Kojim popularnim benchmark & test sajtovima se moze verovati prilikom razmatranja komponenti?
Vidim da je u poslednje vreme ovde aktuelna tema sta, gde i kako kod nas, a posto smo mi na dnu lestvice, cijem inostranom sudu se moze verovati pri opisu opreme? Koji su to magazini ili web adrese?
Uglavnom verujem forumasima, da ih sad ne pominjem sve, mozda se neko i naljuti . Poslusao sam ih nekoliko puta i nisam pogresio. A stranim sajtovima i ne verujem, to je sve manje-vise marketing. Ko vise plati, bolje prodje. A od stranih magazina nsu losi VIDI i PCCHIP. Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
:: Kojim popularnim benchmark & test sajtovima se moze verovati prilikom razmatranja komponenti :: :: Vidim da je u poslednje vreme ovde aktuelna tema sta, gde i kako kod nas, a posto smo mi na dnu lestvice, cijem inostranom sudu se moze verovati pri opisu opreme? Koji su to magazini ili web adrese ::
arsaD ti je lepo odgovorio.Najbezbolnije i najpouzdanije je cuti kakvo iskustvo imaju forumasi licno.Jeste da je sad popularno davati savete na slepo sa velikom dozom sigurnosti u to sto tvrdis ali ne treba ni tu leteti pred rudu vec sacekati da jos neko kaze ili pak sacekati da cujes od drugog koje to probao.Nasim novinama ne mozes verovati,primer Digital su AMD novine i sta god da pise AMD je najbolji itd..Dao sam samo primer,AMD-ovci bez ljutnje...Nekad sam citao i Microo al sam i to prestao.Evo kod nas se testira na benchmark sajtu,ima dosta propusta i pristrasnosti i opet se covek ne moze u potpunosti osloniti. Fudzila i ostali shit sajtovi pisu bajke i nabijaju staz povlaceci sa sobom odredjenu dozu populanosti.Generalno nemas gde da se okrenes a da to bude realno bez placene reklame i dobro odradjenog celokupnog marketinga za proizvod koji treba da se plasira. Za informaciju kao vest koristim guru3d ali isto tako ne verujem tim testovima vec pokusavam sam da donesem zakljucak.. Svi ti sajtovi tako i funkcionisu,plasiraju vesti,razne testove i sticu popularnost pa makar to sve bilo i namesteno..Sve u svemu zacin C Zemljace,stvar u svoje ruke,stisnes zube kad krenes u kupovinu i probijes led.Kuci kad dodjes cekace te neminovno jesi ubo iz prve il si pogresio.Nema druge.
I Want to believe - The truth is out there
:: Kojim popularnim benchmark & test sajtovima se moze verovati prilikom razmatranja komponenti :: :: Vidim da je u poslednje vreme ovde aktuelna tema sta, gde i kako kod nas, a posto smo mi na dnu lestvice, cijem inostranom sudu se moze verovati pri opisu opreme? Koji su to magazini ili web adrese ::
Mikro je odlican magazin ima veoma korisnih stvari u njemu, ali to je magazin powered by pcworld, zato je pola testova iz tog najpoznatijeg svetskog magazina.
Naravno sajtovi testiraju i ostali hardver... U poslednje vreme svi blago forsiraju AMD. Mislim da je to prolazna fora...uostalom i ono mogu da ga puše.
Нико није непогрешив, али ови углавном тестирају коректно и савесно и пружају довољно информација да читалац не мора да се ослони на њихов завршни утисак, већ може сам да формира сопствени.
Kao ljudska bića, prirodno nam je da mešamo religiju, verovanje, emocije i slično sa čistom tehnologijom i marketingom, odnosno, zakonima tržišta gde je i IT najobičnija roba koja mora da se nekako proda i zatvori ciklus investicije, proizvodnje, prodaje... Ja ne verujem nikome posebno. Mnoge čitam, mnoge više i ne. Odnosno, povremeno. AKo te zanima nešto (kao kupca), onda, svakako ne čitati samo naše IT novine, ali, ne i samo hrvatske (ili bilo koje druge, nema veze sa ničim što smrdi na politiku i nacije). Treba naći sredinu, i, praćenjem određenog lista - sajta, provaliti ko tu koga reklamira i protežira. Npr. hrvatski BUG (kojeg čitam i dalje), npr. uvek hvali najskuplje, bez izuzetka, npr. Lian-Li je po njima car careva iako, realno, liče na q a tako i zvuče u većini slučajeva, zato npr. NZTX ili kako već beše, nahvaljeno fancy šljašteće kućište, koje je baš bench nahvalio, BUG je lepo opisao kao shit, isti po (ne)kvalitetu kao i KMEK-ANS-JNC.... samo `lepši`.... Ovo je najsvežije, pa mi pada na pamet. I tu nastaje problem, pojavljuju se igrači koji prodaju i na našem i na hrvatskom tržištu, tako da realno dolazimo u situaciju kao i kod hipermarketa, da nas lažu i uvaljuju nam isti q sa obe strane Drine. Ali, ono što me potaklo, to je giletventitrt i Mikro.... duuuugii niz godina, od broja do broja i dan-danas su u mojim stalažama, ali, više ga ne kupujem. Izuzetno, kad sam odvojen od interneta na neko vreme, ili u divljini, nekad ga kupim. Nije više problem što je pristrasan, nema besplatne večere i Mikro kao i svi ostali naši listovi, objavljuje hvalospevne prikaze koji se dobro plate. Realno i objektivno, treba priznati da iskusan čitalac i u SK i u Mikru ali i u drugima, može da, između redova, pročita i skuži većinu mana proizvoda kojeg textopisac mora da hvali, bilo da to pomene kao uzgred... bilo da jednostavno popi*di što tako nešto mora da piše, pa provali nonsens gde veliku manu proglasi za `tako treba, to ste i hteli`, pa, ko se upeca, upeca... nije zato. Mikro je dugi niz godina štampao kupončiće u kojima je ispitivao tržište, mišljenje svojih čitalaca i njihove (naše) navike... nije ni to problem. Za mene je problem šta je nakon svega toga zaključeno i u šta se pretvorio nekad zanimljiv list (bez obzira na prevod dela tekstova koji su uglavnom prosečni ili iznad toga, jedino su manje aktuelni na našem tržištu). U jednu beskrajnu najavu 2034 saveta kako da ugasite računar, 50 trikova kako da ga upalite, 687 predloga kako da pokupite virus, 23456 tips-eva kako da pokrenete defragmentaciju hard diska, 800 prikaza vodećim putem kako da pokrenete skeniranje antivirusa i pronađete nakon pola godine bar jedan od onih virusa koje ste pokupili koristeći kav-om skeniran dvd, prepun sranja, hi-jack-ova, warea i warea...... itd. ko` shvati, razumeće. Prava swinjarija. Veruj u svoj zdrav razum, a, povremeno i druge poslušaj, odnosno, čuj, pa radi kako misliš da je najbolje. Nekad mora i da se pogreši, je`bga, i tako se uči. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Ok, moras priznati da ima i nekih korisnih stvar tipa nekoliko dobrih freeware programa za multimediju, obradu slika, videa,... Ali ima i nekih ludackih cuda, ali je po meni ok casopis, odavno ga nisam kupio, ali i onaj njihov disk sto ide pride je odlican.
Pozdrav!
:: Kao ljudska bića, prirodno nam je da mešamo religiju, verovanje, emocije i slično sa čistom tehnologijom i marketingom, odnosno, zakonima tržišta gde je i IT najobičnija roba koja mora da se nekako proda i zatvori ciklus investicije, proizvodnje, prodaje.. :: Ja ne verujem nikome posebno. Mnoge čitam, mnoge više i ne. Odnosno, povremeno. AKo te zanima nešto (kao kupca), onda, svakako ne čitati samo naše IT novine, ali, ne i samo hrvatske (ili bilo koje druge, nema veze sa ničim što smrdi na politiku i nacije). Treba naći sredinu, i, praćenjem određenog lista - sajta, provaliti ko tu koga reklamira i protežira. Npr. hrvatski BUG (kojeg čitam i dalje), npr. uvek hvali najskuplje, bez izuzetka, npr. Lian-Li je po njima car careva iako, realno, liče na q a tako i zvuče u većini slučajeva, zato npr. NZTX ili kako već beše, nahvaljeno fancy šljašteće kućište, koje je baš bench nahvalio, BUG je lepo opisao kao shit, isti po (ne)kvalitetu kao i KMEK-ANS-JNC.... samo `lepši`.... Ovo je najsvežije, pa mi pada na pamet. I tu nastaje problem, pojavljuju se igrači koji prodaju i na našem i na hrvatskom tržištu, tako da realno dolazimo u situaciju kao i kod hipermarketa, da nas lažu i uvaljuju nam isti q sa obe strane Drine :: Ali, ono što me potaklo, to je giletventitrt i Mikro.... duuuugii niz godina, od broja do broja i dan-danas su u mojim stalažama, ali, više ga ne kupujem. Izuzetno, kad sam odvojen od interneta na neko vreme, ili u divljini, nekad ga kupim. Nije više problem što je pristrasan, nema besplatne večere i Mikro kao i svi ostali naši listovi, objavljuje hvalospevne prikaze koji se dobro plate. Realno i objektivno, treba priznati da iskusan čitalac i u SK i u Mikru ali i u drugima, može da, između redova, pročita i skuži većinu mana proizvoda kojeg textopisac mora da hvali, bilo da to pomene kao uzgred... bilo da jednostavno popi*di što tako nešto mora da piše, pa provali nonsens gde veliku manu proglasi za `tako treba, to ste i hteli`, pa, ko se upeca, upeca... nije zato. Mikro je dugi niz godina štampao kupončiće u kojima je ispitivao tržište, mišljenje svojih čitalaca i njihove (naše) navike... nije ni to problem. Za mene je problem šta je nakon svega toga zaključeno i u šta se pretvorio nekad zanimljiv list (bez obzira na prevod dela tekstova koji su uglavnom prosečni ili iznad toga, jedino su manje aktuelni na našem tržištu). U jednu beskrajnu najavu 2034 saveta kako da ugasite računar, 50 trikova kako da ga upalite, 687 predloga kako da pokupite virus, 23456 tips-eva kako da pokrenete defragmentaciju hard diska, 800 prikaza vodećim putem kako da pokrenete skeniranje antivirusa i pronađete nakon pola godine bar jedan od onih virusa koje ste pokupili koristeći kav-om skeniran dvd, prepun sranja, hi-jack-ova, warea i warea...... itd. ko` shvati, razumeće. Prava swinjarija :: Veruj u svoj zdrav razum, a, povremeno i druge poslušaj, odnosno, čuj, pa radi kako misliš da je najbolje. Nekad mora i da se pogreši, je`bga, i tako se uči :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Zaboravih najvazniji SRPSKI sajt u koga se mozete pouzdati 100% a testira hardver licno moj prijatelj koji poseduje jako veliko znanje i iskustvo u overclocku! Upamtite ovaj sajt :
Pa nije odličan. Možda je dobar. Čak i ako bacim u vodu to što mi je to dosadno i što sam time prezasićen. Znaš šta je najbolje na svim tim diskovima koji dolaze uz novine? To što imaš review za program, to je najbolje, ne gubiš vreme u probu i syebavanje (eventualno) OS-a... ako to čemu valja. A, proceni sam opise koji tu stoje, bar za programe koje znaš, ili, još bolje, za one za koje pomisliš da su baš ono što ti treba.. pa kad vidiš... Ne znam. Čitaš li PCPress, Digital, BUG, VIDI? Ili samo Mirka i Slavka? Obično u istom mesecu pišu o istim stvarima (zato što ih plaćaju iste firme prodavci... ili svi opisiju isti gownavi CEBIT, yebit, i ostale intel forume)... pa vidi onda. Poredi... ako samo čitaš Mirka i Slavka, onda ti je verovatno zanimljiv. Ali, navedi mi jedan jedini model monitora Šmug-Šmug-a koji nije opisan u Mirku i Slavku? Do pre par godina, ijednu matičnu Microstara.... hp-ov štampač i skener.... I nađi ijedan da nije super. Ijedan. Ali dobro, bolje išta čitati nego na prazno lupati. Svakako je bolji od drugog štampanog smeća kojima su zatrpani kiosci. Nema tu psovanja majki, klanja porodica i dece, političara koji brste po Srbiji kao Packman-i... Mislim, da ne bude da pljujem drugove Mirka i Slavka, samo ne bih da se pretvore u neke spomenike kakvih su nam puni parkovi i trgovi, a služe da bi golubovi imali gde da se na miru izaseru. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Nasim novinama ne mozes verovati,primer Digital su AMD novine i sta god da pise AMD je najbolji itd..Dao sam samo primer,AMD-ovci bez ljutnje : :: :
sa VR-zone - - AMD Phenom2 955 je neefikasniji od najslabijeg i7 (920). Phenomenalni autsajderi!
The first Phenom II X4 955 test is appeared. The upcomming AMD CPU was simulated with a Phenom II X4 940 BE. The core frequency was clocked at 3.2 instead of 3.0 GHz, the northbridge frequency was clocked at 2.0 instead of 1.8 GHz.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.