Gospodine Zeljko i Miso...Evo vec duze vremena razmisljam o tome kako bi bilo lepo da mi kao mala ali cvrsta zajednica imamo jedan toppic gde mozemo da iznesemo nase rezultate u vidu hwbot takmicenja a da pri tom doprinesemo i bodove samom forumu pc berze!Posmatrajuci vec duze vreme 100% sam siguran da ce me svi podrzati u ovom predlogu koji nebih zaista zeleo da padne u vodu...Smatram da smo posle duze vremena zasluzili ovako nesto sta god da je potrebno da se ispune uslovi da bi se to analiziralo!Molio bih da se oglasite sta je povodom toga moguce uraditi i zeleo bih da vidim vasu zelju u realizaciji istog!Pozdrav!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
Znate samo sto neznate da se tako zove...Takmicenje i rangiranje rezultata po raznim segmentima...(3D Mark,CPU-Z,Crysis test i sl...)..Ovde postujete gde ce tacno moci da se vide vasi rezultati i mesto na kojem ste...
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
Moram reći da mi se ne sviđa ideja. Ipak ovo nije bechmark sajt i `ja imam najbolju mašinu sa 10 GB RAM-a, tripple SLI i 17 KW ispravljač`. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Iako nisam neki pobornik clocka, tajminga, gomile testova, čak naprotiv, što da ne... Ako ima mogućnosti, volje, neka, teraj. Bolje da sajt ima više opcija i mogućnosti, ima da budemo kao ona 3 u 1 kafa. Em` Berza, em` forum, em` ta zanimacija za zagriženije...
To se uglavnom svodi na to. čemu bi onda bila ta ranglista najboljih rezultata ? Mislim da ovaj forum nema potreba da se takmiči sa bench forumom jer ga je ugazio već odavno u mnogim poljima. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Momci doneli ste pogresne zakljucke...U opste poenta nije u tom smislu!Drugo mi se daleko razlikujemo od bencha tako da kod nas nema nikakvog vida ljubomore,isticanja,i nekog izdvajanja...Svi smo zajedno jednaki...Ovo je sve samo u sportskom duhu!Drugo to je i merilo jacine samog hardware-a...Klasicni testovi..Polomiste se ovde,nVidia ono,ATI ovo...Sad je prvenstvena prilika da vidite sta se zaista desava realno iz prve ruke! Po meni je ovo jako korisno...Mislim da ce da smeta samo onima koji imaju komplekse pa se nadju na neki nacin ponizeni...Znamo se dugo svi i o tom ne treba ni razmisljati...
:: :: To se uglavnom svodi na to. čemu bi onda bila ta ranglista najboljih rezultata ? :: Mislim da ovaj forum nema potreba da se takmiči sa bench forumom jer ga je ugazio već odavno u mnogim poljima :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
ali ja bih to uradio na sledeći način, kao baza svih rezultata, tj. hardvera.
Znači, ne samo onaj koji ima mašinu od > 3000€ već i onaj od 400€ gde će korisnik moći da uporedi svoju konfiguraciju i da proveri da li mu je konfa dobro podešena.
To je što se tiče baze a, rangiranje bih uradio po nekim kategorijama recimo kao u boksu. Šta da radi onaj od 60kg protiv teškaša od 120kg.
Ako neko ima pametan predlog za podelu kategorija ili predlog kako bi to trebalo da izgleda, bez namere da to bude samo kopija nekog sajta koji postoji, već da napravimo ono što bi svima koristilo, pišite ovde, pa da vidimo.
Znam,sve je to u redu...ali ja pricam o direktnom vezivanju za hwbot,mislim mozda mislimo na isto samo sto bi ti to pregrupisao...Ah da,vazan faktor je i upload screenshoot-a tj. image file...I za to se morate potruditi...Ja ne vidim zasto bi bila ikakva raspodela..Kao sto rekoh,svi smo jednaki i mi smo zajednica...Ako neko ima bolju masinu ne znaci da je bolji covek od nekog drugog...Ne treba biti iskompleksiran i gledati stvari na takav nacin! Kad bi izdelio po kategorije tek tad bi deklarisao te koji imaju slabije masine kao nizi rang...Ako smo zajedno svi neka smo u istom koshu!Nema izdvajanja!Zna se sta je HWBOT!Ako je 3D Mark 2006 ne moze biti kategorija osim u rezoluciji...Kapirash?Korisnici sa slicnim konfiguracijama ce svakako moci da se uporede jer ce se kvalifikovati jedni uz druge i samim tim ce moci da ocene kako im je masina podesena ili dal radi sto bolje...To i jeste jedan od mojih ciljeva zasto sam to i postovao..Znam da ce mnogima koristiti!
:: :: ali ja bih to uradio na sledeći način, kao baza svih rezultata, tj. hardvera :: :: Znači, ne samo onaj koji ima mašinu od > 3000€ već i onaj od 400€ gde će korisnik moći da uporedi svoju konfiguraciju i da proveri da li mu je konfa dobro podešena :: :: To je što se tiče baze a, rangiranje bih uradio po nekim kategorijama recimo kao u boksu. Šta da radi onaj od 60kg protiv teškaša od 120kg :: :: Ako neko ima pametan predlog za podelu kategorija ili predlog kako bi to trebalo da izgleda, bez namere da to bude samo kopija nekog sajta koji postoji, već da napravimo ono što bi svima koristilo, pišite ovde, pa da vidimo.
Treba shvatiti samo jedan faktor HWbot nije takmicenje 8600GT vs 8800GTX Vec 8600GT vs 8600GT ili E4400 vs E4400. Tj. isti deo hardware vs isti taj samo od nekog drugog. A za recimo 3dmark ista stvar, ista kartica protiv iste kartice, ne racunajuci procesor, memoriju idt.. Ali to je poenta.
:: Treba shvatiti samo jedan faktor HWbot nije takmicenje 8600GT vs 8800GT :: Vec 8600GT vs 8600G :: ili E4400 vs E4400 :: Tj. isti deo hardware vs isti taj samo od nekog drugog :: A za recimo 3dmark ista stvar, ista kartica protiv iste kartice, ne racunajuci procesor, memoriju idt. :: Ali to je poenta :: ::
Pa da sve je na jednom mestu ali svako gleda za sebe. Kao kad udjete na sajam automobila i odete na Zastavin ili Pezo-ov stand.
Inace tu je sve i radi poredjenje i saznavanja kako koja kartica radi, postize rezultate idt..
Tako da kad neko nesto pita da li je ova jaca od ove ili tako nesto ili kako ova stoji sa ovom. Lepo dodje u tu sobu i vidi koliko koja moze, i to je jedan od bitnih faktora.
:: Pa da sve je na jednom mestu ali svako gleda za sebe :: Kao kad udjete na sajam automobila i odete na Zastavin ili Pezo-ov stand :: :: Inace tu je sve i radi poredjenje i saznavanja kako koja kartica radi, postize rezultate idt. :: :: Tako da kad neko nesto pita da li je ova jaca od ove ili tako nesto ili kako ova stoji sa ovom :: Lepo dodje u tu sobu i vidi koliko koja moze, i to je jedan od bitnih faktora :: ::
:: Treba shvatiti samo jedan faktor HWbot nije takmicenje 8600GT vs 8800GT :: Vec 8600GT vs 8600G :: ili E4400 vs E4400 :: Tj. isti deo hardware vs isti taj samo od nekog drugog :: A za recimo 3dmark ista stvar, ista kartica protiv iste kartice, ne racunajuci procesor, memoriju idt. :: Ali to je poenta :: ::
Upravo na to sam i ja mislio ali mislio sam da dodamo da recimo ja sa yugom pokušam da osvojim prvo mesto među mojim yugićima a, ne da se borim za 3452 mesto koje predstavlja mesto za najboljeg yuga. Mislim da bi došlo do više čari da pokušam da namestim mašinu nego da smo svi u jednom a, može naravno i kombinacija. jedna lista ali da se iz iste mogu izvući i ostale liste kao podkategorije.
Naravno, ako mislite da to nije pametno, onda idemo na neki drugi predlog.
Pazi moze i tako...Napravi generalni plasman igde su svi i raspodelu po hardwarskoj tezini..Ali zar ne mislis da to nije veliki posao?Kako ces samu raspodelu da napravis?Koliko samo grafickih karti ima???CPU-a???Malo je to teze izvesti a ipak je opet nepregledno!Nemozes cak ni da delis tipa,low,midle,hi segment jer niko nije kompetentan da napravi raspodeli gde ko spada u koju kategoriju!Najbolje je ono sto je OCz predlozio!
:: :: :: Treba shvatiti samo jedan faktor HWbot nije takmicenje 8600GT vs 8800GT :: :: Vec 8600GT vs 8600G :: :: ili E4400 vs E4400 :: :: Tj. isti deo hardware vs isti taj samo od nekog drugog :: :: A za recimo 3dmark ista stvar, ista kartica protiv iste kartice, ne racunajuci procesor, memoriju idt. :: :: Ali to je poenta :: :: :: :: :: :: Upravo na to sam i ja mislio ali mislio sam da dodamo da recimo ja sa yugom pokušam da osvojim prvo mesto među mojim yugićima a, ne da se borim za 3452 mesto koje predstavlja mesto za najboljeg yuga. Mislim da bi došlo do više čari da pokušam da namestim mašinu nego da smo svi u jednom a, može naravno i kombinacija. jedna lista ali da se iz iste mogu izvući i ostale liste kao podkategorije :: :: Naravno, ako mislite da to nije pametno, onda idemo na neki drugi predlog ::
:: Pazi moze i tako...Napravi generalni plasman igde su svi i raspodelu po hardwarskoj tezini..Ali zar ne mislis da to nije veliki posao?Kako ces samu raspodelu da napravis?Koliko samo grafickih karti ima???CPU-a???Malo je to teze izvesti a ipak je opet nepregledno!Nemozes cak ni da delis tipa,low,midle,hi segment jer niko nije kompetentan sta ko gde spada!Najbolje je ono sto je OCz predlozio ::
ok, za ovakve stvari najbolje je ići korak po korak. Znači, hajde da napravimo jednu generalnu listu a, kasnije možemo videti da li treba neki upgrade.
:: :: :: :: Pazi moze i tako...Napravi generalni plasman igde su svi i raspodelu po hardwarskoj tezini..Ali zar ne mislis da to nije veliki posao?Kako ces samu raspodelu da napravis?Koliko samo grafickih karti ima???CPU-a???Malo je to teze izvesti a ipak je opet nepregledno!Nemozes cak ni da delis tipa,low,midle,hi segment jer niko nije kompetentan sta ko gde spada!Najbolje je ono sto je OCz predlozio :: :: :: :: ok, za ovakve stvari najbolje je ići korak po korak. Znači, hajde da napravimo jednu generalnu listu a, kasnije možemo videti da li treba neki upgrade.
:: Pa evo...Klasicna podela kako ide u opste :: :: CPU - Z Rankin :: :: 3D Mark 2003 Rankin :: 3D Mark 2005 Rankin :: 3D Mark 2006 Rankin :: :: I recimo ono sto je sada aktuelno i po cemu svi mere svoje masine svugde u svetu :: :: Crysis Benchmark CPU/GP :: :: Dovoljno za pocetak ::
Ok, slažem se, par dana da napravim projekat (cd ,ploču i kasetu ) i možete da postavljate rezultate pa da vidimo šta i kako dalje...
:: :: :: Pa evo...Klasicna podela kako ide u opste :: :: :: :: CPU - Z Rankin :: :: :: :: 3D Mark 2003 Rankin :: :: 3D Mark 2005 Rankin :: :: 3D Mark 2006 Rankin :: :: :: :: I recimo ono sto je sada aktuelno i po cemu svi mere svoje masine svugde u svetu :: :: :: :: Crysis Benchmark CPU/GP :: :: :: :: Dovoljno za pocetak :: :: :: :: Ok, slažem se, par dana da napravim projekat (cd ,ploču i kasetu ) i možete da postavljate rezultate pa da vidimo šta i kako dalje.. :: :: poz.
Podržavam ideju, ali ne kao takmičenje, već više kao odgovor na pitanja koja se stalno ponavljaju, npr.:
Kako da overklokujem `taj i taj` procesor? Koja je bolja grafička kartica? Kolika je razlika u radu između 2GB RAM-a i 4GB? Kolika je realna razlika između memorije na 800 MHz i na 1066 MHz? itd.
Predlažem da se testovi 3D Mark 2005 i Crysis ne koriste, a da se PC Mark 2005 (ili noviji) koristi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.