Danas sam sreo jednog `prijatelja` koji je kod sebe imao lap top koji u saebi ima wireless... I u jednom trenutku covek rasklopi to cudo,inace neka smesna konf.,i pokusava kako on kaze nekog da nahvata!? Pitam se ja? Kod kog provajdera je? `ma jok ja to ne placam,samo se nakacim na nekoga ko vec ima i kradem...` MOLIM? KAKO? JESAM LI JA LUD??? MI SMO SVI LUDI? ILI SAM JALUD!?
u svojim modemima ima wireless koji po defaultu nije zasticen od upada pa tako ako neko nezna da udje u podesavanje modema i namesti sifru svako ko ima laptop moze da mu krade net.Moj komsija je umoto modem u neku aluminijumsku foliju da mu ne bi krali net.
Tragedija jednog (ili bilo kog) naroda i neizlečive psihe.
MOLIM? -Ignore. KAKO? -Zašto ? JESAM LI JA LUD??? -Naravno da nisi! MI SMO SVI LUDI? -Da, zato što se takvi uvek provlače, a normalni ispadaju dileje oko njih ILI SAM JALUD!? -Zaboravi da si pitao.
Samo neka ona krade, ti ostani čiste svesti i zdrave pameti. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Napucana prica nekog klinca, koji trazi potvrdu nekog `poznavaoca`, kako bi se uverio da je to zaista moguce.Kasnije bi verovatno trazio da mu se `nacrta` kako i cime se to radi, ili ako bi se tema razvukla, iz kojekakvih razglabanja doso do tako zeljenog `uputstva`... Ko na jednom proizvodu,jedne firme, a radi se o medenjacima,`Moze se jesti `ovako` ili umakati u mleko`...Sta reci...
Eh da samo znaš koliko takvih ima.....`ma koji vam je đavo, ukradeš, a ne provale te, pa to svi normalni rade, a budi lud pa plaćaj, .....`, ne samo u ovom primeru....kakve god namere bile, to je, .....nemam reči za to uopšte. Jel to savet od roditelja: `Ako čika ne gleda, mazni bananicu` ?!?!?!
Vama je ovo za spredanje ?! Tužno i žalosno. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: `Normalni`,`dileje`,`provlace se`???????????????????????????????????????????? Ah, da... Kasno je, ili mozda rano... :: :: `There`s someone in my head, but it`s not me! :: ::
`E jbg. a skoro se upecao na pricu!`... Mozda neko tako misli... Kako ce da `sneva` izneverenih ocekivanja?!? Mladima treba pruziti sansu, ali ne i ...
Samo mi je krivo što bilo ko na takva pitanja jednostavno hladne glave ne odgovori sa: `Ma to me bre čoveče ne zanima.`, umesto što se pita: `Uh, pa možda je u pravu, a ?` _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Petnaestak dana, pošto sam od Telekoma dobio ruter, primetio sam da mi WLAN dioda stalno trepće, iako tada još nisam povezao drugi kompjuter u mrežu. Prvo sam stavio aluminijumsku foliju preko antene, a posle sam na Huawei sajtu ukinuo Access Point. Kad sam povezao i drugi kompjuter, preko NetGear Wireless adaptera, stavio sam šifre gde god je trebalo i više nema lopova, odnosno ne može da krade. Smem da se kladim da je to jedan momak iz zgrade, ali ne mogu da dokažem.
Jbg, kod nas svi misle da je krađa super, ako te ne uhvate.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Au sta snadje postene Srbe!!! Cuo sam da jos ima onih koji koriste piratske OS i ostali softver!??? Treba to pod hitno sankcionisati i pod hitno dati jos kredita najvecim srpskim biznismenima da jos vise ucvrste monopol i da se ne muce oko placanja reketa.
Moze da se dokaze ali samo dan dva, ili ako upises podatke iz DHCP Clients tabele. Tamo ti je upisan HOSTNAME(ime njegovog racunara) koji je tebi bitan i MAC adresa. U zavisnosti koliki je Lease time ovo si mogao da vidis da si se raspitao. Cak ako je lik serovao neke foldere mogli smo da ubacimo nekog trojanskog konja :) Pozdrav.
A sta ako mu je ime racunara My computer, a to ako je share foldere (jadan on).
Pozdrav!
:: :: Moze da se dokaze ali samo dan dva, ili ako upises podatke iz DHCP Clients tabele. Tamo ti je upisan HOSTNAME(ime njegovog racunara) koji je tebi bitan i MAC adresa. U zavisnosti koliki je Lease time ovo si mogao da vidis da si se raspitao. Cak ako je lik serovao neke foldere mogli smo da ubacimo nekog trojanskog konja : :: Pozdrav :: :: :: - - - - :: POSALJITE VASU NAJNIZU JEDINSTVENU PONUDU ?!!? - :: ::
Ma, tip je uletao dok još nisam postavio kućnu mrežu i nisam imao pojma kako da ga provalim. Sad u NetGear Smart Wizard imam sve mreže koje moj ruter hvata. Ja sam na 11-tom kanalu, a jedan komšija na 4-tom. Povremeno jedan pokušava da se nakači na moj kanal, ali ne uspeva. Signal mu ne prelazi 5%.
P.S. Dobar ti je komentar `OMG` iz posta o Security sajtovima. Inače, Windows Firewall odmah isključujem (uz Automatic updates i System Restore), čim završim instalaciju Windowsa. ZoneAlarm mi služi da blokiram izlazak nekih programa na Net, da ne bi provalili da su loše `lečeni`.
b>Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: :: Moze da se dokaze ali samo dan dva, ili ako upises podatke iz DHCP Clients tabele. Tamo ti je upisan HOSTNAME(ime njegovog racunara) koji je tebi bitan i MAC adresa. U zavisnosti koliki je Lease time ovo si mogao da vidis da si se raspitao. Cak ako je lik serovao neke foldere mogli smo da ubacimo nekog trojanskog konja : :: Pozdrav :: :: :: - - - - :: POSALJITE VASU NAJNIZU JEDINSTVENU PONUDU ?!!? - :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.