Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
Peta kolona
STRANA 1 OD 1
Oglasnik Peta kolona 11.06.2007. 08:46 T4684

status: user
broj poruka: 726
Nekako sticem utisak da forum postaje jednolican,pa i dosadan - ciklusi pitanja koja su vec postavljana,nasi `deja vu` odgovori i,kao neizostavan dekor - svadje.Postojali su i predlozi za (tehnicke) izmjene foruma,ali na reakciju admina i dalje cekamo.
Kako nista u tehnickom smislu ne mozemo promijeniti,mislim da ne bi bilo lose da,povremeno,postavljamo teme koja nijesu u prepoznatljivoj formi pitanja,vec predstavljaju ankete,zapazanja ili objasnjenja (npr. AMD vs Intel,cijene komponenti,arhitektura GPU...).

Za pocetak,postavio bih jednu jednostavnu temu (moguce da je slicna vec postavljana) - proizvodi ili popularno - brendovi koje treba izbjegavati.Ovo bi bila moja `crna lista` :

Procesori

Celeron
prednosti:
-pogodan za overklok
-ako vam crkne rerna,uvijek znate na cemu mozete da spremite rucak

mane :
-spor i zahtijeva ugradnju klime u blizini kucista

Ploce

ABIT f4tal1ty - iako mislim da je ABIT lider u proizvodnji ozbiljnih maticnih ploca,ova serija je zasluzila da iskoristimo sav kolorit narodnog jezika - `ni manjeg k****,ni vece dreke`.
prednosti:-?
mane :-cijena

Graficke kartice

Radeon 1600 - pretpostavljam da je projektant ovih modela greskom mislio da je 2004 godina...
prednosti:-ako je overklokujete,dobijate 9800 pro :)
mane :-postojanje

Monitori

Samsung - koliko god bio pristupacan,mislim da ovog proizvodjaca treba izbjegavati iskljucivo zbog nesposobnosti da rijese problem zvani - dominantna plava boja.Koji god monitor da kupite (CRT ili TFT),kolika god bila cijena,dijagonala,odziv...fatum plave boje je neizbjezan.

prednosti:
-cijene modela nize klase
-ko voli plavu boju,uzivace :)
mane :
-jesam li rekao plava boja?

Optika CD/DVD/R/RW

SONY -zamisljam dramu - predstavnici Sony-ja,sa maskama preko lica i bejzbol palicama u rukama,upadaju u sjediste NEC-a i prisiljavaju prisutne da potpisu ugovor o zajednickom proizvodu...ili su im sipali nesto u pice...ne znam kako drugacije da objasnim samoubilacku odluku NEC-a.Uopste,izuzimajuci PS2 i poneku seriju DVD kamera,ne mogu da izdvojim kvalitetan proizvod ovog giganta u poslednjih 10-ak godina.Prestali su sa proizvodnjom monitora,WEGU su zapostavili u korist BRAVIE koja,na kraju,ispade losiji izbor,odustali od samostalne proizvodnje optike,telefona...to ne lici na Sony.U proteklom periodu 2/3 prihoda su ubirali su od konzole.Dotle je doslo...

Notebook/laptop

DELL -znam da se mnogi tradicionalisti nece sloziti...Vizija mladjanog Majkla je bila proizvodnja jevtinih i pouzdanih racunara,pa cu tom poslovnom strategijom opravdati kvalitet zavrsne obrade koji je ekvivalentan poklopcu cipi-ripi tegle.Naravno,nijesu svi modeli ovog proizvodjaca izradjeni od lose plastike,ali mi se cini da preovladjujuca vecina jeste.

prednosti:cijena i servisna mreza
mane :dizajn i kvalitet izrade

Mobilni telefoni

visa klasa Nokia telefona - mobilna telefonija mi nije narocito vazna kategorija IT,ali je sveprisutna i popularna.Iako Nokia proizvodi pristupacne,kvalitetne aparate sa izdrzljivom baterijom,mislim da se u `gornjoj` klasi,uprkos hiperprodukciji,ne moze izdvojiti model koji ima kvalitetan prikaz,da ne pricam o kvalitetu fotografije.

Kucni DVD plejeri

skyvision,triotec,shockwave - U redu,hvaljeni su i cijene su pristupacne,ali pogledajte dizajn (manje vazno) i zavrsnu obradu.

Mogao bih da nastavim nabrajati (kamere,foto-aparati,mp3 uredjaji,iako je tu situacija jasnija),ali bih volio da vidim vasa misljenja i kritike.Naravno,sve sto sam napisao je dio moje subjektivne procjene i ocekujem da se znacajan broj ljudi nece sloziti.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC JA SE NE SLAZEM NI OKO CEGA 11.06.2007. 13:26 #21492

broj poruka: 9420
ZASTO..!?

Ni sam ne znam, ali bih da zapocnem neku svadju... dosadno mi...
VMARC SALIM SE NARAVNO 11.06.2007. 13:29 #21493

broj poruka: 9420
Petica za ulozen trud oko teksta.

Ne slazem se (samo) ponekim pitanjima, koja se ticu NOKIE, SONIJA, MONITORA... ali OK. U sustini dotakao si sve probleme, one potencijalne i one konstantne.
Samo tako nastavi.

Pozdrav.

Oglasnik Re: JA SE NE SLAZEM NI OKO CEGA 11.06.2007. 17:39 #21509

:: Ni sam ne znam, ali bih da zapocnem neku svadju... dosadno mi..

heheheheh
Oglasnik 11.06.2007. 18:22 #21518

Jos neko?

Gospodja iz treceg reda,sa krznom vepra - da li ja to vidim podignutu ruku?Prvi put,drugi put..
Ajmo,samo danas u vasoj varosi...

Dyca re 11.06.2007. 18:39 #21520

broj poruka: 1574
Ne bih se slozio sa tobom oko komentara vezanog za Nokiu jer je ona najbolji proizvodjac mobilnih telefona na svetu i u svakoj klasi ima da ponudi najvise za ulozene pare..Naravno da je nekim telefonima pocetna cena ogromna,ali ubrzo sve dodje na svoje i uvek je Nokia nejbolji izbor.Imaju odlican software,i izradu..takodje prave najbolje ,,pametne` telefone koji se mogu naci na trzistu,a veoma su pristupacni..Sto se tice najvise klase,Nokia ima odlicne telefone,ali se moram sloziti sa tobom da i oni najbolji ne mogu da se pohvale kvalitetnim fotogradijama,ali ako se neko bavi fotografijom,siurno nece koristiti telefon u te svrhe,jer telefoni jos nisu dostigli kvalitet digitalnih fotoaparata sto se tice kvaliteta slike...Odlicna ti je ova ideja i mislim da bismo trebali da je cesce praktikujemo..Pozz

jeremijabg sjajno! 03.10.2007. 00:20 #29185

broj poruka: 128

ideja je odlicna ali zahteva veliko iskustvo i znanje ucesnika...mi,prosecni,ajde da tako kazem,potrosaci,mozemo samo da blenemo i kupimo za dz tudja znanja....hmmm...pa to je onda stvarno mnoooogo dobra ideja..podrzavam skroz...(prebacujem se na blejanje i skupljanje za dz).
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs