Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
forum
STRANA 1 OD 1
misa forum 18.04.2007. 09:32 T4026

status: admin
broj poruka: 876
I još jedan glas ZA

Naravno, da je ovo dobar predlog i da je odmah usvojen. Takođe, mislim da broj postova nikako ne treba da bude `jedino` merilo dobijanja određenog statusa, već preciznost i korisnost odgovora.

Možda ne bi bilo loše rešenje da se napravi hibridni forum (mogućnost glasanja ZA i PROTIV za pojedine odgovore tehničke prirode) i naravno možda klasično glasanje biranjem između dve komponente itd....

S` obzirom da je forum i napravljen da bi bio od koristi i po ukusu posetioca, `ajde da sagledamo sve aspekte, da ih navedemo i da svi zajedno donesemo odluku kako unaprediti forum.

Znači, prvi predlog je već usvojen i odobren....

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Extra 18.04.2007. 09:56 #16298

status: user
broj poruka: 4163
Predlog usvojen, predlog odobren, jos samo da se uradi prakticni deo
Pozdrav

Stripy Re: forum 18.04.2007. 10:38 #16302

S` obzirom da je forum i napravljen da bi bio od koristi i po ukusu posetioca, `ajde da sagledamo sve aspekte, da ih navedemo i da svi zajedno donesemo odluku kako unaprediti forum.

Kako je Machine vec sazvao odeljensku zajednicu gde smo vec diskutovali o tome i davali razne predloge ja se ne bih ponavljao vec pozivam druge da se ukljuce i daju svoje predloge za apgrejd foruma
vukdusan Re: forum 18.04.2007. 12:48 #16307

broj poruka: 800

:: Naravno, da je ovo dobar predlog i da je odmah usvojen. Takođe, mislim da broj postova nikako ne treba da bude `jedino` merilo dobijanja određenog statusa, već preciznost i korisnost odgovora.

Najbolje bi bilo da se uvede glasanje. Ko dobije odredjen broj glasova dobije povlasceni status.
MACHINE Re: Re: forum 18.04.2007. 12:52 #16308

broj poruka: 5704
Pa ne moze samo ni glasanje, u obzir bi trebalo doci i broj postova, njihov kvalitet, ponasanje, postovanje ostalih forumasa...ima vise osnova po kome bi se tako nesto dodeljivalo...dakle po nekoj formuli, npr:

br.postova*k1+br.glasova*k2+kvalitet*k3 (jedino osmisliti nacin kvalifikacije konstante 3)

M i G

::
:: :: Naravno, da je ovo dobar predlog i da je odmah usvojen. Takođe, mislim da broj postova nikako ne treba da bude `jedino` merilo dobijanja određenog statusa, već preciznost i korisnost odgovora.
:: Najbolje bi bilo da se uvede glasanje. Ko dobije odredjen broj glasova dobije povlasceni status.
vukdusan Re: Re: Re: forum 18.04.2007. 13:23 #16309

broj poruka: 800

:: Pa ne moze samo ni glasanje, u obzir bi trebalo doci i broj postova, njihov kvalitet, ponasanje, postovanje ostalih forumasa...ima vise osnova po kome bi se tako nesto dodeljivalo...dakle po nekoj formuli, npr:
:: br.postova*k1+br.glasova*k2+kvalitet*k3 (jedino osmisliti nacin kvalifikacije konstante 3
:: M i G
Mislim da je ovo malo komplikovano. ali ok, ipak je u redu, slazem se.
VMARC Re: Re: forum 18.04.2007. 13:35 #16310

broj poruka: 9420

:: Najbolje bi bilo da se uvede glasanje. Ko dobije odredjen broj glasova dobije povlasceni status

Glasanje je u najmanju ruku besimisleno iz najmanje dva razloga. Prvi: Koliko je merodavan glas glasaca u svakom pogledu, dakle Piskov glas ne moze biti jednak tamo nekom ko ne zna sta je X2 procesor. Drugi jer se uvak i svako moze urotiti ili suprotno pogurati nekog, sto je takodje besmisleno.

Najbolje bi bilo da preporuke za unapredjenje ne postoje, vec da postoji odredjen broj osoba sa vecim privilegijama na forumu (ne veci od 5-10) a da se visi status dodeljuje iskljucivo po zaslugama koje uoce isti ti napredniji korisnici, a nikako da preporuke daju neke sire narodne mase.

Takodje bi ti ` administratori foruma` trebali imati svoj inbox na pcberzi i ukoliko se ne uloguju odredjeni vremeski period (mesec - dva) da im se prava ukidaju i da im se oduzmu administratorske privilegije, ali da zadrze svoj status.

Dakle status korisnika treba da postoji, ali prava na sankcionisanje treba da ima samo nekoliko redovnih posetilaca foruma.
Stripy Re: Re: Re: forum 18.04.2007. 15:35 #16318

:: Najbolje bi bilo da preporuke za unapredjenje ne postoje, vec da postoji odredjen broj osoba sa vecim privilegijama na forumu (ne veci od 5-10) a da se visi status dodeljuje iskljucivo po zaslugama koje uoce isti ti napredniji korisnici, a nikako da preporuke daju neke sire narodne mase

OK, slazem se medjutim ko treba da odredi tih 5 do 10 osoba?
SkyFire Vreme je da se krene! 18.04.2007. 17:15 #16339

broj poruka: 18472
Za Machine:
Mene interesuje kad cemo napraviti tacan i pregledan tj precizan spisak onog sto treba da se promeni?To treba prvo izglasati.Nek svi daju svoje ideje,sta im se svidja a sta ne svidja,sta bih dodali i tako to.Ti kao pokretac svega ovo zapisuj svaku ideju pa kasnije iznesi da mi svi to pogledamo.To ce pre ubrzati proces nego sto se zamajavate ko ce biti izglasan za moderatora i kako ce to biti izvedeno.Uradite prvo ovako a lako ce se ono drugo srediti.Mislim da je na prvom mestu unapredjivanje foruma zar ne?Postavi temu i neka proces zapocne!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs