Je l` vas zaustavljaju panduri i kakvi su sa kaznama ?
Mene su zaustavili 3 puta u poslednjih 15-20 dana i samo bih dodao saobraćajnu, na šta bi mi službeno lice automatski odgovorilo ``srećan put``, bukvalno ni 10 sekundi se nisam zadržavao, mislim da je samo prvi pogledao u vozačku sa 0.5m, onako iz moje ruke.
Kupio sam bio prsluk pre neku nedelju i od Miće koji se bavi osiguranjem, registracijom i prenosom vlasništva dobio one zapisnike u slučaju saobraćajne nezgode, komada 2.
Juče sam preko televizora čuo da su neke ljude smarali zbog nedostatka potpisa u vozačkoj, tada sam tek provalio da postoji linija za potpis pored fotografije i sam sebi dao autogram.
William Faulkner je automobil smatrao najnepotrebnijim vozilom...
17.01.2010. 20:36
status: user broj poruka: 10997
koje je covek ikada izumeo (a cenio je i voleo avione i splavove). Po mom misljenju, od automobila, jedina nepotrebnija stvar na planeti Zemlji je - kurton (mislim: ili je*es, ili ga trljajs o plastiku, il` si papak. il` si hadzija...).
Ma neki formular koji se popunjava kad se cuknes sa nekim...
Vozim sluzbena kola i mene su bili iscimali zato sto nisam imao kod sebe potvrdu da je firmin auto imao tehnicki u poslednih 6 meseci al jedna crvena je prosla taj put...
Nisam imao drugih problema, al i ja sam lupio autogram u vozacku, mada mislim da je to vishe kenjanje...
E8400 E0 450x9 1.26V / Vendetta 2 Asus P5K PRO 2x2GB GAIL Black Dragon 900MHz ATi Powercolor 4890 900/1100 Samsung SpinPoint F3 1TB SND: Asus Xonar DS 7.1 Lian Li Lancool PC-K62 Corsair TX650W 650W LG W2252TQ 2ms 22`` DVI
:: :: kakvim zapisnicima se radi? kupovo sam razne dzidza bidze, prve pomoci, rezervne sijalice ali ovo prvi put cujem :: ::
Jednom, smarao me za prsluk zato sto je u gepeku. Ja mu kazem da mogu iz kabine da otvorim/preklopim zadnja sedista i tako ga uzmem iz kabine. On meni ma to mora na dohvat ruke, ispod sedista, dza bu ovo ono... rekoh ne pada mi na pamet da platim neku kaznu niti ista da potpisem ako misli da mi pise kazu za takvu glupost. I na tome je i ostalo, kao ajde dobro vozi dalje.
Ma cigani najobicniji, vide malo stariji auto + neopran pa odma zaustavljaju.
daleko bilo da zatreba :) ne bi bilo lose da neko napise spisak svi stvari koje treba imati da se spreci mogucnost maltretiranja od nekog nadrkanog puba
ha .. ja sam ih zajebao i prodao auto .. to sranje sa potpisivanjem dozvole je staro koliko i zastava .. mene su cimali pre 10 godina za taj potpis i morao sam da se potpisem pred pandurom na haubi ..
mene nisu zaustavljali jer nevozim vise .. ali sam bio sa drugarom kad smo stali pored saobracajaca da se isprica sa njima jer ih poznaje .. dok smp stajali odrapili su nekom `2 prsta celo - strucnjak za kompjutere` u dzipu 15k dinara (5k pojas , 5k svetla off , 3k mobilni)
i slag .. vlasniku par velikih firmi za sokice .. vodu .. i sl .. da ga ne imenujem .. vaservaser . 600.000 dinara jer mu je falila tablica a on se nasao pametan da napise na karton i okaci ..jbg tablica sa 4 broja nije jeftina ..
cuvajte se .. pederi rade na normu .. ako ne naplate koliko treba njima skidaju sa plate ..
Mene ove godine nisu zaustavljali,a malo sam i vozio,pre svega zbog raspusta (posto obicno kolima idem na pos`o). Al me zanima jedna stvar, dal su nekom gledali gume, posto imam Dunlop SP10 koje se vode kao all season gume,al se ovde kod nas decidirano pominju samo letnje i zimske. (valjda se misli da sve koje nisu specijalno zimske su u stvari letnje). E, sad se pitam dal treba da uzimam lance il` ne? Inace su gume 6 meseci stare i u odlicnom stanju.
Znam da je ovo pitanje mozda za neki autoforum,al video srodnu temu pa reko da priupitam
Jes boli ga mora da imam striktno zimske-letnje gume, a sto onda prodaju kombinovane!? prodaju ih mozda za ukras u gepeku!? ma samo ti furaj na pogonskim tochkovima striktno gume za sezonu a druge makar da budu slicne i za istu sezonu(ili kombinovane za sve sezone, tako ja imam).
@loce imas u sat reviji dodatak oko ovog novog zakona, pa u njemu pishe sve sta ti treba kolike su kazne i tako to.
Uostalom, proceniš sam da li se i koliko auto ponaša drugačije sa tim ``all season`` u odnosu na striktno zimske, pa, ako nisi baš siguran da je ``to-to``, stavi lance, čisto jer ti se i glava vozi u tom autu.
Koja je svrha tih cuda, neke budale ovde kupile ficu bez poda za 50 evra, ali jbg oni nagare da voze po kisnom danu pa u baru op :). Sta ce recimo nekom starijem automobilu za grad prsluk ili lanac (recimo ja imam lajku i vozim je samo po gradu, tj. cale uskoro cu i ja :)), a za neke dalje putanje sve je to ok, ali sta ce za automobil koji ide najdalje od centra grada 10km ? A ovaj zakon moze da vazi za neke zemlje koje imaju puteve, u Grckoj jbt. samo autoput samo u gradu je normalan putic u 2 trake njemu treba prsluk zato sto ce u 90% slucajeva zakinuti na autoputu, a ne u sred grada na putu sa 2 trake koji je osvetljen ko Vegas ?
Nema veze šta ti misliš da je dobro ili ne, već šta je po zakonu. Ja mislim da je blesavo imati uplaljena svetla leti u gradu, ali ne i van grada. Međutim, svi pajkani to gledaju samo u gradu.. pa ništa. Gume moraju biti all season ili zimske, nikako samo letnje - u zimskom periodu. Lanci moraju u zimskom periodu biti U KOLIMA, ma kakve gume bile. Ne koštaju 40-50 € nego 1200-1400 dindži, i, što se mene tiče, svaku jajaru koja krene van (Beo)grada zimi bez lanaca, treba odrati jer negde pravi zastoj ako je kijamet (čitaj: Zlatibor, Tara, Divčibare, Kopaonik..) Mene zanima, da li se pojavio taj mudo*ja preko kojeg treba da se uvezu ti famozni specijalni paketi prve pomoći, pa da onda platim reket i kupim takav komplet prve pomoći? Onaj mudroser koji ima svoju familijarnu emisiju na nacionalnoj TV, Alvirović tzv. Mirko and Slavko, nešto je pallamoodio o tim specijalnim prvim pomoćima kakvih ovde nema i za koje smo glupi da shvatimo i tako... a onda se ućutao. Možda su se tajkuni poklali ko će to da uvozi i distribuira exkluzivno i papreno? Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
kolko sam ja ukapirao zakon u periodu od 15.11-15.3. (ako se dobro secam), ako nemam zimske gume,onda moram da imam lance (ali u gepeku),mada mi ionako ne pada napamet da se vozim kad je lose vreme (tu je bus,pa kad stigne stigne...jbg visa sila .)), a ako imam zimske,al sve 4, onda mi lanci ne trebaju... Al` mi opet ostaje dilema za koj moj onda postoje ove kombinovane,na kojima je dubina sigurno 4mm (ako ne i vise)???
:: Uostalom, proceniš sam da li se i koliko auto ponaša drugačije sa tim ``all season`` u odnosu na striktno zimske, pa, ako nisi baš siguran da je ``to-to``, stavi lance, čisto jer ti se i glava vozi u tom autu.
Ako ti je celouston :). I jos jedno pitanje jer sad iako nema snega zimski period (ja mislim da da).
Pozdrav!
:: kolko sam ja ukapirao zakon u periodu od 15.11-15.3. (ako se dobro secam), ako nemam zimske gume,onda moram da imam lance (ali u gepeku),mada mi ionako ne pada napamet da se vozim kad je lose vreme (tu je bus,pa kad stigne stigne...jbg visa sila .)), a ako imam zimske,al sve 4, onda mi lanci ne trebaju.. :: Al` mi opet ostaje dilema za koj moj onda postoje ove kombinovane,na kojima je dubina sigurno 4mm (ako ne i vise)?? :: :: :: :: Uostalom, proceniš sam da li se i koliko auto ponaša drugačije sa tim ``all season`` u odnosu na striktno zimske, pa, ako nisi baš siguran da je ``to-to``, stavi lance, čisto jer ti se i glava vozi u tom autu.
Nisu bre lanci za gradsku voznju ? Koliko sam ja upucen mesta na kojima moraju da se zimi nose lanci su tako znakom i oznacena. Ne moze sada neki pandur da cima za to kako mu se cefne.
Pa kad se naguzi na sred puta da namesti lance a ne zna da ih stavi,a onda ih konacno namesti pa u prvu pa gas do daske i onda j...m ti glupe lance pukose odmah i stane....Mislim se,bolje bi nam svima bilo da nije poneo lance...
:: :: Ne koštaju 40-50 € nego 1200-1400 dindži, i, što se mene tiče, svaku jajaru koja krene van (Beo)grada zimi bez lanaca, treba odrati jer negde pravi zastoj ako je kijamet (čitaj: Zlatibor, Tara, Divčibare, Kopaonik.. :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Pa ne moras da nosis lance ali moraju da ti budu u kolima, a ako si u gradskoj voznji nece sneg da napada toliko da ti u gradu trebaju lanci ? Ma Sky Fire vozi ficu :).
Ne znam sta vozi ali cim dodje neka prica odma je tu neki M3, Cosworth, Abarth, Cuore Sportivo, Veloce, Novitec, RS, Hamann, Brabus, AMG, Integrale, Alpina ...par njih izostavljam jer ne mogu da se setim
Ja imam svog Ford Orion-a MK2, 1.8TD. Na raspolaganju je i Impreza 1.5 + automatik... :( koja je caletova jer ocigledno treba imati tu sirinu pa uzeti takvu kombinaciju no sta je tu je. Ja sam prevozom pokriven
THX, ja nisam bas nesto detaljno tumacio zakon vec sam bacio pogled na par foruma... Po ovome je bitno da su gume `neizlizane`,mada mi se opet cini da oni dvosmisleno pisu ove zakone kako bi se mogli `uvek pravilno` protumaciti .)
:: @vladapsd :: :: http://i49.tinypic.com/etflvn.jp :: :: http://i48.tinypic.com/1hcfvo.jp :: :: moraju da mogu kombinovane, čim nije izričito naglašeno suprotno, baš nigde ne nalazim da se pominju :: :: :: p.s. Je l` zna neko neki dobar sajt za UPLOAD PDF-a (bez smaranja sa registracijom i šiframa) ?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.