Ukratko, za snimanje veće količine podataka u odnosu na DVD. Oko ~23.7 GB podataka, što je oko 5 puta više nego što stane na DVD. Ako je na njemu film onda je u novom formatu nasledniku MPEG, pa da bi gledao treba ti ili stacionarni BluRay uređaj ili BluRay čitač za računar. Obično su filmovi snimljeni u rezoluciji 1920x1200 sa višekanalnim zvukom npr.5.1 ili 7.1 koji daje bogatiji zvuk nego na DVD-u, a slika je kvalitetnija, oštrija i sa više detalja nego na DVD-u( to ti i govori i rezolucija koju sam ti naveo). Od nedavno počele su i igre da se distribuiraju na BD diskovima. To je ukratko.
:: http://www.pcmagazin.co.yu/2007/06/01/ta-je-blu-ray-disc :: :: Ah, taj Google :: :: Ukratko, za snimanje veće količine podataka u odnosu na DVD. Oko ~23.7 GB podataka, što je oko 5 puta više nego što stane na DVD :: Ako je na njemu film onda je u novom formatu nasledniku MPEG, pa da bi gledao treba ti ili stacionarni BluRay uređaj ili BluRay čitač za računar. Obično su filmovi snimljeni u rezoluciji 1920x1200 sa višekanalnim zvukom npr.5.1 ili 7.1 koji daje bogatiji zvuk nego na DVD-u, a slika je kvalitetnija, oštrija i sa više detalja nego na DVD-u( to ti i govori i rezolucija koju sam ti naveo) :: Od nedavno počele su i igre da se distribuiraju na BD diskovima :: To je ukratko.
Kao sto vidis jos sam budan...Radi se bro,radi se.. Uglavnom lezem kasno ali bas zaginem kad imam posla.. Evo upravo sam pozvan by krevet Dobro jutro tebi a meni laku noc
I Want to believe - The truth is out there
:: @skyfir :: Otkud da si ti budan u ove rane sate :: Vratio se iz diskoteke, pripremam za posao, a ti :: :: ::
ili ko pita ne skta inace ovo vise ne vazi sada je: pametan prvo proveri i sazna uz pomoc google-a, pa se onda pravi da je pametniji ili informisaniji nego sto jeste a glup ili neinformisan odmah pita kako ono, https://www.justfuckinggoogleit.com
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.