Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
Ljudi moji je li ovo moguce? zamena juznjaka i severnjaka?
STRANA 1 OD 2  
FAQ Ljudi moji je li ovo moguce? zamena juznjaka i severnjaka? 12.06.2009. 00:22 T17952

status: user
broj poruka: 532
SERVIS MATICNIH PLOCA
Oglas: 100875
Ponuda->Firma->Usluga
POPRAVKA NEISPRAVNIH MATICNIH PLOCA

-PORED STANDARDNIH KVAROVA MENJAMO
NEISPRAVNE SEVERNE I JUZNE MOSTOVE

-AKO MISLITE DA JE NEMOGUCE, DODJITE DA PROVERITE!

NOVI BEOGRAD, BLOK 21
011/313-28-27. 2144-243
JEGOR I BOBA

Informatika->Komponente
(Postavljen: 11.06.2009. 12:08) Upozorite nas na neispravan oglas...

Jegor Filipov
NOVI BEOGRAD, BLOK 21
NOVI BEOGRAD

Pošalji e-mail autoru oglasa
Phone: 062/87-19-384

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Jeste 12.06.2009. 00:32 #120811

broj poruka: 4163
samo što ti je potrebna radna stanica i alat koji koštaju pravo bogatstvo. S druge strane cena ovakve intervencije premašuje cenu polovne ploče srednjeg cenovnog ranga. Čisto sumnjam da će momci to da poprave za 10ak evrića

Čekić je izmislio sve ostale alate

Stripy Mada 12.06.2009. 00:35 #120813

broj poruka: 4163
momci imaju žestoku anti reklamu koju su im servirala dvojca nezadovoljnih

Čekić je izmislio sve ostale alate

Equinoxe Re: 12.06.2009. 00:42 #120818

broj poruka: 12057

U panjevima....se to uopšte isplati raditi.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

tortojed Pitanje je samo na kojim plocama... 12.06.2009. 00:45 #120821

broj poruka: 10997
imajuci u vidu ogromne razlike u pogledu slozenosti izmedju raznih generacija.
No, svaka cast svakome ko se ozbiljno bavi ovim poslom, a uz to je konkurentan po cenama (to jest, intervencija je isplativa obzirom na cene adekvatnih polovnih mat. ploca).

gilopile Re: Ljudi moji je li ovo moguce? zamena juznjaka i severnjaka? 12.06.2009. 00:46 #120822

broj poruka: 9459
Zasto nije moguce?Uz adekvatan alat naravno da moze.
Ako vec nude tu uslugu,onda verujem da to mogu da odrade.

:: SERVIS MATICNIH PLOC
:: Oglas: 10087
:: Ponuda->Firma->Uslug
:: POPRAVKA NEISPRAVNIH MATICNIH PLOC
::
:: -PORED STANDARDNIH KVAROVA MENJAM
:: NEISPRAVNE SEVERNE I JUZNE MOSTOV
:: -AKO MISLITE DA JE NEMOGUCE, DODJITE DA PROVERITE
:: NOVI BEOGRAD, BLOK 2
:: 011/313-28-27. 2144-24
:: JEGOR I BOB
:: Informatika->Komponent
:: (Postavljen: 11.06.2009. 12:08) Upozorite nas na neispravan oglas...
:: Jegor Filipo
:: NOVI BEOGRAD, BLOK 2
:: NOVI BEOGRA
:: Pošalji e-mail autoru oglas
:: Phone: 062/87-19-38
dukiduledu mislim da je malo verovatno 12.06.2009. 01:47 #120833

broj poruka: 826
ustvari gotovo uopste....iz prostog razloga sto je chipset gotovo nemoguce nabaviti,i preskupi su,a drugo za uspesnu popravku su potrebne posebne skupocene prese koje ne mogu da se isplate ni da servisiraju 20.000 ploca...

