Kako da umrezim dva racunara?Direktno ili preko modema(rutera), u cemu je razlika?Kakav mi kabal i oprema treba?Mogu li iskoristiti kablovski internet(ruter). Koja je varijanta najjeftinija?Unapred hvala
Za to ti treba crossover mrezni kabal. Sbb modem ne moze da radi kao ruter tako da bi trebao kupiti ruter, wireless ili obichan, a to je najbolja varijanta. Ako povezesh direktno kompjuter koji bude postavljen kao server mora biti upaljen da bi drugi kompjuter imao internet, dok sa ruterom mogu da rade nezavisno. Ja sam povezao direktno, i koristim integrisanu i pci mreznu kartu koju sam naknadno kupio. Mozesh i bez dodatne mrezne karte, preko usb-a ali to zna nekada da zeza. Nikako da kupim ruter pa moj komp radi i kad treba i kad ne treba.
Pricham za Webstar modem koji sam dobio od Sbb-a, za Thompson ne znam.
`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
:: da čak može preko sbb modema,ako u drugi komp ideš iz modema na usb(taj kabl si dobio sa modemom).Trebalo bi da onda imaš nezavisan net na oba kompa :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.