Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
CD-R 700MB / 80 Min
STRANA 1 OD 1
maleevic CD-R 700MB / 80 Min 16.02.2009. 16:36 T15487

status: user
broj poruka: 345
KOJE DISKOVE KUPITI,HTEO BIH DA NAREZEM AUDIO MUZIKU NA CD-R 700MB / 80 Min...
NARAVNO NESTO STO CE MI TRAJATI,A NE POZUTETI KAO PRINKO POSLE PAR MESECI....
``KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE``...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: CD-R 700MB / 80 Min 16.02.2009. 16:38 #97013

broj poruka: 18472
Verbatim Crystal

Do sad se najbolje pokazali..Kad uzimam CD medije samo njih kupujem!

I Want to believe - The truth is out there

:: KOJE DISKOVE KUPITI,HTEO BIH DA NAREZEM AUDIO MUZIKU NA CD-R 700MB / 80 Min..
:: NARAVNO NESTO STO CE MI TRAJATI,A NE POZUTETI KAO PRINKO POSLE PAR MESECI....
:: ``KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE``..
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: Re: CD-R 700MB / 80 Min 16.02.2009. 16:39 #97014

broj poruka: 12057

Takođe.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Verbatim Crystal
:: Do sad se najbolje pokazali..Kad uzimam CD medije samo njih kupujem
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: KOJE DISKOVE KUPITI,HTEO BIH DA NAREZEM AUDIO MUZIKU NA CD-R 700MB / 80 Min..
:: :: NARAVNO NESTO STO CE MI TRAJATI,A NE POZUTETI KAO PRINKO POSLE PAR MESECI....
:: :: ``KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE``..
:: ::
BEmpire Re: 16.02.2009. 16:45 #97016

broj poruka: 439
Verbatim.Maxell,TDK ali proveri sa nekim CD/DVD info softverom da koja firma pravi al meni su najbolje pokazali diskovi iz firme Taio Yuden,al dal i danas mozes naici na te pojma nemam!!!
Isto su dobro pokazali i diskovi Smart Buy,a najgori su bili NoName,Princo i o Sky da i ne pricam!!!Poz!!!

maleevic Re: Re: CD-R 700MB / 80 Min 16.02.2009. 16:49 #97020

broj poruka: 345
STA MISLITE O OVO DISKU...
IZGLEDA MI BAS BESNO,AKO MOGU TAKO D SE IZRAZIM...

http://www.shoxx.com/catalog/images.products/m/MAXM001-100_pic1_1.jpg
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 16.02.2009. 17:14 #97028

broj poruka: 2236
Taj poslednji, zavisi kakav je sloj sa zadnje strane, ako je tamno plavi ili ljubičasti i košta manje od 1e/kom, nije providan na dnevnom svetlu i prodaje se u Srbiji, onda je prava stvar, a ako nema samo jednu od tih karakteristika, onda je ciganija :)

Ja režem već par godina, od kako su oni Verbatim Audio u zlatnim pakovanjima, sa tamno plavim podlogama i gornjom stranom kao LP i SP ploče prestali da se prodaju/proizvode, Verbatim Taiyo Yuden, odnosno Verbatim Pastel. Narezao sam preko 2000 takvih audio diskova i nijedan mi nije pravio problem ni sa jednim CD playerom, a kamoli da su nekako izvetravali podaci i pesme, diskovi menjali boje i šta već... NIJEDAN loš, sa te strane, možda mi je ni 20 komada od tih 2000 ```puklo``` u toku rezanja, ali sam sklon da to pripišem masovnoj proizvodnji. Naravno, nije disk eksplodirao, nego je Nero izbacivao greške, koje su mogle poticati i od rezača.

Imaju zelenu podlogu i nisu providni, bar nisu bili do sad. Poslednji put sam kupio pre oko mesec dana u podzemnom prolazu kod Doma Omladine.

Inače ``kompjuterski`` čitači su osetljiviji od onih kućnih, stonih, poličnih, profi, audiofilskih, kako god, pa su svakakva đubrišta u stanju da čitaju, da se ne začudiš.

TDK Audio su bili dobri, imam par komada od pre godinu i po dana, zeleno fensi pakovanje i diskovi sa tamno plavim podlogama, ali su bili oko 6 puta skuplji od ovih Pastel, pa bih ti preporučio da ih izbegavaš, čuo sam da su se još pogoršali. TDK je bio do jaja do pre 6 godina.

Današnji Verbatim Music je potpuno isti disk kao i Pastel, samo što košta 3 puta više i obojen je u neku mat krem boju, dok je pastel plav, zelen, žut, narandžast i roze.

Maxell je definicija smeća u opipljivom stanju.

Princo takođe.

SmartBuy je za glupane koji misle da su pametni :)

Philips ima neke Audio diskove, ali ih nema po Beogradu, video sam pre jedno godinu dana par komada, ali, opet koštaju oko 30 eura/kom, pa ti se nikako ne isplate. To je kao, maloprodajna varijanta naslednika magnetofonske trake.

Verbatim Crystal sam preskočio jer stariji CD Playeri, 15+ godina imaju problema sa čitanjem poslednjih par pesama na tim diskovima, jer nemaju neke fensi mehanizme koje današnji cdp-i imaju kako bi ublažili količinu grešaka pri čitanju sa deformisanih podloga diskova, pa bih rekao da su Crystal potpuno isti kao i obični beli Verbatim diskovi, samo ``našminkani``, jer se i ti obični krive kao ludi. Posle 2-3 meseca imaju po 1-2-3 mm ``hod`` kad ih staviš na ravan sto/astal, logoom okrenutim ka zemlji i pritisneš par puta palcem rub rupe.

Probaj, uostalom, pa javi utiske.

Da ne ispadne da izmišljam ili šta već-

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Za Audio diskove 16.02.2009. 19:35 #97062

broj poruka: 5704
vrhunskog kvaliteta se koristi samo japanska Taiyo Yuden emulzija....

A N G E L

Pisko Nažalost 16.02.2009. 22:14 #97112

broj poruka: 6645
Iako sam i inače pesimista... i volim da (se) spuštam na zemlju, ovo je dno dna. Toliko je jeftina optika (i mediji i drajvovi) da nam je to (kao kupcima) došlo glave. Pozdravljam ja pojeftinjenje, ali sve ima svoju granicu, mislim, šta će mi Phemom III x8 za 25€ ako u sabiranju 2+2 kod njega budu 5 ili 6.... i slično. Ne znam. TDK je svakako za izbegavanje - kad je kupljen kod nas.... Maxell.... napreduje u tom pravcu, ostao je nesrećni Verbatim, plagiran i primoran na daljnje uštede, uštede, uštede i skidanje cena. Ne znam. Ima li uopšte tih CrystalBrite diskova negde? Ja ih već poduže nisam video, samo ovi kolorni što još odaju osećaj sigurnosti, ostalo sve smatram kao proizvod za jednu godinu. A Taiyo... u najboljem slučaju, prestao je da proizvodi išta jer nema računa. Valjda nije propao, šta ćemo kad napokon dođe taj blue-ray shit, ostaćemo samo na Alfa mediji, princu od tame i sličnim `medijima`.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs