Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
Oglasi - nova pravila
STRANA 1 OD 2  
misa Oglasi - nova pravila 27.12.2009. 23:13 T23240

status: admin
broj poruka: 876
Kao što sam i obećao, postavio sam stare oglase sa novim pravilama i ispravljenim greškama. Jeste da je u poslednjem času (obećanje je bilo do kraje nedelje) ali važno je da započnemo sa sređivanjem oglasa.

Nova pravila:

-Svaki oglasivač može da postavi ukupno 3 oglasa.
-U toku dana svaki oglasivač može da napravi ukupno 3 akcije (dodavanje ili ažuriranje oglasa).

Ispravljeno:
- Sada ponovo radi javascript pa će svako ko ima uključen js biti obavešten o oventualnim greškama u toku pisanja oglasa.
- Ponovo možete da vidite broj otkucanih karaktera, odnosno broj preostalih karaktera prilikom unosa ili izmene oglasa.
- Možete koristiti opciju dopuniti oglas (izmena oglasa) bez bojaznosti da ćete izgubiti prethodne unete podatke.
- Prilikom memorisanja oglasa dobijate informaciju da li je operacija bila uspešna i dugme za odlazak na Moje oglase.
- Prilikom popravke (ažuriranja) oglasa, ispravljena je greška u polju za dužinu trajanja oglasa.
- itd...

Sutra prenosim i novi program za administraciju oglasa tako da će svi duplirani oglasi biti obrisani.

Toliko za sada pa ćemo u toku sledeće nedelje poraditi malo i na dizajnu i ostalim uočenim propustima.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
misa ako neko primeti neku grešku... 27.12.2009. 23:36 #175266

... neka mi pošalje na pm izveštaj o grešci.

Scyter Re: 27.12.2009. 23:39 #175271

status: user
broj poruka: 8138
Sve funkcionise kako treba.Ti mali bagovi su mi isli na zivce,ali sada je tome kraj.

The Way It`s Meant To Be Played

temp smor........ 28.12.2009. 01:08 #175320

broj poruka: 197

za MISU:
Znaci sada cu praviti jos jedan nalog i jos jedan mail na yahoo. Ne vidim poentu tog ogranicavanja na 3 oglasa sa verovatno 150 karaktera. Isto zasto da nekome ko je azuran da bi njegovi oglasi bili pri vrhu(iz licnog iskustva sam shvatio da mnogo cesce dobijam ponude ako mi je oglas skoro obnovljen) to sada onemoguceno?
peniko :p 28.12.2009. 01:32 #175328

broj poruka: 205
Pa kako ne shvatas temp... Poenta je da napravis jos 1163 naloga, onda se firmama koje placaju reklamu predstavlja kao da PC berza ima 2 miliona korisnika, iako ih je, zapravo, 2000, pa se na taj nacin podizu cene reklama i banera... Ipak je ovo krvav pos`o za male pare :D Ali dobro.
Ognjeni Re: smor........ 28.12.2009. 01:34 #175329

broj poruka: 4518
ZATO STO SPAMUJES i zbog takvih kao ti kad god postavim oglas posle 10 minuta nestane i ode na 56 stranu jer si ti postavio 573 oglasa.

ALELUJA na ovom unapredjenju...treba biti jos rigorozniji.

Ajd uzdravlje

::
:: za MISU
:: Znaci sada cu praviti jos jedan nalog i jos jedan mail na yahoo. Ne vidim poentu tog ogranicavanja na 3 oglasa sa verovatno 150 karaktera. Isto zasto da nekome ko je azuran da bi njegovi oglasi bili pri vrhu(iz licnog iskustva sam shvatio da mnogo cesce dobijam ponude ako mi je oglas skoro obnovljen) to sada onemoguceno?
markopvict sad ce da se nakostresi MIJO hahah 28.12.2009. 01:35 #175330

broj poruka: 4515
koji je to spamer... kad god sam pogledao oglase extranjero ima po 4 ista vezana oglasa ... FFS

Bravo Miso !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peniko :p 28.12.2009. 01:44 #175334

Ali ne shvatate... To se nece promeniti... Ja u principu refreshujem 1-2 puta dnevno, nekada jednom u 2-3 dana, zavisi kako kad imam vremena da se bavim time... Anyway, sada ce ljudi praviti po 500 naloga i uneti jos vecu zabunu, zato sto korisnici oglasa verovatno imaju listu ljudi za saradnju i listu ljudi za izbegavanje, a vise nece moci da ih prepoznaju zbog ovoga. Ideja je totalno pogresna i nece promeniti nista sto se spama tice. Npr: imam 4 oglasa koja vrtim. Napravicu 4 naloga i sa svakog ce raditi 1 oglas, a refresh ce biti 3x dnevno. Sta se promenilo??? Nista, osim broja virtuelnih korisnika PC berze. Al` dobro...
Daum ... 28.12.2009. 03:05 #175340

broj poruka: 12794
Miso, da bi izbegli rojenje spamera mislim da bi bilo pametno uvodjenje pravila da korisnik mora da ima barem 100 postova i da pritom mora da prodje mesec-dva da bi mogao da postavlja oglase...

SkyFire Re: ... 28.12.2009. 03:13 #175342

broj poruka: 18472
To sam i ja predlozio ali je Zeljko rekao da ce se time privuci spameri!

The Way It`s Meant To Be Played

:: Miso, da bi izbegli rojenje spamera mislim da bi bilo pametno uvodjenje pravila da korisnik mora da ima barem 100 postova i da pritom mora da prodje mesec-dva da bi mogao da postavlja oglase..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
peniko :p 28.12.2009. 03:13 #175343

To nije losa ideja, ali i ona ima manu. Kao na Hi-Fi forumu, smisli se neka glupacka tema, pa krene caskanje... Eto 30 postova dnevno. A i neko ko planira da spamuje, sacekace da prodje vreme. Uostalom, ovo se zove PC Berza a ne PC Forum i kontam, bar po naslovu, da je osnovna namena ovog sajta kupovina i prodaja...
gilopile ... 28.12.2009. 03:46 #175347

broj poruka: 9459
Ja ne postavljam oglase i retko ih gledam,a iskreno ovakav tip zabrane nece doneti nista sem otvaranja novih naloga.@peniko je apsolutno u pravu,svidelo se to vama,ili ne.Sta ocekivati od free oglasa,nego da onaj ko oglasava refresuje svoje oglase,nebi li sto brze prodao(sto je i logicno),takva mu je forma.Mislim da ako bas insistirate na filtriranju...oglasa morate uvesi nekoga da to radi tj moderatora.Sto se mene tice(nisam postavljac oglasa),meni je sve jedno.Kada nesto trazim preko oglasa to cu i naci,minut pre,ili minut kasnije.Da budem iskren nisam ni primetio da neko bas preterano izlaze i duplira svoje oglase....jbg svako se bori u ovoj truloj drzavi da nesto zaradi i ne treba ih dirati,sve dok su u nekoj zakonskoj granici.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

Daum Re: :p 28.12.2009. 03:56 #175348

broj poruka: 12794
E pa kad spameri ne bi punili oglase sa 100 istih oglasa onda nam ne bi ni smetalo...

:: To nije losa ideja, ali i ona ima manu. Kao na Hi-Fi forumu, smisli se neka glupacka tema, pa krene caskanje... Eto 30 postova dnevno. A i neko ko planira da spamuje, sacekace da prodje vreme. Uostalom, ovo se zove PC Berza a ne PC Forum i kontam, bar po naslovu, da je osnovna namena ovog sajta kupovina i prodaja...
JE3A ..bravo miso.. 28.12.2009. 05:48 #175354

broj poruka: 913
Ima dosta spamera ali nema potrebe ogranicavati nekog korisnika `da ima barem 100 postova i da pritom mora da prodje mesec-dva da bi mogao da postavlja oglase`, to je bzvz.
Svaki dan gledam sta ima novo na PC Berzi i redovno pratim forum, teme, nekad se ukljucim i pomognem sta mogu i znam, ne spamujem i mrzim to..
Primetio sam da dosta korisnika otvara novu temu, slicnu nekoj od ranije jer ih mrzi da pretrazuju po forumu sto je lose-znaci pre otvaranja nove teme: search po forumu, gotovo uvek ce se naci odgovor, savet, misljenje..
Par puta sam dao oglas, a u oglasima se moze naci sta te zanima samo treba malo strpljenja.
Svidja mi se sto je broj oglasa ogranicen na tri, mislim da vise ni ne treba, tako da tu ima pomaka, a i lepa vest je da ce duplirani oglasi biti brisani-samo napred, tako i treba.
Znaci na svaki nacin otezati posao spamerima sto se tice oglasa.

Pozdrav svima

Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!

misa Re: smor........ 28.12.2009. 08:33 #175358

Ažuriranje oglasa nije onemogućeno da bi se našli na vrh ali je svedeno na razumnu meru.
Npr. Ako imaš 3 oglasa koje si uneo danas, sutra možeš da ih ažuriraš i opet će biti na vrhu, prekosutra opet, itd.... Ako imaš jedan oglas, onda možeš u toku dana 3 puta da ga ažuriraš da bi se našao na vrhu. Naravno, sada i nećeš imati potrebu toliko često da ih ažuriraš jer ni ostali neće moći pa ćeš imati oglase na prvim stranama.

Što se tiče predloga da oglasi postavljaju samo korisnici koji koriste forum to je u neku ruku diskriminacija. Ne treba terati nekog da koristi forum ukoliko to ne želi. Zato sada svako ima mogućnost kao i do sada da postavlja male oglase samo sa malo manje ažuriranja, tako da će to koristiti svakom. Mnogi kada pogledaju oglase vide jedne te iste oglase i izgube volju sa daljim pregledom. Ovako, verujem da će se povećati broj potencijalnih kupaca jer će oglasi biti pregledniji.

naravno, može da se počne i sa tradicijom otvaranja novih naloga. Iskreno, već ima dosta oglasivača sa nekoliko desetina naloga, tako da tu neće biti ništa novo. Ali novo je kontrola oglasa i određene sankcije u vidu zabrane objavljivanja oglasa svima koje krše pravila i otvaraju nekoliko naloga. Svi nalozi će biti obrisani a, oglasivaču zabranjeno korišćenje oglasa.

:: za MISU
:: Znaci sada cu praviti jos jedan nalog i jos jedan mail na yahoo. Ne vidim poentu tog ogranicavanja na 3 oglasa sa verovatno 150 karaktera. Isto zasto da nekome ko je azuran da bi njegovi oglasi bili pri vrhu(iz licnog iskustva sam shvatio da mnogo cesce dobijam ponude ako mi je oglas skoro obnovljen) to sada onemoguceno?
TheBear Po meni je jedino glupo 28.12.2009. 09:09 #175365

broj poruka: 6502
ogranicenje na malo karaktera, mislim ne mogu lepo da napisem, to treba povecati.
Ovo za azuriranje 3 puta je dovoljno za jedan oglas na dan da se azurira da bude na vrhu...
A ovo da se ogranice oglasi amo za korisnike foruma sa odredjenim stazom je glupo.
Jer nije ovo Benchforum.... Berza koliko ja znam i ne ide na to da ima najbolji forum, zato i jeste ovakav kakav jeste...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
misa Re: Po meni je jedino glupo 28.12.2009. 09:20 #175366

:: ogranicenje na malo karaktera, mislim ne mogu lepo da napisem, to treba povecati

Iako su ovo mali oglasi, možda i može da se poveća broj karaktera. Proveriću šta se po tom pitanju može uraditi. Već imam rešenje koje će zadovoljiti skoro sve pa očekujte uskoro da se to prebaci i na sajt.

:: A ovo da se ogranice oglasi amo za korisnike foruma sa odredjenim stazom je glupo.

Kao što sam napisao u prethodnom post-u, to se i ne razmatra kao opcija.
dookeey ja mislim da je to ok 28.12.2009. 10:31 #175381

broj poruka: 158
jer je 3 oglasa po coveku dovoljno da se prezentuje ono sto se nudi,a i brate 3 puta na dan promena je takodje dovoljna,ja i ne stizem da vise od 3 puta postavim oglas..ovime niko ne gubi previse,a dobijaju korisnici koji ipak nisu pri racunaru 24/7,ja podrzavam ovo,ovo je razumna mera

MaliAbner Treba jos jedno pravilo... 28.12.2009. 10:37 #175383

broj poruka: 7769
Vremenski limit pre nego sto neki novi clan pocne da postavlja oglase bar 6 meseci i to ce onda smanjiti otvaranje novih naloga posto nema svrhe gubljenja vremena za to.

Sve se moze kad se hoce...

Inace bilo bi lepo kad bi u pregled oglasa moglo da se uvede filtriranje koje bi omogucilo da se iskluce oglasi svih usera koji imaju vise od jednog oglasa.

@peniko
Pa oni odavno gledaju ko se sa koje IP adrese prijavljuje na sajt pa se lako daju banovati cete useronja sa istom IP adresom.
Inace ja oglase gledam od stranice 20 pa napred i cim pocnu da se pojavljuju isti likovi prekidam dalje gledanje istih.

INACE NAJBITNIJA STVAR JE STO SE SPAMOVANJEM OGLASA SMANJUJE MOGUCNOST DA POSTEN KORISNIK PCBERZE KUPI NESTO OD POSTENOG KORISNIKA BUDUCI DA U MORU DJUBRETA PREVRTACA KANTI NE MOGU DA SE PREPOZNAJU.

Tomato Republic Of Serbia !!!

dookeey pa ako bude tako 28.12.2009. 10:51 #175387

broj poruka: 158
ja nemam fiksnu ip adresu,a mnogo je korisnika koji su na kablovskim operaterima,ja ne bih mogao uopste da postavim oglas...
ne treba ici u krajnost,ovo je razumna mera,uostalom,trziste samo po sebi ucini svoje,i eliminise te kako ti kazes prevrtace kanti....ideja jeste bila dobra,i ovo sto je uradjeno,daje dovoljno prostora svima,uostalom,nije nemoguce da jedan covek ima svoje tri konfiguracije koje bi prodao,a pritom nije preprodavac....

MaliAbner Re: pa ako bude tako 28.12.2009. 11:11 #175392

A ko je spomenuo coveka koji prodaje tri konfiguracije, problem je sto mi krajnji korisnici a ne PEVRTACI tj preprodavci ne mozemo da dodjemo do takvog od mase PREVRTACA koji takav oglas za 30minuta bace na 10-tu stranu, ili se on ugusi u moru spam-a.

Zanimljivo je kako vecini uopste ne smeta da bude manje spama jedino prevrtacima.

Takodje mi nije jasno kako to oni sa fiksim IP ne bi mogli da postave oglas imas ih tri komada i to je to ako ti se ne dopada heftalica.

:: ja nemam fiksnu ip adresu,a mnogo je korisnika koji su na kablovskim operaterima,ja ne bih mogao uopste da postavim oglas..
:: ne treba ici u krajnost,ovo je razumna mera,uostalom,trziste samo po sebi ucini svoje,i eliminise te kako ti kazes prevrtace kanti....ideja jeste bila dobra,i ovo sto je uradjeno,daje dovoljno prostora svima,uostalom,nije nemoguce da jedan covek ima svoje tri konfiguracije koje bi prodao,a pritom nije preprodavac...
misa Re: Treba jos jedno pravilo... 28.12.2009. 11:17 #175395

:: Vremenski limit pre nego sto neki novi clan pocne da postavlja oglase bar 6 meseci i to ce onda smanjiti otvaranje novih naloga posto nema svrhe gubljenja vremena za to

To ne, jer i to jedna vrsta diskriminacije a mi želimo da ostanemo otvoreni prema svim posetiocima.

:: Inace bilo bi lepo kad bi u pregled oglasa moglo da se uvede filtriranje koje bi omogucilo da se iskluce oglasi svih usera koji imaju vise od jednog oglasa

Ovo je odlican predlog. Moja ideja je da svakom korisniku napravim mogućnost da blokira oglase određenih usera od kojih ne želi da kupuje.
Tvoj predlog je dodatak na moju ideju tako da može obe varijante da se primene pa da svaki korisnik sam odluči kako će da postavi svoj prikaz oglasa.
Ishmerish Otvorite safe house 28.12.2009. 11:53 #175405

broj poruka: 7285
za Miju,Dukidu..wtf..,Ljubisu itd

Posle ovoga ce se osecati ugrozeno,a vi kao njihov maticni site im morate pruziti zastitu

Bolje platite meni da ih potamanim, nego sto se smarate sa tim otpadom ljudskog roda.
A kada bolje razmislim uradicu to za Dz,sta cu volem da pomazem

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

CrowBgd ... 28.12.2009. 12:45 #175413

broj poruka: 1376

1Vremenski limit pre nego sto neki novi clan pocne da postavlja oglase bar 6 meseci i to ce onda smanjiti otvaranje novih naloga posto nema svrhe gubljenja vremena za to.
Pozdravljam ideju jedna od naj boljih
https://www.berzapasa.com
https://www.digitalcowboy.proit.org/

MaliAbner heh... 28.12.2009. 13:44 #175425

I kad bi moglo da se razbuca na kupujem, prodajem i otkupljujem...
...gde bi im kraj bio...

Sve sve ali vremenski limit je skroz bitan da likovi ne bi napravili jos dvesta useronja i nastavili po starom, mada bi im i logovanje oduzelo dosta kako oni kazu `dragocenog` vremena.

Stripy Re: Oglasi - nova pravila 28.12.2009. 16:56 #175469

broj poruka: 4163
Od uvedenih pravila broj oglasa u rubrici komponente se smanjio za trećinu! Sa ~1300 na ~800

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs