Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
REZANJE
STRANA 1 OD 1
maleevic REZANJE 25.02.2009. 01:04 T15732

status: user
broj poruka: 345
UPRAVO REZEM NEKE DISKOVE... REZEM BRZINOM 16X I NESTO MI SE CINI DA REZE SPORO...
NE CUJE SE DA OKRECE CD,NE BRNDzI A REZE GA OKO 11 MINUTA.
DA LI SAM JA NESTO UMISLIO ILI S MOJIM ROMOM NESTO NIJE U REDU?!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nomemory Re 25.02.2009. 01:10 #99125

broj poruka: 251
Koji su diskovi? Koji rezač? Koji firmware? Koji je izvor za rezanje? U najboljem slučaju možeš da uštediš par minuta!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maleevic 11 25.02.2009. 01:13 #99126

REZAC LG KORISTIM GA SKORO GODINU DANA,DISK VERBATIM...
NISAM UBACI NOV FIRMWARE...
nomemory Re 25.02.2009. 01:35 #99133

broj poruka: 251

Ubaci novi firmware, ako to nisi radio do sada pazi da bude baš za tvoj rezač. Jednostavno je. Pođi na sajt proizvođača.
Saske ... 25.02.2009. 01:39 #99134

broj poruka: 1117
control panel -> system ->tab Hardware->Device Manager ->IDE ATA/ATAPI controlers...sad moras da znas na koju ti je IDE granu povezan rezac...ili ako ne znas, onda precesljas Primary IDE chanel i Secondary IDE chanel i proveris jel svima u properties pa na tabu Advance Settings za Transfer mod postavljen DMA...ako je postavljen na PIO, to ne valja...

Overclocking is the way of life!!!

Stripy A.. 25.02.2009. 02:48 #99146

broj poruka: 4163
da li bi neko mogao da objasni na koji način i zašto će novi firmver da reši problem?

maleevic IP 25.02.2009. 03:11 #99149

VEROVALI ILI NE ALI JA KADA UBACIM NOVI FIRMWARE MOJ NET POBRLJAVI I POCINJEM DA GUBIM KONEKCIJU,SVAKIH PAR MINUTA OSTANEM BEZ IP ADRESE...

Equinoxe Re: A.. 25.02.2009. 06:36 #99158

broj poruka: 12057

Neće ti niko objasniti jer firmware veze blage sa time nema.

Sa novim firmwareom, meni jako brzo nestane tople vode u bojleru.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: da li bi neko mogao da objasni na koji način i zašto će novi firmver da reši problem
::
codeus firm ware 25.02.2009. 07:57 #99159

broj poruka: 4054

pa kad si ubacio firmware za hladnu vodu ..
..rezes li nekad manje od 16x.. okreni cd na b stranu...
gilopile ... 25.02.2009. 09:18 #99161

broj poruka: 9459

Slazem se sa drugima,firmware nema nikakve veze sto se tvog problema tice.Po meni taj DVD je ili prljav ili mu je mehanika pocela toliko da brljavi da ima preveliko odstupanje, i samim tim nemoze fino i precizno da kalibrira,pa zbog toga usporava i samo rezanje,po principu seek & find.
Probaj sa ciscenjem klizaca laserske glave,laserskog sociva...Ako i tad pravi problem,onda nazalost zamena s novim.
A i zasto rezati na 16*? Mislim da mehanika jos nije toliko kvalitetno odradjena da s tom brzinom(pogotovo rezaci od +-20e) 100% nareze disk bez gresaka,a pogotovo neki prinko...Probaj na nekih 8-12,trebalo bi da nareze za nekih 7-8 min.

Vaskev re 25.02.2009. 10:19 #99173

broj poruka: 1673
Preko prece, naokolo blize.

Ipak brzina nije presudna vec kvalitet rezanja koji ce se pokazati tek za neku godinu kada ti bude neophodno da prebacis nesto bitno sa diska koji u medjuvremenu postane necitljiv, narocito vazi za losije medijume ali sa danasnjom ponudom covek nikada nije nacisto sta u stvari kupuje. Verbatim iz Tajvana, Indije, pa iz Kine, Kineski zaista deluju losije obradjenih ivica (nekako imaju supljikav finis) iako se podjednako dobro rezu (bar sa mojim rezacem) i prolaze verifikaciju bez problema. Jedino se primeti kada probac da narezes Audio DVD koji na sve iznad 8x jednostavno preskace na DVD plejeru (Pioneer DV-393K) sa kojim nikada nisam imao problema cak ni sa izgrebanim medijumima. Od tada za Audio samo sto manju brzinu, 4x-8x max.

gilopile Re: re 25.02.2009. 10:50 #99186

Da,ali brzina je bitna i te kako,jer PGOTOVO losi i nekvalitetni mediji nisu fino izbalansirani,pa kod vecih brzina i jakom centrifugalnom silom dolazi do sitnog podrhtavanja,gde naravno dolazi do greske upisa.

:: Preko prece, naokolo blize
:: Ipak brzina nije presudna vec kvalitet rezanja koji ce se pokazati tek za neku godinu kada ti bude neophodno da prebacis nesto bitno sa diska koji u medjuvremenu postane necitljiv, narocito vazi za losije medijume ali sa danasnjom ponudom covek nikada nije nacisto sta u stvari kupuje. Verbatim iz Tajvana, Indije, pa iz Kine, Kineski zaista deluju losije obradjenih ivica (nekako imaju supljikav finis) iako se podjednako dobro rezu (bar sa mojim rezacem) i prolaze verifikaciju bez problema. Jedino se primeti kada probac da narezes Audio DVD koji na sve iznad 8x jednostavno preskace na DVD plejeru (Pioneer DV-393K) sa kojim nikada nisam imao problema cak ni sa izgrebanim medijumima. Od tada za Audio samo sto manju brzinu, 4x-8x max.
gilopile ... 25.02.2009. 10:59 #99189

Da se dopunim.Kod manjih brzina,ma koliko je medij los i neibalansiran lasersko lece moze da se `izbori`sa reljefima i oblinama medija us pomoc pomicno-prilagodljivim drzacem sociva,dakle moze da fokusira,dok kod velikih brzina to nije moguce,jednostavno mu nedozvoljava struktura fleksibilnosti drzaca sociva,nemoze tolikom brzinom da vibrira.

Vaskev re 25.02.2009. 11:19 #99200

broj poruka: 1673
Kod ranijih tehnologija, kada se cena zadrzavala relativno dugo, i bilo je interesa kod proizvodjaca da razvijaju i unapredjuju tehnicke karakteristike skupih uredjaja, od smrti videorekordera (90tih godina) sva tehnika je na drasticno nizem mehanicki kvalitetnom nivou, jednostavno proizvod se radi od jeftine plastike i mora sto pre u finalnu fazu i prodaju bez nekog velikog testiranja i provera kvaliteta, i ovako ce svako u garantnom roku, pozeleti noviji model brzeg, boljeg ili veceg. Jedino je nama jos vazno da graficka ima sto duzu garanciju iako ce biti zamenjena novom jos u prvoj godini. Ali ruku na srce nismo mi krivi sbog toga jer nama je to ipak poveci izdatak.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs