Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
Znam da nije vezano za tehniku ali
STRANA 1 OD 1
FAQ Znam da nije vezano za tehniku ali 16.09.2010. 18:53 T29454

status: user
broj poruka: 532
mi treba pomoc. Znam da ce neko sigurno znati.

Dobio sam trimer za travu prazan. I nikako mi ne ide da namontiram onu sajlu za sisanje. Zapravo ja je stavim na nekih 10cm duzine i ona se potrosi za minut a ako hocu da razvucem ponovo ono mu se zakoci i ne izlazi ono namotano na valjak kako bih izvukao novu duzinu (2 kraka koja se crte). Dali to treba automatski pod centrifugom dok se okrece da izlazi ili rucno i koliko se to trosi, meni ovde potrosi 10cm silikonskog konca na min sto je previse.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict 16.09.2010. 19:18 #245323

broj poruka: 4515

8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 16.09.2010. 19:18 #245324

broj poruka: 9121
Ne valja ti onaj deo dole u koji ide sajla 90%. Situacija je sledeca, onaj deo dole na trimeru u koji se stavlja sajla, ima na samom dnu neko ispupcenje koje se pomera gore dole (naravno ne moze rukom tako lako) i kada ti radis sa trimerom, i pipnes zemlju sa tim, ispupcenje ide unutra i tera sajlu napolje, ako ode sajle previse, nju sece onaj noz. Tako je barem na ovoj sto imam ja :).

Dakle ja bih rekao da je problem u tom delu u koji se stavlja sajla. Dakle bilo bi dobro kada bi mogao da od nekoga uzmes taj deo, malo vidis sta se desava i ako je u tome problem kupis novo i resio si situaciju.

Mozes i da pokusas sa onim nozem, ali sa onim sporije radis :).

Pozdrav!
Sub-Z Kod mene 16.09.2010. 19:37 #245331

broj poruka: 1620
je deo na koji ide najlon običan valjak, tako da ga skinem(na silu jbg, to je neki crap za 30 jura), i namotam oko metar najlona(u dva kanala), u istom smeru, kako bi izašla 2 kraka. Kada pukne(a puca), samo okrenem omotač valjka i izađe sledeća dužina. Naravno, kada pukne u osnovi nema druge nego da skidam valjak(ili izdžaram srafcigerom najlon, da se narodski izrazim). U svakom slučaju pipav posao, tako da pazi šta šišaš...ako zakačiš kamen ili nešto opet jovo nanovo. Zato je kod boljih trimera(Gardena npr) ceo valjak pun najlona dodatna oprema pa ga samo kupiš kad se potroši....ponovo ona stara, koliko para toliko muzike....mada mene ovaj moj, uz svu muku, služi 3+ godine...
Edit Gile tvoja je neka fensi, ja s mojom ne mogu ništa bez kutije alata :)
Fiat iustitia, et pereat mundus

dane2951 trimer 16.09.2010. 19:41 #245332

broj poruka: 34

dodas malo gas i sa tim ispupcenjem udaris u zemlju , i struna izadje

dane2951 trimer 16.09.2010. 19:41 #245335

broj poruka: 34

dodas malo gas i sa tim ispupcenjem udaris u zemlju , i struna izadje

Sub-Z Ja bih rekao 16.09.2010. 19:42 #245338

broj poruka: 1620
da čovek ima običan električni trimer, čim mu sajla tako lako puca...na motornim je 3x deblja...
Fiat iustitia, et pereat mundus

gile23 Re: Kod mene 16.09.2010. 19:43 #245339

broj poruka: 9121
Kupljena u Merkatoru, ne znam tacno koliko je kostala, ali je oko 20k tako nesto, Alko je marka. Nekih 10-ak ari zemlje je poseceno sa tom kosilicom i to je radila podosta, mozda je otislo oko 5cm one sajle :). Btw. ovo je motorna.

Pozdrav!

:: je deo na koji ide najlon običan valjak, tako da ga skinem(na silu jbg, to je neki crap za 30 jura), i namotam oko metar najlona(u dva kanala), u istom smeru, kako bi izašla 2 kraka. Kada pukne(a puca), samo okrenem omotač valjka i izađe sledeća dužina. Naravno, kada pukne u osnovi nema druge nego da skidam valjak(ili izdžaram srafcigerom najlon, da se narodski izrazim). U svakom slučaju pipav posao, tako da pazi šta šišaš...ako zakačiš kamen ili nešto opet jovo nanovo. Zato je kod boljih trimera(Gardena npr) ceo valjak pun najlona dodatna oprema pa ga samo kupiš kad se potroši....ponovo ona stara, koliko para toliko muzike....mada mene ovaj moj, uz svu muku, služi 3+ godine..
:: Edit Gile tvoja je neka fensi, ja s mojom ne mogu ništa bez kutije alata :
:: Fiat iustitia, et pereat mundus
::
vladats @FAQ 16.09.2010. 21:01 #245353

broj poruka: 4537

Sama glava trimera ima oprugu koja treba da popusta sajlu,verovatno ona nesto zeza
pokusaj da reklamiras glavu ili kupi drugu,postoji kao potrosni materjal.
Antilohije itekako je vezano za tehniku - genijalna stvar 17.09.2010. 00:30 #245411

broj poruka: 688
gde me nadje, ove godine sam 10 puta kosio ranch...
Ocigledno je da nisi dobro namotao sajlu. Sajlu predvojis oko onog zljeba u glavi i motas oba kraja u istim smeru (obicno je na glavi obelezeno strelicom). Kada zatvoris glavu ona je pod oprugom i ne dozvoljava sajli da izlazi. Tokom kosenja kad primetis da ti se sajla potrosila blago lupis trimerom o zemlju, opruga se nategne u glavi a one rupe kroz koje prolazi sajla su sada u istoj ravni tako da se za taj kratki vremenski period dok ne dignes trimer i dok se opruga ne vrati u prvobitan polozaj, pod uticajem centrifugalne sile sajla malo odmota. Taman koliko je potrebno da nastavis kosenje. Sajla se trosi u zavisnosti od debljine i od toga koliko i sta kosis. Recimo da ti za 1ar treba metar sajle, po nekom mom iskustvu ako je gusta trava.

Kod tebe mi lici da si motao krajeve sajle u suprotnim smerovima. Tebi se potrosi brze (prelomi se) jer je zbog pogresnog smera fiksirana (nema odmotavanja).

pozz

FAQ Re: itekako je vezano za tehniku - genijalna stvar 17.09.2010. 00:48 #245415

broj poruka: 532
Kralj si. Tako je sve sto opisujes od reci do reci jer sam i ja tako sto kontao. Samo da se snadjem da to tako namestim jer nemam upute niti slike. Javljam

:: gde me nadje, ove godine sam 10 puta kosio ranch..
:: Ocigledno je da nisi dobro namotao sajlu. Sajlu predvojis oko onog zljeba u glavi i motas oba kraja u istim smeru (obicno je na glavi obelezeno strelicom). Kada zatvoris glavu ona je pod oprugom i ne dozvoljava sajli da izlazi. Tokom kosenja kad primetis da ti se sajla potrosila blago lupis trimerom o zemlju, opruga se nategne u glavi a one rupe kroz koje prolazi sajla su sada u istoj ravni tako da se za taj kratki vremenski period dok ne dignes trimer i dok se opruga ne vrati u prvobitan polozaj, pod uticajem centrifugalne sile sajla malo odmota. Taman koliko je potrebno da nastavis kosenje. Sajla se trosi u zavisnosti od debljine i od toga koliko i sta kosis. Recimo da ti za 1ar treba metar sajle, po nekom mom iskustvu ako je gusta trava.
:: Kod tebe mi lici da si motao krajeve sajle u suprotnim smerovima. Tebi se potrosi brze (prelomi se) jer je zbog pogresnog smera fiksirana (nema odmotavanja)
:: poz
Antilohije probao sam da nadjem sliku... 17.09.2010. 01:11 #245417

broj poruka: 688
... ali bas nisam uspeo, evo recimo na ovoj strani

http://spedr.com/1m4i8

uvecaj sliku. Oko ovog zljeba u sredini zakaci sajlu i motaj oba kraja u istom smeru tako da krajevi budu razdvojeni ovom sredisnjom pregradom.

Imas i opciju da kupujes vec namotanu sajlu na kalemu, prakticno samo menjas glavu. Skuplja opcija u startu ali ljudi kazu da trose manje sajle nego kad sami namotavaju?!?! Ja sam medjutim uvek sam motao tako da ne znam...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs