1. Trebalo bi na naslovnoj strani dati vise prostora aktuelnim forumskim temama (20ak najsvezijih) koje bi isle do kraja stranice prikaza, celom duzinom a ne do 50% gorenjeg dela...
2. vampirbg je rekao, da budu vidljivi ostali postovi dok odgovaramo na iste, nesto nalik reply u eMail klijentima. Takodje, validacija niti koje se prate i njihov prikaz na jednom mestu...molim cookie za korisnike Opera-e (remember username&password kod logina)
3. prioritiranje forumasa, bitno iz razloga `expertize`, kako je milos24 lepo naveo: kotiranje i oslanjanje na kvalitet odgovora od strane gostiju. Relevatnost bi se procenjivala na osnovu iskustva, broja postova (ali ne ono da bude: neko postavio 100 pitanja a neko odgovroio na 100 pitanja i da budu isto rangirani), znanja, uvazavanja drugih (ovde meni jedan-minus) i preporuke ostalih korisnika. Bilo bi dobro da postoji vrednovanje od 1-10 (kao na faxu) onog ko je dao odgovor, ali ko ce to da prosudi??? Oni koji pitaju ne mogu to iz ocitih razloga bilo bi zamorno da to rade stari forumasi. Ovo je malo skakljiva stvar ali nivoi moraju postojati (5-10 nivoa)!!! Bitno je ali se ne sme javiti `zla krv`...taj statusni simbol treba da bude obavezujuci a ne samo puki titular...nemam ideju kako ovo oceniti i izvesti, ko ce biti ko, ko to moze odrediti? Imate li predloge?
4. ikonica za slike korisnika mora biti vise, ili se obezbediti externi uvoz.
5. marketing foruma se mora podici na visi nivo, u vidu neke dopadljive reklamne kampanje. Moraju se forumu privoleti i ostali znalci kako bi se odrzao zavidan nivo kvaliteta. To je onaj najtezi deo jer ovo nije placen posao vec `prestizan` hobi, zato moraju svi podjednako da podnesu breme tranzicije...dobrovoljno...
Za sada toliko, evo svi predlozi se cuvaju u okviru postova pa nema potrebe za olovkom...ovaj tehnicki deo mogu izvesti samo admini...kada naprave plodno tle mi cemo lako izrasti u kompleksniju tvorevinu...najpre ono gore pa onda narednih 5. koraka
Bravo Machine,o tome ja pricam konstantno.Sacekaj jos predloga pa onda stavi celokupnu listu na videlo.Evo ja cu dati neke svoje predloge: Evo sta je meni jako zanimljivo a mnogo korisno za one koji tek dolaze i koji su manje upuceni i sa manje znanja a zeleli bih da pretstave svoj problem u pravom svetlu.1.Atacchment,postavljanje slika za ono sto nas interesuje a cime bih zeleli u forumu preciznije da se izjasnimo za ono sto nam pretstavlja problem ili za ono sto nam treba ili bih zeleli da uradimo. 2.Eksterni unos Avatara za svoj User name (JPG,BMP,PNG,TGA i sl.) a da pri tom bude vecih dimenzija. 3.Podrzavam predlog da se na svaku odgovorenu temu,tema podize na visi nivo radi preglednosti sta je trenutno u toku i o cemu se govori tj. polemise.Znaci tako sa svakim novim odgovorom tema je na vrhu dok god se ne postavi nova a cak i tad ako je ona predhodna ponovo aktivna ide opet na vrh.(Ovo sam ovako objasnio radi lakseg shvatanja u cemu je poenta) 4.Po zelji prikaz celokupne masine koje posedujete,znaci mogucnost prikaza a pri tom da korisnik sam odabere opciju da li to zeli. 5.Nesto licno o korisniku sam profil korisnika uz koji moze da dodje i onaj vec pomenuti status,User,Expert,Professional,koji ce da stoji odmah ispod avatara i imena samog korisnika tj. User name-a tj. nicka koji koristi. 6.Uz to licno o korisniku moze da se prosiri na nesto slicno sto je odradjeno na Bechmarku,tipa Promena potpisa,Promena e-maila & šifre,Izmeni profil,Promeni opcije,Promeni avatar,Pregled poruka,Pošalji novu poruku,pogledajte sami pa cete razumeti na sta mislim. 7.Nervira me jako ovo ucitavanje kad god idem u rikverc da se vratim na predhodni post! 8.Naravno da se odrede moderatori koji bi mogli sve ovo da prate i da pomognu u svakoj situaciji i da reaguju na vreme kad je potreba za to.
Toliko od mene za sad,bice tu jos mojih predloga,za sad je dovoljno.
Slazem se sa svim zalbama,ali cemu to kad znate da od toga nece nista biti??Mozda ce nesto uraditi nakon milionite teme ovog tipa,a i tada ne bi bio siguran da ce sve sto trazimo uraditi..
Scidja mi se posebno: veci avatr, prortiranje teme ali ne bas da ode na brh vec na polovinu kako bi i ostale nadolazece bile vidljive u prvoj polovini kao nove...CV je odlicna stvar, link ka kratkoj biografiji, ali iskrenoj, bez laziranja...veca podrska za administraciju samog korisnickog naloga...odlicno...
M i G
:: Bravo Machine,o tome ja pricam konstantno.Sacekaj jos predloga pa onda stavi celokupnu listu na videlo.Evo ja cu dati neke svoje predloge :: Evo sta je meni jako zanimljivo a mnogo korisno za one koji tek dolaze i koji su manje upuceni i sa manje znanja a zeleli bih da pretstave svoj problem u pravom svetlu.1.Atacchment,postavljanje slika za ono sto nas interesuje a cime bih zeleli u forumu preciznije da se izjasnimo za ono sto nam pretstavlja problem ili za ono sto nam treba ili bih zeleli da uradimo :: 2.Eksterni unos Avatara za svoj User name (JPG,BMP,PNG,TGA i sl.) a da pri tom bude vecih dimenzija :: 3.Podrzavam predlog da se na svaku odgovorenu temu,tema podize na visi nivo radi preglednosti sta je trenutno u toku i o cemu se govori tj. polemise.Znaci tako sa svakim novim odgovorom tema je na vrhu dok god se ne postavi nova a cak i tad ako je ona predhodna ponovo aktivna ide opet na vrh.(Ovo sam ovako objasnio radi lakseg shvatanja u cemu je poenta :: 4.Po zelji prikaz celokupne masine koje posedujete,znaci mogucnost prikaza a pri tom da korisnik sam odabere opciju da li to zeli :: 5.Nesto licno o korisniku sam profil korisnika uz koji moze da dodje i onaj vec pomenuti status,User,Expert,Professional,koji ce da stoji odmah ispod avatara i imena samog korisnika tj. User name-a tj. nicka koji koristi :: 6.Uz to licno o korisniku moze da se prosiri na nesto slicno sto je odradjeno na Bechmarku,tipa Promena potpisa,Promena e-maila & šifre,Izmeni profil,Promeni opcije,Promeni avatar,Pregled poruka,Pošalji novu poruku,pogledajte sami pa cete razumeti na sta mislim :: 7.Nervira me jako ovo ucitavanje kad god idem u rikverc da se vratim na predhodni post :: 8.Naravno da se odrede moderatori koji bi mogli sve ovo da prate i da pomognu u svakoj situaciji i da reaguju na vreme kad je potreba za to :: :: Toliko od mene za sad,bice tu jos mojih predloga,za sad je dovoljno :: ::
:: Slazem se sa svim zalbama,ali cemu to kad znate da od toga nece nista biti??Mozda ce nesto uraditi nakon milionite teme ovog tipa,a i tada ne bi bio siguran da ce sve sto trazimo uraditi. :: :: ::
:: Scidja mi se posebno: veci avatr, prortiranje teme ali ne bas da ode na brh vec na polovinu kako bi i ostale nadolazece bile vidljive u prvoj polovini kao nove...CV je odlicna stvar, link ka kratkoj biografiji, ali iskrenoj, bez laziranja...veca podrska za administraciju samog korisnickog naloga...odlicno..
Sto se tice tema to bi trebalo ovako da ide.Ako je nova treba da ide na vrh.Cim dodje druga zamenjuje je i ona je na prvom mestu a ispod nje odmah ta.Ako je u slucaju aktivan odgovor iz te druge po redu odmah ide na prvo mesto i sve tako.Lakse ce se znati sta je trenutno u toku i sta je aktivno.Kapiras?
Drug Arnautovic se ne oglasava na ove inicijative, da li to znaci da je nezainteresovan ili stogod drugo...
A sto se tice kacenja slikica na forum, onako realno receno mislim da se nece desiti zbog zakupljenog mesta na serveru, jer ako mi budemo kacili slike ima da ga napunimo za cas.
1. Vise tema na naslovnoj strani 2. Mozda neki deo foruma koji ce slagati teme po datumu, gde ce biti vidljivo poslednjih 100 npr. ako tri dana nisam tu, moram da listam sve podforume da nadjem nove postove 3. Ubacivanje slika, da bi lakse pitali nesto, npr. za print screen
Nisam protiv ostalog, ali mi se licno ne svidja: 1. stavljanje masine u potpis - fora koja mi se ni na benchu ne svidja, jer smatram da vecini likova (cast izuzecima) sluzi da pokazu koliki im je. Primetiop sam par puta prozivke tipa: `Nemoj ti da pricas ti imas 6200 graficku, ja sam pametniji ja imam 7900 itd.`. Ako neko treba da napise zbog pitanja, ili odgovora sta ima neka napise.
Neutralan sam po pitanju: 1. Biografije 2. Uvoza avatara
Predlog za dobijanje statusa je dobar, ali zaista je pitanje kako ga izvesti. Video sam onaj Machineov predlog za formulu, mislim da je cool, samo mnogo komplikovano. Bar smo za jednog clana sigurni bez dvoumljenja: Pisko. Uvek kvalitetno, stalozeno i bez vredjanja. Covek za primer.
Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
:: Nisam protiv ostalog, ali mi se licno ne svidja :: 1. stavljanje masine u potpis - fora koja mi se ni na benchu ne svidja, jer smatram da vecini likova (cast izuzecima) sluzi da pokazu koliki im je. Primetiop sam par puta prozivke tipa: `Nemoj ti da pricas ti imas 6200 graficku, ja sam pametniji ja imam 7900 itd.`. Ako neko treba da napise zbog pitanja, ili odgovora sta ima neka napise ::
Nemoj zaboraviti da ovde dolaze daleko kulturniji i normalniji ljudi nego na benchmarku koji se duvaju nekim znanjem i nekim `pozicijama` a u stvari neznaju koliko su zaista suplji i primitivni a o bezobrazluku da ne pricam!
To i ja pricam, stvara se neki lazni elitizma na osnovu materijalno-imovinskog stanja. Licno mislim da je to nepotrebno i da donosi vise stete nego koristi. Takodje znam masu likova na benchu koji su stavili svoje zveri u potpis, a zveri su ima platili mamica i tatica, pa se oni kurce. Mozda SkyFire ima pravo kada kaze da ovde dolazi drugaciji profil ljudi nego na Benchu, ali sam ja i dalje protiv.
Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
:: :: :: 4.Po zelji prikaz celokupne masine koje posedujete,znaci mogucnost prikaza a pri tom da korisnik sam odabere opciju da li to zeli :: :: Ja sam protiv ovoga. cisto hvalisanje. naravno da ce da prikaze onaj koji ima komp od 5000e :: a sta da radi onaj ko nema? da gleda sve te nabudzene i ::
:: To i ja pricam, stvara se neki lazni elitizma na osnovu materijalno-imovinskog stanja. Licno mislim da je to nepotrebno i da donosi vise stete nego koristi. Takodje znam masu likova na benchu koji su stavili svoje zveri u potpis, a zveri su ima platili mamica i tatica, pa se oni kurce. Mozda SkyFire ima pravo kada kaze da ovde dolazi drugaciji profil ljudi nego na Benchu, ali sam ja i dalje protiv
Sto se mene licno tice meni je sve jedno,ja cu se sloziti sa vama ako vi smatrate da to nije ispravno.Licno sam mislio da je prikaz masine vezan sa problemom koji ce korisnik da iznese pa bi mu se lakse pomoglo ali ako vi smatrate da to snosi druge posledice i da sa sobom povlaci neke druge stvari onda nista.Postovacu vase misljenje a kasnije i odluku koja ce se sprovesti u delo.
:: To i ja pricam, stvara se neki lazni elitizma na osnovu materijalno-imovinskog stanja. Licno mislim da je to nepotrebno i da donosi vise stete nego koristi. Takodje znam masu likova na benchu koji su stavili svoje zveri u potpis, a zveri su ima platili mamica i tatica, pa se oni kurce. Mozda SkyFire ima pravo kada kaze da ovde dolazi drugaciji profil ljudi nego na Benchu, ali sam ja i dalje protiv
Pa stvarno ne vidim kakve veze ima dali su nekome racunar `kupili mamica i tatica` ili je zaradio istovarajuci vagone na zeleznickoj stanici...Bitno je koju konfiguracuju ima neko ko pita za pomoc,jer je u 80% slucajeva je pitanje vezano za hardver...Cak predlazem da se dopise i koji se operativni sistem koristi!Svaka informacija o racunaru je bitna....A najmanje odakle ti. Relativo skoro sam vodio diskusiju o overklokovanju procesora covek sve uradio kako treba,a procesor nece da ide dovoljno.I tek posle mi je rekao da ima cetiri hard diska na manjevise losem napajanju.Da sam to odmah video znao bi odmah sta je u pitanju.
Sto je detaljnji opis konfiguracije to je manje nagadjanja oko resenja problema!
OK, vidim da se nismo razumeli. Slazem se da je veoma vazno da, onaj ko pita nesto (vezano za hardware), navede koja je masina u pitanju, OS, AV, pristup netu itd, kako bi mu ljudi lakse pomogli. Takodje nemam nista protiv da nekome kupe mamica i tatica racunar, pa i meni su oni kupili prvi PC, ali mislim da nije ok da takvi likovi nabijaju na nos tu masinu nekome kome mamica i tatica nisu imali para za zver od masine, ili nekome ko mora sam da radi za svoju masinu pa ce dobro da razmisli da li mu bas treba komp od 1000+ eura. Prosto mislim da je veca steta nego korist od toga, i da je dovoljno da onaj ko ima problem napise gore navedene podatke u svom pitanju. Secam se preko nekog vremena (ne bas jasno, a mrzi me da kopam po forumu, pa neka me neko ispravi / dopuni) kako je neki lik usao u raspravu sa Piskom, ko ima koju masinu i da li je zbog toga u pravu. Voleo bih da se takve stvari ne ponavljaju. Ali ako se vecina slozi sa tobom da je to OK, ja se necu buniti. Pri tom mislim (a verujem da ces se sloziti) da nam je sada najmanji problem da li ce da pise masina u potpisu. :)
Pozdrav
Milos
:: :: To i ja pricam, stvara se neki lazni elitizma na osnovu materijalno-imovinskog stanja. Licno mislim da je to nepotrebno i da donosi vise stete nego koristi. Takodje znam masu likova na benchu koji su stavili svoje zveri u potpis, a zveri su ima platili mamica i tatica, pa se oni kurce. Mozda SkyFire ima pravo kada kaze da ovde dolazi drugaciji profil ljudi nego na Benchu, ali sam ja i dalje protiv :: :: Pa stvarno ne vidim kakve veze ima dali su nekome racunar `kupili mamica i tatica` ili je zaradio istovarajuci vagone na zeleznickoj stanici...Bitno je koju konfiguracuju ima neko ko pita za pomoc,jer je u 80% slucajeva je pitanje vezano za hardver...Cak predlazem da se dopise i koji se operativni sistem koristi!Svaka informacija o racunaru je bitna....A najmanje odakle ti :: Relativo skoro sam imao diskusiju o ovrklokovanju procesora covek sve uradio kako treba,a procesor nece da ide dovoljno.I tek posle mi je rekao da ima cetiri hard diska na manjevise losem napajanju.Da sam to odmah video znao bi odmah sta je u pitanju :: :: :: DaSickSyste ::
nije lose navesti detalje kao sto kaze DaSickSyst ako su istiniti a ne puvacenje kako kaze milos24...u tom slucaju su vrlo korisni, ako pak i pita za svoju masinu a ne od svoje pra(m)babe
:: OK, vidim da se nismo razumeli. Slazem se da je veoma vazno da, onaj ko pita nesto (vezano za hardware), navede koja je masina u pitanju, OS, AV, pristup netu itd, kako bi mu ljudi lakse pomogli. Takodje nemam nista protiv da nekome kupe mamica i tatica racunar, pa i meni su oni kupili prvi PC, ali mislim da nije ok da takvi likovi nabijaju na nos tu masinu nekome kome mamica i tatica nisu imali para za zver od masine, ili nekome ko mora sam da radi za svoju masinu pa ce dobro da razmisli da li mu bas treba komp od 1000+ eura. Prosto mislim da je veca steta nego korist od toga, i da je dovoljno da onaj ko ima problem napise gore navedene podatke u svom pitanju. Secam se preko nekog vremena (ne bas jasno, a mrzi me da kopam po forumu, pa neka me neko ispravi / dopuni) kako je neki lik usao u raspravu sa Piskom, ko ima koju masinu i da li je zbog toga u pravu. Voleo bih da se takve stvari ne ponavljaju. Ali ako se vecina slozi sa tobom da je to OK, ja se necu buniti
Slazem se da je bezveze prepucavati se ko ima jacu masinu,cak sam i sam jednom bio prozvan da se hvalim ram memorijom,ali vec sam rekao da sam jedan od likova koji ce radije ustedeti na procesoru i grafickoj kartici nego na ploci i ramu,jer mi kompjuter ne sluzi za igranje. Valjda nismo jos dotle dosli da cenimo ljude po tome koji racunar imaju...
:: Pri tom mislim (a verujem da ces se sloziti) da nam je sada najmanji problem da li ce da pise masina u potpisu. :
:: nije lose navesti detalje kao sto kaze DaSickSyst ako su istiniti a ne puvacenje kako kaze milos24...u tom slucaju su vrlo korisni, ako pak i pita za svoju masinu a ne od svoje pra(m)bab :: :: :: M i G :: ::
Zbog toga sam ja i dao prelog da se navedu masine,generalno zbog pomoci oko hardvera.
:: :: :: OK, vidim da se nismo razumeli. Slazem se da je veoma vazno da, onaj ko pita nesto (vezano za hardware), navede koja je masina u pitanju, OS, AV, pristup netu itd, kako bi mu ljudi lakse pomogli. Takodje nemam nista protiv da nekome kupe mamica i tatica racunar, pa i meni su oni kupili prvi PC, ali mislim da nije ok da takvi likovi nabijaju na nos tu masinu nekome kome mamica i tatica nisu imali para za zver od masine, ili nekome ko mora sam da radi za svoju masinu pa ce dobro da razmisli da li mu bas treba komp od 1000+ eura. Prosto mislim da je veca steta nego korist od toga, i da je dovoljno da onaj ko ima problem napise gore navedene podatke u svom pitanju. Secam se preko nekog vremena (ne bas jasno, a mrzi me da kopam po forumu, pa neka me neko ispravi / dopuni) kako je neki lik usao u raspravu sa Piskom, ko ima koju masinu i da li je zbog toga u pravu. Voleo bih da se takve stvari ne ponavljaju. Ali ako se vecina slozi sa tobom da je to OK, ja se necu buniti :: :: Slazem se da je bezveze prepucavati se ko ima jacu masinu,cak sam i sam jednom bio prozvan da se hvalim ram memorijom,ali vec sam rekao da sam jedan od likova koji ce radije ustedeti na procesoru i grafickoj kartici nego na ploci i ramu,jer mi kompjuter ne sluzi za igranje :: Valjda nismo jos dotle dosli da cenimo ljude po tome koji racunaru imaju.. :: :: :: Pri tom mislim (a verujem da ces se sloziti) da nam je sada najmanji problem da li ce da pise masina u potpisu. : :: :: Apsolutno se slazem :: :: :: DaSickSyste :: :: ::
Ja se slazem sa ovom idejom oko uvodjenja podataka o kompjuterima koje posedujemo.Zasto bi se ja sad nervirao zato sto neko ima milion puta bolji komp od mene,a ne zna da ga koristi.Onaj kome treba pomoc napisace svoju pravu konfiguraciju i njemu cemo pomoci,a ako ta konfiguracija nije istinita opet cemo mu pomoci samo sto to njemu nece znaciti nista,zar ne??I sta je sad lose u tome??
Bio sam odsutan 3 - 4 dana pa se nisam uključio u prethodne rasprave. Podržavam ideju da doradimo forum i ne samo forum, od sutra ću aktivno da se uključim u sve rasprave i da pokušamo da izdefinišemo neke prioritete i da vidimo šta ko može da odradi da bi se sve ovo popravilo.
Kako je krenulo slomicemo ledja kobili a niko je jos nije ni uzjahao.
Mislim ja to samo onako realno nista vise, znam ja da svako ima viziju kako moze bolje ali je problem sa misljenjima kao i sa supcima svi ih imamo (nemoj da se neko uvredio na ovo), jos samo treba da se posvadjamo medjusobno i svi dignemo ruke od toga.
:: Ja se slazem sa ovom idejom oko uvodjenja podataka o kompjuterima koje posedujemo.Zasto bi se ja sad nervirao zato sto neko ima milion puta bolji komp od mene,a ne zna da ga koristi.Onaj kome treba pomoc napisace svoju pravu konfiguraciju i njemu cemo pomoci,a ako ta konfiguracija nije istinita opet cemo mu pomoci samo sto to njemu nece znaciti nista,zar ne??I sta je sad lose u tome? :: :: ::
a mislis da nekome ko nema za leba i jedva ima za 5 sati neta ne dodje da place kad vidi neki burzujski komp???mislim da je najbolje resenje da se doda opcija samo u `servis i overklokovanje` da se napise sopstvena konfiguracija pri postavljanju nove teme!!!
Pa cela poenta toga da stavis konfiguraciju u potpis je da se hvalis :) U principu nista ne znaci, ali ako neko hoce bolje da ima i tu mogucnost... Ja ne volim da ostavljam previse podataka o sebi na javnim mestima, pa je necu ni koristiti... :)
:: Pa cela poenta toga da stavis konfiguraciju u potpis je da se hvalis :) U principu nista ne znaci, ali ako neko hoce bolje da ima i tu mogucnost... Ja ne volim da ostavljam previse podataka o sebi na javnim mestima, pa je necu ni koristiti... :
Sta je vama ljudi,u opciji ti je da li ces staviti ili ne.Ko ne zeli da stavi svoje komponente niko ga ne tera kao sto ga niko i ne tera da cita sta ko drugi poseduje.Ova mogucnost nije predlozena da bi se neko hvalio i duvao sa svojim kompom nego radi same pomoci oko hardverskog problema.To treba da vam bude jasno!Opet kazem ovde dolaze mnogo kulturniji i uctiviji ljudi od tamo ne znam kakvih na nekim forumima.Ako vama necija jaca konfiguracija smeta i smatrate da se korisnik tim putem razmece tj `hvali`onda je to vas licni problem i onda se vi sami svrstavate u onu grupu ljudi koju sam vec naveo.Nista licno ali tako pokazujete svojim ponasanjem.Nemora se ovaj predlog usvojiti,nemora biti pregled necije masine ali je znatno brzi i bezbedniji nacin u resavanju problema koji bude naisao kod odredjenog korisnika.Smatram da ce se vecina sa mnom sloziti.Pozdrav za sve.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.