Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
umrezavanje
STRANA 1 OD 1
laki10 umrezavanje 04.03.2009. 12:29 T15902

status: user
broj poruka: 27
Kako da umrezim dva racunara?Direktno ili preko modema(rutera), u cemu je razlika?Kakav mi kabal i oprema treba?Mogu li iskoristiti kablovski internet(ruter). Koja je varijanta najjeftinija?Unapred hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Najjeftinije je direktno 04.03.2009. 12:44 #100654

broj poruka: 2386
Za to ti treba crossover mrezni kabal.
Sbb modem ne moze da radi kao ruter tako da bi trebao kupiti ruter, wireless ili obichan, a to je najbolja varijanta.
Ako povezesh direktno kompjuter koji bude postavljen kao server mora biti upaljen da bi drugi kompjuter imao internet, dok sa ruterom mogu da rade nezavisno.
Ja sam povezao direktno, i koristim integrisanu i pci mreznu kartu koju sam naknadno kupio. Mozesh i bez dodatne mrezne karte, preko usb-a ali to zna nekada da zeza.
Nikako da kupim ruter pa moj komp radi i kad treba i kad ne treba.

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

NMY IF 04.03.2009. 17:33 #100693

broj poruka: 1509
Ako su ti obje mrezne karte 1Gbit, onda podrzavaju (100%) direktno umrezavanje, tako da ti cak ne treba ni CROSSOVER mrezni kabal...

SONY VAIO VGN-FW285J

xbane Mislim 04.03.2009. 17:57 #100706

broj poruka: 299
da čak može preko sbb modema,ako u drugi komp ideš iz modema na usb(taj kabl si dobio sa modemom).Trebalo bi da onda imaš nezavisan net na oba kompa.

laki10 hvala 04.03.2009. 18:03 #100708

broj poruka: 27
Imam Thomson TCM 420 modem.Da li on moze da sluzi kao ruter, i da li u tom slucaju kompijuteri mogu da rade nezavisno i koji mi kabal treba za to?

Jebivetar Re: Mislim 04.03.2009. 23:21 #100788

broj poruka: 2386
Pricham za Webstar modem koji sam dobio od Sbb-a, za Thompson ne znam.

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

:: da čak može preko sbb modema,ako u drugi komp ideš iz modema na usb(taj kabl si dobio sa modemom).Trebalo bi da onda imaš nezavisan net na oba kompa
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs