Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
MOLBA
STRANA 1 OD 1
MACHINE MOLBA 18.06.2009. 15:14 T18108

status: user
broj poruka: 5704
Bez uvrede i nekog licnog afekta, molio bih, pogotovo mladje i neisuksne korisnike, da ne daju glupe i bangave odgovore na sve i svasta. U redu je cak i poluinformisanost, pa da keze covek da nedostaju neke finese ili je odgovor u grubim crtama ali je OK forma i logika. Nevezano za tematiku, manje pisem jer imam prilike da procitam toliko stupidne odgovore na osnovu kojih se vidi da ima mnogo korisnika koji maltene ne znaju osnovne stvari a kamo li sta drugo. Dobro, u siroj raspravi svako ima svoj licni stav, manje ili vise znanja i to je u redu i u prihvatljivoj je normi, ali ovo drugo je dno dna...

Eto, obicna molba zarad svih, ako ste samo 100% sigurno napisite odgovor a ne da isti sam sebi bude svrha, sto je apsurd pogotovo sto ima onih koji znaju pa se nakon toga ili siti ismeju (dobra varijanta) ili iznerviraju (losa varijanta).

Hvala na razumevanju!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic .. 18.06.2009. 15:29 #122100

broj poruka: 18996
podrzavam te u potpunosti, ali ne verujem da ce iko obratiti paznju na tvoje komentare, dzabe gubis vreme, neki ljudi su jednostavno takvi, da moraju da pametuju i pune svoj ego, mi tu ne mozemo nista...

NMY lijepo je sto ga podrzavas, ali... 18.06.2009. 15:33 #122101

broj poruka: 1509
Ne bi bilo lose i da ga poslusas, cisto reda radi...

Svaka cast Masini za ideju, meni svaki dan dok citam po forumu to isto padne na pamet, samo nisam nikada javno otvoreno napisao...

SONY VAIO VGN-FW285J

Nikopol74 @MACHINE 18.06.2009. 15:44 #122103

broj poruka: 362
Slazem se sa tobom, ALI...bez uvrede bilo kome, to je kao kad bi se pojavio na bini pored skupstine, a gleda te recimo 500,000 ljudi, a ti im kazes nesto tipa `ja bih da vas zamolim da vas 80-90% koji niste dovoljno pametni jednostavno pokusate da ne odgovarate na pitanja PCB ili nekog drugog foruma osim ako niste iskusni, bar donekle pametni i/ili informisani za datu temu`. Ili sto bi mnogi (cak i oni koji su medju njima) rekli, `sto na moja pitanja cesto odgovara 80% budala??`. Ja bi na tvom mestu pre `presretao` takve ljude i/ili odgovore tamo gde su recimo najekstremniji (glupi, besmisleni, itd), tako bi sigurno vise postiigao, bar na PCB, inace ce biti kao sto kaze imarkovic...Inace, slazem se sa tobom. Jbt, pa to je jedan od glavnih razloga sto nisam cesto na PCB. Previse glupih, ponovljenih pitanja i odgovora. Oni ostali su naravno razlog sto sam jos uvek tu:)

life`s a bitch...and then you die.

Boemstari Симпатично ) 18.06.2009. 16:01 #122106

broj poruka: 75
Главни разлог зашто скоро никада и не посећујем разне форуме...
machine мој ти је савет да заборавиш на овакве молбе и урадиш праву ствар:
кад приметиш да је неком заиста потребна помоћ, а не губиш превише свог времена, лепо даш свој тачан, кратак и конкретан одговор, и не читаш ништа више. Па ако онај ко је питао зна кога да послуша на овом форуму и да препозна прави одговор зна, ако не...
У сваком случају учинио си добру ствар, а штедиш своје живце и време игноришући горепоменуте.
Све најбоље,
Дане
PS. NMY Баш ме насмеја .-)

rasha44 I od mene podrška... 18.06.2009. 16:03 #122107

broj poruka: 1492
Zanimljivo, ovih dana sam se nosio istom mišlju, samo sam hteo nekima direktno da napišem da je `količina njihove gluposti zadivljujuća`.
Plašim se da ovo neće imati nekog velikog efekta, ali vredi pokušati.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Equinoxe Re: 18.06.2009. 16:08 #122110

broj poruka: 12057

Podržavam inicijativnu `češkanja pre odgovaranja` u potpunosti.

Međutim, za neke objektivno ne postoji drugi način da nauče, osim da prvo tresnu ono što misle da je tačno, pa ih neko ispravi. To je veoma opasno jel nekog totalno neupućenog može da dezinformiše samo tako.

Ali ono što ja molim je da se pre nečega u šta 50% nisi siguran, proveriš, jer na netu moće sve da se proveri.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Stripy Batice 18.06.2009. 16:19 #122115

broj poruka: 4163
znaš i sam da je ovo mlaćenje prazne slame. Seti se da sam i ja u više navrata sugerisao slično i ništa pozitivno se nije dobilo. Čak šta više, povećao se broj imbecilnih i besmislenih postova, postova posle kojih ti dođe da se krstiš nogama kad ih pročitaš, povećao se broj preponovljenih tema (pogotovo tipa temperatura, ati vs nvidia, dokle da nasviram cpu itd) koje su stiki, lista je beskrajna. Ja već duže vreme da se ne bi nervirao samo dam, ko što poručuje Boemstari, kratak, jasan i za ono što sam siguran tačan odgovor. Od nerviranja ćeš samo da pošandrcaš

Shit happens

skar Re: Batice 18.06.2009. 16:40 #122122

broj poruka: 3992
to si 100% u pravu...neki jednostavno sluze ovde na forumu da kontriraju I pod*ebavaju one koji su voljni pomoci,a da ne pricam o fanaticnim ljubiteljima odredjenih firmi

rad je od coveka napravio majmuna

:: znaš i sam da je ovo mlaćenje prazne slame. Seti se da sam i ja u više navrata sugerisao slično i ništa pozitivno se nije dobilo. Čak šta više, povećao se broj imbecilnih i besmislenih postova, postova posle kojih ti dođe da se krstiš nogama kad ih pročitaš, povećao se broj preponovljenih tema (pogotovo tipa temperatura, ati vs nvidia, dokle da nasviram cpu itd) koje su stiki, lista je beskrajna. Ja već duže vreme da se ne bi nervirao samo dam, ko što poručuje Boemstari, kratak, jasan i za ono što sam siguran tačan odgovor. Od nerviranja ćeš samo da pošandrca
::
:: Shit happens
DaSickSyst Machine,sve si to lepo rekao... 18.06.2009. 17:01 #122130

broj poruka: 2909
...Ali naravno da nece uroditi nikakvim podom...Jer su isti ti neiskusni forumasi ubedjeni da su izuzetni strucnjaci,normalno samo u svojim ocima i ocima onih koji nemaju pojma o racunarima...Sluze sa klasicnom logikom izbacim par postova neupucenima tipa: Moras da OCujes taj CPU 3.5(ali bas na 3.5) ili taj procesor je core duo,a ne core2duo zato se lose klokuje...I ispadnem mnogo pametan...Pufnica nam je za sad na ubedljivo na celu kolone izliva ortodoksnih gluposti `strucnjaka` starosti od 9 do 12 godina.

Svtarno sam vise prestao da citam postove kad vidim da se pojave pred pubertetlije sa pametnim savetima i ubedjuju ljude u nesto o cemu nemaju pojma samo da bi nabijali broj postova...Zatvaram tab da se ne nerviram...Samo mi je zao tih ljudi sto ne mogu da shvate da neko lupa bez veze.
Zbog ovakvih likova je ovaj forum mnogo izgubio na kvalitetu u poslednjuh par godina....A nejezda je izgleda tek pocela,jer se svakog meseca pojavi jos neki.

DaSickSystem

imarkovic RE: lijepo je sto ga podrzavas, ali... 18.06.2009. 17:22 #122135

broj poruka: 18996
a izvini, NMY, cemu ovaj komentar i besni smajli, jel treba da se potresem? ljudi pricaju o finim stvarima, a ti nabijas jos tenziju..
SkyFire Pa ima i onih.. 18.06.2009. 17:48 #122137

broj poruka: 18472
Koji su ovde duze ,tvrdoglavi i nedokazani..Radije bi da cuju laz nego li istinu pa zastupaju neke smesne stavove i izigravaju pametnjakovice a vode se kao `iskusni veterani`!Lako je lupati postove i sarmirati narod supljom filozofijom a u delima i licnom iskustvu supalj kao zub..Znaci nije samo problem klinaca i novajlija..

MACHINE..Tvoj predlog jeste zanimljiv ali ne moze biti prihvacen.Ajde ti sad meni objasni kako ce neko od tih likova da prepozna kad nesto lupi kad on misli da je rekao pravu stvar..Ovde je vec odavno postalo moderno da se postovi nabijaju tek tako.Uvek dam svoj primer.Od kako sam ovde do sad bi trebao da imam oko 15000 odgovora da sam bio vezan pupcanom vrpcom za berzu tj da `spavam` u njoj ali ja imam zdrav zivot sa obavezama i to me toliko ne interesuje..Iskreno da kazem,bilo je mnoogo tema gde sam mogao da drzim lekcije ali se nisam uplitao i prepustio sam diskusiju nekom drugom.

Vidi MACHINE,ja licno tebe na forumu cenim mozda iznad svih,to ti kazem javno pred svima a i to sam ti rekao licno..Postoje ljudi takodje koji su za postovanje ovde na forumu,neki i nisu bas tako aktivni ali sam ja bar primetio da imaju dosta znanja..
Tvoj licni problem i jeste sto ne reagujes na vreme i ne objasnis strucno (ne bas onako kako umes sa kilometarskim postovima u kojima se i ja nekad jedva snadjem) ,ali malo prostije svakom pojedincu koji ucestvuje u nekoj raspravi sa dozom ja ZNAM i moja je poslednja a da pri tom ispada glup i neupucen.
Mozda da si malo aktivniji i svakom od njih povremeno `zacepio` usta,mozda i bi i doprineo nesto delom..Ovako pricama i raznim molbama ne postizes nista..I ne samo ti,vise ljudi koji imaju znanje trebali bi da ukazuju na greske onim koji neznaju i da ih bukvalno sortiraju na mesto gde pripadaju do dana dok sami ne budu postali kvalitetniji,do dana kada budu vredeli i znali da znanjem i pravim odogovorom pomognu,pomazu svim onim koji zaista ovde dolaze da nesto nauce.

Eto to je moje vidjenje toga.Cenim da drugacije nece ici..

update:

Primer Gilov..Klinac je i danas dan,to sad manje vise..Kad se pojavio bio je teski spamer,nabijao je postove samo da bi se reklo eto on ima toliko i toliko postova on je sad dasa.Mnogi tako razmisljaju i mnogi misle da je broj postova merilo znanja..
Kako je vreme odmicalo Gile se uozbiljio i mozes od njega cuti po koju pametnu i mudru rec,napisan post..Covek je sam napredovao a opet ga niko nije korigovao i usmeravao kako i sta..Sad bi recimo bio dosta kvalitetniji da je imao od koga da uci na pravi nacin ne gradeci svoje misljenje na osnovu svoje licne logike..Ovako samo sazrevanjem i vremenom koje ce proci ce tek postati kvalitetan..To bi moglo da se ubrza da se stvari odvijaju kao sto sam predlozio..
Gile bez uvrede,nista licno

I Want to believe - The truth is out there

pajsgudgud Vrlo mali broj ljudi je odgovorilo na temu... 18.06.2009. 18:28 #122145

broj poruka: 3741
a ima veliki broj pregleda.

Slobodna procena: informacija je stigla tamo gde treba.
Nasiljem protiv argumenata...
support normality

MaliAbner Prihvatam kritiku i uzdrzavacu se koliko god mogu, ali... 18.06.2009. 18:33 #122146

broj poruka: 7769
... ALI, tu je uvek jedno ali, kad ne budem mogao da se uzdrzim od postovanja budalastih odgovora molim Vas da mi oprostite.

Tomato Republic Of Serbia !!!

P.S. Don Quijote je bio bolji a i vetrenjace se nisu pojavljivale ko pecurke posle kise.

pajsgudgud Re: Prihvatam kritiku i uzdrzavacu se koliko god mogu, ali... 18.06.2009. 18:47 #122158

broj poruka: 3741
No problemo.)
Bre taman sam editovao poruku kad ono prc!

edit: informacija je stigla tamo gde treba ali dal je tu postojao odgovarajući softver i hardver za obradu podataka...to je pitanje.

Nasiljem protiv argumenata...
support normality

:: ... ALI, tu je uvek jedno ali, kad ne budem mogao da se uzdrzim od postovanja budalastih odgovora molim Vas da mi oprostite
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: P.S. Don Quijote je bio bolji a i vetrenjace se nisu pojavljivale ko pecurke posle kise
philaemos +1 18.06.2009. 19:20 #122168

broj poruka: 2743
Slažem se upotpuosti.
Ali kako očekuivati od neke osobe da shvati da ne zna i nije upravu, ako misli da zna i da je upravu...

skar Re: +1 18.06.2009. 19:30 #122171

broj poruka: 3992
postoji samo jedna rec koja opisuje tvoje izlaganje za doticnu osobu...`IDIOT`...
jer nicije misljenje nesmatra tacnim osim ono sto je sam smislio u svojoj cuturi...pozz

rad je od coveka napravio majmuna

:: Slažem se upotpuosti
:: Ali kako očekuivati od neke osobe da shvati da ne zna i nije upravu, ako misli da zna i da je upravu..
:: ________________________________________________
:: Hope is the first step on the road to disappointment.
gile23 ... 18.06.2009. 20:47 #122202

broj poruka: 9121
Zasto postoje forumi, da bi ljudi raspravljali o necemu i nesto novo naucili. Ako neko nesto lupi ti ga nauci, posalji mu jedan link gde moze da se bolje informise i da shvati da gresi. Ja sam u pocetku sve po nekoj mojoj logici i misljenju pisao, 70% bilo je tacno, onda sam jednom tresnuo (DaSickSystem mi je ukazao na gresku ovim putem mu se zahvaljujem :)) i od tad uvek proveravam ono sto mislim i posaljem ispod link pride, pa kada mu serviram sve to djuture :) da potvrdim ono sto govorim tako da ne moze niko da me oporeci. Valja ponekad pogresiti jer ce tako covek uvideti svoju gresku i uspeti da je ispravi. @Sky hvala na pohvalama, bezao si mi u pocetku 1300 postova sad 1500 :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JOSILENKO Mislim da se to podrazumeva i u zivotu 18.06.2009. 21:13 #122205

broj poruka: 1013
Ipak mislim da je ovo besmisleno. Sve dok se neko pridrzava pravila foruma on je ovde dobrodosao. pa makar bio i duduk i nabedjeni retard. A u pravilima nazalost nema stavke - zabranjeno pricanje gluposti i neproverenih informacija i davanje losih saveta.

JOLE

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Antimatery A sta ces 18.06.2009. 21:27 #122206

broj poruka: 997
I ja bih voleo da odgovore daju samo iskusni, niko nemoze biti iskusan kao servispc ili machine,jednostavno ljudi rade sa tim,em dugo godina,ko zna koje su probleme i muke preprodili da bi bili odvde gde jesu,naravno da nas 95% i vise daje komentare na osnovu procitanih testova i sta ja znam ,treba radvojiti to da mi menjamo konfiguracije jednom godisnje u najboljem slucaju,i poneku sredimo po neku kod prijatelja kao ja ,a njima ko zna koliko mesecno prodje kroz sake,i treba biti uvek u toku i to iskustvo od par hiljada masina dobro dodje.
Dobro je reci ,mislim ali nisam siguran to mozes uraditi tako,proveri pa javi ako uspe,e to su mi ok komentari ma kakvi bili.Veliko iskustvo malo ko od nas posedjue..................
Pozdrav Veliki svima........

Sve je relativno !!!

Daum ... 18.06.2009. 22:32 #122229

broj poruka: 12794
Pa kad ne bi bilo toliko idiota da lupetaju gluposti ne bi se ni razvlacile teme na 10 strana, pa samim tim ne bi ni bilo zanimljivo... :P

Pisko Zavisi 18.06.2009. 23:20 #122251

broj poruka: 6645
Ako izuzmemo situaciju da neko bude savetovan da spali svoj hardver ili trajno izbriše podatke (a, dragi bože, i to smo ovde mogli da pročitamo više puta...), ostala lupetanja (pa i moja) potpuno su zavisna od situacije. Npr. ako sam nadrkan i umoran, takve me stvari izlude i ja to sve ignorišem, ne čitam osim prva dva slova... ako baš preteraju, onda kao nešto sarkastično ili bezborazno odbrusim.... a opet, ako sam dobro raspoložen, to me sve ne nervira previše, nego se dobro nasmejem pa pokušam i sam nešto u koliko-toliko šaljivom tonu da nabacim... Zavisi od raspoloženja... i godina. S godinama, dobrog raspoloženja je sve manje, a zakeranja i pizdenja sve više.
Machine, mislim, nemo` da se ljutiš, ali, godine stižu.... čim si prestao da razumeš klince, odma` si u kategoriji matorih... S obzirom kako vreme ne može da se zaustavi, biće sve gore.

piki e probano to davno 18.06.2009. 23:22 #122252

broj poruka: 136
ali ne mozes kad jurcaju broj postova pa se u skoli hvale onda kao hoce nesto pametno
da kazu pa lupe i ostanu u zivotu i jebiga i ja se smorim kad vidim glupost a ima ih dosta pa umesto da napisem klinac ne lupetaj, strelica levo pa citam dalje, malo se iznerviram i to je to ,sto neko rece treba odmah skrenuti paznju ali ima nas starijih koji bas nemamo vremena da po ceo dan budemo ispred kompa
p.s.stomak mi se prevrne kad na neku temu MACHINE ili SKY,BAX i ostala stalna ekipa daju odgovor a onda njih 25 sledecih promeni samo red reci i to je to poslali su post i sada imaju 2500 postova ,da ne pricam o postovima tipa slazem se sa BAX-om i slicno
pa ako 5 ljudi od znanja kazu za nesto da je tako i vi mislite da je tako dovoljna ja samo licna satisfakcija da vam se poklapaju misljenja nema potrebe za nabijanjem postova gore navedenim primerima, a u zadnjih godinu dana ima toliko spamera da to prevrsava svaku meru

MACHINE Re: Zavisi 18.06.2009. 23:27 #122255

broj poruka: 5704
Da znas da si u ovome poslednjem u pravu :( polako ali sigurno mi se blize 30-e...sve kraci fitilj a sve duzi *bip* :))

:: Ako izuzmemo situaciju da neko bude savetovan da spali svoj hardver ili trajno izbriše podatke (a, dragi bože, i to smo ovde mogli da pročitamo više puta...), ostala lupetanja (pa i moja) potpuno su zavisna od situacije. Npr. ako sam nadrkan i umoran, takve me stvari izlude i ja to sve ignorišem, ne čitam osim prva dva slova... ako baš preteraju, onda kao nešto sarkastično ili bezborazno odbrusim.... a opet, ako sam dobro raspoložen, to me sve ne nervira previše, nego se dobro nasmejem pa pokušam i sam nešto u koliko-toliko šaljivom tonu da nabacim... Zavisi od raspoloženja... i godina. S godinama, dobrog raspoloženja je sve manje, a zakeranja i pizdenja sve više
:: Machine, mislim, nemo` da se ljutiš, ali, godine stižu.... čim si prestao da razumeš klince, odma` si u kategoriji matorih... S obzirom kako vreme ne može da se zaustavi, biće sve gore
ttate Re: Re: Zavisi 18.06.2009. 23:38 #122260

broj poruka: 366

Ma to je jos super,za taj fitilj.Meni se polako blize 40-e, a to znaci sve duza jaja a sve kraca kita.Pa ti vidi sta je gore!!!!!

:: Da znas da si u ovome poslednjem u pravu :( polako ali sigurno mi se blize 30-e...sve kraci fitilj a sve duzi *bip* :)
:: :: Ako izuzmemo situaciju da neko bude savetovan da spali svoj hardver ili trajno izbriše podatke (a, dragi bože, i to smo ovde mogli da pročitamo više puta...), ostala lupetanja (pa i moja) potpuno su zavisna od situacije. Npr. ako sam nadrkan i umoran, takve me stvari izlude i ja to sve ignorišem, ne čitam osim prva dva slova... ako baš preteraju, onda kao nešto sarkastično ili bezborazno odbrusim.... a opet, ako sam dobro raspoložen, to me sve ne nervira previše, nego se dobro nasmejem pa pokušam i sam nešto u koliko-toliko šaljivom tonu da nabacim... Zavisi od raspoloženja... i godina. S godinama, dobrog raspoloženja je sve manje, a zakeranja i pizdenja sve više
:: :: Machine, mislim, nemo` da se ljutiš, ali, godine stižu.... čim si prestao da razumeš klince, odma` si u kategoriji matorih... S obzirom kako vreme ne može da se zaustavi, biće sve gore
:: ::
:: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs