Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
PCBERZA JE NAPADNUTA!!!
STRANA 1 OD 1
Scyter PCBERZA JE NAPADNUTA!!! 09.04.2010. 11:19 T25896

status: user
broj poruka: 8138
Ovo vam pišem sa telefona, jer na kompu i laptopu ne mogu da pristupim sajtu. Avast 5 mi prijavljuje da sajt ima trojanca. Browser je Mozilla Firefox. O čemu se radi? Kakvo je stanje kod ostalih?

The Way It`s Meant To Be Played
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: PCBERZA JE NAPADNUTA!!! 09.04.2010. 11:20 #203196

broj poruka: 9121
Meni samo prikaze AVG i kaze kao da je prekinuo da preuzima file, inace neki lenovo se pominje :), kad nas hakuju, neka nas hakuju sa laptopa powered by IBM :). Brisao kes isto :).

Pozdrav!

:: Ovo vam pišem sa telefona, jer na kompu i laptopu ne mogu da pristupim sajtu. Avast 5 mi prijavljuje da sajt ima trojanca. Browser je Mozilla Firefox. O čemu se radi? Kakvo je stanje kod ostalih
::
:: The Way It`s Meant To Be Played
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
misa Re: PCBERZA JE NAPADNUTA!!! 09.04.2010. 11:22 #203198

status: admin
broj poruka: 876

Uleteo je jedan trojanac. Kako, zašto, još uvek ne znam. U svakom slučaju sada sam sve sredio i trebalo bi da Vam radi a, proveriću šta se desilo.

:: Ovo vam pišem sa telefona, jer na kompu i laptopu ne mogu da pristupim sajtu. Avast 5 mi prijavljuje da sajt ima trojanca. Browser je Mozilla Firefox. O čemu se radi? Kakvo je stanje kod ostalih
Scyter Re: 09.04.2010. 11:22 #203199

Sad sam pristupio sajtu preko kompa. Malopre to nisam mogao. Zaboravio sam da napisem ima trojanca. Jel moze to nekako da se vidi u Avastu 5? Kao istorija upozorenja.

gile23 ... 09.04.2010. 11:24 #203200

broj poruka: 9121
Sad je sve ok :).

Pozdrav!
nskoric Re: Re: 09.04.2010. 11:26 #203203

broj poruka: 152
evo ga
9.4.2010 11:06:43 IMON file http://www.pcberza.rs/ JS/TrojanDownloader.Pegel.AA trojan

Put life in your PC
http://bfbc2.elxx.net/stats/pc/Skokismoki
must see: http://farm5.static.flickr.com/4030/4470476777_485e4e6bb2_o.jpg

:: Sad sam pristupio sajtu preko kompa. Malopre to nisam mogao. Zaboravio sam da napisem ima trojanca. Jel moze to nekako da se vidi u Avastu 5? Kao istorija upozorenja
gang1978 Re: Re: Re: 09.04.2010. 11:31 #203205

broj poruka: 1661
Reseno.

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO

:: evo ga
:: 9.4.2010 11:06:43 IMON file http://www.pcberza.rs/ JS/TrojanDownloader.Pegel.AA troja
:: Put life in your PC
:: http://bfbc2.elxx.net/stats/pc/Skokismok
:: must see: http://farm5.static.flickr.com/4030/4470476777_485e4e6bb2_o.jp
:: :: Sad sam pristupio sajtu preko kompa. Malopre to nisam mogao. Zaboravio sam da napisem ima trojanca. Jel moze to nekako da se vidi u Avastu 5? Kao istorija upozorenja
:: ::
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
repsi re 09.04.2010. 11:43 #203211

broj poruka: 1276
i meni isto bilo. .ali sada sljaka ko po loju .)

AcA089 re 09.04.2010. 11:48 #203216

broj poruka: 267
Takodje avast 4.8 isto prijavio virus..

doca80 Re: Re: PCBERZA JE NAPADNUTA!!! 09.04.2010. 11:50 #203219

broj poruka: 3053
ok,a niko ne pominje kakvu stetu je pravio taj trojanac kad je uleteo,i kakva mu je bila uloga...da li su sad ugrozene nase lozinke i sl????? Aj ako neko sme da kaze iskreno?

ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA

:: Uleteo je jedan trojanac. Kako, zašto, još uvek ne znam. U svakom slučaju sada sam sve sredio i trebalo bi da Vam radi a, proveriću šta se desilo
:: :: Ovo vam pišem sa telefona, jer na kompu i laptopu ne mogu da pristupim sajtu. Avast 5 mi prijavljuje da sajt ima trojanca. Browser je Mozilla Firefox. O čemu se radi? Kakvo je stanje kod ostalih
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
despot83 Sad je kasno za istinu 09.04.2010. 11:59 #203228

broj poruka: 711
Istoriju pisu pobednici

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb

gang1978 Re: Re: Re: PCBERZA JE NAPADNUTA!!! 09.04.2010. 12:01 #203229

broj poruka: 1661
Pa menjaj lozinku ako mislis da je ugrozena

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO

:: ok,a niko ne pominje kakvu stetu je pravio taj trojanac kad je uleteo,i kakva mu je bila uloga...da li su sad ugrozene nase lozinke i sl????? Aj ako neko sme da kaze iskreno?
:: ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: :: Uleteo je jedan trojanac. Kako, zašto, još uvek ne znam. U svakom slučaju sada sam sve sredio i trebalo bi da Vam radi a, proveriću šta se desilo
:: :: :: Ovo vam pišem sa telefona, jer na kompu i laptopu ne mogu da pristupim sajtu. Avast 5 mi prijavljuje da sajt ima trojanca. Browser je Mozilla Firefox. O čemu se radi? Kakvo je stanje kod ostalih
:: :: ::
:: :: :: The Way It`s Meant To Be Played
doca80 Re: Re: Re: Re: PCBERZA JE NAPADNUTA!!! 09.04.2010. 12:03 #203232

ma opusteno,ne sekiram se ja,jer znam TACNO sta je taj trojanac uradio,i njegovu namenu,ali hocu da vidim da li admini hoce da kazu istinu...ili ce biti `guranje problema pod tepih` po svaku cenu...

:: Pa menjaj lozinku ako mislis da je ugrozena
:: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: :: ok,a niko ne pominje kakvu stetu je pravio taj trojanac kad je uleteo,i kakva mu je bila uloga...da li su sad ugrozene nase lozinke i sl????? Aj ako neko sme da kaze iskreno?
:: :: ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: :: :: Uleteo je jedan trojanac. Kako, zašto, još uvek ne znam. U svakom slučaju sada sam sve sredio i trebalo bi da Vam radi a, proveriću šta se desilo
:: :: :: :: Ovo vam pišem sa telefona, jer na kompu i laptopu ne mogu da pristupim sajtu. Avast 5 mi prijavljuje da sajt ima trojanca. Browser je Mozilla Firefox. O čemu se radi? Kakvo je stanje kod ostalih
:: :: :: ::
:: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played
misa Re: Re: Re: Re: Re: PCBERZA JE NAPADNUTA!!! 09.04.2010. 12:17 #203238

O cemu ti pises???
Moja prva poruka je bila da je uleteo trojanac. To je neki novi trojanac i ja ne znam sta tacno radi a, nije mi ni jasno kako je uspeo da se nakaci na index.php, verovetno je propust u serveru i očekujem odgovor provajdera. Hajde ti podeli sa nama sta taj trojanac konkretno radi. Inače, svi imate anteviruse i firewall-ove pa ništa niste ni izgubili a, ko nema, on već onda ima na stotine takvih trojanaca i virusa u svom racunaru.

:: ma opusteno,ne sekiram se ja,jer znam TACNO sta je taj trojanac uradio,i njegovu namenu,ali hocu da vidim da li admini hoce da kazu istinu...ili ce biti `guranje problema pod tepih` po svaku cenu..
:: :: Pa menjaj lozinku ako mislis da je ugrozena
:: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: :: :: ok,a niko ne pominje kakvu stetu je pravio taj trojanac kad je uleteo,i kakva mu je bila uloga...da li su sad ugrozene nase lozinke i sl????? Aj ako neko sme da kaze iskreno?
:: :: :: ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: :: :: :: Uleteo je jedan trojanac. Kako, zašto, još uvek ne znam. U svakom slučaju sada sam sve sredio i trebalo bi da Vam radi a, proveriću šta se desilo
:: :: :: :: :: Ovo vam pišem sa telefona, jer na kompu i laptopu ne mogu da pristupim sajtu. Avast 5 mi prijavljuje da sajt ima trojanca. Browser je Mozilla Firefox. O čemu se radi? Kakvo je stanje kod ostalih
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played
Scyter Re: 09.04.2010. 12:20 #203239

Baš me zanima da li su drugi antivirusi odreagovali na ovo. Koliko sam samo čuo kritika na račun Avasta, a antivirus prijavljuje upozorenje za virus više nego bilo koji drugi. Pa i nek je lažna uzbuna, samo da budem siguran.

misa Re: Re: 09.04.2010. 12:21 #203241

Upravo sam to hteo ta kazem. Zanimljivo je da Avira ne reaguje na ovaj trojanac???

:: Baš me zanima da li su drugi antivirusi odreagovali na ovo. Koliko sam samo čuo kritika na račun Avasta, a antivirus prijavljuje upozorenje za virus više nego bilo koji drugi
misa Inace 09.04.2010. 12:23 #203243

Kao sto ste i sami videli trojanac je uklonjen vrlo brzo ali još uvek ne mozemo da garantujemo da se nece slicna situacija ponoviti dok ne dobijemo vise informacija od provajdera.
doca80 Nije lazna uzbuna 09.04.2010. 12:51 #203252

stvarno je virus,relativno nov i neistrazen,sluzi za pracenje,korisnika,tj spijuniranje,i dovlacenje drugih malicioznih programa u masinu. Nisam rekao da VI NAMERNO GURATE POD TEPIH ISTINU,nego sam napisao da samo hocu da vidim da li cete to uraditi,nisam prozivao

misa Re: Nije lazna uzbuna 09.04.2010. 13:02 #203253

Ma ok, nismo se (puno ) našli prozvani ali mi je zasmetalo da nešto skrivamo a, prvi moj post (koji je bio pre tvog posta) je bio priznanje da smo imali (vrlo kratko) trojanac koji smo uspešno i vrlo brzo obrisali i nadam se da se takva situacija više neće ponoviti. Izvinjavamo se svim korisnicima koji su imali eventaulno problema zbog istog.

:: stvarno je virus,relativno nov i neistrazen,sluzi za pracenje,korisnika,tj spijuniranje,i dovlacenje drugih malicioznih programa u masinu. Nisam rekao da VI NAMERNO GURATE POD TEPIH ISTINU,nego sam napisao da samo hocu da vidim da li cete to uraditi,nisam prozivao
Plamen Re: Nije lazna uzbuna 09.04.2010. 14:12 #203264

broj poruka: 2836
AHAHAHAHA... Doca je to negde procitao, na nekom sajtu racunara gde pisu novosti i sad se pravi genije... daj molim te...

Milsim za sta sluze vecina virusa nego za pracanje i spijuniranje... Kao da si reko nesto sto nismo znali... :D Dobar si...

:: stvarno je virus,relativno nov i neistrazen,sluzi za pracenje,korisnika,tj spijuniranje,i dovlacenje drugih malicioznih programa u masinu. Nisam rekao da VI NAMERNO GURATE POD TEPIH ISTINU,nego sam napisao da samo hocu da vidim da li cete to uraditi,nisam prozivao
doca80 Re: Re: Nije lazna uzbuna 09.04.2010. 15:48 #203284

Plamene,tematiku oko virusa pratim jer me to jako zanima,pa se trudim da budem u toku sa novim virusima i napastima,i njihovim dejstvom. Za veliku vecinu virusa znam sta rade,sta menjaju u registrima,i sl.i to sve imam u glavi,ne moram da citam...I nisi u pravu da vecina virusa sluzi za pracenje i spijuniranje...Jedan manji broj,tacnije oko 7% svih virusa na svetu sluzi za spijuniranje i pracenje,vecina ima drugo,stetnije,i destruktivnije dejstvo po racunar....Kad budes znao pola od onoga sto ja znam o virusima,onda mozes da mi kazes ovo sto si napisao u postu...

:: AHAHAHAHA... Doca je to negde procitao, na nekom sajtu racunara gde pisu novosti i sad se pravi genije... daj molim te..
:: Milsim za sta sluze vecina virusa nego za pracanje i spijuniranje... Kao da si reko nesto sto nismo znali... :D Dobar si..
:: :: stvarno je virus,relativno nov i neistrazen,sluzi za pracenje,korisnika,tj spijuniranje,i dovlacenje drugih malicioznih programa u masinu. Nisam rekao da VI NAMERNO GURATE POD TEPIH ISTINU,nego sam napisao da samo hocu da vidim da li cete to uraditi,nisam prozivao
:: :: ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
Mixx Re: Re: Re: Nije lazna uzbuna 09.04.2010. 16:18 #203303

broj poruka: 2931
daj ne paranoisi. i da ti je provaljen pass za pcb so fuckin wut?
btw. interesantno da su se samo avast i avg bunili, na poslu mi avira nije pravila prob, a evo sad sam stigao kuci i nod miruje

:: Plamene,tematiku oko virusa pratim jer me to jako zanima,pa se trudim da budem u toku sa novim virusima i napastima,i njihovim dejstvom. Za veliku vecinu virusa znam sta rade,sta menjaju u registrima,i sl.i to sve imam u glavi,ne moram da citam...I nisi u pravu da vecina virusa sluzi za pracenje i spijuniranje...Jedan manji broj,tacnije oko 7% svih virusa na svetu sluzi za spijuniranje i pracenje,vecina ima drugo,stetnije,i destruktivnije dejstvo po racunar....Kad budes znao pola od onoga sto ja znam o virusima,onda mozes da mi kazes ovo sto si napisao u postu..
:: :: AHAHAHAHA... Doca je to negde procitao, na nekom sajtu racunara gde pisu novosti i sad se pravi genije... daj molim te..
:: :: Milsim za sta sluze vecina virusa nego za pracanje i spijuniranje... Kao da si reko nesto sto nismo znali... :D Dobar si..
:: :: :: stvarno je virus,relativno nov i neistrazen,sluzi za pracenje,korisnika,tj spijuniranje,i dovlacenje drugih malicioznih programa u masinu. Nisam rekao da VI NAMERNO GURATE POD TEPIH ISTINU,nego sam napisao da samo hocu da vidim da li cete to uraditi,nisam prozivao
:: :: :: ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
savatije mani legalni kasper kaze OK 09.04.2010. 16:44 #203313

broj poruka: 1121

nemem frku....

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs