1. Omoguciti odredjenom uzem broju korisnika vece privilegije i/ili makar nivelisanje na npr. Member, Advanced User, Expert, Professional, Service, Power User, Master, Moderator (5-10 nivoa)...kako odlucite. Jedino je skakljiv nacin tj. metoda na osnovu koje ce se ovo odlucivati!?
2. Mogucnost unosa i prikaza konfiguracija korisnika foruma, dakle, posebna polja u kojima bi se ovo sacuvalo a koja bi se otvorila aktiviranjem klikom. Po zelji!
3. Mogucnost navodjenja CVa ili manje (auto)biografije. Po zelji!
4. Adekvatna marketinska promocija foruma zarad privlacenja sireg kruga korisnika, implicitno ce uticati i na povecanje prodaje i zarade
5. Vise mesta za forumske teme na naslovnoj strani, makar 20 najsvezijih ili jos bolje do kraja vidljive strane, po sredini kako i sada stoji
6. Mogucnost check-iranja tema koje se prate kao i pregled ostalih postova dok se odgovara na postavljeno pitanje
7. Da se teme, koje su i dalje aktuelne (veci broj odgovora), nekako prioritiraju uprkos nailasku novih (unapredjeni metod reda za cekanje, a ne obican FIFO algoritam)
8. Neka vrsta glasanja za kvalitet pojedinih odgovora, kvalitet komponenti...(1-10)
9. Veci izbor ikonica ili dozvola explicitnog/externog uvoza istih (GIF,JPEG,TIFF,BMP..), opsirnije manipulacije korisnickim podacima. Takodje i bolji implementirani editor
10. Mogucnosti upload-a slika u kompresovanom formatu (~100-200KB po primerku), pa i ako mora da se ogranici br. takvih postova na 10, pa onda da korisnik brise zastarele ...nesto slicno malim oglasima
:: 1. Omoguciti odredjenom uzem broju korisnika vece privilegije i/ili makar nivelisanje na npr. Member, Advanced User, Expert, Professional, Service, Moderator (5-10 nivoa)...kako odlucite. Jedino je skakljiv nacin tj. metoda na osnovu koje ce se ovo odlucivati! :: :: 2. Mogucnost unosa i prikaza konfiguracija korisnika foruma, dakle, posebna polja u kojima bi se ovo sacuvalo a koja bi se otvorila aktiviranjem klikom. Po zelji :: :: 3. Mogucnost navodjenja CVa ili manje (auto)biografije. Po zelji :: :: 4. Adekvatna marketinska promocija foruma zarad privlacenja sireg kruga korisnika, implicitno ce uticati i na povecanje prodaje i zarad :: :: 5. Vise mesta za forumske teme na nalsovnoj strani, makar 20 najsvezijih ili jos bolje do kraja vidljive strane, po sredini kako i sada stoj :: :: 6. Mogucnost check-iranja tema koje se prate kao i pregled ostalih postova dok se odgovara na postavljeno pitanj :: :: 7. Da se teme, koje su i dalje aktuelne (veci broj odgovora), nekako prioritiraju uprkos nailasku novih (unapredjeni metod reda za cekanje, a ne obican FIFO algoritam :: :: 8. Neka vrsta glasanja za kvalitet pojedinih odgovora, kvalitet komponenti...(1-10 :: :: 9. Veci izbor ikonica ili dozvola explicitnog/externog uvoza istih (GIF,JPEG,TIF,BMP..), :: opsirnije manipulacije korisnickim podacim :: :: 10. Mogucnosti upload-a slika u kompresovanom formatu (~100-200KB po primerku), pa i ako mora da se ogranici br. takvih postova na 10, pa onda da korisnik brise zastarele ...nesto slicno malim oglasim :: :: ::M i
Juj bre, jes da nisam 100% siguran u sve šta je šta, ali lepo zvuču.. jedino što se tiče ovog prvog - mislim da ipak treba ostaviti svima iste mogućnosti a naravno davati zvanja tipa moderatora, mastera itd...
JA sam ZA!!! al iskreno.. nisam sve baš lepo protumačio - pa ću ponovo da se javim posle
Re: Re: SPISAK predloga za bolji forum je oformljen
23.04.2007. 20:49
status: user broj poruka: 5704
Nisi upucen, moras pogledati ostale postove na ovu temu u okviru iste rubrike, one sa nazivom PROZIVANJE i PROZIVKA...inace prioritiranje zvanja tj. titule moraju postojati, da bi se znalo ko je merodavniji i cije misljenje bi se vise postovalo. TO en znaci da i rookiei nemaju znanje ali kao vid razlike mora biti. Svuda ima reda, pa i ovde...uzdravlje!!!
M i G
:: :: :: :: :: :: :: :: :: 1. Omoguciti odredjenom uzem broju korisnika vece privilegije i/ili makar nivelisanje na npr. Member, Advanced User, Expert, Professional, Service, Moderator (5-10 nivoa)...kako odlucite. Jedino je skakljiv nacin tj. metoda na osnovu koje ce se ovo odlucivati! :: :: :: :: 2. Mogucnost unosa i prikaza konfiguracija korisnika foruma, dakle, posebna polja u kojima bi se ovo sacuvalo a koja bi se otvorila aktiviranjem klikom. Po zelji :: :: :: :: 3. Mogucnost navodjenja CVa ili manje (auto)biografije. Po zelji :: :: :: :: 4. Adekvatna marketinska promocija foruma zarad privlacenja sireg kruga korisnika, implicitno ce uticati i na povecanje prodaje i zarad :: :: :: :: 5. Vise mesta za forumske teme na nalsovnoj strani, makar 20 najsvezijih ili jos bolje do kraja vidljive strane, po sredini kako i sada stoj :: :: :: :: 6. Mogucnost check-iranja tema koje se prate kao i pregled ostalih postova dok se odgovara na postavljeno pitanj :: :: :: :: 7. Da se teme, koje su i dalje aktuelne (veci broj odgovora), nekako prioritiraju uprkos nailasku novih (unapredjeni metod reda za cekanje, a ne obican FIFO algoritam :: :: :: :: 8. Neka vrsta glasanja za kvalitet pojedinih odgovora, kvalitet komponenti...(1-10 :: :: :: :: 9. Veci izbor ikonica ili dozvola explicitnog/externog uvoza istih (GIF,JPEG,TIF,BMP..), :: :: opsirnije manipulacije korisnickim podacim :: :: :: :: 10. Mogucnosti upload-a slika u kompresovanom formatu (~100-200KB po primerku), pa i ako mora da se ogranici br. takvih postova na 10, pa onda da korisnik brise zastarele ...nesto slicno malim oglasim :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: M i G :: :: Juj bre, jes da nisam 100% siguran u sve šta je šta, ali lepo zvuču.. jedino što se tiče ovog prvog - mislim da ipak treba ostaviti svima iste mogućnosti a naravno davati zvanja tipa moderatora, mastera itd.. :: :: JA sam ZA!!! al iskreno.. nisam sve baš lepo protumačio - pa ću ponovo da se javim posl :: :: POZ!!! :: Ja sam za!
U principu slazem se sa navedenim. Jedini problematican deo je taj koji si i sam naveo: ko ce i kako proceniti neciji status, zvanje, nivo znanja itd. Nije resenje da apsolutno svi koji prozuje preko foruma imaju isto pravo glasa (recimo ti Machine i neki shalabajzer koji nije nikada ucestvovao ni u jednom forumu). Kako to odrediti. Ko ce to da odredi. Ni broj postova nije merodavan. Neko sa 100 postova koji nema nikakvu tehnicku ili naucno-poucnu poruku bi po meni trebao da ima manju tezinu od nekog ko je poslao 1 post sa nekom korisnom informacijom ili je nekom pomogao. Drugo, ko ce da oceni postove i ko ce dodeliti tzv titule. To ce biti najveci problem. Licno mislim da prva stavka ima vecu tezinu od svih preostalih 9 zajedno, tako da ne bi bilo lose da cujemo nekog od admin sta oni imaju da kazu na ovo ili neko nesto da predlozi. Ja nemam ideju...
Nemanja, sve to stoji i to smo naveli, skroz si u pravu! Ja sam vec dao neku formulu za ovo (ima kompleksne konstante, u nekoj od ranijih tema), ali je i ona teska za odrediti...nemam ideju, zato molim ako neko ima da predlozi soluciju! Stvarno je zaguljeno pitanje ali istovremeno i krushalno...ko je taj `SVEVISNjI` koji moze doneti sud o tome ko je ko, sta je sta i koliko zna??? Po MRLJA-inim merilima ja spadam u rookie kategoriju i nemam blage veze sa ITom, pa ako on i njemu slicni budu donosili sudove, e, onda smo, da prostis us*ali motku!!!
M i G
:: U principu slazem se sa navedenim. Jedini problematican deo je taj koji si i sam naveo: ko ce i kako proceniti neciji status, zvanje, nivo znanja itd. Nije resenje da apsolutno svi koji prozuje preko foruma imaju isto pravo glasa (recimo ti Machine i neki shalabajzer koji nije nikada ucestvovao ni u jednom forumu). Kako to odrediti. Ko ce to da odredi. Ni broj postova nije merodavan. Neko sa 100 postova koji nema nikakvu tehnicku ili naucno-poucnu poruku bi po meni trebao da ima manju tezinu od nekog ko je poslao 1 post sa nekom korisnom informacijom ili je nekom pomogao. Drugo, ko ce da oceni postove i ko ce dodeliti tzv titule. To ce biti najveci problem. Licno mislim da prva stavka ima vecu tezinu od svih preostalih 9 zajedno, tako da ne bi bilo lose da cujemo nekog od admin sta oni imaju da kazu na ovo ili neko nesto da predlozi. Ja nemam ideju.. :: ::
Sve je ok nemam nikakvih zamerki na ove zahteve i sa svima se potpuno slazem. Sto se tice rangovanja odredjenih clanova to bi trebali da odrade ili administratori ili da se napravi glasanje izmedju nas i da se tako odredjeni clanovi izdvoje na osnovu znanja koje su pokazali na ovom forumu..
:: Nemanja, sve to stoji i to smo naveli, skroz si u pravu. Ja sam vec dao neku formulu za ovo, ali je i ona teska za odrediti...nemam ideju, zato milm ako neko ima da predlozi soluciju
Jednostavno.
Pored svakog posta staviti pitanje:`dali je ovaj odgovor bio od pomoci` i oceniti ocenom od 1 do 10.. Sabrati broj ocena i izrcunati prosek...Pa onda po proseku praviti rangiranje...Problem resen. Badava nekome 200 postova ako je dao 2 pametna odgovora,a ostalo lupao gluposti.
Stoji, mada mislim da u to treba da udje i: duzina od pristupanja forumima, strucnost, br. postova, glasovi...mnogo toga, da ne bismo nikoga ostetili, inace sve pada u vodu i vodi dubiozama
M i G
:: :: Nemanja, sve to stoji i to smo naveli, skroz si u pravu. Ja sam vec dao neku formulu za ovo, ali je i ona teska za odrediti...nemam ideju, zato milm ako neko ima da predlozi soluciju :: :: :: Jednostavno :: :: Pored svakog posta staviti pitanje:`dali je ovaj odgovor bio od pomoci` i oceniti ocenom od 1 do 10. :: Sabrati broj ocena i izrcunati prosek...Pa onda po proseku praviti rangiranje...Problem resen :: Badava nekome 200 postova ako je dao 2 pametna odgovora,a ostalo lupao gluposti :: :: Koju mi ocenu dajete za ovaj post? :: :: :: DaSickSyste ::
Predlozi su sasvim OK i već radim na njima, biće to gotovo u toku nedelje. Problematičan mi je samo 10. predlog je za sada nemamo mogućnosti da uključimo upload a da ne napravimo problema provajderu. Jednostavno to ne dozvoljavaju za sada. Mada, pokušaćemo i to da rešimo u dogledno vreme.
:: Predlozi su sasvim OK i već radim na njima, biće to gotovo u toku nedelje. Problematičan mi je samo 10. predlog je za sada nemamo mogućnosti da uključimo upload a da ne napravimo problema provajderu. Jednostavno to ne dozvoljavaju za sada. Mada, pokušaćemo i to da rešimo u dogledno vreme :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Željko Arnautović :: PC Berza d.o.o Extra, nadam se samo u toku ove nedelje. Ovo vam je veliki + Pozdrav
:: Predlozi su sasvim OK i već radim na njima, biće to gotovo u toku nedelje. Problematičan mi je samo 10. predlog je za sada nemamo mogućnosti da uključimo upload a da ne napravimo problema provajderu. Jednostavno to ne dozvoljavaju za sada. Mada, pokušaćemo i to da rešimo u dogledno vreme :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Željko Arnautović :: PC Berza d.o.o :: ::
Al se radi,svaka cast.Tako treba,slozno.Machine jesi li ti siguran da si sve predloge svrstao,ja sam sam bar 10 dao ili je bila neka selekcija u pitanju?Sto se tice odredjivanja statusa korisnika uzmite i u obzir koliko vremenski postoji i ucestvuje u samom forumu bilo koji korisnik.Zatim odredite njegovu strucnost na osnovu pamcenja odnosno secanja posto nemozete uzeti u obzir skorasnje zalaganje i ucinak nego sve ukupno u raznim post-ovima i temama.To se mora nekako resiti.Pozdrav.P.S.Zahvaljujem se Gospodinu Arnautovicu koji se tako brzo slozio sa nasim predlozima i ispostovao svaki nas zahtev.Respekt.Svaka cast.Jos ostaje da vidimo kad ce se to realizovati.
Aha... da, da.. sad mi je jasno.. uf.. - pa ništa, to ti dođe kao u gradskom prevozu - svi smo naši samo jaši al samo da se niko ne naljuti i da sve bude lepo.
Upravu si i iako sam je baš kratko na forumu, hteo bih da kažem ...
da ste svi vi momci zaista - a u to jako verujem - pomogli velikom broju mladih ljudi da besplatno reši svoje muke oko računara (i šire) i plus pomogli mnogima da uštede svoje napaćene dohodke. A siguran sam da vam zbog toga - bar jednom nedeljno, mnogi pale sveću za zdravlje ).(što ću i ja da uradim čim uznem nov računar - oko maja).
(inače ja sam uvek mislio da treba da ustanem starijim dok nisam video starije kako se ponašaju ili mlade klipane koji sednu kad ti ustaneš za neku trudnicu ili slično.. e tad sam otišao u k... i nalupao prvog klipana a posle i konduktera, izašao i ušao u trolu)
Međutim, samo apel, na sve.. samo bez strasti i predrasuda, teških i uvredljivih reči, najgore je kada u nekom pobudiš kompleks niže vrednosti (to rade loši profesori, loši drugovi, devojke - kurve i političari)
:: Pored svakog posta staviti pitanje:`dali je ovaj odgovor bio od pomoci` i oceniti ocenom od 1 do 10. :: Sabrati broj ocena i izrcunati prosek...Pa onda po proseku praviti rangiranje...Problem resen :: Badava nekome 200 postova ako je dao 2 pametna odgovora,a ostalo lupao gluposti
Nije ti los predlog,ali kako ce onda ljudi da ocenjuju ranije postove.Po tebi svi bismo bili na pocetku ako se bude ovako odredjivalo rangiranje clanova,ako sam te pogresno razumeo molimte ispravi me..Svidelo bi mi se da se ubuduce koristi ovaj sistem ocenjivanja,ali je pitanje koliko ce se ljudi,kojima je taj post bez znacaja, truditi da ga ocene(za njih bi to bilo gubljenje vremena). Neka nas administratori prvo rangiraju pa cemo videti kako cemo ubuduce.
Generalno, svi zahtevi su na svom mestu, ali.... sto se tice mogucnosti power user-a(ili kako vec)...Hm! Ocenjivati nesto od ranije nema svrhe, ako se vec pravi neka bude od trenutka kada stupi na snagu, uzimati u obzir broj postova + kvalitet odgovora koji bi ocenjivao samo onaj ko postavi temu(moze od 1-5 ocena) i na osnovu svega toga admin-i nek donesu odluku kakav ce biti nacin rangiranja! A sto se tice samih prava upgrade-ovanih usera, apsolutno je MNOGO skakljivo!!! Generalno meni i ne treba da pise da sam power ili kakav vec user, mozda bi eventualna svrha svega toga bila da neki novi clanovi kada dobiju odgovor znaju da su dobili od pravog, proverenog znalca IT-a(ako se moze tako reci)! Naravno da bi sve to dobilo na znacaju mora se i napraviti neko uputstvo(mozda prilikom pristupa-registracije forumu) na osnovu kojeg ce neki novi(stari) clanovi moci da skapiraju sta zapravo znace svi ti silni useri!
Sto se tice stavke 3, ako nekome znaci da zakaci, neka zakaci. To sto zakaci niti mozes da proveris, a niti ima nekog specijalnog znacaja, jer posle dve recenice mozes da provalis ko sta i kako pise. Ma najbitnije je da na kraju nekog posta stoji `Hvala vam, ljudi`. Onda ovo sve ima smisla.
To je upravo i izmenjeno da se ne bi bezrazlozno potezalo!!! Dakle, stoji, izmenio sam taj post iz pravicnih razloga, uvazavajuci tudje znanje. Ne zato sto sam preterao vec zato da ne bi bilo glozenja. Drugo, JAVNO I NA OVOME INSISTIRAM (za adimne): MENI hocu da STOJI `USER` (za Machine) nista vise, privilegije mi ne trebaju. Ostalih 9 moze posto se ne doticu teme a bile bi korisne. Nezu unostiti CV. Sto se tice navodjenja masine nisam bogat da stalno menjam komponente. Vec neko vreme radim na masini iz 2000, posto mi je brat od tetke (onu jacu 64bit masinu koju je kupio za 1000e) odneo. Dakle, ne prsim se masinom jer je moja trenutna muzejski primerak. Ovom prilikom se zahvaljujem VMARCu posto ce mi uciniti da AMD 550MHZ Slot-A `unapredim` na isti na 800MHZ.Dakle, motivi su cisti i jasni, ne treba mi veci dokaz, ako treba mogu se povuci neko vreme dok se sve ne slegne i ne odradi, da ne bude da to prisvajam iako sam rekao da je to nasa ideja, ali octito neki samo selektivno i naprecac citaju. Sto se tice mrlja-e, ja ne znam koji je njegov problem jer je ocito sav konfliktna licnost, te se necu s njim natezati da ne bih i ja bio budala, vec cu mu prijteljski predloziti posetu lekaru cija je strucnost psihologija, psihoterapija, neurologija...Svima jedan veliki pozdrav!
M i G
:: :: ili ce i ova tema da nestane : :: :: :))) :: nadam se na nece, ali neke stvari treba reci pre nego bude kasno.. :: rekoh vec... ideja sama po sebi nije losha, ali ... :: OPREZ!! :: moze se jako dobro zloupotrebiti, nekima nikad ne bih dao neku `VLAST` u ruke.. :: tema je nekoliko puta ranije pokretana, pa nije bilo odziva admina na temu.. :: dok neko sa JAKOM motivacijom nije zapeo.. :: (pitanje motiva da se bude `iznad`drugih je problematichno :: :: ovo, po mom mishljenju je potpuno besmisleno (problem motiva) :: :: 3. Mogucnost navodjenja CVa ili manje (auto)biografije. Po zelji :: :: P.S :: vec sam napustio neke forume zbog `prepametnih i preobrazovanih` moderatora (koji postaju jako raspolozeni da brishu postove, ako im ne podilazish i ne slazesh se sa njima), ne bi bilo prvi, ni zadnji put da odem...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.