Zanima za sledece brandove da li kod nas ima uvoznika, ako iko zna...
SWISSBIT, MUSHKIN i BUFFALO
Za one koji ne znaju a vide negde informacije o njima (kod nas) radi se o 3 najjaca branda (TOP OF THE CLAS) memorija (sa `handpicked` Micron, Eplida i Infineon chipovima) a dobavljaci su za vojsku, razvojnu industriju, aeronatiku, grid servere...dakle, pre svega profesionalna upotreba pa tek na kraju kucna linija proizvoda. Samo nemojte mi umesto toga `preporucivati boraniju` poput Geil, Corsair, Kingston i slicnih :))
Ja bi trebao da idem za par dana u inonstranstvo i znam jednu radnju koji imaju dosta proizvodjaca pa mozde tamo kupim pa ovde dodem da prodam ako to nekog interesuje???
Cene su: DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Buffalo - - -35 e. DDR2 2GB PC8500 (1066MHz), Buffalo FireStix - - 65 e. 2 GB, DDR 2, PC-6400, 800 MHz, MUSHKIN Value Series - - 35 e. 4 GB (2GB + 2GB), DDR 2, PC-6400, 800 MHz, MUSHKIN XP Series (4-4-4-12) - 65 e.
Gainward GF GTX275, 896 MB DDR3 - -260 e. Sapphire 4850-115 e. Sapphire 4870-130 e. Xfx 4890 - 230 e.
Mushkin bi mogao naci ja sam ga imao(inostranstvo),medjutim posle sam ga video u jednoj BG firmi ali nemam pojma koja je(davno je to bilo.A druga dva zaboravi,jer ne da ih nema i da ih nece biti vec 90% prodavaca nezna ni da ih pravilno izgovori.Prem da je moje mishljenje da ni buranija nije losa,ovaj OCZ kojeg sad imam daleko je klokabilnija od Mushkin-ovog value modela.Pazi na 1000MHz(nisam isao dalje)sa 1.8v stabilno je rezultat za respect.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ja sam ih kupio u HR (http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1120078) prosle godine bas zato sto nisam nigdje drugo nasao slicne, a platio sam oko 50€ dvije plocice po 1GB PC8500 !
Pokusao sam, ali nisam uspio da uklonim HS da bih vidio oznake cipova koji su koristeni kod mojih plocica !
Inace rade mi stabilno na 1000MHz @ 2.1V @ [4-4-4-11] a radile su mi neko vrijeme na 1120MHz @ 2.1V @ [4-5-5-15]...
Mogle bi sigurno vise, da opustim latencije i dam vise napona, ali nemam potrebe za tim... Nisam ni pokusavao vise od ovoga sto mi je sada trenutno podeseno...
Inace , ne mogu a da ne pohvalim Super Talent Overclock module...
Imao sam dva po 1GB takodje, njihov def. clock bio je 800MHz @ 2.1V @ [4-4-3-8] a ustvari su radile to isto samo na voltazi 1.8V !
Sa 2.1V su radile opusteno na 1000MHz @ [4-4-3-8] !
Pogadjas, bile su opremljene Micron D9GKX (ili GKH, nisam siguran) cipovima i bile je zlo kako su radile i klokovale se... Takodje sam ih platio oko 50€ za dva modula po 1GB ! Sada da ih nadjem, opet bi ih kupio...
Malo OFF : Kakve su OCZ Reaper PC9600, kako se klokuju i kako rade, imam ponudu da uzmem nove module 2 * 1GB za 30 € pa se omisljam ?
Ja nisam uspeo moju memoriju da poteram na vise od DDR 1200 (600 MHz) sa CL 5-5-7-15 i naponom od 2.2V, isao sam i sa CL 6-6-6-18, napon sam stavljao i na 2.3V (mada je fabricki max 2.2V) i vise od 600MHz nema sanse. Fabricka specifikacija je DDR 1200 Cl 5-5-5-18 2.1V, i dalje od fabrickog nisam dogurao Ploca je DFI DK P45-T2RS, memorija 4x1GB Reaper HPC PC9600 Moguce da se moduli malo kolju medjusobno, jer su u pitanju 2 kita od po 2x1GB, a mozda ih i ploca ne mirise, mozda je i jedno i drugo. Pojedinacno nisam testirao memoriju, jer mi nista ne znaci, bitno je da mi rade sva 4 modula Inace sama memorija je malo bolje uradjena od Geil BD Evo (imao sam je pre ove), i neznatno se zagreva kada je teras na 600MHz (logicno obzirom kakvo hladjenje ima) Generalno lepo izgleda, kvalitetno je uradjena, ali nisam fasciniran performansama, ili na mojoj ploci nece da radi, Geil BD Evo 1066 sam klokovao max na 1168 sa 5-5-5-15 i naponom od 2.3V na istoj ploci _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
:: Malo OFF : Kakve su OCZ Reaper PC9600, kako se klokuju i kako rade, imam ponudu da uzmem nove module 2 * 1GB za 30 € pa se omisljam ::
Ja ne znam da li možda sa mnom nešto nije u redu, ali mi se čini da sam svoju Geil Ultra PC6400 naterao da radi na 1200MHz sa 5-5-5-15, na 800 radi na 4-4-4-12, bez diranja napona. Koliko se sećam, na njoj piše 1.8-2.3V, pa pretpostavljam da ga sama digne kad joj zatreba.
`Ma, ne čudim se ja njima, - što su nam ga zavukli, Nego nama, - što smo im se naguzili ` (mali Mujo)
Pa ono sto niko od proizvodjaca nece da ti kaze jeste sledece: DDR2 800 je poslednja memorija predvidjena za standard DDR2 i napon od 1.85V, tako da su modeli 1066, 1150, 1200 ustvari pazljivo izabrani i klokovani DDR2 800 memorijski cipovi Da li si video DDR2 1200 memoriju koja radi na 1.85V sto je standard za DDR2... ne... svi rade na 2.1 i vise, isto vazi i za sve preko DDR 800. Sto si blizi DDR 1200 manji klok ces postici DDR3 memorije treba da krenu sa brzinama od 1066 pa navise. _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
:: Ja ne znam da li možda sa mnom nešto nije u redu, ali mi se čini da sam svoju Geil Ultra PC6400 naterao da radi na 1200MHz sa 5-5-5-15, na 800 radi na 4-4-4-12, bez diranja napona. Koliko se sećam, na njoj piše 1.8-2.3V, pa pretpostavljam da ga sama digne kad joj zatreba :: :: `Ma, ne čudim se ja njima, - što su nam ga zavukli :: Nego nama, - što smo im se naguzili :: (mali Mujo)
Naime, sto se tice memorije, pisao sam ranije da sam najvise isao do 1120MHz na 4-5-5-15 2T @ 2.1V !
Sada za vikend sam bezze onako u zajebanciji stavio module na 1200, i pokusao da boot-ujem sistem... i uradio je boot normalno... Prvo sam stavio latencije na default a kasnije sam ja podesio na 5-5-5-15 @ 2.1V i rade savrseno, bez ikakvih BSOD-ova i bilo kakvih problema...
Nisam ni sam vjerovao kada procitao na netu da su na mojim RAM-ovima Micron D9GKX (B6-25E) chip-ovi...
Tako da sada kada se vratim opet kuci za vikend, moram probati kako ide preko 1200MHz, jer D9GKX idu opusteno preko 1200 @ 2.2+ V @ CL6 , vrijedi pokusati nastelovati da radi jos bolje (citaj : na visim frekvencijama)...
Evo ScreenShot ovog podesavanja sada, a kasnije sta bude postavicu opet nove...
@NMY Extra, ako se to odnosi na gore navedeni Buf od 1066
Mene dusa boli sto me zeza ovaj Reaper, bas sam testirao zadnjih nedelju dana, i definitivno nece da mrdne od 1200 i to 5-5-7-15... znam da nije problem u ploci obzirom da predhodni Geil Evo je sa 1066 isao na skoro 1200, a stoku od ocz-a sam bas i uzeo u nadi da cu je klokovati preko 1200, ali se nisam dovoljno informisao _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
Da, bas na njega, i mene je zacudio jer nisam ocekivao, ali nije dzabe `handpicked` Micron D9GKX na njemu !
A eto, ja sam htio da prodam svoje Firestix-ove i uzmem bas OCZ Reaper HPC PC9600, bas zbog mogucnosti da rade na 1200MHz, a sada nemam razloga da se cimam da prodajem ove svoje...
Posto sam pricao sa prijateljem koji je imao vec D9GKX chip-ove na modulima (imao kazem zato jer ih je spalio sa voltazom na oko 3.1V, ali sto je jos gore, neki primjerci rade i na vecim voltazama... ) donijecu kod njega da probamo kako rade, ima bolje ploce od moje sa P35 chipset-om... (on ima ne znam tacno koju DFI na kojoj FSB ide do oko 530MHz ( ne moze mu CPU vise) i ima drugu P5Q-Deluxe na kojoj FSB ide do 617MHz, naravno sve to QDR... )
Javljam rezultate preko vikenda ili najkasnije sledece sedmice, jer cu svakako donijeti RAM kod njega da probamo...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: @NMY Extra, ako se to odnosi na gore navedeni Buf od 106 :: :: Mene dusa boli sto me zeza ovaj Reaper, bas sam testirao zadnjih nedelju dana, i definitivno nece da mrdne od 1200 i to 5-5-7-15... znam da nije problem u ploci obzirom da predhodni Geil Evo je sa 1066 isao na skoro 1200, a stoku od ocz-a sam bas i uzeo u nadi da cu je klokovati preko 1200, ali se nisam dovoljno informisa :: ________________________________________________ :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: ::
Veceras sam se malo mucio , ali sam uspio ostvariti sledece rezultate :
Inace, CPU je Q6600 @ 8*400 (manje vise MHz, mnozitelj je u svim testovima na 8*), maticna je GA-EP35-DS3L, napojna ASUS P55GA (3*18A rails), CPU COOLER je ASUS Arctic Square... Ostalo nije bitno...
Sve preko 1264MHz se pokazalo kao nestabilno, da li do maticne, da li do RAM-a, ne bitno... Uspio sam uhvatiti ovaj screenshot na 1280MHz, ali je radilo kratko !
Pustio sam Memtest da vrti vise od sat vremena nemalo za svako podesavanje koje mi je uspjesno radilo, a inace, kada je preveliki takt i niske latencije dovoljno je uraditi READ / WRITE / COPY u Everestu da izbaci BSOD sto mi se sinoc desavalo ihahaj puta, a koje podesavanje prodje nekoliko puta R/W/C u Everestu onda slijedi memtest, i tako sam dosao do gore navedenih rezultata...
Mozda bi bilo bolje da sam pustio jos duze (vise od 1h) da mi radi memtest, ali nije nasao nikakvih gresaka a mrsko mi je bilo vise cekati, ostao sam i ovako nemalo 7 sati (oko 20h poceo a posle 3h ujutro postovao)...
Pozdrav
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Je li, NMY, je l` memoriju proglašavaš stabilnom posle uspešnog boot-a ili posle testiranja nečim, i u kolikom trajanju :: :: Meni Geil Ultra PC6400 boot-uje najnormalnije na 1200MHz, ali kako pustim Orthos, ne prođe ni pola minuta dok dobijem restart :: :: Dobar dan - dobar dan, tak`a i tak`a stvar !
Ta memorija sa tim Micronima bre sabija Cak i da ti ne radi bas stabilno, taj rezultat je vrh.
@Slavuj: Inace sto se tice stabilnost, ja stabilnim smatram jedino 6 sati Memtest-a, zato sto sam jedno 10-tak dana testirao memoriju, i eksperimentalnim putem sam dobio da ako ti za prvih 6 sati ne pokaze ni jednu gresku, onda ce da ti radi 24/7
(namestim da radi pa odem da spavam, pa kada ustanem da idem na posao, pogledam sta se desilo, pa onda promenim podesavanja, pa odem na posao, pa kada se vratim pogledam, itd.... extra za desetocasovno testiranje ) _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.