za pocetak me interesuju tri stvari: 1.Koliko kutija pljuga mogu da ponesem sa sobom? 2.Dali mogu da koristim mobilni za slusanje muzike u avion-u,stim da bi mu karticu izvadio? 3.Koja je fora sa strecovanjem kofera(koliko deru)?
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ja koliko se secam strecovanje u Beogradu je oko 500-1000 mada nisam 100% siguran a to ti ni ne treba pravo da ti kazem. Za mobilni ja mislim da sme, ali ili telefon stavis u offline rezim (kod Nokia) ili u Airplane kod SE ili da cupas karticu. Za pljuge ne znam stvarno. Meni neko rece da je paket za brijanje zabranjen za unosenje, moze plasticni eksploziv da stane oO :).
za cigare zavisi gde ides, proveri na sajtovima za info destinacije koje posecujes (obicno ima na sajtu aerodroma ili sajta grada gde ides). za mob moze, mada i mythbuster-i su dokazali da se ne mogu napraviti smetnje na danasnjim avionima, pa se pozovi na to ako te slucajno pitaju... :)
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: za cigare zavisi gde ides, proveri na sajtovima za info destinacije koje posecujes (obicno ima na sajtu aerodroma ili sajta grada gde ides) :: za mob moze, mada i mythbuster-i su dokazali da se ne mogu napraviti smetnje na danasnjim avionima, pa se pozovi na to ako te slucajno pitaju... : :: :: :: ::
* 10 Liter hochprozentige Alkoholika * 20 Liter mit Alkohol angereicherter Wein (z. B. Port oder Sherry) * 90 Liter Wein (davon höchstens 60 Liter Schaumwein) * 110 Liter Bier
eto, verujem da ces nesto od toga potrositi, i da ameri nisu smaraci po tom pitanju... :)
edit: haha evo bas trazim, al nigde pouzdano da nadjem, al ima neka fora da izgleda dopustaju samo 1 box cigatera, a ako ih imas vise, onda se naplacuje porez .... XD pa ti vidi... i kao mora da bude otvoren box, da ga slucajno ne prodas... :)
Interesantno,sada sam bio na vienna-inom site-u ,i nigde nisam nasao ovu informaciju. Sve u svemu, za jedan stek pljuga izgleda da necu imati problema.
Hvala druze :))))
Lala 4ever!
:: eto, verujem da ces nesto od toga potrositi, i da ameri nisu smaraci po tom pitanju... : :: ::
Evo ja ti pisem sa carine, sa granice.. Mozes poneti boks cigareta s` tim da je nacet... Znaci otvoren boks i otvorena jedna paklica... A ako je carinik dobre volje mozes sleper utrpati u avion.. :))
jedan porodicni prijatelj svake godine iz USA dolazi kod nas, i kad se vraca kupuje ovde cigare jer su jeftinije....uvek nosi 3 boxa nazad, i flasu zestine i nikada nije imao problema sa tim, mada mislim da je jedan box dozvoljen bez ikakvog cimanja, i to skroz zatvoren , mada uvek mozes da ga otvoris i razbacas kutije po torbi da napomenem on je amer nije nas covek, ako to pravi razliku (a mislim da pravi jer njega nikada u zadnjih par godina nisu ni za sta cimali, do sada mi je 2 laptopa doneo opusteno)
Ni jedna elektronska sprava ne sme biti ukljucena pri poletanju i sletanju aviona. Tako vazi isto za mobilni, kao iza MP3 player. Zasto je tako, to samo znaju iz avio komapnija. Po meni MP3 ne moze da emituje bilo kakav signal koji bi uticao na bezbednost aviona, ali takvi su im propisi.
1. Mozes 2 Boxa cigareta da poneses, sve preko toga je rizik da ti oduzmu + naplate kaznu (nikad nece samo da ti oduzmu cigare, uvek ide i kazna od 100tinak dolara pride)
2. Ako uspes da objasnis stjuardesama da t i je mobilni u `offline` rezimu, onda je kul, ali to retko kad uspeva (u prevodu - ako imas mp3 plejer - > ponesi ga :) )
3. `strecovanje` => pakovanje vise od 20Kg po koferu ?
posto cesto putujem avionom, sigurno ti mogu dati korisne informacije... :)))
1. Smes da poneses 1 box po osobi, ali sta sam ja radio (naravno uslov da ne ides potpuno sam). Roknes 1 box u svaku torbu koju imas (ukljucujuci i ranac na ledjima), jer glavni pretres na aerodromima je rucni prtljag i tu najvise gledaju sta imas, jer carina uglavnom nikad ne gleda, osim ako nemaju neku dojavu, jer oni ocekuju tovje postenje, a i bilo bi morbidno pregledati dosta ljudi, onda bi se ljudi nervirali, kako puno vremena provode na aerodromu... Mozda jeste malo cim, ali evo zadnjih 5 godina nijednom nisam zaustavljen na carini na bilo kom aerodromu, samo se naravno potrudis da izgledas normalno, ne da slozis neke face, gde postajes sumnjiv (da si malo uplasen i slicno) jer te onda garant vataju.
2. mobilni naravno da smes da koristis iako ima kartica u njemu, ljudi ne obracaju paznju kada se dobijaju instrukcije pre letenja `mobilni telefoni i elektronski uredjaji treba da budu iskljuceni prilikom poletanja i sletanja aviona`, na sta ti oni najave sletanje i da iskljucis sve zivo, jer inace to gore na 10 km i nemas domet (bar ja nisam imao, mozda ja imam tshi telefon), ali naravno preporuka je da izvadis karticu ili da ga stavis na offline ili ti airplane mod. Mada kako danasnja tehnologija napreduje, telefoni ne smetaju avionima niti signalima koje on koristi. To bi znacilo da ne smes da imas WiFi u avionu, sto avioni British Airways-a (ne reklamiram ih) imaju, ali imaju samo u prvoj klasi, jer isti taj signal kao i od mobilnog moze ometati kompjuter aviona.
3. Bolje ti je da roknes 3 kofera po 20 kg, nego da imas tipa 2 od 25 ili sta ti ja znam, ja kad sam poslednji put putovao, jedan kofer mi je presao 20, ali je presao 300 grama, pa su mi progledali kroz prste inace, deru za to, mislim da je meni receno oko 100 funti ako predjem (posto letim British-om). Ne znam kojom kompanijom putujes, saznaj i na njihovom sajtu mozes naci koliko kofera sme da ide po osobi (ne racunajuci rucni prtljag, koji je ogranicen na 1), ali mislim da je do 5 ili tako nesto. Nesto su menjali pre mesec dana, vise nisam siguran, dobio sam bas email vezano za to, ali najbolje da odes na sajt i vidis... 3.
ljudi se stalno pitaju zasto ne mozes da koristis mpr tokom poletanja i slicne uredjaje koji ne emituju nikakav signal, razlog tome je da ti ne odvlaci paznju, jer tokom poletanja i sletanja uvek moze doci do neke neocekivane situacije, a ti ako roknes mp3 u usi i ne pratis/cujes u ovom slucaju instrukcije pilota posto cela posada sedi, rizikujes svoj zivot, odnosno oni ti daju instrukcije koje su testirane kao najsigurnije, ali ne garantuju da ce ti ta procedura spasiti zivot, kod njih ti je kako bi oni rekli `Safety first!` Njima je za ugled kompanije bitna bezbedbost putnika...
3. Do 20 kg po koferu, 2 kofera po osobi + rucni prtljag. U koferima sam imao i 3 litra rakije.
Ovo se odnosi na period od prije 6 mjeseci, kad sam ja putovao (Air France). Koliko sam cuo, pravila su izmijenjena, pa je najbolje da odes na sajt kompanije kojom putujes.
:: za pocetak me interesuju tri stvari :: 1.Koliko kutija pljuga mogu da ponesem sa sobom :: 2.Dali mogu da koristim mobilni za slusanje muzike u avion-u,stim da bi mu karticu izvadio :: 3.Koja je fora sa strecovanjem kofera(koliko deru) :: :: :: Lala 4ever! :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: ::
Duvan direkto unistava tvoje zdravlje i usput kolje ljude koji...
07.01.2010. 22:35
status: user broj poruka: 10997
ga ne koriste ali se, avaj, nalaze u tvojoj blizini... Ova navika je besmislenija cak i od body piercing-a, pa mozda cak i od pesme `Voz` (M. Kobajagic).
:: za pocetak me interesuju tri stvari :: 1.Koliko kutija pljuga mogu da ponesem sa sobom :: 2.Dali mogu da koristim mobilni za slusanje muzike u avion-u,stim da bi mu karticu izvadio :: 3.Koja je fora sa strecovanjem kofera(koliko deru) :: :: :: Lala 4ever! :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.