Izvadio sam sta je potrebno i imam rok jos 2 meseca dok ne istekne. Ali je to strasno da nesposobni ministar I.D. i komandiri pojedinih policijskih stanica ne mogu da efikasno i brzo organizuju izdavanje licne karte i pasosa!!! U Savskoj mi slepcuge rekle termin prve predaje sredina oktobra, u Zemunu i na AK se ceka od 2 ujutro da se preda, nema nikakvog reda i zakazivanja nego ako ne stignes opet sutra i tako u krug. Zapitam se ko je ovde bolid??? Uzmu ti preko 50e za jebene papirice, izmaltretiraju kao da BG ima 20 a ne 2 miliona stanovnika. Ko tu laze: zavod za statistiku i popisivanje stanovnistva ili nesposoban policijski administrativni aparat?! Kakva crna Evropa, nismo mi ni za Afriku, ko nas ovakve moze igde primiti...
Nego, da li neko sigurno zna koja policijska stanica ima najmanje guzve kako bih ovu peripetiju zavrsio sto pre i sto bezbolnije??? Hvala!!!
Zavod za štampanje novčanica i tih dokumenata, blizu hipodroma, pa, ako te ne mrzi, idi pitaj šta ih koči. Ako se dobro sećam, mislim da im je dnevni limit 300 pasoša ili tako neka mizerija.
Što se tiče čekanja, prelistaj imenik i vidi ako znaš nekog pandura da ti to malo ubrza, ovde ti kultura i uzdržanost mogu samo naneti štetu, jer je ionako previše tih nekih strina, tetaka i kumova po opštinama i kojekakvim administracijama, upravama i državnim telima.
Ja sam u januaru i pasos i lk izvadio u MUP-u u Majke Jevrosime. Nije bilo zakazivanja ni brojeva, dosao sam u 7.30 i izasao u 9.00. Kako sada stoji stvar na znam, ali prosetaj se i vidi. Mozda imas srece pa ni sada nije velika guzva.
:: Izvadio sam sta je potrebno i imam rok jos 2 meseca dok ne istekne. Ali je to strasno da nesposobni ministar I.D. i komandiri pojedinih policijskih stanica ne mogu da efikasno i brzo organizuju izdavanje licne karte i pasosa!!! U Savskoj mi slepcuge rekle termin prve predaje sredina oktobra, u Zemunu i na AK se ceka od 2 ujutro da se preda, nema nikakvog reda i zakazivanja nego ako ne stignes opet sutra i tako u krug. Zapitam se ko je ovde bolid??? Uzmu ti preko 50e za jebene papirice, izmaltretiraju kao da BG ima 20 a ne 2 miliona stanovnika. Ko tu laze: zavod za statistiku i popisivanje stanovnistva ili nesposoban policijski administrativni aparat?! Kakva crna Evropa, nismo mi ni za Afriku, ko nas ovakve moze igde primiti.. :: :: Nego, da li neko sigurno zna koja policijska stanica ima najmanje guzve kako bih ovu peripetiju zavrsio sto pre i sto bezbolnije??? Hvala!! ::
Tako je malte ne u svim perifernim opstinama, najvise su mi sipaticni ljudi iz uzih Beogradskih opstina koji zapucaju u moju opstinu, a tamo sada izdaju samo 18 licnih dnevno:)))
Ja bio u oko 15.aprila da zakazem za LK,zakazali mi za 10.jun,predao dokumenta i rekose mi bice gotove za 2 nedelje... Odem 24. kad mi rekose nije jos gotovo mozda ce biti sledece nedelje, tako da ko zna... Al ko ima vezu dobije mnoooogooooo brze .) U pitanju je Smederevo koje je 20 puta manje od BG-a pa vidite...
@MACHINE odakle ti da uzimaju 50e? Takse su oko 1150 din,a drzavljanstvo i izvod mozes da dobijes za DZ,samo kazes da konkurises za posao,jedino slika 5x5, al to je oko 200din (pod uslovom da nemas gde da je stampas)
SIV 3 kod novog merkatora, ujutru oko 7 dodjes, iako izgleda da je redina ogromna do pola 8 15 do 8 zakazes za taj dan, dodjes u zakazano vreme i ja sam sa porodicom potrosio pola sata da se slikam i zavrsim to.
a podizanje pasosa je druga prica Devize devize bonda elema
Pazi kad ne mogu da verujem da traze pod OBAVEZNO fotografiju 5x5cm i to sa sivom pozadinom. Pa koj ce im moj ta fotografija kad me tamo uslikaju. I jos moram da platim potvrdu o drzavljanstvu i izvod iz maticne knjige rodjenih i to za obavezni licni dokument tzv. licnu kartu. Razumem ja da to moram da platim za pasos jer on nije obavezna licna isprava nego putna isprava za putovanje u inostranstvo, ali LK je obavezna pa bi trebala da bude za DZ buduci da je obaveza svakog lica starijeg od 18 godina da ima LK.
Jos nesto koji nonsens je u tim drzavnim sluzbama da e poverujes skoro je firma u kojoj radim iz RGZ-a narucila neke topografske podloge za potrebe jednog projekta i dobila skenirani izmet koji ima sve sem topografije, nema pikira i kojekakvih drugih bitnih oznaka ali zato ima parcele i njihove borjeve iz 1972 godine, da dobro ste procitali iz proslog veka. I sve to naplacuju CCA 350E za list razmere 1:2500 + 1500 dinara za skeniranje i georeferenciranje a to se ceka ko kisa tokom susne godine.
Ej bre pa to je opste dobro i trebalo bi da bude dostupno svima bez nadoknade posto je ustanova budzetska a ne profitna organizacija. Uostalom svi mi placamo porez i RGZ se od nas finansira a oni jos naplacuju vise nego bezobrazno svoje pa nazovimo to usluge.
Zbog ovakvin stvari bih voleo da Srbija bankrotira.
Kada sam ti posalo SMS ja sam vec bio u HelpDiscu, a drugo ne mislim da molim nekog koga ni ne znam, niti znam kako ista izgleda, cak si i ti uspeo slucajno, znaci ni to nije bilo direktno...tako da svejedno ne bih mogao tako...
:: Ne traze OBAVEZNO 5x5. To je dezinformacija, samo takva :: :: :: :: Pazi kad ne mogu da verujem da traze pod OBAVEZNO fotografiju 5x5cm i to sa sivom pozadinom :: :: Pa koj ce im moj ta fotografija kad me tamo uslikaju :: :: :: A postavljaca teme cu da mlatim-rekao sam mu kako da se snadje, nije me poslusao. Sutra ima da pijemo kafu, kako bih mu objasnio neke stvari...
Uspeo sam ovo da zavrsim pre mesec dana . Najbolja solucija je Novi Beograd ali ne zgrada starog OUP-a nego da se ceka gde su novi salteri u zgradi preko puta .
P.S. dosao sam u pola 6 i bio 20 , sledeci put kad sam dosao posto su me prvi put zeznuli za drzavljanstvo bio sam u isto vreme 12 .
Znaci malo porani i jedino Novi Beograd sada ima 10 saltera .
:: Ne traze OBAVEZNO 5x5. To je dezinformacija, samo takva :: :: :: :: Pazi kad ne mogu da verujem da traze pod OBAVEZNO fotografiju 5x5cm i to sa sivom pozadinom :: :: Pa koj ce im moj ta fotografija kad me tamo uslikaju :: :: :: A postavljaca teme cu da mlatim-rekao sam mu kako da se snadje, nije me poslusao. Sutra ima da pijemo kafu, kako bih mu objasnio neke stvari...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.