STA VI MISLITE O HD FILMOVIMA U VISOKOJ REZOLUCIJI,I NARAVNO REC JE O DESETINAMA GB... DA LI TO VREDI SKIDATI,DA LI NEKO IMA ISKUSTVA??? POGLEDAO SAM NEKE TRAILERS I ODUSEVIO SE...
Proveri mail. Skoro sam pogledao (sa tog linka) Odiseju 2001 BlueRay, 1080p: Gladijatora, Blade Runner, Back To The Future 1,2,3, ....V R E D I.
Ali što kaže markopvict, moraš da imaš i na čemu da gledaš/slušaš da bi bilo smisla. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Sto bi skidao 10 and + GB kad imas sve to u 1.5GB, a to je format x264, naslednik DivX-a. DivX je bio kopija DVD-a, a x264 je kopija Blue Ray-a ili HD-DVD-a. Jedno ako oces full HD film, onda se isplati, ali samo neke koji su full sa specialnim efektima. Moras da imas Full HD monitor to ne zaboravi. Evo ti adresa za koliko oces x264 fimova. http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=1247591&highlight=/
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :)))
Nije. Morao bi da ga konvertuješ u standardni DVD, da bi bar malo sačuvao kvalitet. Prevoda imaš kao i za sve, samo moraš da tražiš da prevod ima isti F/S rate. Ja sam probao neke da sredim sa Subtitle Workshop, ali on neće da čita te nove formate.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Dali je ovaj format citljiv i na kucnim dvd-ovima i kakva je situacija za prevode :: :: ::
HD je odlicna stvar, sa ovako brzim netom je skidanje lako, posedujem malu kolekciju od nesto preko 100 naslova, sve novije filmove sa efektima gledam iskljucivo na HD-u, isplati se svakako, uzitak je ogroman, samo moras da imas svakako lcd tv, moze i HD Ready, super je.
:: HD je odlicna stvar, sa ovako brzim netom je skidanje lako, posedujem malu kolekciju od nesto preko 100 naslova, sve novije filmove sa efektima gledam iskljucivo na HD-u, isplati se svakako, uzitak je ogroman, samo moras da imas svakako lcd tv, moze i HD Ready, super je
JA IPAK MISLIM DA AKO JE SABIJENO SA RECIMO 23 BG NA 4 BG NIJE TO TO...
Isplati se samo ako gledas na HD TV-u. Mozes naravno da gledas i na monitoru koji podrzava 1920x1080 ali ces razliku videti samo ako gledas direktno ispred monitora... __________________ Scourge of PCBerza
zavisi od rezolucije...za 720p je 4.3GB sasvim dovoljno za film do 2h trajanja...za 1080p ti treba bar 8GB da bi kvalitet bio na nivou...skidao sam i 720p i 1080p filmove i mlogo losa stvar je sto posle toga kad god sam gledao divX, vise sam obracao paznju na kvalitet slike nego na radnju filma...zlo...
Overclocking is the way of life!!!
:: JA IPAK MISLIM DA AKO JE SABIJENO SA RECIMO 23 BG NA 4 BG NIJE TO TO...
:: Sto bi skidao 10 and + GB kad imas sve to u 1.5GB, a to je format x264, naslednik DivX-a :: DivX je bio kopija DVD-a, a x264 je kopija Blue Ray-a ili HD-DVD-a :: Jedno ako oces full HD film, onda se isplati, ali samo neke koji su full sa specialnim efektima. Moras da imas Full HD monitor to ne zaboravi :: Evo ti adresa za koliko oces x264 fimova :: http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=1247591&highlight=/ :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :))) :: ::
Pravo pitanje je ...na cemu cu da gledam HD filmove ...a ne da li vrede....
Poceo sam i ja odavno da skidam HD filmove jer sam sebi nabavio full HD Samsung tv...e sad....
5-10 gb za HD filmove se ne isplati apsolutno ni na jednom monitoru...ali ako gledate na HD tv-u od npr PREKO recimo 110-120 cm..onda cak i dvd i dvd ripovi deluju ocajno....u tom slucaju preporucujem samo HD ( blue ray je bolji i od toga cak duplo ali 25-50 gb.....)
Znaci za Pc...dvd ripovi...blue ray i HD ripovi od 1.5 do 2.5 gb su savrseni.....ssve preko toga je potrosen bandwith....prostor na HDD-u i narezanih dvd-ova.....
ali zato na full HD tv-u...mamaaa miiaaa :)) Ajd uzdravlje :)
Jebote kad je Full HD film vidis likovima dlake na licu. Kako su u Simpsonovima isprozivali HD tv sa Krastijem, kao zumiraju ga ,a ono bore, raspada se klovn. :))))
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :)))
Vredi svaki gigabajt, na cemu god da gledas, a posebno na nekom full HD lcd-u od 40+`. Od kad sam poceo da ih skidam, vise ni dvd ne mogu da pogledam (jezim se takvog nekvaliteta slike). - -Razmazio me HD, jbg. I veruj mi da je, iako smanjen, kako ti kazes sa 23 na 4.3gb, kvalitet odlican i zaista je tesko primetiti razliku izmedju full HD-a(1080p) i 720p. Imam, recimo Superman-a od skoro 24gb i rip 720p od 4.4gb i razliku bre ne mozes da primetis, osim kad je neka tamna povrsina pa se vidi malo shum zbog kompresije, ali bas ako se skoncentrises na to.(gledano na FullHD Sony-ju 40`). Naravno, zavisi i od kvaliteta rip-a, ali do sad, osim jednom, nisam naisao na los, iako sam odgledao 100-tinjak HD filmova. O zvuku da i ne pricamo.
Dakle, razlika je evidentna i na mom crt samsungu od 19`, a kamoli na Sony Bravia lcd fullHD 40`, na kom inace i gledamo filmove kod ortaka.
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
:: STA VI MISLITE O HD FILMOVIMA U VISOKOJ REZOLUCIJI,I NARAVNO REC JE O DESETINAMA GB... DA LI TO VREDI SKIDATI,DA LI NEKO IMA ISKUSTVA??? POGLEDAO SAM NEKE TRAILERS I ODUSEVIO SE.. :: :: http://www.hd-trailers.net/
Ripovi u MKV formatu od 8GB su vrh,nista preko toga nema potrebe skidati. Da se ja pitam skidao bih Full Bluray i HD filmove ali to povlaci i net od 16 Mbit/s za komotan download. Ne isplati se a plus se ne ispati ako nemas to na cemu da pogledas!
DVD, Divx..., to jedino mogu kada je neka drama u pitanju ili neki film koji nije nesto sa efektima. Neko rece da se razmazio, hah! I ja sam, prosto mi je bedak kad pustam neki divx, sta da se radi. Naravno, zvuk je savrsenstvo, uz dobar 5.1 sistem prosto zmarci obuzimaju sve u paketu sa slikom, bar nesto tipa Logitech Z5500 je potrebno da uzitak bude potpun.
Slazem se sa pricom da za 720P do 2h da je jedan DVD sasvim dovoljan a za 1080P minimum dva DVD-a, sto se tice mkv fajlova.
P.S.: Najveci film koji sam skinuo s neta u FullHD rezoluciji je King Kong, citavih 18GB. .)
Subtitle Workshop mozes da koristis i za sredjivanje titlova za .mkv.
Moras prvo da u DirectVobSub (VS Filter Configuration) pod tabom General u padajucem meniju izaberes opciju Do not load. Pa onda da pokrenes Subtitle Workshop, sredis titl i sacuvas ga, pa onda ponovo u DirectVobSub vratis na Load when needed i to ti je to koliko se secam.
Oštrija je slika nego na dosadašnjim filmovima, sada samo još treba naći neku smislenu radnju, kako bi čitav ritual gledanja imao makar malo smisla.
Gde god sam gledao, u svakom HD filmu su neki vampiri, mutanti, Terminatori, Predatori, roboti, sve neke budale, ljudi se pojave samo kada treba da im neko otkine pola glave ili povadi iznutrice u dve sekunde, bez anestezije.
Možda gledam na pogrešnim mestima, ali meni ta sva visoko-rezoluciona pompa još uvek izgleda kao nešto čime deca treba da se hvale, a ne odrasli ljudi.
Nego, pitanje za sve koji znaju bolje od mene, a takvih je, ne sumnjam, mnogo:
Je l` ima Čarli Čaplin u Full HD rezoluciji ? Ili možda, neki do jaja džez koncert iz na primer perioda 1935 - 1955. ?
Hah! Pa prave se remasterizacije nekih starijih filmova u HD-u, recimo E.T. imam, ali bas carli caplina i koncerte iz tih godina, pa to nema smisla, jer sam source tih snimaka je sam po sebi ocajan, cak ne verujem da li su uopste takvi koncerti iz tih godina stereo.
:: Oštrija je slika nego na dosadašnjim filmovima, sada samo još treba naći neku smislenu radnju, kako bi čitav ritual gledanja imao makar malo smisla :: :: Gde god sam gledao, u svakom HD filmu su neki vampiri, mutanti, Terminatori, Predatori, roboti, sve neke budale, ljudi se pojave samo kada treba da im neko otkine pola glave ili povadi iznutrice u dve sekunde, bez anestezije :: :: Možda gledam na pogrešnim mestima, ali meni ta sva visoko-rezoluciona pompa još uvek izgleda kao nešto čime deca treba da se hvale, a ne odrasli ljudi :: :: Nego, pitanje za sve koji znaju bolje od mene, a takvih je, ne sumnjam, mnogo :: :: Je l` ima Čarli Čaplin u Full HD rezoluciji ? Ili možda, neki do jaja džez koncert iz na primer perioda 1935 - 1955. :: :: Ili je, ipak, traka još uvek ``keva`` :: :: Glavni štab.
Pošto ne znam, objasni mi, šta je onda bila matrica, na primer Terminatora 1, ako nije traka ?
Stičem utisak da je taj Full HD samo slabije/manje kompresovani neki ``originalni, pravi`` format filma. Na srpski jezik prevedeno to znači manje posla a više para za izdavačke kuće, jer su diskovi u veleprodaji oduvek bili skoro bukvalno džabe, a ``profi`` rezači nužno zlo koje u tim slučajevima samo sebe otplati posle 5 dana.
Mislim da će se u bliskoj budućnosti pojaviti još neki ``full-iji`` filmovi, koji će zauzimati 100GB, a do tada će diskovi i u maloprodaji drastično pojeftiniti, pa će biti svima dostupni kao danas DVD, pojaviće se ``nova`` tehnologija pravljenja televizora sa više tačaka po kvadratnom inču i to je to, full-iji HD je dostupan svima na planeti za manje od 5 dana. A u stvari, jedno te isto, četvrti put, samo malo drugačije promešano :)
Defekti očiju su sledeće poglavlje u razvojnom toku TV industrije, garantovano. Kao, neki TV košta 10000 eura i on je do jaja, a samo zato što ti nisi u stanju da vidiš koliko je dobar, nije razlog da kritikuješ tehnološki napredak :) Napredak ?
I tako, čini mi se da je to samo još jedna u nizu budalaština, namenjena onim ``transformers`` i ``star trek`` generacijama, zato i pišem ovoliko.
E` da, koja dijagonala i koji odnos strana televizora su danas ``najisplativiji`` za sobu od 30 kvm ?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.