Imam MSI EX610 laptop računar od početka 2008 godine. Mogu da kažem da sam do pre mesec dana bila zadovoljna radom istog. U oktobru 2010 godine odnela sam računar u ovlašćeni servis da mi zamene cpu fan koji je počeo da bruji kao avion pred poletanje. Novi cpu fan mi je naplaćen 60 eura i dobila sam garanciju na 3 meseca. Posle tri meseca i 2 dana isti taj novi cpu fan mi skroz crkne, ne samo da je počeo da bruji već uopšte ne hladi što dovodi do toga da mi se računar gasi čim se malo zagreje te ne mogu na njemu ništa da uradim.
Da li je moguće da mi originalni deo tako brzo crkne?
60 evra za ventilator? Kakvo šamaranje po ušima. Nemoguće da je ventilator tek tako crko za par meseci (šansa je 1%). Mislim da su ti likovi iz servisa samo podmazali postojeći kuler i da ga uopšte nisu zamenili. Predlažem ti da lap top odneseš u drugi servis gde će to da provere. Razlika između kulera koji je radio 3 godine i onog koji je radio 3 meseca je vidljiva, i te kako...
Znas kad bih im dao 60e, kad ga pozlate! Koji su to retardi, kako ih nije sramota. Za te pare bih pirkao u njega ne bih im platio. Jesu bagra. Proveri u nekom servisu koliko je star kuler, pa ako su te zavrnuli (a verujem da jesu) ti lepo nekog tjelavog povedi sa sobom da im on objasni neke stvari.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Pacenici sigurno su samo ocistili kuler od prasine i ubacili u njega malo tovatne masti Verovatno mu je otisla elektronika posto kazes da je predhodno brujao, pregrevao se i crklo na kraju a oni su ga samo ocistili i podmazali da mislis da su ti zamenili nov zajebali su te. Sad da se bunis jel su ti dali fiskalni racun od novog kulera? :)
Re: Nov kuler sa zamenom za taj laptop kosta 60 evra.
28.02.2011. 01:42
status: user broj poruka: 9420
Elem, zezanuo me iPhone, pa da nastavim... Kuler za taj laptop ne moze da se podmaze, jer je zatvoren plastikom sa svih strana. Morao bi da se izbusi na mestu gde je osovina i tu sipa masinsko ulje. To bar lako mozes da proveris, jer se kuler vrlo lako skida. Ono sta je tuzna cinjenica, a masa korisnika ovog foruma ignirise u svojoj oganicenosti jeste da je MSI uzasan proizvodjac nekvalitetnih komponenti, tako da sam poprilicno siguran u to da ti je ugradjen nov kuler ali jedostavno... To je MSI. PS. Sve ovo vazi u slucaju da si ga nosila u Pakom ili neki drugi ovlasceni servis. Ako si ga nosila u Pera komkjukter end leptop servis onda je moguce da je busen ili ugradjen polovan..
Re: Re: Nov kuler sa zamenom za taj laptop kosta 60 evra.
28.02.2011. 01:51
status: user broj poruka: 6083
Zeznuo te iPhone? Dal je moguce? :)
Elem, skroz si u pravu za MSI, jedino sto valja su gpu. I drugarici na msi laptopu crko kuler posle mesec i nesto, sa istim simptomima, drljao ko lud pa samo ciju
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Elem, zezanuo me iPhone, pa da nastavim.. :: Kuler za taj laptop ne moze da se podmaze, jer je zatvoren plastikom sa svih strana. Morao bi da se izbusi na mestu gde je osovina i tu sipa masinsko ulje. :: To bar lako mozes da proveris, jer se kuler vrlo lako skida :: Ono sta je tuzna cinjenica, a masa korisnika ovog foruma ignirise u svojoj oganicenosti jeste da je MSI uzasan proizvodjac nekvalitetnih komponenti, tako da sam poprilicno siguran u to da ti je ugradjen nov kuler ali jedostavno... To je MSI :: PS. Sve ovo vazi u slucaju da si ga nosila u Pakom ili neki drugi ovlasceni servis. Ako si ga nosila u Pera komkjukter end leptop servis onda je moguce da je busen ili ugradjen polovan. :: :: S1000R :: :: :: :: :: S1000R :: :: :: ::
Re: Re: Re: Nov kuler sa zamenom za taj laptop kosta 60 evra.
28.02.2011. 01:58
Ni ja ne mogu da verujem... Jos me je dva puta pita RU Sure a ja klikno Yes... Bice da sam ja kriv a ne Unkle Steve... A i grafike su im do jaja, nego su samo po prirodi manje kvarljiva roba u odnosu na ostale komponente. Mega Shit Inc.
S1000RR
:: Zeznuo te iPhone? Dal je moguce? : :: :: Elem, skroz si u pravu za MSI, jedino sto valja su gpu. I drugarici na msi laptopu crko kuler posle mesec i nesto, sa istim simptomima, drljao ko lud pa samo cij :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: Elem, zezanuo me iPhone, pa da nastavim.. :: :: Kuler za taj laptop ne moze da se podmaze, jer je zatvoren plastikom sa svih strana. Morao bi da se izbusi na mestu gde je osovina i tu sipa masinsko ulje. :: :: To bar lako mozes da proveris, jer se kuler vrlo lako skida :: :: Ono sta je tuzna cinjenica, a masa korisnika ovog foruma ignirise u svojoj oganicenosti jeste da je MSI uzasan proizvodjac nekvalitetnih komponenti, tako da sam poprilicno siguran u to da ti je ugradjen nov kuler ali jedostavno... To je MSI :: :: PS. Sve ovo vazi u slucaju da si ga nosila u Pakom ili neki drugi ovlasceni servis. Ako si ga nosila u Pera komkjukter end leptop servis onda je moguce da je busen ili ugradjen polovan. :: :: :: :: S1000R :: :: :: :: :: :: :: :: S1000R :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Nov kuler sa zamenom za taj laptop kosta 60 evra.
28.02.2011. 08:03
status: user broj poruka: 133
:: PS. Sve ovo vazi u slucaju da si ga nosila u Pakom ili neki drugi ovlasceni servis. Ako si ga nosila u Pera komkjukter end leptop servis onda je moguce da je busen ili ugradjen polovan. ::
Kod pakoma je sve moguće. Moj slučaj (od pre 3-4 godine): mrežna karta na laptopu MSI megabook M670 radila je sa oko 1% protoka kada se tek upali (hladna) radi normalno ide protok do 100% kada se ugreje 15-minuta do pola sata max protok padne na oko 1% pozovem podršku pošalju mi neku od kurirskih službi i to ode. nakon 20-tak dana vrati se laptop u identičnom stanju,ALI su mi napisali da je bio problem koji vodi od matične ploče do ulaza za mrežu (taj kabl BTW uopšte ne postoji na tom laptopu) zatim zvanje servisa da je u istom stanju ubeđivanje sa njima tamo argument da je sve ispravno im je bio da su oni slušali internet radio preko mrežne!!!!!! to što meni brže kopira fileove preko wirellesa nego preko žice nije čudno, zar ne?
tek nakon pola sata kažem da sam serviser itd onda, pa pošaljite ga nazad (do tada je bilo probajte ga par dana pa ako i dalje pravi probleme bla bla bla)
i sledeći put se vratio laptop sa zamenjenom matičnom pločom i sve je od tada radilo kako treba dakle princip APP (Ako Prođe, Prođe) toliko o poštenju (a možda i znanju) pakom servisa tako da je moguće sve i svašta da se dešavalo u vezi tog ovog hlađenja u temi
Re: Re: Re: Nov kuler sa zamenom za taj laptop kosta 60 evra.
28.02.2011. 08:25
status: user broj poruka: 2929
O pakomu mogu eseje da pisem. Imao sam slican problem kvar na lab topu nakon 2 dana koriscenja. Sveje radilo 1 dan ok pa je pocelo sa restartom pa onda mrak ne moze da se pokrene, Posto nije imao OS na sebi ja sam stavo wn7 x64, ja to odnesem u radnju gde sam kupio i kazem a oni ladno pa znate verovatno ste vi izazvali kvar stavljanjem os-a. Meni se tu temperatura popela na 100c u momentu. I naravno trazim da mi vrate pare, oni kao nemoze to tako pa servisni rok itd itd. E ja onda odem poreko puta u sportsku radnju kupim palicu za hokej to sam nasao od orudja,i odem opet u pakom radnju i kazem ok ako vam se isplati da sad pocnem da razbijam sve poradnji ne morate mi vratiti novac a prethodnoo sam ukljucio snimanje na tel i snimam ceo razgovor i raspravu, Oni kao zvacemo policiju a ja kazem dok policija dodje vama ce cela radnja biti razvaljena a verovatno i vi koji radite u njoj, drug bio samnom i nije mogao da veruje i da ocekuje to od mene, I vrate mi paare i ja odem. U srbiji po nekada samo motku razumeju, po negde ne moze na srpslom da se objasni. Zati u Pakom-u necu vise ni podlogu za misa da kupim. Ako se vec odlucite nesto da kupite kod njih ponesite i motku jer iamte posla sa olosem a oni drugi jezik ne razumeju. Motka je resenje svih potencijalnih problema koje biste mogli da imate sa Pakomom Mamicu im hohstaplersku.............. :: :: PS. Sve ovo vazi u slucaju da si ga nosila u Pakom ili neki drugi ovlasceni servis. Ako si ga nosila u Pera komkjukter end leptop servis onda je moguce da je busen ili ugradjen polovan. :: :: :: :: Kod pakoma je sve moguće :: Moj slučaj (od pre 3-4 godine) :: mrežna karta na laptopu MSI megabook M670 radila je sa oko 1% protok :: kada se tek upali (hladna) radi normalno ide protok do 100 :: kada se ugreje 15-minuta do pola sata max protok padne na oko 1 :: pozovem podršku pošalju mi neku od kurirskih službi i to ode :: nakon 20-tak dana vrati se laptop u identičnom stanju,ALI su mi napisali da je bio problem koji vodi od matične ploče do ulaza za mrežu (taj kabl BTW uopšte ne postoji na tom laptopu :: zatim zvanje servisa da je u istom stanj :: ubeđivanje sa njima tamo :: argument da je sve ispravno im je bio da su oni slušali internet radio preko mrežne!!!!! :: to što meni brže kopira fileove preko wirellesa nego preko žice nije čudno, zar ne :: :: tek nakon pola sata kažem da sam serviser it :: onda, pa pošaljite ga nazad (do tada je bilo probajte ga par dana pa ako i dalje pravi probleme bla bla bla :: :: i sledeći put se vratio laptop sa zamenjenom matičnom pločom i sve je od tada radilo kako treb :: dakle princip APP (Ako Prođe, Prođe :: toliko o poštenju (a možda i znanju) pakom servis :: tako da je moguće sve i svašta da se dešavalo u vezi tog ovog hlađenja u tem :: :: pozdrav
Re: Re: Re: Re: Nov kuler sa zamenom za taj laptop kosta 60 evra.
28.02.2011. 08:47
status: user broj poruka: 2929
Naravno nemojte istinski da razbijate, samo se pravide da ste neuracunjivi, e Zivote sta sve moramo da radimo i dokle da idemo i ponizavamo se, da bi isterali nesto u ovoj napcenoj Srbiji. Zemlja cuda kazem ja.......
:: O pakomu mogu eseje da pisem :: Imao sam slican problem kvar na lab topu nakon 2 dana koriscenja :: Sveje radilo 1 dan ok pa je pocelo sa restartom pa onda mrak ne moze da se pokrene :: Posto nije imao OS na sebi ja sam stavo wn7 x64, ja to odnesem u radnju gde sam kupio i kazem a oni ladno pa znate verovatno ste vi izazvali kvar stavljanjem os-a :: Meni se tu temperatura popela na 100c u momentu. I naravno trazim da mi vrate pare, oni kao nemoze to tako pa servisni rok itd itd. E ja onda odem poreko puta u sportsku radnju kupim palicu za hokej to sam nasao od orudja,i odem opet u pakom radnju i kazem ok ako vam se isplati da sad pocnem da razbijam sve poradnji ne morate mi vratiti nova :: a prethodnoo sam ukljucio snimanje na tel i snimam ceo razgovor i raspravu :: Oni kao zvacemo policiju a ja kazem dok policija dodje vama ce cela radnja biti razvaljena a verovatno i vi koji radite u njoj, drug bio samnom i nije mogao da veruje i da ocekuje to od mene, I vrate mi paare i ja odem. U srbiji po nekada samo motku razumeju, po negde ne moze na srpslom da se objasni :: Zati u Pakom-u necu vise ni podlogu za misa da kupim :: Ako se vec odlucite nesto da kupite kod njih ponesite i motku jer iamte posla sa olosem a oni drugi jezik ne razumeju :: Motka je resenje svih potencijalnih problema koje biste mogli da imate sa Pakomo :: Mamicu im hohstaplersku............. :: :: :: PS. Sve ovo vazi u slucaju da si ga nosila u Pakom ili neki drugi ovlasceni servis. Ako si ga nosila u Pera komkjukter end leptop servis onda je moguce da je busen ili ugradjen polovan. :: :: :: :: :: :: :: Kod pakoma je sve moguće :: :: Moj slučaj (od pre 3-4 godine) :: :: mrežna karta na laptopu MSI megabook M670 radila je sa oko 1% protok :: :: kada se tek upali (hladna) radi normalno ide protok do 100 :: :: kada se ugreje 15-minuta do pola sata max protok padne na oko 1 :: :: pozovem podršku pošalju mi neku od kurirskih službi i to ode :: :: nakon 20-tak dana vrati se laptop u identičnom stanju,ALI su mi napisali da je bio problem koji vodi od matične ploče do ulaza za mrežu (taj kabl BTW uopšte ne postoji na tom laptopu :: :: zatim zvanje servisa da je u istom stanj :: :: ubeđivanje sa njima tamo :: :: argument da je sve ispravno im je bio da su oni slušali internet radio preko mrežne!!!!! :: :: to što meni brže kopira fileove preko wirellesa nego preko žice nije čudno, zar ne :: :: :: :: tek nakon pola sata kažem da sam serviser it :: :: onda, pa pošaljite ga nazad (do tada je bilo probajte ga par dana pa ako i dalje pravi probleme bla bla bla :: :: :: :: i sledeći put se vratio laptop sa zamenjenom matičnom pločom i sve je od tada radilo kako treb :: :: dakle princip APP (Ako Prođe, Prođe :: :: toliko o poštenju (a možda i znanju) pakom servis :: :: tako da je moguće sve i svašta da se dešavalo u vezi tog ovog hlađenja u tem :: :: :: :: pozdrav
... ventovi se na lapovima nepodmazuju .... nemogu da se otvore ... a neretko su u sklopu hladnjaka (nemozes ga zemeniti vec menjas ceo hladnjak) ...
a ako i mozes da ga otvoris unutra su 2 lezaja - mikro lezaja koje trazim kod nas vec 2 godine .. i uvek ispadnem papan kad odem u neku radnju gde se prodaju lezajevi i kad `pokazem` sta mi treba uvek dobijem pitanje `sta je tooo jbte .. iz kog je to bagera` !
na tom modelu moze da se zameni samo vent - i kosta 30e samo ventilator .. + dhl + carina + pdv + ruke + nesto opet drzavi ... nakupi se ko govana na simsu ..
ali da crkne za 3 meseca nov vent - hm .. zabrinuo bih se i pregledao elektroniku na ploci ..
moj predlog ti je da skines hladnjak dole i odvrnes vent sa hladnjaka (3 sarafa sa donje strane) i sa tako skinutim ventom krenes po radnjama da trazis nesto sto odgovara dimenzijama .. sama zameni bice ti jeftinije ..
Ma da ode tamo sa mocugom radilo bi extra i kostalo bi nista. 60e za vent? Majko moja koje lopurdetine.
:: :: :: :: ... ventovi se na lapovima nepodmazuju .... nemogu da se otvore ... a neretko su u sklopu hladnjaka (nemozes ga zemeniti vec menjas ceo hladnjak) ... :: :: a ako i mozes da ga otvoris unutra su 2 lezaja - mikro lezaja koje trazim kod nas vec 2 godine .. i uvek ispadnem papan kad odem u neku radnju gde se prodaju lezajevi i kad `pokazem` sta mi treba uvek dobijem pitanje `sta je tooo jbte .. iz kog je to bagera` :: :: na tom modelu moze da se zameni samo vent - i kosta 30e samo ventilator .. + dhl + carina + pdv + ruke + nesto opet drzavi ... nakupi se ko govana na simsu . :: :: ali da crkne za 3 meseca nov vent - hm .. zabrinuo bih se i pregledao elektroniku na ploci .. :: :: moj predlog ti je da skines hladnjak dole i odvrnes vent sa hladnjaka (3 sarafa sa donje strane) i sa tako skinutim ventom krenes po radnjama da trazis nesto sto odgovara dimenzijama .. sama zameni bice ti jeftinije ..
+1 snoopy,+1 servispc Ako je ostao stari vent onda i +1 vuk125, samo sto umesto palice za hokej preporucujem drvenu (ne aluminijumsku) palicu za bejzbol. Ipak je ona sinonim za takve vrste razgovora
Ma o Pakomu svako ko je i jednom usao u njihov servis...
28.02.2011. 12:18
... moze da napise pristojnu dramu... Onaj ko je usao 2x, vec moze da krene legano sa esejem... Elem, 60 evra kosta zamena CELOG kulera sa ventilatorom, mislim da ne postoji fabricka opcija zamene samog kulera. To je vec budzenje. Slazem se da je kod Pakoma sve moguce, ali podmazivanje ventilatora cisto sumnjam. To su stvari zbog kojih se i kod manje (ne)ozbiljnih firmi od MSI gubi svaki oblik zastupnistva.
Ili hladnjak, ili to sto je cupavo a na cemu `radis`. Te dlacice zaista umeju da budu pogubne po ventove. Aaa, sudeci po vremenu koje mu je `doslo glave`, cupavo je... He,he...
˝mislim da ne postoji fabricka opcija zamene samog kulera˝
Kod HP-a su to odvojene stvari i kao takve se posebno menjaju, čak imaju i svoje odvojene spare parts oznake, e sad za MSI nisam siguran ali mislim da bi trebalo da je isto. Inače 60eura, čak i za obe stvari je previše u svakom slučaju.
zasto nebi bacili laptopove u kantu .. NIJE TO ZA VAS !!! .. nikako da shvatite da su laptopovi KUSTOM masine .. nestandardizovane ... otuda i cena po usima kad imas 2 proizvodjaca ..
:: :: :: :: izmenjiv je vent na tom lapu (samo ventilator) .. ide kao poseban deo !! :: :: sam ventilator kosta 30e . :: vent + hladnjak kosta 40e . :: :: 20 e ruke (15majstoru + 5 drzavi) :: :: JEDNAKO jebenih 50-60 eura . :: :: sha kenjate vise sa cenama .. puno je .. :: :: zasto nebi bacili laptopove u kantu .. NIJE TO ZA VAS !!! .. nikako da shvatite da su laptopovi KUSTOM masine .. nestandardizovane ... otuda i cena po usima kad imas 2 proizvodjaca ..
- detekcija kvara - toliko dinara - 1 sat rada u servisu - toliko dinara - izlazak na teren - toliko dinara - 1 sat rada na terenu - toliko dinara . . . - za kvarove do toliko dinara, nećemo zvati mušteriju, već ćemo zamenu uraditi. Za kvarove preko toliko dinara pozvaćemo mušteriju i pitati jel cena odgovara.
Kome se cifre ne sviđaju, nalevokrug i traži servis sa manje toliko dinara. Takva su pravila igre.
Ovaj esej sa hokej palicom funkcioniše dok ne naletiš na ozbiljan servis gde imaju dizalicu.
Koji je servis i jesu ti rekli 60e pre nego što su zamenili? Jel to bilo u skladu sa onim što je pisalo na zidu?
Re: Ma o Pakomu svako ko je i jednom usao u njihov servis...
28.02.2011. 15:32
status: user broj poruka: 6083
Valjda prvo esej pa onda dramu?
:: ... moze da napise pristojnu dramu... Onaj ko je usao 2x, vec moze da krene legano sa esejem... :: Elem, 60 evra kosta zamena CELOG kulera sa ventilatorom, mislim da ne postoji fabricka opcija zamene samog kulera. To je vec budzenje. Slazem se da je kod Pakoma sve moguce, ali podmazivanje ventilatora cisto sumnjam. To su stvari zbog kojih se i kod manje (ne)ozbiljnih firmi od MSI gubi svaki oblik zastupnistva :: :: S1000R :: ::
U tome i jeste problem sto se pravila igre ne postuju a ni zakoni. I sto serviseri na sve moguce nacine pokusavaju da obmanjuju i lazu, po principu ako prodje pordje, zamaranje, zavlacenja i zamlacivanje zrtve, pa te cekamo 48 dana pa te deo nije stigao od preko itd itd. pa onda nenkom umrla baba ne daj Boze pa nije dosao na posao taj dan itd. a on je glavni strucnjak tj Inzenjer menadzer jebem li ga sve neke titule ko zna odakle. Ako je musterija slabo informisana obicno i prodje ovakva vrsta obmane, na zalost. A konstatacija da se LT pokvario nakon instalcije win x64 a bio je free dos je zrela za tretiranje batinom. I to po sred cela onoga ko takvu budalastinu izjavi kao vola medju rogove. Batina je zakon i veoma efikasno sredstvo za resavanje ovakvoh vrsta jajarena i ciganisanja. Motka je jako koristan izum.... Odlicna sprava.
:: Na zidu svakoga servisa piše :: :: - detekcija kvara - toliko dinar :: - 1 sat rada u servisu - toliko dinar :: - izlazak na teren - toliko dinar :: - 1 sat rada na terenu - toliko dinar :: :: :: :: - za kvarove do toliko dinara, nećemo zvati mušteriju, već ćemo zamenu uraditi. Za kvarove preko toliko dinara pozvaćemo mušteriju i pitati jel cena odgovara :: :: Kome se cifre ne sviđaju, nalevokrug i traži servis sa manje toliko dinara :: Takva su pravila igre :: :: Ovaj esej sa hokej palicom funkcioniše dok ne naletiš na ozbiljan servis gde imaju dizalicu :: :: Koji je servis i jesu ti rekli 60e pre nego što su zamenili :: Jel to bilo u skladu sa onim što je pisalo na zidu :: :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.