Sta mislite o tome,da se pravi nova rubrika za modifikovanje,flashovanje i sve o takvim stvarima?Graficke,CD/DVD,maticne i o te stvarima...sta ste uspeli,sta ne vredi i te stvari?Zar ne bi bio lose kad znate sta moze hardver koji ste kupili?
Nemoj se dzabe loziti...Malo je ljudi koji tu tematiku poznaju i koji su spremni da se upuste u takvo nesto...Drugo da bi se otvorila takva rubrika trebalo bi da ima dosta materijala o tome a mislim da ovde na forumu nema to ko da ponudi...Inace sto se mene tice ako apelujes na nov thread da se otvori u sklopu foruma mislim da to nece ici iako je meni to bas primamljivo ali postoji vec servis i overklokovanje...Ne znam..Jedino ako Zeljko i Milan budu hteli da to dodaju..Ili pak da u sklopu servis i overklokovanje nalepe a da ostave prostor da se uvek dopunjuje...
P.S.Hocu da kazem da sve to povlaci ono za sta smo se davno bezuspesno borili a to je prosirenje i unapredjenje foruma!
Ajde da podrzim ovaj predlog pa da vidim koliko je ljudi jos za to i moze li se sta uraditi po tom pitanju?!!!Ja sam za...Nisam protiv...Ima li uzdrzanih?
I Want to believe - The truth is out there May the force be with you @PCBeast@
:: Sta mislite o tome,da se pravi nova rubrika za modifikovanje,flashovanje i sve o takvim stvarima?Graficke,CD/DVD,maticne i o te stvarima...sta ste uspeli,sta ne vredi i te stvari?Zar ne bi bio lose kad znate sta moze hardver koji ste kupili ::
Ma jok...Guraj to sto si predlozio...Ideja nije losa samo je malo teze izvodljiva...Pocni sa primerima pa cemo da vidimo kako ide...Ajde postuj nesto..Kreni sa tematikom i upoznavanjem oko modovanja,sta je bitno,kakvi su pocetni koraci..Napravi jedan uvodni deo onako razumljiv....Potrudi se...Nemoj sad da odustajes..Predlozio pa se povukao..Gde to ide?
I Want to believe - The truth is out there May the force be with you @PCBeast@
Za pocetak samo tolko,materijal-ono sto ja znam-pripremit cu za sutra jer ce biti malo dugacak! Bit ce reci o hard diskovima,DVD-RW,grafickoj!Naravno i o softverima kojim to moze da se uradi,odnosno ono sto sam ja uspeo da uradim!Ali naravno ocekujem i one ljude koji znaju neke fore ili su uspeli neki hard mod,softmod da i oni stave svoje `znanje` da vidimo STA MOZEMO DA URADIMO!Pa do daljnjeg nadam se da ce biti zainteresovanih!
kako su uradili hex editovanje i menjanje maski da bi se preklopili ID za modovanje u Qaudro...nisam uspeo a flesovao sam kartu jedno 20x :)) lik mi je onomad odmah poslao fajl a sada sam dvojici prosledio da mi prerpave u qfx 3500 (jer mi iz vise ralzoga odgovara: karta je identicna 7900gs ima 20/7 p/v units, similar clocks, PCB & cooling)....da li je neko izbunario na koji ancin to rade, nibitor naprosto nije dovoljan...
BE, jesi li izvrteo testove igre??? Npr. pod WinXP x86??? Da li ima dobitaka ili pak gubitaka???
Evo testove koje sam uradio,sa Athlon64x2,2gb ddr2,xp64 sp2,Quadro 178.46 drivers Prvi su rezultati moded za Q5500 a drugi EN7950gt 3d Mark 2001,dosta losije kao Q5500,verovatno zbog XP64.A ostale skoro indenticne,znaci nema dobitaka,sem one akademske razlike…Jedino OGL Extension Viewer vidi razliku ali to sam zaboravio da “save”-ujem!!!A SpecViewer nemam,barem jos,al cu ga skidati!!!
3d mark 2001 26241 - - - 26403 3d mark 2003 18710 - - - 18702 3d mark 2005 9834 - - - -9813 3d mark 2006 5280 - - - -5279
Znaci ovako nema neke koristi,ali ako instaliras Autocad,Maya I slicne stvari onda ti instalira I Performance Driver za Q5500(iako AutoCad javlja da nema kompatibilnog karticu),I tamo mozes da primetis razliku…Jos samo tolko da sa starijim drajverima ima vise poena u svakom testu,ali mi se mrzelo da i to instaliram.A da najvise mi svida “feeling”,kad vidim da imam Quadro a ne GeForce karticu…Poz!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.