Nije mi jasno da se prilikom dodavanja oglasa mora napisati pozivni broj ali ne mora se dati telefon ili e-mail pa su oglasi puni neidetifikovanih prodavaca, a pohvalio bih ako je to zbog onih koji nemaju ni mail ni fiksni ni mobilni tel pa su taj oglas dali dimnim signalima a to je nekom tehnologijom konvertovano u oglas. Cestitam
Pozivni broj sluzi tome da se zna sa koje je teritorije davalc oglasa, sto u mnogome utice na odluku o kontaktiranju od strane potencijalnih kupaca. Davaoci oglasa najcesce ostavljaju mobiln telefon, pa pojma nemas odakle su.
Banalni primer: Ako kupujes 256MB memorije, a pri tom si iz Bg, sigurno neces zvati oglas sa pozivnim brojem 021, jer ti je svakako jeftinije da potrazis nekoga sa PB 011.
Dakle PB stiti interes potencijanih kupaca a neostavljanje telefona ili maila je greska samog davaoca... Niko ga nece kontaktirati, zar ne...
Ako si se možda pitao ko prodaje grafičku PCI-ne-PCIE karticu za samo 100€, ja znam ko je to a i admini, slobodno ih pitaj, samo su to čekali.... ako je dotični zaboravio da upiše podatke, sram ga bilo, celo Pančevo se sad sekira hoće li on to prodati ili neće....
Jasno je meni zasto se mora upisati pozivni to je sasvim ok ali treba staviti i kontakt kao obavezu jer svi anonimni prodavci prave propust zaboravljajuci broj ili mail.Ili cak namerno loze raju odlicnom ponudom ali bez kontakta. Ionako se oglasava polovna roba po ceni nove, ne mozes naici na iole korektnu ponudu i mislim da oglasi komponente lezilebovicima sluze da se neko kao upeca na visoku cenu kao mi smo glupi pa cemo npr. ati 1950 da platimo 60e, kakav tupson.. Posebna prica su i firme koje azuriraju oglas lazno niskim cenama., pa kad zoves nemaju ili je cena 20% veca. Napravilo se djubriste prevaranata Nejasno je zasto je problem da se oglas ne moze objaviti bez kontakta jer u suprotnnom nema ni svrhu, treba staviti asterix i na kontakt i tako spreciti znacajan broj NLO oglasa jer u suprotnom svejedno je odakle su po pozivnom broju kad se ne moze kontaktirati. Pozdrav svima
Pa mail i jeste obavezan. Svaki oglas ima mail a, da li će ostaviti i telefon to zavisi od prodavca. U svakom slučaju svaki oglas može da se kontaktira barem putem mail-a. Da li prodavac mail koristi? Na to već ne možemo da utičemo.
:: :: :: :: Jasno je meni zasto se mora upisati pozivni to je sasvim ok ali treba staviti i kontakt kao obavezu jer svi anonimni prodavci prave propust zaboravljajuci broj ili mail.Ili cak namerno loze raju odlicnom ponudom ali bez kontakta :: Ionako se oglasava polovna roba po ceni nove, ne mozes naici na iole korektnu ponudu i mislim da oglasi komponente lezilebovicima sluze da se neko kao upeca na visoku cenu kao mi smo glupi pa cemo npr. ati 1950 da platimo 60e, kakav tupson. :: Posebna prica su i firme koje azuriraju oglas lazno niskim cenama., pa kad zoves nemaju ili je cena 20% veca. Napravilo se djubriste prevaranata :: Nejasno je zasto je problem da se oglas ne moze objaviti bez kontakta jer u suprotnnom nema ni svrhu, treba staviti asterix i na kontakt i tako spreciti znacajan broj NLO oglasa jer u suprotnom svejedno je odakle su po pozivnom broju kad se ne moze kontaktirati. Pozdrav svim :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.