Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
Nova PC Berza
STRANA 1 OD 3  
misa Nova PC Berza 07.12.2008. 00:54 T13597

status: admin
broj poruka: 876
Počeo je prenos novih modula na pc berzi.
Sutra možete da očekujete još novih dodatnih modula a, u narednih 7-10 dana i sve ostale module. Cenovnike obrađujemo po prispeću istih i svakog dana možete da očekujete makar po jedan novi cenovnik. Ni jedan cenovnik neće biti prikazan ukoliko je isti stariji od 7 dana. S obzirom da je ovo test period, možete u nastavku da dajete Vaše sugestije i predloge a, kao što rekoh neke module dobićete sutra.

Strane su pravljene pre svega za: firefox, IE, operu i chrome a, naravno rade i oslati pretraživači. Moguće da je potrebno par puta osvežiti browser pre nego što dobijete pravi izgled stranica.

pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 07.12.2008. 01:15 #82353

status: user
broj poruka: 12057

Moram priznati da mi se ne sviđa kako je grafički urađen odabir komponenata u cenovniku, sa onim crnim okvirom i malim fontom koji se u priču ne uklapa. Možda bi neki Tahoma Bold bio pregledniji i lepši.

Šteta što nema kod sortianja ploča izbor chipseta ili GPU-a kod grafičkih kartica.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

zeljkoa Re: Re: 07.12.2008. 01:22 #82354

broj poruka: 713
:: Šteta što nema kod sortianja ploča izbor chipseta ili GPU-a kod grafičkih kartica

Kod matičnih ploča postoji podela po čipsetu, a i kod grafičkih postoji podela do nivoa čipa. Sve je urađeno po dubini na nekoliko nivoa, samo odaberi podkategoriju.

O fontu može da se razgovara, to je najmanji problem da se promeni.
Koji crni okviri, ne znam na šta msiliš? Postoje samo crtice između stavki, nema nikakvih okvira?

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Željko Arnautović,
PC Berza d.o.o.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
misa Re: Re: 07.12.2008. 01:26 #82356

::
:: Moram priznati da mi se ne sviđa kako je grafički urađen odabir komponenata u cenovniku, sa onim crnim okvirom i malim fontom koji se u priču ne uklapa. Možda bi neki Tahoma Bold bio pregledniji i lepši

Tahoma se i koristi ali ne znam koji crni okviri. Gde konkretno da bih proverio?

:: Šteta što nema kod sortianja ploča izbor chipseta ili GPU-a kod grafičkih kartica

Pa ima. Neke module i sutra prebacujem na server pa će biti celokupnija slika ali matične, procesori, memorija, hard itd... sve najvažnije grupe urađene prilično detaljno.

Equinoxe Re: Re: Re: 07.12.2008. 01:27 #82357

Vidim da ima po socketu, proizvođaču, prodavcu i mestu. Samo pokušavam da budem konstruktivan, i ako ima ne vidi se, a trebalo bi domah da se uoči.

Crni okvir
http://img100.imageshack.us/my.php?image=27926176va4.jpg

:: :: Šteta što nema kod sortianja ploča izbor chipseta ili GPU-a kod grafičkih kartica
:: Kod matičnih ploča postoji podela po čipsetu, a i kod grafičkih postoji podela do nivoa čipa. Sve je urađeno po dubini na nekoliko nivoa, samo odaberi podkategoriju
:: O fontu može da se razgovara, to je najmanji problem da se promeni
:: Koji crni okviri, ne znam na šta msiliš? Postoje samo crtice između stavki, nema nikakvih okvira
:: - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: Željko Arnautović
:: PC Berza d.o.o.
rasha44 So far, so good... 07.12.2008. 01:28 #82358

broj poruka: 1492
so what?
Šalim se. Dobro izgleda, samo se treba navići na novi način pretraživanja.
Najzad je sređen Back (strelicom ili tasterom na mišu) u Operi.

Samo tako nastavite. Bilo je kranje vreme da se osveži i osavremeni sajt.

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

misa Re: Re: Re: Re: 07.12.2008. 01:31 #82360

:: Vidim da ima po socketu, proizvođaču, prodavcu i mestu. Samo pokušavam da budem konstruktivan, i ako ima ne vidi se, a trebalo bi domah da se uoči

Klikni na određeni socket @bax pa ćeš dobiti to što želiš. Recimo kod memorija možeš da ideš u dubinu sve do količine memorije.

zeljkoa Re: Re: Re: Re: 07.12.2008. 01:33 #82361

:: Vidim da ima po socketu, proizvođaču, prodavcu i mestu. Samo pokušavam da budem konstruktivan, i ako ima ne vidi se, a trebalo bi domah da se uoči

Naravno da se vidi. Odabereš recimo matične ploče, pa klikneš na primer na Socket 775 pa onda dobiješ čipset. Sve se lepo vidi. A ispod imaš i dodatni filter koji možeš uvek da primeniš.

:: Crni okvi

Ili ti browser ne vari CSS ili nisi uradio refresh. Ti okviri ne treba da postoje. Kod mene se ne vide ni na jednom browseru.

Željko Arnautović,
PC Berza d.o.o.

misa Re: Re: Re: Re: 07.12.2008. 01:34 #82362

:: konstruktivan, i ako ima ne vidi se, a trebalo bi domah da se uoči
:: Crni okvi
:: http://img100.imageshack.us/my.php?image=27926176va4.jp

Sad znam zašto ti se ne sviđa. Pa zar toliko sumnjaš u mene da bih tako napravio. To ti još uvek nije učitao novi css. Verovatno vuče stari iz cache. Sa par puta refresh-a trebalo bi da funkcioniše. :)
rasha44 Crni okviri 07.12.2008. 01:35 #82363

broj poruka: 1492
Bax, kod mene u Operi nema tih crnih okvira.
kažem ja da je Firefox sh*t

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Equinoxe E pa ovo je odlično.... 07.12.2008. 01:37 #82364

Posle biranja Socketa, dobija se novi izbor po chipsetovima, odlično, u pravu ste.
Razvalio sam Firefoxov keš i odoše crne gluposti.

Lovely jubbly.

Equinoxe Imam jedan mali predlog 07.12.2008. 01:59 #82366

Slika će vam reći tačno šta mislim, ukratko da se kod pronađene komponente u ceovniku ispod imena i `Gde se nalazimo` nađe malo mesta kao treći red za link ka sajtu firme, naravno ako ga imaju.

http://img149.imageshack.us/my.php?image=linkwu8.jpg

zeljkoa Re: Imam jedan mali predlog 07.12.2008. 02:03 #82367

:: Slika će vam reći tačno šta mislim, ukratko da se kod pronađene komponente u ceovniku ispod imena i `Gde se nalazimo` nađe malo mesta kao treći red za link ka sajtu firme, naravno ako ga imaju

Strpi se malo, nisu svi moduli učitani. Biće tu i iznenađenja.

Željko Arnautović,
PC Berza d.o.o.
mucacaca I ovo 07.12.2008. 02:06 #82368

broj poruka: 85

I dodajte ono kad se otvori jedna tema da ima dugme sledeca tema,po vremenu postovanja. Znaci ja citam ovu temu i ocu da odem na temu koja je novija od ove i samo kliknem sledeca tema i otvori mi se,jer tako ne bih morao stalno da se vracam nazad pa onda da biram novu temu.
Saske ... 07.12.2008. 02:13 #82369

broj poruka: 1117
ove filtere definitivno treba izmestiti sa vrha i postaviti ih na levu stranu...
i cene obavezno sortirati od nizih ka visim...

Overclocking is the way of life!!!

BrianM 07.12.2008. 02:17 #82371

broj poruka: 178
Pozdravljam promene, samo tako nastavite.
Mislim da bi bilo bolje da su artikli sortirani od jeftinijih prema skupljim, kao sto je i do sada bio slucaj. No mozda je to samo meni, nek se raja izjasni, a jos bolje bi bilo da se uvede da svako moze sortirati kako mu odgovara.
Pozz!
BrianM Re: ... 07.12.2008. 02:19 #82372

broj poruka: 178

:: ove filtere definitivno treba izmestiti sa vrha i postaviti ih na levu stranu..
:: i cene obavezno sortirati od nizih ka visim..
:: Overclocking is the way of life!!!

OK, touché, 1:0 za tebe
Saske ... 07.12.2008. 02:21 #82373

broj poruka: 1117
u ljudi molim vas stavite neku lepsu sliku za graficke karte...de nadjoste bas onaj krs... :P

Overclocking is the way of life!!!

Equinoxe Re: ... 07.12.2008. 02:24 #82374

Ma daj, šta fali Radeonu 9700 Pro ?

:: u ljudi molim vas stavite neku lepsu sliku za graficke karte...de nadjoste bas onaj krs... :
:: Overclocking is the way of life!!!
SkyFire Jeb.te... 07.12.2008. 04:37 #82377

broj poruka: 18472
Konacno aleluja...Mnogo drugacije i prijatnije..Sada deluje dosta profesionalnije, najbitinije da je preglednije i sl...Jos malo da se koja sitnica doradi i extra...Nebi bilo lose ni da se forum osvezi...

P.S.Slika za graficku karticu je stvarno ocajna...Mogli ste da promenite zaista...Maticna ploca je vidim Gigabyte tako da se Machincu to nece svideti hehehehehehe....

I Want to believe - The truth is out there
May the force be with you
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

Daum ... 07.12.2008. 04:51 #82378

broj poruka: 12794
Vidim ja da je neko dobio hladna stopala zbog konkurencije. Kad smo davali sugestije bilo je samo `Bice, bice` i na kraju nista, a sad se deli sakom i kapom...

SkyFire Re: ... 07.12.2008. 04:55 #82379

broj poruka: 18472
Heheheheheh...Al` si surov

P.S.Forum je i dalje jadan tj siromasan!

I Want to believe - The truth is out there
May the force be with you
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: Vidim ja da je neko dobio hladna stopala zbog konkurencije. Kad smo davali sugestije bilo je samo `Bice, bice` i na kraju nista, a sad se deli sakom i kapom..
:: _________________
:: Scourge of PCBerza
misa Re: Imam jedan mali predlog 07.12.2008. 10:30 #82393

@bax2003
:: Slika će vam reći tačno šta mislim, ukratko da se kod pronađene komponente u ceovniku ispod imena i `Gde se nalazimo` nađe malo mesta kao treći red za link ka sajtu firme, naravno ako ga imaju

To smo već uradili a, u toku dana imaće te i taj modul na serveru.

@Saske
::ove filtere definitivno treba izmestiti sa vrha i postaviti ih na levu stranu..
::i cene obavezno sortirati od nizih ka visim..

Postoji modul za sortiranje i on će biti prebačen u toku dana. Mi smo stavili po default-u da bude od veće ka manje iz dva razloga. Prvi što u tom slučaju neće da Vam ide na nerve ukoliko se neka firma stalno podvlači ispod cene za par dinara da bi bila prva na vrhu. Drugo, nama je bilo logičnije (što ne znači da smo u pravu) da postavimo prvo najskuplje proizvode jer svi težimo da iste i kupimo. Lepše mi je recimo kod monitora da mi se prvo pojavi recimo 42`, pa 37` itd... nego 15`, 17` itd...
Takođe, ostavili smo filter koji vrši funkciju pa se sa jednim dodatnim klikom unese u polje `cena do` cena u dinarima na osnovu platežne moći. I na kraju postoji i modul za sortiranje pa sami možete da odabere način soritranja.

Naravno, daćemo 4-5 dana fore da se svi naviknemo na ove promene pa ukoliko neke promene `ne stoje`, najlakše je iste i promeniti

@Saske
::u ljudi molim vas stavite neku lepsu sliku za graficke karte...de nadjoste bas onaj krs... :

Šta fali, slikao sam svoju grafičku To su samo početne fotke, većina će se fotki promeniti

@Daum
::Vidim ja da je neko dobio hladna stopala zbog konkurencije. Kad smo davali sugestije bilo je samo `Bice, bice` i na kraju nista, a sad se deli sakom i kapom..

Ovo već neko vreme odrađujemo tako da smo počeli pre saznanja za konkurencijom. Ali kao što Željko reče, konkurencija je dobra a, od iste svi će imati samo koristi

@SkyFire
::P.S.Forum je i dalje jadan tj siromasan

U toku je i dorada foruma pa se strpite još samo malo.

pozdrav
alexakralj re 07.12.2008. 10:30 #82394

broj poruka: 424
Lepo uradjeno i osmisljeno ali bilo bi mnogo bolje da cene idu od nizih ka visim, jer uglavnom se traze jeftinije komponente i bilo bi mnogo brze naci ih znaci jos jedan glas za tu stavku i drugo mislim da je sad standard kod svih malo bolje uradjenih sajtova i slika proizvoda, pored teksta moze mala ali na klik da se u novom prozoru pojavi veca jer sto god kupujem na berzi moram ici na drugi sajt da pogledam sliku,sve ostalo ok za sada,pohvale za trud
TMI = Too Much Information

Scyter re 07.12.2008. 10:42 #82395

broj poruka: 8138
svaka cast.Ovo ste dobro uradili kad ste stavili -moje teme i -moji odgovori-.Nadam se da ce biti jos nekih iznenadjenja.

alexakralj re svaka cast 07.12.2008. 10:53 #82398

broj poruka: 424
Stvarno svaka cast ,moja prva tema 02.07.2006. 18:57 KOLIKO VREDI i odmah sam bio opomenut od Zeljka.LOL
P.S.Ko bi reakao da ima toliko
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=1953&forid=4&katid=1
TMI = Too Much Information

STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs