Samo bez panike Ako stavis racunicu na papir mislim da je povoljnije da radis backup na drugi HDD,sad su cenovno stvarno bagatela Evo ti par predloga,ne znam koliko ti prostora treba tj koliko imas blu ray filmova
... da sve to pustis da visi na internetu tamo gde je i nadjeno, pa da downloadujes kad ti je potrebno, konzumiras i obrises. Nece to nikuda pobeci, bice na sajtovima, torrentima, raznim mrezama... Seriously, poslusaj vlasnika vise hiljada optickih medija, narezanih, odlozenih i nikada vise otvorenih... Sto ja nisam imao nikoga da me ovako posavetuje...
@Antilohije, nisi bas 100% u pravu...dosta stvari starijih nestane i neke je jako tesko naci...
Moj predlog ti je NAS ili neki `MyBook (FireWire, USB), (ako je prva solucija u pitanju) zakacis na router, 2hdd-a od 1TB u mirror raid rezimu...i nece da te boli glava. Ima dobar Netgear sa jednim 1TB diskom za 22xxxRSD (Seagate Baracuda se nalazi u tom Ngear-u) __________________________________________________________ ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus
Mislim, ako je nesto bas vazno, sto nema nigde na netu, kao neki tvoji licni fajlovi onda pakuj na vise HDD i rezi na vise diskova. Moze i nesto softvera, knjiga, tutoriala da bude pri ruci ali filmovi stvarno, malo je onih koje odgledas a da ces ih odgledati 2 ili vise puta... A za avatar mi je zao sto sam uopste gubio vreme gledajuci ga, Sigourney matora i odrtavela, bolje da sam gledao ponovo Aliena, kad je bila mlada pa kako se presvlaci u kosmicko odelo a zli alien je vreba da je oplodi
Zavisi sta osoba voli, isto je kao kad neko cuva igre, muziku, slike itd. Ja cuvam samo probrane filmove, svi ostali se brisu...(a takvih je mnogo) Ma avatar je jedan ljubavni klishe, bajkovita prica sa izuzetnim vizuelnim efektima. Alien je kult. (tacka) __________________________________________________________ ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus
Kratko i jasno: Kupi jos hdd-ova i bekapuj filmove,iskljuci i odlozi negde na sigurno.Mislim da nije toliko vredno da ih bekapujes i na dvd-ove,jer se filmovi lako mogu naci,ne samo preko neta,vec i kod drugih kolekcionara vrlo jeftino.
@Antilohije,haha,kako smo popamtili scenu iz Alien-a, gde joj se na kratko vide gacke,mmmm:)
:: Uh ne znam sta da radim.. :: :: U pitanju su blu ray filmovi koje gomilam na hard diskovima.. :: :: Uhvatila me je panika da sta ako crkne neki od 1000 gb :: :: Da li da rezem na diskove :: :: Koliko vremena,novca i koliko ce to trajati... :: :: Ne znam koje je trajno resenje?? :: ::
Ma Sigourney je bila matora vec u Alien IV - Resurrection (1997), secate se da pri kraju alien misli da mu je ona mama.
Mislim, maleevic, shvatio si poentu sva 4 dela aliena imamo na hardu i gilopile i erestun i ja. A ima ih jos na 1000 mesta na netu. Tako da razmisli sta ces.
Uostalom, veci problem su serije, ja drzim mucke, monty pithonovce, south park, star trek (tos, next generation, deep space nine, voyager,enterprise), x-files, 2 and a half men..... kao stalnu muzejsku postavku.
...zaboravih the simpsons, friends, that `70s show, family guy, supernatural, burn notice, kyle xy, millenium... Poce i mene da hvata panika!
ovo ti je po meni pametan predlog, samo sto bih ja radije predlozio FreeAgent extreme ako ga ima.. ili da uzme neki rack i ubaci najpouzdaniji hard... i zavrsio si posao.. ili ne znam kakva je situacija, iscupaj taj hard i stavi u rack, samo mi reci koji hard je u pitanju, ako je Seagate od pre 6,7 meseci..bice cupavo.. neki ljudi kao sto su ja vole kvalitetnije akcione filmove u HD-ripu, ostale manje-vise, ali zaboravi covek neke mnogo dobre naslove, velika je kinematografija, a i voli da mu je sve na dohvat ruku, a ne da ceka da se nesto nadje ili skine pa da prodje zelja... neki put neko zensko osoblje hoce da gleda film, pa treba imati sve zanrove...
:: @Antilohije, nisi bas 100% u pravu...dosta stvari starijih nestane i neke je jako tesko naci.. :: :: Moj predlog ti je NAS ili neki `MyBook (FireWire, USB), (ako je prva solucija u pitanju) zakacis na router, 2hdd-a od 1TB u mirror raid rezimu...i nece da te boli glava. Ima dobar Netgear sa jednim 1TB diskom za 22xxxRSD (Seagate Baracuda se nalazi u tom Ngear-u :: _________________________________________________________ :: ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus :: :: https://www.eveonline.com :: https://www.quakelive.com :: https://www.swtor.com :: ::
antilohije sto se tice serije Kyle XY dal imas kraj serije nesto posle S3E10 il je to i dalje navodni kraj???
AMD Phenom II X3 710@3.45Ghz Box with CU pipes linx@55C Asus M4A785TD-M EVO 4x1GB DDR3 OCZ Gold@1600Mhz ATI HD4200 PC power cooling and silencer 500W@LC Power 919B Aequitas 2x500GB samsung F3@Raid 0,2x2TB WD Green@RAID 1
:: Ma Sigourney je bila matora vec u Alien IV - Resurrection (1997), secate se da pri kraju alien misli da mu je ona mama. :: :: Mislim, maleevic, shvatio si poentu sva 4 dela aliena imamo na hardu i gilopile i erestun i ja. A ima ih jos na 1000 mesta na netu. Tako da razmisli sta ces :: :: Uostalom, veci problem su serije, ja drzim mucke, monty pithonovce, south park, star trek (tos, next generation, deep space nine, voyager,enterprise), x-files, 2 and a half men..... kao stalnu muzejsku postavku :: :: ...zaboravih the simpsons, friends, that `70s show, family guy, supernatural, burn notice, kyle xy, millenium.. :: Poce i mene da hvata panika ::
To je kraj s03e10 Bringing down the house, nema dalje, serija je cancelovana. Sto se mene tice u pravom trenutku, jer krenuli su sa onim stosovima ko je kome brat, tata, mama, baba, deda a to znaci ideje su se potrosile...
....eee a zaboravih californication, csi, blake`s 7, pa dokumentarci how its made, how do they do it, engineering connections, extreme enginireeng, ultimate factories, discovery rides, blabla
Ima jos jedan dobar a jevtin sistem, sve delis prijateljima tako da i oni drze podatke na hardovima. Jos bolje ako su ti prijatelji u inostranstvu, narocito po drugim kontinentima i geografkim sirinama - dobijas na zastiti podataka od elementarnih nepogoda, zemljotresa, cunamija, poplava
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.