Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
Uvek u trendu
STRANA 1 OD 2  
MACHINE Uvek u trendu 05.07.2009. 15:42 T18570

status: user
broj poruka: 5704
Nema veze sto nemate blage veze sa elektro-nikom(tehnikom) niti imate iskustvo kao dugogodisnji napredni korisnik ili serviser ali slobodno preporucite napajanje od kilovat (KW) za masine koje trose 300W @full load. Nema veze sto ne umete da sabirat i mnozite ali svejedno izracunajte da jaca grafika sa ostatkom masine trosi 600W iako trosi 400W, pa to je mala greska u racunu, samo 200W razlike, priznace vam uciteljica/nastavnik toliko da dobijete dvojku (2). Nema veze sto niste radili sa komponentom, dovoljno je samo da ste je videli na nekoj slici na netu pa da istripujete kao da da radite sa njom svaki dan. Nema veze sto je neko napajanje radila Delta ili CWT pa na to neki low brand lupio tiket (Trust, Codegen...) ispljujte ga slobodno, ipak je najbitnija nalepnica, ko ce covece da odsrafljuje i zagleda gomilu nekih dzidzabidza unutra, ionako deluju kao bombonice. SuperFlower, Fortron, Astec, SwissBit, Mosel Vitelic, Infineon, Qimonda, Sirtek, HighPower, Enhance, Noctua, Nanoxia, SuperMicro, Tyan, Albatron...to je sve sam krs, jer vi niste culi za njih...ne znate ni kako izgleda osciloskop a kamo li kako se rukuje njime, ma sta vas briga, mozete detaljno da objasnite svaki graf signala u vremenskom i frekvencijskom domenu npr. pri testovima oipterecenja prekidackih napajanja i da to jos u praxi pokazete. Prekidackih napajanja (switching)??? Hm sta mu to dodje, ma znate to sigurno, zovu se sigurno tako jer imaju prekidac pozadi...

BGA, TSOP, AFC, FM, PLCC, RGB, PFC, R-L-C...ma to su sve skracenice nekih africkih fudbalskih klubova iz trece lige...

Viha, Belzer, Wera, Sandvik, Fluke, Voltcraft, Tektronix, Ersa, Weller, Antex, DeWalt, CATerPilar...to su najboljni i najpriznatiji brandovi, zato trebaju i meni iako odvrcem 2 srafa mesecno

CM ArcticSilver, Cu-Ag paste...ma to skida 10C ako skinem onaj crap sto ide uz stock cooler, pise da ima i bakra i srebra a mozda i zlata, tako kaze nalepnica, nema veze sto `napisani` plemeniti metali u ovom slucaju nisu elektroprovodni...Si keramcika pasta je truba meni treba ova radioaktivno zelena ili plava, pa samo zbog boje ce mi skinuti koji C bar dok ne nabavim kanister tecnog azota, jer jos nisam cuo za tecni He.

Za plocu je najbitnije da sljasti, po mogucstvu da ima sto sarenije delove na sebi i razne LEDove i display-cice, kako bi zaslepeli komsiju...to je odraz kvaliteta, cim vidite `zlatna` slova i egzoticna imena poput HERMEI, RifeKing, Fujicon, Rulycon...odmah pazarite, to ima da radi dozivotno...naravno unutra obavezno neka Turbina da nalikuje na Rolce-Royceov motor za posleratne letelice i kosta koliko procesor srednje klase...isplati se to turiti na Biostar, MSI, Eagle, inno3D ili ECS

Udrite, samo napred...povecajte entropiju ionako haoticnog (ne)znanja

LOL
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pasduh ... 05.07.2009. 16:17 #126271

broj poruka: 451
Uh mene sad boli glava....... koju od onih sarenih iz napajanja mi preporucujes.

pozzz

one way or another

dukiduledu e vala 05.07.2009. 16:35 #126276

broj poruka: 826
Machine,svaka ti na mestu!
naravno da je bitno da imas dobro napajanje,ali braatee...1kw....jer 450w chieftec nece moci da ``pogura`` ne znam ni ja koju grafiku...cistta glupost......a pritom,tih 450w chiefteca su realno ``veci`` nego i 1.5 kw nekih tamo napajanja....fame obicne....pa ljudi,znate li koliko je to snage 1kw....pa to je bre jos malo pa kao cirkular.....pricam o pravoj snazi,a ne o nalepnicama koje jeftini Kinezi lepe radi reklame....s`tim da nisu ni sva kineska napajaje losa.....zato sam i napisao jeftini kinezi.....

MACHINE A, da, najbitnije zaboravih... 05.07.2009. 16:36 #126277

Ako ste pametni i bavite se IT-om, obavezno ste ruzni, mali debeli i coravi...

Ako pak znate mnogo, talentovani ste, inteligentni ste...onda ste cesto predmet sujete drugih ljudi, objekat ogovaranja, a ako ste jos pored svega, uprkos predrasudama, zgodni i lepi onda ste najebali, da prostite, jer pobogu, retko ko ce da prizna da ste bolji od njega a samim tim i krecu tracevi, ta vam je kombinacija najgora...

DaSickSyst @MCH 05.07.2009. 16:37 #126278

broj poruka: 2909
Ko li je tebi stao na zulj?

DaSickSystem

MilosNBG ... 05.07.2009. 16:37 #126279

broj poruka: 1586
Masino, jel ti sad lakse? Kolicinu gore navedenog teksta prihvatam samo ako si se olaksao kroz ovaj tekst tj posluzio kao ispusni ventil...

Samo opusteno, ne vredi nerviranja... Ako sada neznaju, i ako se dovoljno interesuju, naucice... Valjda...

A ovo sto si napisao, inteligencija, sujeto... Fakat

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

dukiduledu sto bi djavo rekao 05.07.2009. 16:52 #126285

broj poruka: 826
U filmu Djavolji advokat....
Vanity...definitely my favourite sin!

gang1978 Re: ... 05.07.2009. 16:56 #126287

broj poruka: 1661
Buahahahahahh....ahhahahahha...hihhiihahahahaehhehehe

j...ga malo njih je culo za Helios,Oikos,San Marco,Craft,Dzonson,Vivechrom,...svi su culi MAX POL,Maxipol,Jupol,itd ali retko ko sa jednima i drugima zna da radi....ja znam...zanci ja sam DR/MR/itd..gang1978....ahahahhahahaha...to Machine

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO

:: Masino, jel ti sad lakse? Kolicinu gore navedenog teksta prihvatam samo ako si se olaksao kroz ovaj tekst tj posluzio kao ispusni ventil...
::
:: Samo opusteno, ne vredi nerviranja... Ako sada neznaju, i ako se dovoljno interesuju, naucice... Valjda...
:: A ovo sto si napisao, inteligencija, sujeto... Faka
:: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Stripy Ha-ha-ha 05.07.2009. 17:00 #126288

broj poruka: 4163

Shit happens

hogar81 Upravu si 05.07.2009. 17:03 #126289

broj poruka: 365

doticne osobe samo prosipaju pamet, kao njima trebaju posebni alati, a sta sanjima mogu da rade da odvrnu par safova na kucistu i par na ploci i za to im treba do jaja odvijac? A da nepricam i da ovde vlada i gomila sterotipa , kao ja sam poseban pa znam u svemu neku caku kao sto su i kokakoli nasli da nije sva ista kao ja znam sta je dobro pa nepijem kolu iz plasticne ambalaze. I takvi komentarisu hardver.
SkyFire ... 05.07.2009. 17:07 #126290

broj poruka: 18472
Svaka ti je na mestu~!

I am cured,now i can see only RED colour
ATI is way of life

Valheru 05.07.2009. 17:33 #126299

broj poruka: 750
masina objasnio skroz,svaka cast covece

ARCADE

Dragster ... 05.07.2009. 18:11 #126311

broj poruka: 41
znaci brate ne da si im objasnio nego svaka ti cast.Ovde na forumu sve se bre nesto osililo sve ko nesto znaju sto bi rekli mlate praznu slamu.Treba ih spustiti na zemlju tamo gde pripadaju.Ja znam koji ljudi vrede na ovom forumu al necu nikog da imenujem.Svako ko ovde cita ce prepoznati ko ima kvaliteta i znanja a ko je folirant i ko hvata na pricu.Jos jednom tebra svaka cast.

DmasteRNo1 Trendovi 05.07.2009. 18:15 #126313

broj poruka: 6101
1. Već par godina ne pratim ni domaće `beton lige` pa baš nešto nisam u toku sa imenima klubova (iako sam prepoznao Partizan među njima - PFC)
2. Trenutno sam na dijeti, pa baš nešto ne konzumiram kondenzatore, tranzistore, tiristore i ostale elektro-bombonice
3. Sa ovim drugim delom `A, da, najbitnije zaboravih...` moram da se složim u potpunosti. U suštini, ne znam ja ništa, ali ima mnogo onih koji ne znaju ni toliko, koji pri tom ne mogu da mi oproste moje ne-znanje

Šefe, koji ti je vrag?

dautovic Re: Uvek u trendu 05.07.2009. 18:23 #126316

broj poruka: 2855
Pa ti si i filozof pored svega :D sta reci a ne zaplakati...imas ponetu

Al mi nije jasno kako te mrzi kucati toliki post

Ka ce te vecina belo gledati?a druga ce reci bravo imas poentu...

Ti znas sta znas, to naplati i sto te doticu ljudi koji ne znaju, nece da nauce, i hvale se sto ne znaju...

Cim tebe pogadja to sve i ti imass neku muku....

P.S. Imam osciloskop samo mi otisao display pa ne mogu tacno da razaznam brojve, a ne mogu naci nigde takav da ga zamenim...

:: Nema veze sto nemate blage veze sa elektro-nikom(tehnikom) niti imate iskustvo kao dugogodisnji napredni korisnik ili serviser ali slobodno preporucite napajanje od kilovat (KW) za masine koje trose 300W @full load. Nema veze sto ne umete da sabirat i mnozite ali svejedno izracunajte da jaca grafika sa ostatkom masine trosi 600W iako trosi 400W, pa to je mala greska u racunu, samo 200W razlike, priznace vam uciteljica/nastavnik toliko da dobijete dvojku (2). Nema veze sto niste radili sa komponentom, dovoljno je samo da ste je videli na nekoj slici na netu pa da istripujete kao da da radite sa njom svaki dan. Nema veze sto je neko napajanje radila Delta ili CWT pa na to neki low brand lupio tiket (Trust, Codegen...) ispljujte ga slobodno, ipak je najbitnija nalepnica, ko ce covece da odsrafljuje i zagleda gomilu nekih dzidzabidza unutra, ionako deluju kao bombonice. SuperFlower, Fortron, Astec, SwissBit, Mosel Vitelic, Infineon, Qimonda, Sirtek, HighPower, Enhance, Noctua, Nanoxia, SuperMicro, Tyan, Albatron...to je sve sam krs, jer vi niste culi za njih...ne znate ni kako izgleda osciloskop a kamo li kako se rukuje njime, ma sta vas briga, mozete detaljno da objasnite svaki graf signala u vremenskom i frekvencijskom domenu npr. pri testovima oipterecenja prekidackih napajanja i da to jos u praxi pokazete. Prekidackih napajanja (switching)??? Hm sta mu to dodje, ma znate to sigurno, zovu se sigurno tako jer imaju prekidac pozadi..
:: BGA, TSOP, AFC, FM, PLCC, RGB, PFC, R-L-C...ma to su sve skracenice nekih africkih fudbalskih klubova iz trece lige..
:: Viha, Belzer, Wera, Sandvik, Fluke, Voltcraft, Tektronix, Ersa, Weller, Antex, DeWalt, CATerPilar...to su najboljni i najpriznatiji brandovi, zato trebaju i meni iako odvrcem 2 srafa mesecn
:: CM ArcticSilver, Cu-Ag paste...ma to skida 10C ako skinem onaj crap sto ide uz stock cooler, pise da ima i bakra i srebra a mozda i zlata, tako kaze nalepnica, nema veze sto `napisani` plemeniti metali u ovom slucaju nisu elektroprovodni...Si keramcika pasta je truba meni treba ova radioaktivno zelena ili plava, pa samo zbog boje ce mi skinuti koji C bar dok ne nabavim kanister tecnog azota, jer jos nisam cuo za tecni He.
:: Za plocu je najbitnije da sljasti, po mogucstvu da ima sto sarenije delove na sebi i razne LEDove i display-cice, kako bi zaslepeli komsiju...to je odraz kvaliteta, cim vidite `zlatna` slova i egzoticna imena poput HERMEI, RifeKing, Fujicon, Rulycon...odmah pazarite, to ima da radi dozivotno...naravno unutra obavezno neka Turbina da nalikuje na Rolce-Royceov motor za posleratne letelice i kosta koliko procesor srednje klase...isplati se to turiti na Biostar, MSI, Eagle, inno3D ili EC
:: Udrite, samo napred...povecajte entropiju ionako haoticnog (ne)znanj
:: LO
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
priest ma... 05.07.2009. 18:37 #126320

broj poruka: 96
ma istripovao si se

Shomiman Verovatno ce azurni admini ovu temu prebaciti u `Tema za olaksavanje` ili ti zahod, nuznik wc ... 05.07.2009. 18:41 #126322

broj poruka: 1187

`There`s someone in my head, but it`s not me!`

SkyFire ... 05.07.2009. 18:54 #126325

broj poruka: 18472
@Dautovic
Nemoj da zezas,i moji postovi su maratonski pa me ne mrzi da kucam i dalje.Hehehehe..
Ti si bre lencuga pa pises po dve reci

MACHINE ima pravo jer definitivno forum je propao.Ti si ovde od skoro,mi smo starosedeoci od samog pocetka pa znamo kakva je pre bila situacija.Sad svi znaju,dodje klinac koji odredjenu komponentu nje ni video i napushi te kako nemas pojma a ti recimo iza sebe kao ozbiljan covek imas staza i iskustva vise nego sto ce on za zivota steci..Banalan primer..
Ovo se direktno odnosi na forum,sta je forum tj sta ga sacinjava nego li ljudi.Ljudi su ti koji su doprineli ovoj neozbiljnosti i tenziji koja vlada,tj doprineli svojim neznanjem i lupetanjem..
MACHINE skrece paznju i ja ga u poptunosti razumem,covek je tu godinama kao i ja,kao i mi mnogi ostali i verovatno mu je vise muka da cita kojekakva budalastine i prepucavanja,izlive i prosipanje `znanja` ,nepostovanje izmedju kolega,sujetu,zavist i sl..
Poenta je da se uvede neki red ako je ikako moguce.Ovaj njegov post bi trebao da udje u glavu mnogim korisnicima da malo spuste lopticu i da nadju svoje mesto pod suncem..

Filozofije nema,zulja nema,tripova nema..Samo PAMET i ZDRAV RAZUM!

I am cured,now i can see only RED colour
ATI is way of life

Shomiman Diskriminacija moze, takodje, da bude i starosna...Sve ionako propada...He,he,he... 05.07.2009. 19:00 #126326

NMY Svaka mu dala... 05.07.2009. 20:52 #126353

broj poruka: 1509
Machine, lijepo si ti to napisao, ali opet ce doci neko da kaze :

Za tu konfu sa 4870 grafickom ti treba minimum 550W, jer tako pise na zvanicnom sajtu...

To sto doticna graficka trosi 150W + max 10% u FULL LOAD-u nema veze...

(samo primjer)

SONY VAIO VGN-FW285J

MACHINE Re: Svaka mu dala... 05.07.2009. 21:13 #126358

Ma i to je pitanje da li i toliko vuce. Oni navode vece cifre da bi se ogradili, jer se one odnose na svakakva napajanja pa racunaju da ima dosta onih koji imaju krs sa `kineskim` vatima, nalik na onu cuvenu `SI jedinicu` P.M.P.O u gigavatima :))

Ljudi ne bi poverovali sta vuce jedno LiteOn napajanje od 300W, ma isteralo bi to vecinu danasnjih prosecnih kofiguracija...

:: Machine, lijepo si ti to napisao, ali opet ce doci neko da kaze :
:: Za tu konfu sa 4870 grafickom ti treba minimum 550W, jer tako pise na zvanicnom sajtu..
:: To sto doticna graficka trosi 150W + max 10% u FULL LOAD-u nema veze..
:: (samo primjer)
:: SONY VAIO VGN-FW285
FSamir MACHINE = Brendomanijak...koji malo brza tj. trči pred rudu 05.07.2009. 21:19 #126359

broj poruka: 777

Prilično je teško i skupo sastaviti računar koji je potpuno tih i to sa svim maksimalnim komponentama. Mislim jak procesor, najjača grafika. Jednako je teško overklokovanju.
Zašto stalno tih pa tih računar. Meni je apsurd da sedim par sati pored neke tubine koja me zvukom podsvesno umara, zamisli da treba još i nešto kreativno da radiš.
Zvuk klasičnih HDD-ova će ubrzo biti anuliran SSD HDD-ovima. KONAČNO
Sledeći izvor zvuka na koji teško da možeš da utičeš bez modifikacija i eventualnog gubljenja garancije je napajanje. Govorimo o napajanjima od 10 do 20 K.
Šta možeš da uradiš? Ako po `dobrim` sajtovima pogledaš testove napajanja videćeš da u principu broj obrtaja ventilatora do nekih 50% opterećenja ne raste. Znači to neko napajanje od 1KW, recimo Corsair HX1000, upali se i ventilator ide na minimumu, dokle god si negde do skoro nemogućih realnih 500W potrošnje broj obrtaja ostaje vrlo nisko. Znači ja plaćam dva puta jače napajanje samo zbog tišine. Rekao sam više puta da je tišina mnogo skupa i mora da se na nju misli iz osnove, počev od kućišta i napajanja. Ako ga još, da izvineš, staviš dole...to je to.

Sastaviti računar koji će izgledom bar malo da odaje utisak Apple kvaliteta je isto takođe teško...ali to je drmbrmgrm...

Noctua prizvodi su sam vrh vazdušnog hlađenja.
MSI je ipak dobar brend.

Shomiman MSI dobar brend? 05.07.2009. 21:25 #126362

Dobar brend sa cudnim, da ne kazem uvrnutim smislom za podrsku.A kakva podrska, takav je i proizvod!

Equinoxe Re: 05.07.2009. 21:38 #126369

broj poruka: 12057

Jako je loša ljudska osobina gledati sve oko sebe sa visine. Ne treba nekome ko je tek uzeo računar ili pita osnovna pitanja komplikovati život sa zavojnica, tranzistorima , MOS FET-ovima.....itd...toliko.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Shomiman Koji bezboznici...?Nisu culi za ... ... ... 05.07.2009. 21:49 #126372

`SuperFlower, Fortron, Astec, SwissBit, Mosel Vitelic, Infineon, Qimonda, Sirtek, HighPower, Enhance, Noctua, Nanoxia, SuperMicro, Tyan, Albatron...`

MACHINE Re: Re: 05.07.2009. 21:50 #126373

Pa nisam nesto mnogo visok, ~180cm :)))

Za Skandinavce sam nizak, za Pigmeje sam visok, kako se uzme i sa koje se strane gleda, sve je relativno

:: Jako je loša ljudska osobina gledati sve oko sebe sa visine. Ne treba nekome ko je tek uzeo računar ili pita osnovna pitanja komplikovati život sa zavojnica, tranzistorima , MOS FET-ovima.....itd...toliko
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs