Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
Pasta
STRANA 1 OD 1
maleevic Pasta 26.06.2010. 14:19 T27732

status: user
broj poruka: 345
Gde da kupim pastu za procesor ?

Subota je :)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Pasta 26.06.2010. 14:22 #225637

broj poruka: 18996
NOVA computers, samo zuripo, mislim da rade do 3h...

:: Gde da kupim pastu za procesor
::
:: Subota je :
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dautovic ... 26.06.2010. 14:35 #225639

broj poruka: 2855

nek fura bez paste do ponedeljka nece da mre : ) samo nemoj OC

dorabi1 usce,delta city 26.06.2010. 15:47 #225659

broj poruka: 939

rade do 22 valjda,imas po par radnji u svakom,da ne reklamiramo sad.

Scyter Re: 26.06.2010. 20:58 #225748

broj poruka: 8138
Ništa te ne košta da sačekaš ponedeljak, polako bez žurbe odeš u Nova Computers, i tražiš OCz Freeze pastu.

The Way It`s Meant To Be Played

imarkovic Re: Re: 26.06.2010. 21:04 #225754

ja bih pre uzeo MX2, vise mi se svidja struktura i nanosi se lepse, sa OCz-om i nisam nesto odusevljen kako su pricali...mogu reci da sam zadovoljniji sa MX2, a temperature su potpuno iste.

:: Ništa te ne košta da sačekaš ponedeljak, polako bez žurbe odeš u Nova Computers, i tražiš OCz Freeze pastu
:: The Way It`s Meant To Be Played
Scyter Re: Re: Re: 26.06.2010. 21:21 #225763

Nisam probao tu pastu, mada ja sam OCz-om prezadovoljan. Spustila mi je temperaturu CPU-a u full loadu za 5-6 c, a GPU takođe u full loadu za 3 c.

Prosto se nanosi i brzo ima efekta.

:: ja bih pre uzeo MX2, vise mi se svidja struktura i nanosi se lepse, sa OCz-om i nisam nesto odusevljen kako su pricali...mogu reci da sam zadovoljniji sa MX2, a temperature su potpuno iste
:: :: Ništa te ne košta da sačekaš ponedeljak, polako bez žurbe odeš u Nova Computers, i tražiš OCz Freeze pastu
:: ::
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
saxija re 26.06.2010. 21:30 #225764

broj poruka: 4016
po nekom velikom testu najbolje sto ima kod nas da se nadje su Arctic Silver i neka zalman ZM-STG2 tako kazu testovi, ja licno imam thermalraight chill factor i monnooooogo je bolja od zvake cak sam je ubacio u dva lapa i olaksao im `zivot`

ALLMIGHTY NVIDIA!
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910

obradmi Da li neko ima iskustva generalno 26.06.2010. 21:32 #225765

broj poruka: 7720
koja je bolja pasta ,ona srebrnasta (sa nekim procentom srebra) ili ona bela ?
raic re 26.06.2010. 21:35 #225767

broj poruka: 9006
Ako misliš na obične noname paste, ta bela je silikonska i nije baš za velike poduhvate, a i brzo gubi svojstva.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

OCz re 26.06.2010. 21:45 #225773

broj poruka: 2900
Ja mislim da su sve te paste veliki hype. Jednom prilikom kada mi je nestalo paste, a ja nesto skidao hladnjak. Stavio sam neki gusti kaladont sto sam imao u kupatilu i temp. je bila mozda 2c veca (load) nego sa nekom Thermalright pastom. Takodje nisam uopste primetio razliku izmedju nje i OCZ Freeze kao i neke CM paste (High Performance cini mi se ima u imenu). Doduse kada sam stavio OCZ Freeze umesto `zvake` na GPU. Tu sam dobio cak par stepeni u load-u. Da kazemo oko 3-4c ..

Uglavnom hocu da kazem da se ne treba loziti na neke paste iz tamo nekih testova. Pored popularne OCZ Freeze, Noctua-e, pa i nekih CM pasti, ne vidim uopste potrebu za nekim daljim `traganjem`.
saxija Re: Da li neko ima iskustva generalno 26.06.2010. 21:56 #225777

broj poruka: 4016
ja imam no name srebrnu i bolja je od zvake ali je losija od ovog CF, jedno potpisujem bolje stavi hladnjak bez paste nego sa titan nano grease ali koja ide solo, ne ona u paketu sa hladnjakom za gpu, umalo se nije zapalio lap, morali smo da granicimo max MP jer bi se na 1866MHz slogirao, mnogo je losa! znaci fina kupovina za normalnog usera: OCZ, TR, CM bez neke cifre i NOCTUA

ALLMIGHTY NVIDIA!
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910

:: koja je bolja pasta ,ona srebrnasta (sa nekim procentom srebra) ili ona bela ?
imarkovic Re: Da li neko ima iskustva generalno 26.06.2010. 22:46 #225793

ja imam Titan Silver pastu i mogu reci da sam prezadovoljan, pasta je VRH, a jos bolja je GOLD..

:: koja je bolja pasta ,ona srebrnasta (sa nekim procentom srebra) ili ona bela ?
VMARC Najbolja je Cyber Turbo Titanium Lord pasta 27.06.2010. 00:32 #225806

broj poruka: 9420
Moze se naci samo u Obrenovcu. Tamo je valjda prave, od rafinisanog ulja bundeve sa 0.0025% titanijuma, po davnozaboravljenom receptu ondasnjih lordova. Stavljaju je na glave motokultivatora sa vazdusnim hladjenjem...

Bayerische Motoren Werke

tata02 Re: Najbolja je Cyber Turbo Titanium Lord pasta 27.06.2010. 00:45 #225810

broj poruka: 845
E svaka čast! Komotno da postuješ ovo na Vukajliju, garant definicija dana. Pozdrav!

:: Moze se naci samo u Obrenovcu. Tamo je valjda prave, od rafinisanog ulja bundeve sa 0.0025% titanijuma, po davnozaboravljenom receptu ondasnjih lordova. Stavljaju je na glave motokultivatora sa vazdusnim hladjenjem..
:: Bayerische Motoren Werk
VMARC Re: Re: Najbolja je Cyber Turbo Titanium Lord pasta 27.06.2010. 00:48 #225811

broj poruka: 9420
KONKURENCIJA U CITAVOJ TEMI JE VEOMA JAKA .)
Bayerische Motoren Werke

:: E svaka čast! Komotno da postuješ ovo na Vukajliju, garant definicija dana. Pozdrav
:: :: Moze se naci samo u Obrenovcu. Tamo je valjda prave, od rafinisanog ulja bundeve sa 0.0025% titanijuma, po davnozaboravljenom receptu ondasnjih lordova. Stavljaju je na glave motokultivatora sa vazdusnim hladjenjem..
:: :: Bayerische Motoren Werk
tata02 Re: Re: Re: Najbolja je Cyber Turbo Titanium Lord pasta 27.06.2010. 00:58 #225816

Ha, ha, ha, u pravu si, ovo kao da je neko pitao da li je bolja Orbit žvaka sa ukusom lubenice ili sa ukusom limuna za jačanje zuba. Pa i bez paste će da radi, što se zamlaćujete sa 2-3 stepena? Pozdrav!

:: KONKURENCIJA U CITAVOJ TEMI JE VEOMA JAKA .
:: Bayerische Motoren Werk
:: :: E svaka čast! Komotno da postuješ ovo na Vukajliju, garant definicija dana. Pozdrav
:: :: :: Moze se naci samo u Obrenovcu. Tamo je valjda prave, od rafinisanog ulja bundeve sa 0.0025% titanijuma, po davnozaboravljenom receptu ondasnjih lordova. Stavljaju je na glave motokultivatora sa vazdusnim hladjenjem..
:: :: ::
:: :: :: Bayerische Motoren Werk
dautovic Re: Re: Re: Re: Najbolja je Cyber Turbo Titanium Lord pasta 27.06.2010. 01:01 #225817

broj poruka: 2855
Ubedljivo su najjaci carevi koji kazu da im je temp pala za 2-3 stepena hahahhahahahahhahahahahahha a jedino sto oni odrade je kada skinu hladnjak sa grafe ili procesora je da ga ociste usput i kada vrate bolji je protok vazduha : )

:: Ha, ha, ha, u pravu si, ovo kao da je neko pitao da li je bolja Orbit žvaka sa ukusom lubenice ili sa ukusom limuna za jačanje zuba. Pa i bez paste će da radi, što se zamlaćujete sa 2-3 stepena? Pozdrav
:: :: KONKURENCIJA U CITAVOJ TEMI JE VEOMA JAKA .
:: :: Bayerische Motoren Werk
:: :: :: E svaka čast! Komotno da postuješ ovo na Vukajliju, garant definicija dana. Pozdrav
:: :: :: :: Moze se naci samo u Obrenovcu. Tamo je valjda prave, od rafinisanog ulja bundeve sa 0.0025% titanijuma, po davnozaboravljenom receptu ondasnjih lordova. Stavljaju je na glave motokultivatora sa vazdusnim hladjenjem..
:: :: :: ::
:: :: :: :: Bayerische Motoren Werk
tata02 Re: Re: Re: Re: Re: Najbolja je Cyber Turbo Titanium Lord pasta 27.06.2010. 01:14 #225821

E, to i ja mislim, očisti se celo kućište, procesor, hladnjak i onda kao stavi se nova pasta nekog ledenog naziva i gle čuda, temperatura padne za čitava 2 stepena, u najboljem slučaju za 3 i onda svi zadovoljni. Koje zamlaćivanje i gubljenje vremena. Pozdrav!

:: Ubedljivo su najjaci carevi koji kazu da im je temp pala za 2-3 stepena hahahhahahahahhahahahahahha a jedino sto oni odrade je kada skinu hladnjak sa grafe ili procesora je da ga ociste usput i kada vrate bolji je protok vazduha :
:: :: Ha, ha, ha, u pravu si, ovo kao da je neko pitao da li je bolja Orbit žvaka sa ukusom lubenice ili sa ukusom limuna za jačanje zuba. Pa i bez paste će da radi, što se zamlaćujete sa 2-3 stepena? Pozdrav
:: :: :: KONKURENCIJA U CITAVOJ TEMI JE VEOMA JAKA .
:: :: :: Bayerische Motoren Werk
:: :: :: :: E svaka čast! Komotno da postuješ ovo na Vukajliju, garant definicija dana. Pozdrav
:: :: :: :: :: Moze se naci samo u Obrenovcu. Tamo je valjda prave, od rafinisanog ulja bundeve sa 0.0025% titanijuma, po davnozaboravljenom receptu ondasnjih lordova. Stavljaju je na glave motokultivatora sa vazdusnim hladjenjem..
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Bayerische Motoren Werk
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: Re: Najbolja je Cyber Turbo Titanium Lord pasta 27.06.2010. 01:18 #225822

dobro sad, ima razlike, nemojte tako, pa postoje ozbiljni testovi sa neta, ljudi koji su testirali u svim mogucim uslovima, nije bas da su iste paste i da ne spuste bar 2 stepena temp...

:: E, to i ja mislim, očisti se celo kućište, procesor, hladnjak i onda kao stavi se nova pasta nekog ledenog naziva i gle čuda, temperatura padne za čitava 2 stepena, u najboljem slučaju za 3 i onda svi zadovoljni. Koje zamlaćivanje i gubljenje vremena. Pozdrav
:: :: Ubedljivo su najjaci carevi koji kazu da im je temp pala za 2-3 stepena hahahhahahahahhahahahahahha a jedino sto oni odrade je kada skinu hladnjak sa grafe ili procesora je da ga ociste usput i kada vrate bolji je protok vazduha :
:: :: :: Ha, ha, ha, u pravu si, ovo kao da je neko pitao da li je bolja Orbit žvaka sa ukusom lubenice ili sa ukusom limuna za jačanje zuba. Pa i bez paste će da radi, što se zamlaćujete sa 2-3 stepena? Pozdrav
:: :: :: :: KONKURENCIJA U CITAVOJ TEMI JE VEOMA JAKA .
:: :: :: :: Bayerische Motoren Werk
:: :: :: :: :: E svaka čast! Komotno da postuješ ovo na Vukajliju, garant definicija dana. Pozdrav
:: :: :: :: :: :: Moze se naci samo u Obrenovcu. Tamo je valjda prave, od rafinisanog ulja bundeve sa 0.0025% titanijuma, po davnozaboravljenom receptu ondasnjih lordova. Stavljaju je na glave motokultivatora sa vazdusnim hladjenjem..
:: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: Bayerische Motoren Werk
tata02 ... 27.06.2010. 01:29 #225826

Ma u redu je to, svima nam je jasno da su OCZ Freeze i sl. paste bolje od onih koje idu uz procesore i grafičke, samo nisu vredne gubljenja vremena i često živaca zbog tih nekoliko stepeni razlike. Pozdrav!
gilopile 27.06.2010. 02:01 #225836

broj poruka: 9459
Ah,ta famozna,misteriozna pasta...Pa svaka termo provodljiva pasta ce odraditi posao.Ne kontam zasto kupovati neke firmirane od po 3000rsd,smesno!Vecina gleda na to sa nevericom zato sto je to za kompijutor,a ne za nekakav kultivator....Naravno da ce svaki proizvodjac tvrditi da je njegova najbolja...Ja koristim neku pastu iz nekog P keca od pre 100g,stavili je kilo na proc,a i dugo vremena sam bio bez paste, i temperature su isti k.

P.S.Vecina vas(pretpostavljam) ima kuci neko od kvalitetnijih Hi-Fi pojacala koja vrede kao tri procesora novije generacije,sve sa kucistem,a nije se zapitao,niti mu pada na pamet da se izmedju tranzistora i hladnjaka isto tako nalazi termo pasta,a na kraju krajeva i da je promeni sa nekom OCfreez...mislim...

(c) 1982 Sinclair research Ltd

Scyter Re: 27.06.2010. 09:27 #225864

Iako neki misle da je pasta ko pasta, grese. Nisu sve paste iste, prave se od razlicitih svojstva. Paste itekako mogu da uticu na temperaturu cipa.

U mom slucaju, kao sto sam vec rekao, spustila mi je temperaturu CPU-a za oko 5 c u full loadu, posle 2h LynX-a. Uzecu u obzir i to sto sam komp usput ocistio od prasine, iako je nije bilo mnogo, jer ga cistim na svakih mesec dana. Smem da potpisem da je kvalitetna pasta bitan faktor kako kod temperature, tako i kod OC-a. Par stepeni manje itekako znaci, a 500 din. ne znace mnogo.

MaliAbner Pasta basica... 27.06.2010. 22:23 #226050

broj poruka: 7769
Od svih mogucih pasta je najbolja `pasta basica` jedino sto mozes da zavrsis kao onaj sto je pobegao u karadag a imovinu mu plene kako i gde stignu.

Tomato Republic Of Serbia !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs