Imam sledecu konfu koja potpuno ispravna pa me zanima da li se na njoj moze lepo terati internet, office, filmovi, muzika, dvd rezanje, prosumer programiranje, dizajniranje i crtanje, 2d&3d modeliranje - osnovno/nista preterano zahtevno i u nekim starijim verzijama podrzavajucih programa? Kompjuter je ovaj:
P3 800mhz 512k, 384mb sdr pc133 infineon+micron, asus deluxe ploca ac`97, 3dfx voodoo4 4500 32mb agp, barracuda 80gb 7200, sony dvd-rw 8x, 3com lan, usr 56k, adaptec USB 2.0 pci, chieftec 360w, monitor sony 21 inch, winxp service pack 3, eset smart security ver.4
Moze li ovo da se koristi za osnovne delatnosti ako je skroz naskroz ispravno?
bez problema ali nista preko XP SP2 .. explorer 6 .. office 2003, corel 9,10 , a sad 3D max ili sta god vec malo teze ... i to sve polako i natenane .. nije da mi nezurimo nego komp nece brze.. multitasking zaboravi.. kao u vreme DOS-a .. program po program ...
Dve stvari tu koče. Prvo, novi antivirusi su preveliko opterećenje za starije procesore, a, ako želiš na net, neophodni su kao i firewall. Drugo, nekadašnji pojam internet - office mašine kao dno-dna po performansama i uloženim parama, polako se promenio. Danas svaki browser prilikom reprodukcije flash i inih animacija, lepo optereti procesor, da ne kažem, zakuca i njega i resurse sistema. A, malo promena ili nimalo ne vidiš u dizajnu ili preglednosti stranice u koju zveraš. Jednostavno, bloatware pod utiskom sve bržih i sve jezgarnijih procesora, memorija, gigabajta, gigaherca itd. Optimizacija je nešto nepotrebno. Ukratko, za računar iz vremena od pre 7-8 godina, nikako ne koristiti sofwer koji je od njega mlađi više od 2-3 godine, a najbolje vršnjake. Kažem, jedino tu antiviri i ostala zaštita, koja po default-u mora biti ažurna, koči stvar. Ako se ide na net. U suprotnom, uz malo opreza sa flash usb memorijama, može to da radi. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.