dukiduledu i opet sam morao 12.06.2009. 02:10 #120837

ne nemoguce je...iz prostog razloga sto chipset ``lezi``na kuglicama kalaja sa donje strane cipa,i ukoliko se na poseduju prese slicne fabrickim nemoguceje USPESNO popraviti plocu....a i gotovo nemoguce skinuti stari chipset bez da se unisti ploca i gomila smd komponenti koje su sa druge strane ploce....a postavlja se i pitanje gde naci druge cipsete koji su preskupi,i nemoguce ih je nabaviti...(gotovo nemoguce)...e sad neko ce reci sa druge ploce,ali koja je svrha skidati sa druge ploce,kad je chipset jedina stvar koju je nemoguce,ili gotovo nemoguce zameniti....jedina stvar koju mogu da urade je da ``izduvaju`` plocu tj chipset,da ponovno ugreju chipset,ne previse da bi on crkao,a opet dovoljno da kuglice od kalaja se lagano istope i povrate kontakt.....samo to je resenje koje nije trajno,i koje ozbiljni serviseri ne rade,jer ne mogu da daju garanciju....i to mu dodje na to,i na pricu o zameni chipseta....jedino ako majstori ne znaju sta je severni i juzni most,pa neki i/o kontroler ili sata kontroler ne zovu severnim i juznim mostom....moje misljenje je da je to nemoguce......

obradmi Moguce je to ,ali ne verujem da radi sa duvaljkom 12.06.2009. 06:59 #120840

broj poruka: 7720
Ne mora da radi sa duvaljkom to je rizicno,ima masina na bazi infracrvenog zracenja
koja greje odredjeno mesto na ploci gde je chip koji se menja i vakum nozica
koja se postavi odozgo na chip ,sa kojom ga digne u vazduh kad se zagreje,masina se
zove `Martin` i postoji software za nju ,radi se preko kompa t.j PC i dobija se metalno postolje za nju na kome se fiksiraju PCB,takodje za vakum nozicu treba kompresor,
ali te masine su oko 4000 E,E sad moguce da je neko negde nabavio polovnu takvu masinu pa radi sa time, u principu ko je vest sa time moze da menja dosta toga ,ne samo chipove maticnih ploca nego i chipopve mobilnih ili chipove na grafickim kartama.

MaliAbner Sever i jug... 12.06.2009. 09:36 #120866

broj poruka: 7769
Gde li samo nadju sve te severnjake i južnjake koje treba zameniti posto ih nema u prodaji.

Tomato Republic Of Serbia !!!

drzacomp ma jok 12.06.2009. 09:49 #120871

broj poruka: 359
naravno da mogu da zamene. Ali posto se to ispostavlja skupljim nego kupiti novu plocu, onda to nikome ni ne rade. Ali imaju odlicnu reklamu koju mi sad multiplikujemo tako da je cilj postignut.
Usput, za koliko slucajeva crkavanja juzne ili severne pruge?
Equinoxe Re: 12.06.2009. 09:57 #120876

broj poruka: 12057

Radi se o dva stvari ovde:
Garancija na matične ploče je uglavnom 3 godine:

1. Ako vam neki od mostova zvekne, da li ćete u garantnom roku dati nekom da to menja ?!!?!
2. I kada prođu te 3 godine ploča neće vredeti bilo kakavog servisa, a i najjače što će posle toga moći mostove da zamene, a inače me baš zanima kako ih `naručuju` (ko je rekao skidaju sa već mtvih ploča ?).
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

alexalex re 12.06.2009. 10:23 #120888

broj poruka: 43
moze lako da se zameni ic lemilicom(300-500eur), sa duvaljkom teze(70-150eur) ali ide i sa njom , za delove malo teze-jedino sa dead ploca, bilo bi dobro da napisu sta imaju od alata cisto da uvere ljude da su ok serviseri da ih nebi ovako prozivali.

MACHINE Bas bih voleo 12.06.2009. 11:15 #120897

broj poruka: 5704
da vidim i da mi neko objasni kako to rade!!!

Novih chipsetova nema a desoldering starih je em komplikovan em nestabilan. Drugo ko to ima reflow soldering stanicu sa introskpekciom i asembliranjem??? Kakvih crnih 500e, govorimo o ciframa od >100.000e (Ersa IR oven). A ne zaboravite koliko kosta specijalna pasta/puder za lemljenje (kuglice) i gde sve to nabaviti. Iskreno mislim da je po strani prevara za one koji se u to ne razumeju pa im prodaju zvaku, u tom slucaju ovime bi se morao pozabaviti trzisni inspektorijat

Ovo je najjednostavnija varijanta

http://www.web-tronics.com/3in1insoresy.html

A pogledajte ovo jos jednostavnije, ali su to BGA memorije a ne chipsetovi koji su mnogo kompikovaniji

http://www.youtube.com/watch?v=ald2fHAc51E

http://www.youtube.com/watch?v=XlYnfb4v1ho&NR=1

a tek ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=JB1InDsWCjQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=YdN53F5YQwk&feature=related

Ima jos mnogo pa pogledajte okolne

Ko zna, mozda primenjuju neku od ovih tehnika, ako imaju zivce, mirne ruke i osnovnu opremu...ali to ide samo sa pojedinim pakovanjima chipova ne sa svim
MaliAbner Re: Bas bih voleo 12.06.2009. 11:43 #120900

Meni ova zamena juznjaka i severnjaka u kucnoj radinosti deluje ko masa penzosa za vreme sankcija koja je ispre samiske i na svakom cosku valjala reciklirane (rucno punjene) upaljace, sibice, super lepak i sl. ...

:: da vidim i da mi neko objasni kako to rade!!
:: Novih chipsetova nema a desoldering starih je em komplikovan em nestabilan. Drugo ko to ima reflow soldering stanicu sa introskpekciom i asembliranjem??? Kakvih crnih 500e, govorimo o ciframa od >100.000e (Ersa IR oven). A ne zaboravite koliko kosta specijalna pasta/puder za lemljenje (kuglice) i gde sve to nabaviti. Iskreno mislim da je po strani prevara za one koji se u to ne razumeju pa im prodaju zvaku, u tom slucaju ovime bi se morao pozabaviti trzisni inspektorija
:: Ovo je najjednostavnija varijant
:: http://www.web-tronics.com/3in1insoresy.htm
:: A pogledajte ovo jos jednostavnije, ali su to BGA memorije a ne chipsetovi koji su mnogo kompikovanij
:: http://www.youtube.com/watch?v=ald2fHAc51
:: http://www.youtube.com/watch?v=XlYnfb4v1ho&NR=
:: a tek ovo
:: http://www.youtube.com/watch?v=JB1InDsWCjQ&feature=relate
:: http://www.youtube.com/watch?v=YdN53F5YQwk&feature=relate
:: Ima jos mnogo pa pogledajte okoln
:: Ko zna, mozda primenjuju neku od ovih tehnika, ako imaju zivce, mirne ruke i osnovnu opremu...ali to ide samo sa pojedinim pakovanjima chipova ne sa svi
alexalex re 12.06.2009. 12:14 #120908

machine ir lemilica kosta od 300-500jura , marke aqua gordon quik ili sl kineska koje su sasvim ok i rade odlicno!!!!!!!!!

weller i sl kostaju po 2000e min.

sto se tice Soldering tools, rework/repair toolsa, pasta sita za bga chipove, ima sve da se kupi kod nas i nista nije skupo, samo treba iskustvo.
MaliAbner Re: re 12.06.2009. 12:22 #120913

Alo bre zemljace pratis li ti fabulu radnje i da kupi sve to gde ce naci severne i juzne.

:: machine ir lemilica kosta od 300-500jura , marke aqua gordon quik ili sl kineska koje su sasvim ok i rade odlicno!!!!!!!!
:: weller i sl kostaju po 2000e min
:: sto se tice Soldering tools, rework/repair toolsa, pasta sita za bga chipove, ima sve da se kupi kod nas i nista nije skupo, samo treba iskustvo.
alexalex re 12.06.2009. 12:32 #120917

kao sto sam rekao samo sa dead ploca
MaliAbner Re: re 12.06.2009. 12:36 #120921

Sto ce reci da ne vredi truda... bar po mom rezonu... ali Bax je to lepo objasnio dok je proizvod nov on je pod garancijom, a kad mu istekne garancija toliko je obezvredjen da je jeftinije kupiti nov nego se upustiti u Frenkistajner proceduru.

:: kao sto sam rekao samo sa dead ploc
dukiduledu hahaha....a majke ti 12.06.2009. 22:02 #121009

re:kao sto sam rekao samo sa dead ploca

sta to moze da umre na toj ploci pa da ostane chipset?tj onda ta sama ploca moze da se popravi....jer kao sto napisah,onda nema dela koji ne moze da se popravi ako se cipset moze popraviti....a te ir lemilice nemaju veze stanicom sa introsekcijom i sastavljanjem...to su obicne ir odlemljivaci.....ovo o cemu machine pise to su industrijske masine koje kostaju od 50.000 evra,najjevtinija pa idu i preko 100.000 evra....i sve sto je rekao je istina...sto se zamene cipseta u Srbiji tice,to je moguce,ali u praksi prakticno nemoguce.....tvrdim da je prakticno NEMOGUCE....i da je ovo samo reklama,ili ne znaju sta je to juzni i severni most....inace to je uglavnom tako kod starijih ploca....kod novijih ploca sve je u jednom cipu....i zove se chipset....tako da....nazalost,sarena laza!

FAQ BGA sta bi na kraju? 06.07.2009. 15:41 #126601

broj poruka: 532
Da li je neko ovo radio i kako? Ako nije tajna mozete li mi reci kako menjati cipove koji imaju nozice sa sve cetiri strane a sitne su, na koji nacin ih razlemite i na koji zalemite i kolko mogu da trpe celzijusa ti cipovi a da ne riknu? Kazite nesto nemojte da ste stipse

Mixx poslednji put kad sam menjao integralca... 06.07.2009. 15:56 #126609

broj poruka: 2931
.. bio je to izlazni stepen sa dvanaest nogu u hifi pojacalu, velicine kao panjevi u poredjenju sa modernim nb/sb, posle cega sam bio blizu bensendinske terapije. moje je misljenje da za neke normalne pare to ne moze da se uradi. e sad ako neko ima lemilicu specijalno za te namene i u fazonu je `bolje da uzmem 10 eura po ploci nego da mi skuplja prasinu` onda je moguce, sto da ne?

Mixx Re: hahaha....a majke ti 06.07.2009. 16:01 #126610

broj poruka: 2931

.inace to je uglavnom tako kod starijih ploca....kod novijih ploca sve je u jednom cipu....i zove se chipset....tako da....nazalost,sarena laza!
ispravka, kod ploca koje imaju set cipova (odvojen sb/nb) se zove cipset. kod spojenih se zove jednostavno cip
cele1988 ..... 06.07.2009. 17:26 #126622

broj poruka: 1424
ja imam drugu teoriju !
da imaju 3 stana od 100m2 punu neispravnih maticnih ploca, i kad im doneses sa cip setom mrtvu oni prepakuju sa tvoje ono sto njima nedostaje i teraj :D

PCoprema Moguce je kako nije moguce 06.07.2009. 19:53 #126646

broj poruka: 292
Moguce je kako nije moguce

GAMER4LIFE Pacijenti sa oglasa 06.07.2009. 19:55 #126647

broj poruka: 839

Pre bi kupio novu Rampage!! nego tim susterima da dajem da `popravljaju`
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs