E ovako , imam Q9550,Asus P5Q-E i KHX 2x2gb 1066mhz,ati4830..............masinu koristim najvise u 3ds max-u, pa sa hteo da je ubrzam malo tj da kupim neku plocu sa ddr3 memorijom , i recimo 4x2gb ddr3 na 1800mhz, da li ce uopste to biti neko ubrzanje ili ne????
za to sto ti radis potrebno je sto vise jezgara, zato bi bilo preporucljivo uzeti neki Phenom X6 ili core i7, ali sve zavisi koliko kesha imas na raspolaganju. u sustini i taj Q9550 vrsi dobar posao, ali ako si vec zapeo da predjes na ddr3 onda idi na X6 ili na i7. Ako je memorija na 1800 kao sto si naveo videces razliku u renderingu cak i kada bi zadrzao sadasnji procesor a promenio samo plocu i ram, ali to ti se ne isplati raditi na 775 platformi.
Onda X6, bilo je dosta tema i postova o njima, kako rade render, kako se overklokuju. Taj Q9550 je dobar cpu, ali će mu cena opasti vremenom podosta, a sad možeš da ga prodaš za lepe novce i da uz malo ulaganja uzmeš X6.
Sa dobrim OC-om ćeš imati dosta poboljšanja u 3DS max-u, nemoj mi reći da nisi q9550 ni malo kloknuo? Prelaz na DDR3 sa tom platformom? Hmm, po meni i nije baš najsrećnije rešenje, ti čipseti koji podržavaju DDR3(memorijski kontroler kod LGA 775 platforme je u čipsetu) nisu OC-raspoleženi, tako da ćeš dobiti takoreći ništa! Džabe ti tako brza memorija kad nećeš moći da je digneš na njene deklarisane vrednosti. Istina, ni kod AMD-a nije sjajna situacija sa OC-om memorije, tako da je verovatno najbolje rešenje da čekaš Bulldozer(AMD) ili da uzimaš sve više aktuelan Intelov Sandy Bridge.
Ma rasprodaj sve to i pazari Intel 2500K ili ako si pri parama 2600K
za CPU mozes izvuci 150 e , ddr2 50 evra za plocu otprilike 40-55e :: Vidi ovako, amd bih zaobiso , probao sam fenom II i glavio mi je par puta kad naopucam scenu u vray-u
Onda ovako: Uzmeš i5 2500K, on je oko 19K, ploču recimo GA-P67A-UD3P ili neki Asus, imaš 2x2GB Exeleram 1866 CL za 4600 ili 2x4Gb za nešto preko 9K. Isplati se preći sa te platforme definitivno. A što se tiče Phenoma II, na kom ti je to glavilo pri V-rayu?
OK da objasnim malo za sve one koji misle da je ludost kupovati nesto sa 775 podnozjem. Q9550 ima 12 mega kesa i sada kosta oko 200 E i vec ga posedujem, kad bih zeleo da osetim ozbiljnije ubrzanje od recimo 30% ili vise alternativa mi je recimo neki proc od min 450 E, pa onda plus ploca drugi ram..., a ko zamenim plocu i ram mogu da bobijem tih 30% sa mnogo manje para, bar tako mislim,
Poslusaj mortija i ne zajebavaj mnogo, prodaj to dok mozes za tolike pare
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: :: :: OK da objasnim malo za sve one koji misle da je ludost kupovati nesto sa 775 podnozjem. Q9550 ima 12 mega kesa i sada kosta oko 200 E i vec ga posedujem, kad bih zeleo da osetim ozbiljnije ubrzanje od recimo 30% ili vise alternativa mi je recimo neki proc od min 450 E, pa onda plus ploca drugi ram..., a ko zamenim plocu i ram mogu da bobijem tih 30% sa mnogo manje para, bar tako mislim,
:: Poslusaj mortija i ne zajebavaj mnogo, prodaj to dok mozes za tolike par :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: :: :: :: :: OK da objasnim malo za sve one koji misle da je ludost kupovati nesto sa 775 podnozjem. Q9550 ima 12 mega kesa i sada kosta oko 200 E i vec ga posedujem, kad bih zeleo da osetim ozbiljnije ubrzanje od recimo 30% ili vise alternativa mi je recimo neki proc od min 450 E, pa onda plus ploca drugi ram..., a ko zamenim plocu i ram mogu da bobijem tih 30% sa mnogo manje para, bar tako mislim,
Ti si očigledno pod utiskom koji je taj CPU ostavio na tebe, što je OK, ali shvati da sad možeš da kupiš dosta bolje(iako nijednog trenutka nisam rekao da je Q9550 loš, naprotiv, cpu je fenomenalan), ali imaš danas u ponudi i5 2500K za 19k i i7 2600K za 26k koji su odlični za rendanje i dostižu i prestižu Gulftown(ovaj poslednji naročito), a koštaju dosta manje. Svi mi znamo koliko keša ima 9550, ali prednost novije arhitekture je ipak mnogo veća. Ne znači da ako daš 450e za CPU da si uzeo najbolji mogući, jer na tržište dosta uticaja ima nova arhitektura i novi proizvodi i zaostali primerci stare, koji se nisu rasprodali. Znači daješ cpu za 150e, a uzimaš drugi za 180-250e, memoriju u najgorem slučaju plaćaš 40e(DDR2 daješ za 50 e i uzimaš 8GB DDR3 za 90e) i ploču uzmeš neku za 120-140e i pevaš. U renderu je vreme novac. Pa ti vidi.
:: :: :: OK da objasnim malo za sve one koji misle da je ludost kupovati nesto sa 775 podnozjem. Q9550 ima 12 mega kesa i sada kosta oko 200 E i vec ga posedujem, kad bih zeleo da osetim ozbiljnije ubrzanje od recimo 30% ili vise alternativa mi je recimo neki proc od min 450 E, pa onda plus ploca drugi ram..., a ko zamenim plocu i ram mogu da bobijem tih 30% sa mnogo manje para, bar tako mislim,
Asus M4A89GTD PRO/USB3 Phenom II 955BE 2x2gb Exceleram Black 1800MHz OC Sapphire HD 5770 950/1400MHz CM 460W Extreme power 500GB WD Caviar Blue NZXT Gamma Black Benq 22` FullHD
:: Ti si očigledno pod utiskom koji je taj CPU ostavio na tebe, što je OK, ali shvati da sad možeš da kupiš dosta bolje(iako nijednog trenutka nisam rekao da je Q9550 loš, naprotiv, cpu je fenomenalan), ali imaš danas u ponudi i5 2500K za 19k i i7 2600K za 26k koji su odlični za rendanje i dostižu i prestižu Gulftown(ovaj poslednji naročito), a koštaju dosta manje. Svi mi znamo koliko keša ima 9550, ali prednost novije arhitekture je ipak mnogo veća. Ne znači da ako daš 450e za CPU da si uzeo najbolji mogući, jer na tržište dosta uticaja ima nova arhitektura i novi proizvodi i zaostali primerci stare, koji se nisu rasprodali. Znači daješ cpu za 150e, a uzimaš drugi za 180-250e, memoriju u najgorem slučaju plaćaš 40e(DDR2 daješ za 50 e i uzimaš 8GB DDR3 za 90e) i ploču uzmeš neku za 120-140e i pevaš. U renderu je vreme novac. Pa ti vidi. :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909 :: :: :: :: :: :: :: OK da objasnim malo za sve one koji misle da je ludost kupovati nesto sa 775 podnozjem. Q9550 ima 12 mega kesa i sada kosta oko 200 E i vec ga posedujem, kad bih zeleo da osetim ozbiljnije ubrzanje od recimo 30% ili vise alternativa mi je recimo neki proc od min 450 E, pa onda plus ploca drugi ram..., a ko zamenim plocu i ram mogu da bobijem tih 30% sa mnogo manje para, bar tako mislim,
:: Ti si očigledno pod utiskom koji je taj CPU ostavio na tebe, što je OK, ali shvati da sad možeš da kupiš dosta bolje(iako nijednog trenutka nisam rekao da je Q9550 loš, naprotiv, cpu je fenomenalan), ali imaš danas u ponudi i5 2500K za 19k i i7 2600K za 26k koji su odlični za rendanje i dostižu i prestižu Gulftown(ovaj poslednji naročito), a koštaju dosta manje. Svi mi znamo koliko keša ima 9550, ali prednost novije arhitekture je ipak mnogo veća. Ne znači da ako daš 450e za CPU da si uzeo najbolji mogući, jer na tržište dosta uticaja ima nova arhitektura i novi proizvodi i zaostali primerci stare, koji se nisu rasprodali. Znači daješ cpu za 150e, a uzimaš drugi za 180-250e, memoriju u najgorem slučaju plaćaš 40e(DDR2 daješ za 50 e i uzimaš 8GB DDR3 za 90e) i ploču uzmeš neku za 120-140e i pevaš. U renderu je vreme novac. Pa ti vidi. :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909 :: :: :: :: :: :: :: OK da objasnim malo za sve one koji misle da je ludost kupovati nesto sa 775 podnozjem. Q9550 ima 12 mega kesa i sada kosta oko 200 E i vec ga posedujem, kad bih zeleo da osetim ozbiljnije ubrzanje od recimo 30% ili vise alternativa mi je recimo neki proc od min 450 E, pa onda plus ploca drugi ram..., a ko zamenim plocu i ram mogu da bobijem tih 30% sa mnogo manje para, bar tako mislim,
Ognjeni, kakva je plocha? Da li si imao nekih problema? Vidim da je ovo jedna od najjeftinijih, pa zato pitam (a mozhda i javim caletu da naruchi...). Da ne duzhim, interesuje me kako se plocha pokazala.
If wants and needs divide me Then I might as well be gone...
To donose jezgra.Moj ti savet prodaj to ,jos uvek se dobro kotira ,zbog igrica i kupi AMD X6 Thuban ili Sandy Bridge 2600.U tu platformu se vise ne isplati ulagati.I sam Intel je digo ruke od toga.
ploca odlicna ima sve zivo neophodno, sata 3.,raid,ub 3.0 itd.....nisam probao za klokovanje mada ja 99% nikad ne klokujem. Tako da kad dodje b3 nema sta bolje da trazis za caleta..... Sli i crossfire cisto sumnjam da ce mu trebati ili bolja naponska :)
:: Ognjeni, kakva je plocha? Da li si imao nekih problema? Vidim da je ovo jedna od najjeftinijih, pa zato pitam (a mozhda i javim caletu da naruchi...). Da ne duzhim, interesuje me kako se plocha pokazala :: :: If wants and needs divide m :: Then I might as well be gone.. :: ::
:: Plan je extra, samo ko je lud da plati njegov polovan Q9550 150e :: pored navedenih novih aždaja koje koštaju isto para i ostavljaju ga u prašini :: :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646990. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.