Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
Baš lepo, ode forum u `drugi plan`....
STRANA 1 OD 2  
Equinoxe Baš lepo, ode forum u `drugi plan`.... 23.12.2008. 02:47 T13968

status: user
broj poruka: 12057

Lepo je što ste odlučili da vratite u život stare teme koje su dobile sveže odgovore....boje ste doterali, trebaće vremena za navikavanje.....al nije lepo što su vremenska prognoza, gomila kataloga i `mejnačnica` potisnuli forum na dole.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 23.12.2008. 02:48 #85099

broj poruka: 18472
E stvarno em je ruzno em nije pregledno!

Ovo sto je sivim slovima trebalo bi da bude zutim...A ono sto je zutim obelezeno moze crvenim i tako u krug!

I Want to believe - The truth is out there

Equinoxe Re: 23.12.2008. 02:51 #85100

I stilski se ne slaže.....sivkaste kockice, pa zatamnjeni forum, pa kockice (pod kockice mislim na izdvojene rubrike).

zeljkoa Ima tu još posla ... 23.12.2008. 02:52 #85101

status: admin
broj poruka: 713
Ovo još uvek nije konačna verzija prve strane. Ima tu još dosta posla, radićemo narednih dana na tome. Ovo je više onako, ..., da vidimo reakcije.

Neće forum otići u drugi plan, ne treba se toga bojati. Svakako, ..., trebaće malo vremena za navikavanje.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Željko Arnautović,
PC Berza d.o.o.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Re: 23.12.2008. 02:53 #85102

Pazi moze sivo...Ona bela je malo smorena i deluje demode!Ali samo slova da ubace u zutu boju a ono sto oznacava rubriku u crvenu recimo i naravno da vrate na vrh forum!
Nije lose da se promeni,previse beline ima!!!

Ja bih cak i ceo forum promenio,mislim na boju..Neku prijatnu..Bela ubija po ocima!
Recfimo ova plava sto pise Forum najnovije teme i sl..Nesto poput toga~!

::
:: I stilski se ne slaže.....sivkaste kockice, pa zatamnjeni forum, pa kockice (pod kockice mislim na izdvojene rubrike)
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
zeljkoa Hm ... 23.12.2008. 02:58 #85103

Stilske korekcije prihvatam, to je i onako stvar ukusa.

Forum definitivno ne može na vrh jer za njega treba čitava širina glavne strane a u vrhu to nema. E, sad ćete Vi reći, ... pa normalno da nema kada su ugurai još jednu poziciju za banner.

TAČNO !!! Međutim, banner na toj poziciji i u tim dimenzijama su tražile marketing agencije jer to je nešto što im klijenti najviše traže. Pošto mi od toga živimo, ..., forum će morati da ide ispod banera. Žao nam je, ali tako mora !!!

Željko Arnautović,
PC Berza d.o.o.

Equinoxe Textura 23.12.2008. 03:15 #85104

A lepa ova textura iza foruma, gde sam to ono beše video...nešto VIR, TRŠ, DRM, VIK, KRŠ, ma nešto je na tri slova....na vrh mi je tastature......e da me ubiješ....

zeljkoa Re: Textura 23.12.2008. 03:18 #85105

:: A lepa ova textura iza foruma, gde sam to ono beše video...nešto VIR, TRŠ, DRM, VIK, KRŠ, ma nešto je na tri slova....na vrh mi je tastature......e da me ubiješ...
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.

Da, tekstura je opšte poznata. Oni se kod nas reklamiraju već godinu dana, pa reko` da im još malo pomognem.

Željko Arnautović,
PC Berza d.o.o.
SkyFire Re: Textura 23.12.2008. 03:19 #85106

Da ti ne mislis na PIV mislim Pivo..Uh to je na 4 slova....Sta li je majku mu?Bax nemoj da za_ebavas,postavljas tu neke zagonetke da se ljudi ubiju razmisljajuci

:: A lepa ova textura iza foruma, gde sam to ono beše video...nešto VIR, TRŠ, DRM, VIK, KRŠ, ma nešto je na tri slova....na vrh mi je tastature......e da me ubiješ....
Equinoxe Re: Re: Textura 23.12.2008. 03:21 #85107

Pa neka, da malo iščašite mozak.

:: Da ti ne mislis na PIV mislim Pivo..Uh to je na 4 slova....Sta li je majku mu?Bax nemoj da za_ebavas,postavljas tu neke zagonetke da se ljudi ubiju razmisljajuci
SkyFire Re: Re: Re: Textura 23.12.2008. 03:22 #85108

Nemoj please...Pocece da mi curi na usicu i sta cu ondak?

:: Pa neka, da malo iščašite mozak.
Equinoxe Znam, nije final....al da ne zaboravite.. 23.12.2008. 03:25 #85109

...možda ne najbitnija stvar ali svakako zanimljiva informacija o broju pregleda novih, a bilo bi lepo i tih starih, osveženih tema.

zeljkoa Re: Znam, nije final....al da ne zaboravite.. 23.12.2008. 03:33 #85110

:: informacija o broju pregleda novih, a bilo bi lepo i tih starih, osveženih tema

Pa gde to sve da spakujem? Jedva sam i ovo uglavio.

Željko Arnautović,
PC Berza d.o.o.
SkyFire Re: Re: Znam, nije final....al da ne zaboravite.. 23.12.2008. 03:35 #85111

Pa zato sto si skratio onu bitnu a rasirio nebitnu!Povuci sa leva na desno i uglavi to sto fali!Skratis drugu a povecas prvu...Na drugoj i onako ne treba broj pregledanih poruka...

:: Pa gde to sve da spakujem? Jedva sam i ovo uglavio
Zmajko ... 23.12.2008. 03:39 #85112

broj poruka: 1228
A zasto lepo ne razdvojite forum od naslovne u potpunosti? Ja na primer naslovnu i ne gledam vec odmah odem na `najnovije teme` preko precice u tulbaru.
Tu mi je onda, na jedan klik daleko i naslovna, a i ostale tipa `najnoviji odgovori` - kao sto je i red da se praktikuje na forumima... A i brze se ucitava nego naslovna =)

Pozdrav!
zeljkoa Re: ... 23.12.2008. 03:40 #85114

:: A zasto lepo ne razdvojite forum od naslovne u potpunosti

Pa vidiš da i zbog ovog sitnog pomeranja na dole hoće da me linčuju.
Željko Arnautović,
PC Berza d.o.o.

Equinoxe Re: Re: ... 23.12.2008. 03:55 #85116

Ma da se ja pitam, ja bi stavio na dvesta trideset petoj (235.) strani na dni, dugme od 12 pixela koje ima u sobi slovo F, i vodi ka forumu koji je na četristo petoj strani (405.).

A sad ozbiljno, radite sa sajtom šta god hoćete. Baš me briga, a kako izgleda, mi tu ništa ne možemo. Očigledno je forum zadnja rupa na svirali i biće negde (možda na 579.) ako ostane mesta. Vidi se i po rasipanju sa foruma pamethih i iskusnih ljudi željni da pomognu.
I ja sam se smorio više......

Ubijate identitet sajta, polako ali sigurno, ono što ga izdvaja od sajtova slične tematike. I kako kucam, sve mi je jasnije da ono gore uopšte nije šala.

:: :: A zasto lepo ne razdvojite forum od naslovne u potpunosti
:: Pa vidiš da i zbog ovog sitnog pomeranja na dole hoće da me linčuju.
:: - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: Željko Arnautović
:: PC Berza d.o.o
SkyFire Mislim da nije fer GENERALNO! 23.12.2008. 04:10 #85117

Ali gledajuci sta se i od ranije desilo i kako se i dalje ponasate shvatam da tj davno sam shvatio da se bez potrebe opterecujem ovim stvarima jer vas definitivno nije briga..Ja sam vec odavno rekao da je forum izgubio sjaj - mislim nikad nije ni doziveo da zasija jer ste dozvolili velike propuste svojom nemarnoctu prema nama korisnicima..Secam se jos davno koliko sam se borio da forum izdignem na visi nivo i da kazem bilo je vreme kad sam nesto i postigao ali ovo sad je totalna katastrofa..Neozbiljnost i ne samo vas nego generalno i pojedinih korisnika - a sve ih je vise - koji su od ovog foruma napravili cirkus.Sto je najgore toga je opet sve vise i sve vise je onih koji neznaju a nece ostati niko vredan da ih uputi jer ce sve vrviti od teskih komplexasa i `znalaca` koji ce da prosipaju m_da za bubrege..Itd...Mogu samo da kazem da ste doziveli da se berza pretvori u ono sto je nekad bio benchmark dok je sada kod njih totalno druga prica i sa ovim podrzavam u potpunosti baxovo izlaganje jer je ziva istina!

P.S.Nisacim se niste potrudili da nesto popravite vec nam dajete na kascicu tj mazete oci nekim nevaznim glupostima i na finjaka zacepite usta i cao djaci...Stanje se samo pogorsava i bice jos gore i gore i samo ne znam ko ce pametan ovde da ostane?!

Kad se vec izlazu cinjenice rekoh da i ja kazem koju..

Zmajko ... 23.12.2008. 04:18 #85118

broj poruka: 1228
Pa dobro razliciti ljudi - razlicita misljenja.
Po mom misljenju, forum dosta `pati` upravo zbog toga sto se 10 najnovijih nalazi na naslovnoj stranici.
Stvara se brdo tema koje se ponavljaju, stare se zaboravljaju u roku od dan-dva, spamovanje nekih starih tema zarad nabijanja broja poruka postaje normalna pojava, povecan je rizik da sajt ispadne neozbiljan zbog nekih tema gde se ljudi medjusobno prozivaju (a cesto se prozivaju i firme)...

Mislim da bi forum trebalo da dobije `svoje` mesto. U principu, samo treba malo vremena da se ljudi naviknu. Forum ovakav kakav jeste je - nefunkcionalan.
Ukoliko pogledate druge modele i udjete dublje u tematiku shvaticete da je neminovno da se ovo razdvoji i da se sto pre angazuju moderatori.
Kasnije i da se ceo forum malo osvezi sa ubacivanjem avatara i hotlinking-ovanjem, da se malo poostre pravila ponasanja pa bi se delile opomene za svako vredjanje i psovanje drugih forumasa... Ovakav kakav jeste - ovaj forum nema ozbiljnu buducnost.

Meni nije jasno zasto bi nekome smetalo da se ovo razdvoji... Sta je to toliko interesantno na naslovnoj stranici sto ne moze da se ucita sa jednim klikom misa. Pri tom, opet napominjem, stranica http://www.pcberza.rs/forum/najnovije-teme.php se mnogo brze ucitava od naslovne, a pored 10 najnovijih se mogu videti i onih prethodnih 10, 20, 30.

Bas bih voleo da me neko uveri u suprotno i da mi da racionalan razlog zasto je bitno da 10 najnovijih tema bude na naslovnoj stranici kad postoji dugme/odeljak `najnovije teme`.

MaliAbner Sjajno ali pomalo beskorisno... 23.12.2008. 09:21 #85126

broj poruka: 7769
Velika vecina odgovora je kanda promasila temu...

Ovo je PC Berza, znaci ovde su u prvom planu stvari vezane za trgovinu, a tek onda forum, koji i nije forum jer ovde generalno nama znanja ili je ono suvise jednostrano.

Kad neko postuje sta da kupi zelene ili crven karte svi znaju sta je bolje, ali kad neko postavi pitanje na temu sistema ili problema sa softverom vecina odgovora je da su krivi ATi drajveri i bios-i. Ovo je valjda zato sto je vicina clanova foruma orjentisana na igre te postuje pitanjda uglavnom za igre.

Ali kad je pitanje `kako da iscupam podatke sa pokvarenog diska` onda je sveta krava Hiren`s Boot, nazalost korisna alatka ali ponekad vrlo teska totalnim pocetnicima. Mada ima tu i saveta tipa Stane Dolanc*.
* za one koji ne znaju ko je Stane on je bivsi politicar iz doba titove SFRJ koji je imao resenje za sve mada ta resenja nisu bila funkcionalna ili sta vec.

Ovde svega par ljudi daje odgovore na takve teme...

Ali zato kad je gvozdjurija u pitanju svi znaju sta su GHz...

Sto se tice izmena na sajtu ovaj dodatni modul sa najnovijim odgovorima je sjajan, ali pomalo beskoristan onima koji imaju tft 19` wide jer je tako forum skoro van vidnog polja zbog onih ubogih 900 tackiva po vertikali.
Sto se tice citljivosti vrlo je citljivo bela slova na sivoj podlogi, nije toliko lose a i uklapa se nekako u MS glistu.

Pretraga komponenti me je moram reci odusevila sve je pregledno i daleko bolje nego na BenchShopu, intuitivna i brza.

Popravljena je bubica sa `nazad` dugmetom u Operi mada nisam siguran da li je do `Miska` ili Opere.

To je to, kome se ne dopada mozda da ide drugde gde ima daleko manje slobode u izrazavanju... i u osecaju povredjene sujete.

Tomato Republic Of Serbia !!!

gile23 ... 23.12.2008. 09:34 #85128

broj poruka: 9121
Slike onih proizvoda izmedju kataloga i prognoze su mrljave, trazite od tih vasih da vam daju slike boljeg kvaliteta, pogledajte nekako da uglavite da se sve teme vide na donjem delu, pola se vidi i pola se ne vidi, znaci kada bi se vremenska prognoza i kursna lista skratile za po nekih 2mm, onda moze da se skrati ovo sto pise koponente najmanje za po 1mm, i ova linija gde pise pcberza takodje da se skrati za nekih 2mm, po ovome dobijes 7mm, i time mozes dobiti da se vide 2 teme vise, dizajn je lep, i da vas podsetim na benchmarku nema tema na prvoj strani pa se niko ne zali, sve je ovo stvar navike,...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
XXXL Svako jaje ima potencijalnu dlaku.. 23.12.2008. 11:50 #85136

broj poruka: 537
Svako je svoj majstor a svaki majstor razne probleme resava na svoj nacin :)

Novi dizajn nije los, bolji je od proslog i dokle god je tako - dobro je :)

Ne znam ni cemu tolika polemika oko foruma, ljudi, pa imate dugme na kojem pise Forum na vrhu strane (bode oci) :) kad kliknete na njega, forum vam je na celoj strani i u prvom planu je..
MaliAbner Re: Svako jaje ima potencijalnu dlaku.. 23.12.2008. 12:00 #85137

broj poruka: 7769
Upravo tako...

Ja sam recimo PC Berzu ubacio u bookmarks kao 100 najnovijih tema i odmah mi izlazi ta stranica tako da vecinu promena skoro da nisam ni primetio.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Svako je svoj majstor a svaki majstor razne probleme resava na svoj nacin :
:: Novi dizajn nije los, bolji je od proslog i dokle god je tako - dobro je :
:: Ne znam ni cemu tolika polemika oko foruma, ljudi, pa imate dugme na kojem pise Forum na vrhu strane (bode oci) :) kad kliknete na njega, forum vam je na celoj strani i u prvom planu je..
lllo 23.12.2008. 12:03 #85138

broj poruka: 319

Slazem se da se rijetko vodilo racuna o zahtjevima korisnika Foruma, ALI:

PCBerza postoji zbog oglasavanja.

Oglasavanje donosi profit vlasniku/programeru.

Oglasavanje, tj. njegov efekat, moze uvecati obim prodaje klijenata sajta, odnosno moze im donijeti opet taj profit.

To je (jednostavan) nacin na koji funkcionise trziste, pa korisnici Foruma moraju prihvatiti realnost - od necega se mora zivjeti, sto odluku administracije da se sudbinsko pitanje - nvidia ili ati - potisne u drugi plan, cini sasvim razumljivom.

Moje misljenje je da je glavna stranica nepregledna i konfuzna ( `nabacano` bi bila odgovarajuca rijec) i cini mi se da je to ono cemu uredjivaci treba da posvete paznju - red umjesto haosa.

FatZadd RE:IIIo 23.12.2008. 12:09 #85141

broj poruka: 140
100 ljudi 100 cudi....i svako ce imati neku primedbu,zamerku,ITD....

Ali,moje je misljenje,da 90% clanova ovaj sajt posecuje zbog foruma i da ovaj forum mora biti isto tako vazan kao i komercijalni deo sajta...Jer danas sve IT firme imaju svoje sajtove i cenovnike koji su u vecini slucajeva cesce azuriraju nego ovde!!

P.S:Sto je forum kvalitetniji,imace i vise posetioca!

misa Ne mogu baš sa svim da se složim... 23.12.2008. 12:20 #85143

broj poruka: 876
i zbog toga @lllo mislim da nisi u pravu što se tiče zahteva korisnika. Sve što se radi, radi se radi posetilaca odnosno, Vas, jer ovakvi sajtovi i jestu sprega između korisnika/kupaca i prodavaca. Naravno, nemoguće je zadovoljiti sve ukuse odnosno sve želje ali sve predloge prihvatamo i svaki će se predlog biti realizovan ukoliko ima smisla i ukoliko će isti zadovoljiti većinu posetilaca. Što se trenutnog rasporeda tiče, moram priznati da se i meni isti ne sviđa i u dogovoru sa Željkom, on će biti promenjen. Imam par ideja i verujem da će Vam se iste svideti. Sve promene odradićemo u toku dana pa u slučaju da ima još neki konstruktivni predlog, možete isti postovati u ovoj temi.

Pozdrav...
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs