preko km player-a i radi ekstra... Inace nije X2 6000+ slab za HD sasvim je dovoljan, graficka tu ne igra skoro nikakvu ulogu bar kod mene nije skoro uopste opterecena....
Ja sam sad poredio KM i VLC, i nemam pojma, kod mene na X-530 zvucnicima, KM ima mnogo jaci zvuk i bas, dok VLC ima nekako manji bas i slabiji zvuk moram dosta vise dap ojacam da bih dobio jacinu koju imam sa km... Ali sa km mi se ne svidja jer nekako bruji ponekad toga nema sa VLC...
To jeste 1080p ali rip! CPU nema teorije da je slab za video reprodukciju.Nesto drugo te kolje.Neka nesaradnja sa kodecima i sl..Sta se desava sa BS playerom?GOM?Jesi probao sve solucije?
@maleevic Rip nosi MKV kontejner i bez obzira kada je ripovan film sa malo smanjenom rezolucijom nije razlika u vizuelnom prikazu u odnosu na full hd filmo..Pricali smo o tome mnogo puta.. Promeni covece lepo player i nemoj se muciti..
Naravno da nema osim u dimenzijama. Bitrate je merodavan za kvalitet. Ako 1920x800 i 1920x1080 imaju isti bitrate i koriste isti codec onda će 800 da ima bolju sliku. Ako bi 1920x800 imao onoliko posto manji bitrate kao što ima manje piksela slika bi bila ista po kvalitetu
I ja bi ti predložio da sedneš i zamisliš se šta ti više smeta: malo lošiji zvuk ili seckanje slike kad već ne možeš da namestiš vlc da koristi gpu.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Eto raic je lepo detaljnije objasnio ono sto smo do sad i vise puta pomenuli.. Znaci razlike nema. Postojace razlika jedino ako je taj koji ripovao smanjio bitrate tj osakatio video zapis sam rip ce biti losijeg kvaliteta. Ja ripove skidam sa proverenog mesta i do sad nisam imao podbacaj!
Udji u Control Panel nVidije. Izaberi Manage 3d settings. Na desnoj strani idi na add i nadji VLC.exe kada ga izaberes ispod izaberi Vertical Sync force ON.
udji u VLC, preferences i namesti ovako:
Video: desna strana pod Display da ti je stiklirana. Klikni na save.
Opet udji u VLC preferences, i u donjem levom uglu na all.
Izaberi opet video. Odstikliraj drop late frames, i skip frames. Rasiri Video, izaberi otput modules i sa desne strane stavi na DirectX 3D video output. Klikni save. Izadji iz VLC-a.
:: preko km player-a i radi ekstra... Inace nije X2 6000+ slab za HD sasvim je dovoljan, graficka tu ne igra skoro nikakvu ulogu bar kod mene nije skoro uopste opterecena... ::
Stvar i jeste u tome da GPU dekodira high definition video a ne CPU, evo pustio sam klincu neki 720p crtac na TV-u a ja bez problema radim za racunarom, CPU zauzece je 10-15% (C2D 4400) a GPU oko 8% (ATI Radeon 4850), player je Windows Media Player Classic (DXVA). Pustao sam i 1080p materijal i CPU zauzece ide do 30-tak %, sve dok ne iskljucim GPU akceleraciju, posle toga opterecenje procesora se drasticno povecava.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.