismo u drugim temama. Međutim, to je preraslo u nešto mnogo gore od samom `pražnjenja` i zato smo doneli odluku da nema više političkih tema, postoje sajtovi i za to a, PCBerza to nije.
@SkyFire ::Ja cisto sumnjam da ce do trajnog ukidanja naloga nekog usera doci jer su ovde ljudi uglavnom dobri i kulturni,tu i tamo se po neka ruzna rec omane ali to nije nista strasno!Takodje ne uzimati u obzir neke grublje sale i zbog toga usera blokirarti jer ce te pri tom izgubiti mnogo clanova i samim tim i donekle kvalitet same PC Berze..
To se podrazumeva, kao što se podrazumeva raspravljanje po bilo kom osnovu ali uz uvažavanje mišljenja svih forumaša kao i njihovog poštovanja.
.... smišljao šta da nažvrljam, taman sam se zalaufao. Da, nije to loše. Najbolje kad se ne zaglavi odmah na početku, nego malo plane, pa da se onda gasi, unese živost u forum. Eto, na kraju ipak mora kako sam i ja tvrdio, mora da se poštuje neki kodeks, neki tako što to razumeju, nekima mora da se ukaže, a neke pljasne po prstima. Neki moraju i da se okrenu za polukrug da nastave u nekom drugom smeru... takav je život. Ipak, i pored brisanja, vidi se da se ružne reči pamte.... ne mogu da se pljunu pa progutaju, pa stoga, pazimo malo više, iskulirajmo, pa one fore sa brojanjem do 20 ili 100... pre ogdovora... još kad bi i ja to mogao.... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Ne znam bas za banovanje korisnika... Sta fali da se malo svadjamo? Podsetio me Machine na onaj period kada sam se pljuvao sa njim i sa jos nekim ljudima ovde X :: Sami ispadamo budale zbog takvog ponasanja ali sve je to ono sto cini dobar forum. Otvorenost u bilo kom obliku. U virtuelnom svetu se uvek cini da bi se poubijali medjusobno ali sam ja ubedjen da bih ja, recimo, mogao da se vidim i sa Lamom (sa kojim sam se skoro `krvnicki` pljuvao) i sa bilo ojim drugim forumasem i ne bi bilo nikakvih problema :: Realno, smesno je bre =
Rasprava, pa cak i svadja je OK, Zmajko. Nije u redu kad se ljudi vredjaju i psuju. To onda diskusiju svodi na ulicni nivo. Na svadju napaljenih klinaca `b`ate` generacije. Mozes nekom da `zavuces` i bez psovki i direktnog vredjanja.
Mislim da zabrane ne doprinose boljitku. Iskreno se nadam da niste dobijali prituzbe da su nekoga vredjali jer je licnog prozivanja vise bilo sa jedne strane nego sa druge. Covek postavi temu be namere da nekoga vredja a onda se javi 5 komada likova koji ga pljunu nicim izazvani, posto nisu ni pomenuti.
Evo pre neki dan liko postuje temo kako da zabrani nekome internet, ja mu u sali kazem da je diktator i on pocne da se prima vredja i normalno je da ga naranim kako valja ne bi li se smirio i spavao snom pravednika. I ko je sad tu kriv, verovatno ja zato sto lik ne shvata salu.
Da li se pod vredjanjem podrazumeva samo kad je na srpskom ili i kad je na stranom jeziku jer kad ti neko kaze da si seljaacina ili hilli... je potpuno isto.
Uostalom politickih tema je bilo manje od 0.1% ukupno i svega 4 u poslednjih 20-tak dana.
Jos jednom iznosim licno misljenje da zabrane ne vode nicemu...
Ma nista ne fali uvesti malo reda i discipline.Ima propusta i ljudi su se malo opustili.Podrzavam Zeljka u potpunosti.Sta ce nam politika,sajt je pravljen sa namerom da se nesto nauci i da oni koji znaju nauce i pomognu nekom drugom,tj. da se u neku ruku svi zajedno druzimo sto dovodi do druge stavke da ne treba da bude vredjanja i omalovazavanja izmedju nas ni na koji moguci nacin.Mangupsko ponasanje nikom nije dobro donelo,ako je neko zeljan dokazivanja neka to uradi sa znanjem i pokaze svima ostalima koliko vredi.Ne mora to da radi na sasvim pogresan nacin!Opet kazem,ovaj poduhvat podrzavam ali i dodajem ponovo da ipak treba imati fleksibilnosti!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
Ovako posto covek misli na mene da mu odgovorim.... Ako mislis da sam te uvredio onda......Rekao bih da si ipak mislio cim ti je to ostalo u secanju! Na prozivku se odgovara prozivkom..... evo teme pa vi procenite dal sam ja ovog lika uvredio ili se sam uvredio
:: :: Evo pre neki dan liko postuje temo kako da zabrani nekome internet, ja mu u sali kazem da je diktator i on pocne da se prima vredja i normalno je da ga naranim kako valja ne bi li se smirio i spavao snom pravednika. I ko je sad tu kriv, verovatno ja zato sto lik ne shvata salu
Fabrana = negagativno Sankcije na odredjeno = pozitivno kod normalnih ljudi. Ovo mi je veoma drag sajt izmedju ostalog jer nije bilo politickih tema. Treba gledati napred i pomoci onima koji to dozvole.
slazem se sa zabranama i ban-ovanjem ali na odredjeno vreme, nikako trajno! Trajno banovanje dovodi do toga da ti user-i otvore nov nalog i onda nishta nije resheno.... banovanje na 7dana pa na 14 pa tako dalje....
Takodje se zalazem da treba banovati arogantne i podcenjivachke stavove i izjave jer oni mogu biti podjednako uvredljivi kao i proste psovke i uvrede!
Treba uvesti i `krompir` i `pchelicu` ....kada neko pomogne forumu (detaljno uputstvo sa opshirnim objashnjenjem, neka vrsta how-to-a) onda treba da dobije pchelicu....a kad krene sa ` moje ogromno iskustvo i znanje mi daju za pravo da tvrdim i `aksiomiram` neke stvari bez prethodnog dokazivanja` onda treba da dobije krompir :-) Naravno ovo poslednje je shala, i kratko prisecanje svih onih bespredmetnih rasprava od pre 10-ak meseci.... :-)
Bez prozivki ali i bez `pametovanja` (U narodu poznatijeg kao kur**enja). Bez kazni nema ni reda.
Ja i dalje stojim iza te iste rechenice kao i pre 10 meseci i hocu pchelicu a ne krompir :-)
- R a v e n L o r d -
:: Pozdrav :: :: slazem se sa zabranama i ban-ovanjem ali na odredjeno vreme, nikako trajno! Trajno banovanje dovodi do toga da ti user-i otvore nov nalog i onda nishta nije resheno... :: banovanje na 7dana pa na 14 pa tako dalje... :: :: Takodje se zalazem da treba banovati arogantne i podcenjivachke stavove i izjave jer oni mogu biti podjednako uvredljivi kao i proste psovke i uvrede :: :: Treba uvesti i `krompir` i `pchelicu` ....kada neko pomogne forumu (detaljno uputstvo sa opshirnim objashnjenjem, neka vrsta how-to-a) onda treba da dobije pchelicu....a kad krene sa ` moje ogromno iskustvo i znanje mi daju za pravo da tvrdim i `aksiomiram` neke stvari bez prethodnog dokazivanja` onda treba da dobije krompir :- :: Naravno ovo poslednje je shala, i kratko prisecanje svih onih bespredmetnih rasprava od pre 10-ak meseci.... :- :: :: Bez prozivki ali i bez `pametovanja` (U narodu poznatijeg kao kur**enja) :: Bez kazni nema ni reda :: :: Pozdrav, dragolju :: :: ::
Banovanjem se nista ne resava! Ja sam 100 puta kad popizdim napusio na nekim forumima,kao banuju me, ja za 2min otvorim novi nalog i cao! Zato samo mozak u glave! :) I treba da bude zestokih prepirki inace nema ovog foruma!
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.