Posecivao sam mnoge sajtove ovog tipa, i zapazio sam da ni jedan nije kao ovaj. Nije mi jasno zasto? Ovaj je nesto posebno, bar za mene. Cim ustanem palim komp, i odmah posecujem PC berzu. To je nesto jace od mene. Ni jedan sajt ovog tipa, nije kao ovaj. Ovaj ima nesto posebno,ali ne znam sta? Verovatno su clanovi ti koji daju `dusu`. Ziveli !!!
Zato što je najaktivniji...ovde još imamo i doktore, hirurge, zubare, autolimare, astrofizičare, filozofe...i one manje `pametne`...
dalje... nemamo muderatore i administratore koji nas nadgledaju, pa tako imamo, i psovke, i vređanja, razna prepucavanja, vulgarnosti i sl. Ruke su nam odrešene...
... ali svakako dobrodosao.Hocu da kazem na vreme.Da si tu kao ja i slicni useri po 3-4 ,4-5 godina i jace,ja ne pamtim vise ni kad sam dosao.E tad je situacija dosta ranije bila savrsena.Milina,jedna prava idila gde se znalo ko kosi a ko vodu nosi a izmedju sebe su se useri postovali i pomagali jedni drugima.Bila je takodje mnogo jaca ekipa ljudi koji su bili dosta potkovaniji sa znanjem.Vreme je ucinilo svoje tako da su se i ovde neke stvari promenile zbog raznih faktora koji su na to uticali.A da se razlikuje to svakako,nema tih nekih stvari koje su dozvoljene od admina licno nama userima.Jos kad bi se malo pobrinuli da skrenu paznju onima koji vole da izazivaju i da vredjaju da se svadjaju,da mrze svoje kolege bilo bi extra.Ne mogu se svi voleti ali bar nek se postuju.Tako ce se spreciti rasulo koje je bilo na pomolu. Inace svasta nesto ovde mozes procitati,od gomilu gluposti do pametnih stvari.Itekako se razlikuje od bilo kog drugog foruma mada sve lici na forum zabavljackog tipa nego na neki ozbiljniji forum o it-u.Sve u svemu ok je ovde,covek se navikne ma kakva tenzija da vlada.Steta sto samo nisu ispostovani neki uslovi za boljitak foruma za koje smo se davno borili ali valjda ce i to nekad biti,za godinu,dve tri :) .. Ma zivela berza i berzijanci!
@Blue ma jok,veruj mi da nisu kao sto ni ja nisam bio.Sad sam malo opet tu da vam dosadjujem i bacim po koju pametnu pa se bacam opet na ozbiljne stvari. Sa odredjenim userima iz te ekipe sam u kontaktu i kazem ti iz prve ruke da ne dolaze na berzu tj forum vec obilaze neke stvari koje ih licno poslovno interesuju.
Demokratija ipak napreduje, to je pozitivno. Iako zivimo u trulom kapitalizmu, PC Berza je svetla tacka. Poruka drugim sajtovima: `You will be assimilated`
RESISTANCE IS FUTILE
:: Zato što je najaktivniji...ovde još imamo i doktore, hirurge, zubare, autolimare, astrofizičare, filozofe...i one manje pametne.. :: :: dalje... nemamo muderatore i administratore koji nas nadgledaju, pa tako imamo i psovke i vređanja, razna prepucavanja, vulgarnosti i sl. Ruke su nam odrešene.. :: :: Windows-free with Fedora 10 :: ::
Mašinovođu sam danas video, mazno sam od njega neku staru grafu, i rekao sam mu da obavezno svrati....videćemo. Isti je kao i uvek, svakom bi pomogao, ali verovatno ima mnogo više obaveza nego ranije....ili se smorio , ili oba.....
:: Sky, video sam da su pojedinci iz te starije ekipe još uvek aktivni, ali samo nas gledaju, ne postuju... odaju ih novi avatari :: :: Windows-free with Fedora 10 :: ::
Kao sto BlueSky kaze najaktivniji forum... Ja sam nekad bio navucen ali odkako sma presao na Unix- Like sistem/e (Ubuntu, sad PC-BSD) prestale su da me insteresuju teme koje se postavljaju, pa ponekad svratim da vim sta ima novo... Cisto da budem u toku o HW-u...
Nisam ovde najduže, ali, veoma sam dugo, mislim (možda izuzev raše...) najduže od onih koji su baš aktivni, mada, to nema veze, bitno je ko i šta piše, a tu - na osnovu postova, svakako nisam najaktivniji. Berza ima svoj šmek, ali, prateći je duže, i, kada pokušam da eliminišem moju subjektivnost zbog toga što starim i što mi prirodno sve dosadi kao i drugima, ma koliko bilo interesantno, da bez obzira na sve, PCBerza gubi dah, i to poprilično. Prvo, šta god mislili, berza je prestala da bude ozbiljna i ja tako i odgovaram, pomognem kad mogu a zezam i kad ne mogu... Drugo, treba konstatovati ili priznati, da jedan čovek ovo ne može da održava - a da ne zaostaje ili stoji forum i sajt. Stotinu zayebancija sa serverom i hostovanjem, kilav a nekad nikakav response na probleme i primedbe... svodi sajt povremeno na privatnu zajebanciju. To je naravno, ono što mu daje i šmek i razlikuje ga od drugih ali.... ako uporedimo ono za šta je sajt namenjen, ovaj kaska za konkurencijom. A bio je prvi ili među prvima, i nije to iskoristio - do sada. Nije se prilagodio ADSL-u i povećanju protoka i povećanju broja korisnika - posetilaca. Konkretno, naročito iz naših postova, vidi se da se informacije o komponentama ne uzimaju sa ovog sajta ili preko ovog sajta.... jer nema slika komponenti ili su podaci provereno neprovereni i netačni... bajati - a da ne reklamiram baš, ali moram, skoro svi idu (pa eto i ja...) na IT...... kada nekome predlažu konfu, komponente.... meni lično smeta, ali, tako je. To je po meni, veći problem od avatara, gif-ova, muderatora i živčanog ponašanja na forumu. Forum je nešto drugo, što ide ili ne ide uz ovakav sajt, ali svakako ne bi trebao da mu bude osnova - šta god mi kao forumaši o tome mislili - tj. ako ima i dobro radi, super, ako ne... šteta ali idemo dalje. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
slazem se sa kolegom forumasem...zanimljivi smo jos po tome sto i imamo dosta polupismenih i nepismenih,onih kojima je teze uterati cm u glavu nego 10m tamo gde sunce ne sija... a o svadjama da nepricamo,kakvi tu komplimenti prste oduvek me zaboli stomak od smeha... a i imamo forumase od 7-77 bas kao i riziko:)))))))))))) sve u svemu forum je dobar,bolji,najbolji
Forum je `skup sport` i normalno je da dolazi do osipanja jer kada realno pogledate kida vam tonu vremena.Kao i vecina vas obilazim i druge Srpske IT forume i ako nesto znaci po duhu smo za klasu ispred svih.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: slazem se sa kolegom forumasem...zanimljivi smo jos po tome sto i imamo dosta polupismenih i nepismenih,onih kojima je teze uterati cm u glavu nego 10m tamo gde sunce ne sija.. :: a o svadjama da nepricamo,kakvi tu komplimenti prste oduvek me zaboli stomak od smeha.. :: a i imamo forumase od 7-77 bas kao i riziko:))))))))))) :: sve u svemu forum je dobar,bolji,najbolj :: :: :: `rad je od coveka napravio majmuna` :: ::
Samo ja zakeram nešto? .... hoćemo GIF-ove, GIF-ove, GIF-ove, GIF-ove, GIF-ove, !!! Нећемо гифтове, нећемо гифтове, нећемо гифтове...!!! Зезам се, али сам у првом посту био смртно озбиљан. Када би остатак сајта са понудом хардвера (који је по мерилу берзе, скоро преуређен) био унапређен, уз помоћ форума, ладно би препишали остатак ИТ сцене у Сербистану.
Kad čovek pročita ovako nešto, onda naprosto ne može a da ne sredi forum !!! Obećavam da ćete danas do ponoći dobiti avatare 64x64 piksela. Animacije za sada neće biti moguće, a kasnije, videćemo.
Pokušaću da odradim još neke dodatke u toku dana, ali to ne obećavam da će sigurno biti danas.
e malo sam ceprakao po sajtovima tipa...amerika spasava svet,a ovaj sam nasao na sajtu americkih poklona muslimanskoj deci za ramazan:))))
`rad je od coveka napravio majmuna`
:: Gde si skinuo taj lep americki avatar? :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: slazem se sa kolegom forumasem...zanimljivi smo jos po tome sto i imamo dosta polupismenih i nepismenih,onih kojima je teze uterati cm u glavu nego 10m tamo gde sunce ne sija.. :: :: a o svadjama da nepricamo,kakvi tu komplimenti prste oduvek me zaboli stomak od smeha.. :: :: a i imamo forumase od 7-77 bas kao i riziko:))))))))))) :: :: sve u svemu forum je dobar,bolji,najbolj :: :: :: :: :: :: `rad je od coveka napravio majmuna` :: :: :: ::
Q9550 4.0GHZ/TITAN FENRIR/P5Q-E/4GB HyperX/1TB/GTX280 1GB/CHIEFTEC 650W/226BW 22` DVI
:: Posecivao sam mnoge sajtove ovog tipa, i zapazio sam da ni jedan nije kao ovaj. Nije mi jasno zasto? Ovaj je nesto posebno, bar za mene. Cim ustanem palim komp, i odmah posecujem PC berzu. To je nesto jace od mene. Ni jedan sajt ovog tipa, nije kao ovaj. Ovaj ima nesto posebno,ali ne znam sta? Verovatno su clanovi ti koji daju `dusu` :: Ziveli !! :: :: RESISTANCE IS FUTILE
Citam ja onaj benchmark, svi nesto smrknuti, u nekim temama ne mozes da pohvatas koliko pisu isto i za sk forum i nije to to, dok je ovde sve lepo uskladjeno, veoma mi se svidja sto je na glavnoj strani 10 prvih tema i 10 aktivnih tema. Sto se tice search engine-a za komponente po meni je odlicno odradjen, samo da se dizajn malo sredi, search na benchshop-u ne znam da li iko koristi, jer je preglomazna treba malo vremena browseru da je ucita, i mislim da ste trebali da ostavite search na pcberza.rs/search, posto je mnogo ljudi to koristilom jedino vam IT svet parira do sada. @eseses sad ces ti vise posecivati berzu jer u srednjoj barem kod mene manje ucim nego u osnovnoj :).
Čim `upalim` komp (da i ja upotrebim ovaj pogrešan, a u narodu tako utemeljen sinonim za uključiti) i konektujem se na net, prvi sajt koji posetim je Major Geeks, da vidim šta ima novo od softvera, a potom u 99% slučajeva palim ođe, na PC Berzu. Sve do decembra prošle godine, redovno sam kupovao Svet Komp(i)jutera, ali su se u poslednje vreme pokvarili - previše reklama i sve više testova bele tehnike, tipa: šporeti, frižideri, zamrzivači, usisivači... a pravog hardvera sve manje. A, onda shvatim da već poduže vremena posećujem Berzu i da sve relevantne informacije mogu da dobijem ovde. Isto tako, ako imam problem mogu da dobijem brz i uglavnom tačan odgovor od kolega sa foruma. Jeste da se često i posvađamo, ali nema frke i to je sastavni deo foruma. I, za kraj, još jednom: Bez PC Berze ništa!
Kada si vec spomenu SK,ja sam ih dugo uzimao ali vec mesecima ne,jer da budemo realni to nije novina(bar sto se strucnog dela tice)koja zadovoljava iole informisanog clana ovog foruma.A od kada je onom Kuzmi nestalo belog definitivno sam prestao da bacam pare,ladno je ispljuvao decka(pitanja i odgovori)sto je uzeo ATI kartu i to u pitanju(problemu)koji niukom slucaju nije vezan za grafiku.Sto se cena tice vecina vas je vec upoznata sa mojom averzijom prema Microsystems-u i Pakom-u,medjutim zaboravih da napomenem i Kuzmine MK racunare(NS) koji su u njmanju ruku ravnopravni sa gore navedenim.
ON Topic:Ja sam licno protiv animacija bilo koje vrste,jer ako i ovde pocnu da se kezece oni napuseni smajliji kao na recimo Poznanicima ja definitivno ulazim u EOL fazu ovde.
:: Čim `upalim` komp (da i ja upotrebim ovaj pogrešan, a u narodu tako utemeljen sinonim za uključiti) i konektujem se na net, prvi sajt koji posetim je Major Geeks, da vidim šta ima novo od softvera, a potom u 99% slučajeva palim ođe, na PC Berzu. Sve do decembra prošle godine, redovno sam kupovao Svet Komp(i)jutera, ali su se u poslednje vreme pokvarili - previše reklama i sve više testova bele tehnike, tipa: šporeti, frižideri, zamrzivači, usisivači... a pravog hardvera sve manje. A, onda shvatim da već poduže vremena posećujem Berzu i da sve relevantne informacije mogu da dobijem ovde. Isto tako, ako imam problem mogu da dobijem brz i uglavnom tačan odgovor od kolega sa foruma. Jeste da se često i posvađamo, ali nema frke i to je sastavni deo foruma. I, za kraj, još jednom: Bez PC Berze ništa :: :: :: May The Force Be With You! :: ::
Ljudi sve Vas pozdravljam isto sam zaražen virusom da prvo čitam teme na forumu a tek posle toga otvaram Mail. Jednostavno su teme, pitanja i odgovori ono što ovde sve čini interesantnim. Ja spadam od onih koji to sve čitaju i super se zabavljam a kad ste već svi na okupu i da Vas pitam kako otvaram novu temu ili postavljam neko pitanje, skoro sam to hteo i verovali ili ne nisam se snašao. Pozzzzzzzzzzzzzzzzzzz za sve
Forum/izabres temu za koje je vezano pitanje/kada udjes imas na pocetku opciju nova tema.
Pozdrav `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Ljudi sve Vas pozdravljam isto sam zaražen virusom da prvo čitam teme na forumu a tek posle toga otvaram Mail :: Jednostavno su teme, pitanja i odgovori ono što ovde sve čini interesantnim :: Ja spadam od onih koji to sve čitaju i super se zabavljam a kad ste već svi na okupu i da Vas pitam kako otvaram novu temu ili postavljam neko pitanje, skoro sam to hteo i verovali ili ne nisam se snašao :: Pozzzzzzzzzzzzzzzzzzz za sv :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.