Treba prijateljici da nesto skarabudzim, sa polovnim delovima, pod garancijom bar nekoliko meseci i jedino na sta nailazim su apsurdne cene, obzirom da za nesto staro godinu-dve traze skoro k`o za novo umesto da je cena niza bar 25%. A da ne govorim kakva je ponuda, slaba iako su to komponente 2 generacije iza...budzet je ogranicen zato je ciljna grupa komponenti koje su ocvane, ali i imaju garanciju tipa:
Neki C2D iz serije 4xxx ili 6xxx ili pak AMD64 5200+ ili 7750 P35 sa ICH9R ili AMD Spider platforma (SB700) 2x1GB 800/1066 memorija 250-320GB disk sa 16mb 22` TN panel analog
Koliko okvirno svaki deo moze danas vredeti ako je recimo staro 2 godine i ima preostalu jednogodisnju garanciju? Nailazio sam po meni na nebuloze da za X2 4000+ traze 45e, za D915 40e, za ploce mATX formata po 30e, za RAM 40e...po meni je to dosta skuplje nego sto vredi
Takve su cene po oglasima. Zasto ne znam,ali koliko vidim slabo ide prodaja tako da nemaju vajde od visokih cena. Mem na 1066 je precenjena,cena u oglasima je i cak i po 25e za 1gb(bilo je u oglasima). Moje misljenje je da je visoka cena procesora urzok sto je slaba ponuda. U oglasima ima brdo single core a dual i quad nema nikako. Mozda se pojavi 1 ili 2 u toku nedelje.
I da dodam,preostaje ti samo da cekas da neko normalan prodaje neki deo. Jer 60% u oglasima su neki nadkupci i ljudi koji hoce da zarade. A kod njih je svaki deo bar 10% skuplji
tu ti je najbolje resenje kuma sa recimo biostarom(790GX-A2+),koja je inace jeftina i vise neko dobra ploca,a procesor je daleko bolji od intelove 4xxx i 6xxx serije.Ploca sa SB750-tkom zato sto imas vise nego realnu mogucnost otkljucavanj preostala dva jezgra.
Znaci nesto ovako:
AMD 7750BE Biostar TA-790GX-A2+(sa 128MB DDr2 memorije) Geil 2x1GB ultra(koju bez po muke mozes dici na hiljadarku) Hitachi hard(jer su najeftiniji a uopste nisu losi) A sto se monitora tice,ja bi licno isao na BenQ varijantu,jer za male pare mozes dobiti 22 ili 24 sa DVI-jem+su im paneli za te pare najbolji.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: :: sad sam ja malo zbunjen sa tim vasim razmisljanjem ... polovan deo .. stara generacija .. nakupci .. precenjeno ... kakve nebuloze .. 25% .. :: :: amd 4000/5200 vec godinu dana kosta 50e .. ako ga nadjes...i tako ce i osta :: 30e ploca ..puno je ako je socket A u pitanju .. za AM2 nije puno :: :: memorija .. polovna 5e jeftinija od nove . :: hdd ispravan sa proverenim sektorima do max 10e jeftinije od novog istog kapacitet :: :: 22` polovan 100dinara jeftiniji od novo :: ::
Znaci sve ukupno razlika u ceni izmedju nove i polovne konf je je 20e. To je razlika u ceni kad se kupuju polovni delovi. I sad nek neko kaze da je to realno. Amd 4000/5200 50e to je stvarno mnogo. Kad za 43e ima nov Athlon II 215 koji je bolji od njih. Pa nisu to novi procesori,nego su stari godinu i kusur dana i kako neko da trazi 50e a platio ga je isto toliko ili malo vise.
idi na sajt Racunari.net, i tamo pogledaj neke komponente, a hdd bih ti savetovao da uzmes Hitachi, jer je najjeftiniji, a video sam 2G memorije u oglasu DDR2 za 20eu i Sempron za 1.500, uzmes neku integrusu JW, ili Biostar, ne znam koje su potrebe, pretpostavljam da nije gaming..? to sve sam ja uklopio sa kucistem blueberry za ~12.000din, bolje nego da se bakces sa oglasima.
pa nije stvar u tome, nego ajde reci mi neki hard disk od terabajt koji kosta 6.900din??? a i stvarno je pouzdan disk, a sto, nervira te? Volim ja i Seagate. al` macku o rep sta ja volim, nego, bitnije je sta je pouzdanije..
:: pa nije stvar u tome, nego ajde reci mi neki hard disk od terabajt koji kosta 6.900din??? a i stvarno je pouzdan disk, a sto, nervira te? Volim ja i Seagate. al` macku o rep sta ja volim, nego, bitnije je sta je pouzdanije. :: :: ::
pa jeste jeftin, ali malo-malo pa cujem od nekoga nesto negativno vezano za njega, a necu nista da tvrdim jer ga nikad nisam imao, a o Hitachi-ju sve pozitivno, imam nekoliko diskova i svi rade besprekorno, sta znam, ne bih mogao da izvrsim poredjenje, ali da se ja pitam, ispod F3 serije ne bih uzimao Samsung.
::Ne znam kako uvek svesno ili nesvesno zaboravis na ŠmugŠmug ?On em je jeftin em je bolji od Hitachi-a..
E sunce mu poljubim..Ajde meni navedi te primere negativnosti ..Voleo bih bas da znam.. Ja jos nista negativno nisam cuo vezano za Samsung.. F1 i F3 diskovi su vrh..A taj Hitachi cini mi se je sa 16 mb cache!
:: pa jeste jeftin, ali malo-malo pa cujem od nekoga nesto negativno vezano za njega, a necu nista da tvrdim jer ga nikad nisam imao, a o Hitachi-ju sve pozitivno, imam nekoliko diskova i svi rade besprekorno, sta znam, ne bih mogao da izvrsim poredjenje, ali da se ja pitam, ispod F3 serije ne bih uzimao Samsung :: :: ::Ne znam kako uvek svesno ili nesvesno zaboravis na ŠmugŠmug ?On em je jeftin em je bolji od Hitachi-a.. ::
Ja eto izbegavam GA i Samsung koliko god mogu, iako nisu talog - bar po reputaciji megalomanskih razmera...ali jednostavno imam animozitet prema njima i slicnim. Hitachi bih uvek uzeo pre Samsunga kao i Seagate iako su malo sporiji. Eto, iako Samsung pravi odlicne panele ja vise volim da uzmem ViewSonic, Philips ili Acer sa Optronicsom recimo. Ne znam, jednim delom nema opravdanja ali drugim delom...verovatno je uzrok sto su firme mnogo brljavile, sto su retko koja cisto Japanske, Nemacke, Americke...dobro, kod ploca i grafika je to teze jer se na prste mogu nabrojati firme koje su izvorno iz `pouzdanih` zemalja
Nesto cu valjda iskombinovati sa Daumom .) pa ce se `teta` faliti, posto u skorije vreme svi nesto hvale svoje konje :P
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.