Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
To admine legendo!
STRANA 1 OD 1
Equinoxe To admine legendo! 31.05.2008. 23:40 T10130

status: user
broj poruka: 12057

Tako se to radi, briši odmah gluposti i teme koje nemaju veze sa mozgom, naročito od ljudi koje pravila i lepo ponašanje ne zanima.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zandarm wtf? 01.06.2008. 00:13 #56643

broj poruka: 1454

Šta se to desilo?

Equinoxe Re: 01.06.2008. 00:28 #56648

Ovaj lik CAKOMIR je prvio napravio 5 zasebnih vrlo slicnih tema jednu za drugom, i u jednoj mu pored odgovora kažem da je mogao malo prostora da prištedi tako što će da ih grupiše, a lik otvori jo jednu temo i u njoj napiše `DA LI SAM JA ZABAVAN ?`
Protumači kako hoćeš, ja ne bi ni da napišem šta mislim.

jumperjack Neko je skoro.... 01.06.2008. 02:08 #56658

broj poruka: 497
dao predlog da neko ko nema bar sto postova ne moze da otvara temu i mislio sam da to nije ok jer smo svi mi jednom morali da pitamo nesto a nismo imali sto (manje ili vise), mada sad vidim da bi trebalo postaviti neka pravila ponasanja!!!!
(Steta sto ne postoji neki software koji prepoznaje LUDAKE....programeri...pocnite da razmisljate o tome!!!!)

Daum ... 01.06.2008. 02:21 #56660

broj poruka: 12794
Samo uzaludno se zalite... Ovo bi bio 100000000000000000000000-ti put da bilo ko od nas spominje stvaranje statusa moderatora, stavljanje tema tek preko 100 postova, itd...
Iskreno, umoran sam...
Ovaj forum oslikava lice Srbije - Mozes da molis do sutra, niko te ne slusa...
Ajd samo se setite koliko smo morali da cekamo dok su omogucili da gledamo prethodne poruke unutar posta dok upisujemo novu poruku...
Da ne spominjem implementaciju cookie-a da ostanes uvek ulogovan ako to zelis... To smo trazili oooooodavno i vidite gde smo sad...

VMARC Baks 01.06.2008. 02:24 #56661

broj poruka: 9420
tuzibabo

Equinoxe Ja sam daleko od umora... 01.06.2008. 02:33 #56663

...kada je u pitanju želja da se nekome pomogne i nikad nisam umoran da se borim protiv ljudi koji stalno pokušavaju da nekim inatom, bezobrazlukom (uzrok dosade) i nekulturnošću uništavaju nešto što ovde veliki broj ljudi gradi sa dobrim namerama i ciljem. Apsolutno nemaju prava, neka naprave svoj forum i blog i nek tamo prave haos.

zandarm Re... 01.06.2008. 03:35 #56668

broj poruka: 1454
Napisao je da li sam ja zabavan??? Hehe, slatko sam se nasmejao, kakvih budala sve ima danas...
bata89 re 01.06.2008. 08:55 #56672

broj poruka: 163
Ma to je neki kreten!
Po smislu reci pokazuje kolko ima godina !!! (8-15 vrh)

Dyca re 01.06.2008. 10:57 #56685

broj poruka: 1574
Mislim da je pravo vreme da se nekim clanovima foruma daju neka prava, tipa brisanja tema ili banovanja odredjenih korisnika.. Mislim da to treba da budu clanovi koji provode dosta vremena na forumu i imaju vremena da mu se posvete... Neka admini odluce ko ce to biti..ali moj predlog ide za bax=a jer je on veoma cest na forumu i vidi se da nije neki debil koj ce da zloupotrebi to sto mu se bude dalo.. pozz
misa Re: Neko je skoro.... 01.06.2008. 11:10 #56691

status: admin
broj poruka: 876
@JumperJack
:: (Steta sto ne postoji neki software koji prepoznaje LUDAKE....programeri...pocnite da razmisljate o tome!!!!
::

Ma postoji, ali je tako dobar da i nas prepoznaje

@Dyca
::Mislim da je pravo vreme da se nekim clanovima foruma daju neka prava, tipa brisanja tema ili banovanja odredjenih korisnika

Slažem se i čim obavim konsulatacije sa Željkom znaćete sve pojedinosti.

poz.
Equinoxe @Dyca 01.06.2008. 12:53 #56704

Hvala na poverenju, svi se trudimo koliko ko može, da pogidnemo IT svest u Srbiji kao i znanje na viši nivo, preko ovog foruma na jednom od najposećenijih sajtova kod nas.

Zmajko ... 01.06.2008. 13:38 #56709

broj poruka: 1228
Ovaj sajt je daleko od jednog od najposecenijih sajtova sto se tice domace publike
http://www.alexa.com/site/ds/top_sites?cc=CS&ts_mode=country&lang=none
ili mozda ja gresim.

Forumasi su pretezno OK, cak super likovi ali sam forum je krsh i to uzima svoj danak.

Pozdrav!

EDIT: Evo cak i link nije onaj koji sam postavio i baguje bzvz.
http://www.alexa.com/site/ds/top_500
Pa onda klik na Serbia u listi i to je link koji sam hteo da postavim.
Dyca re 01.06.2008. 13:52 #56714

broj poruka: 1574
Pa pazi.. ovaj link je ok, ali tu su svi zivi sajtovi koji postoje, pa su poredjani po posecenosti iz srbije... Naravno da pcberza nece biti medju njima.. A i u celoj listi imas mozda 1-2 srpska it sajta i to je to.. tako da ovaj izvor bas i ne prikazuje realno stanje posecenosti pc berze u srbiji... Takodje, ja sam razumeo bax-a da mi prakticno pokusavamo da edukujemo ljude manje upoznate sa it desavanjima, a da samim tim cinimo ovaj forum sto posecenjijim...pozz

pajsgudgud Re: re 01.06.2008. 14:24 #56720

broj poruka: 3741
Na ovo bih dodao da je većina ljudi priučena da koristi kompjuter i da ga koristi kao spravu kojom ubijaju dosadu. Tri-četiri programa koji koriste svodi se na Iexplorer, winamp neki filmplejer i msn/icq(igrice ne spominjem). Ostalo ih savršeno ne zanima, tako da je sasvim logično da pcberza nije u prvih sto.
Meni je sajt(ljudi koji ga posećuju) pomogao da dosta stvari naučim i rešim, a ponešto sam i sam naučio zavlačeći glavu u kućište. Takođe sam za da se uvedu neka rangiranja ili da neki forumaši(a ima kvalitetnih) dobiju izvesna prava.
a sta ti ja znam...

bz the way...mogli ste da pobrišete i ostalih devet poruka ovog psihića...
:: Pa pazi.. ovaj link je ok, ali tu su svi zivi sajtovi koji postoje, pa su poredjani po posecenosti iz srbije... Naravno da pcberza nece biti medju njima.. A i u celoj listi imas mozda 1-2 srpska it sajta i to je to.. tako da ovaj izvor bas i ne prikazuje realno stanje posecenosti pc berze u srbiji... Takodje, ja sam razumeo bax-a da mi prakticno pokusavamo da edukujemo ljude manje upoznate sa it desavanjima, a da samim tim cinimo ovaj forum sto posecenjijim...pozz
misa Re: ... 01.06.2008. 14:51 #56722

status: admin
broj poruka: 876

:: Ovaj sajt je daleko od jednog od najposecenijih sajtova sto se tice domace publik
:: http://www.alexa.com/site/ds/top_sites?cc=CS&ts_mode=country&lang=non
:: ili mozda ja gresim

Grešiš a, evo i zbog čega. Alexa nije potpuno merodavan koliki je rejting sajta. Pogotovo što PC Berza kao i uvek do sada prva kreće u pionirske poduhvate pa tako i sa .rs domenom. Na žalost, .rs domen je odrađen kod nas ali ne i u svetu. Prvo google nije znao šta je .rs a, alexa još uvek ne zna. Tako da rejting PC Berze pao na alexi a, održava ga rejting koji je bio još na .co.yu. Odavno nema stranica na PC Berzi sa domenom .co.yu osim početne koja prabacuje na domen .rs i normalno je da rejting padne. Naravno, pisali smo da alexa ubaci .rs domen ali to nešto ide sporo kod njih a, iskeno nama to i nije mnogo važno. Važnija je statistina na google analytics a, možeš da pogledaš link http://www.alexa.com/data/details/main/pcberza.rs pa da vidiš da alexa ne zna sta je to .rs

poz
Equinoxe Re: re 01.06.2008. 15:01 #56727

To je upravo ono što je moja namera i ideja.
Samo da dodam, sve više ljudi koje ja znam koji se upravo ovde obraćaju za pomoć oko kupovine što forumašima što preko browsera cenovnika i posećenost će da raste sve više.

:: Pa pazi.. ovaj link je ok, ali tu su svi zivi sajtovi koji postoje, pa su poredjani po posecenosti iz srbije... Naravno da pcberza nece biti medju njima.. A i u celoj listi imas mozda 1-2 srpska it sajta i to je to.. tako da ovaj izvor bas i ne prikazuje realno stanje posecenosti pc berze u srbiji... Takodje, ja sam razumeo bax-a da mi prakticno pokusavamo da edukujemo ljude manje upoznate sa it desavanjima, a da samim tim cinimo ovaj forum sto posecenjijim...pozz
Zmajko Re: Re: ... 01.06.2008. 16:48 #56756

Pa covek je napisao `preko ovog foruma na jednom od najposećenijih sajtova kod nas` pa sam pomislio da se to odnosi na posecenost sajtova od strane surfera iz Srbije. Opet, ovaj sajt je sto se tice IT scene verovatno medju prvih 5 sto je jako dobar rezultat, a po mom skromnom misljenju ima nesto sto ga u neku ruku cini `posebnijim` od ostalih.
Najvise mi se dopada funkcionalnost pa se iz toga da zakljuciti da su Misa i Zeljko vise koderi nego dizajneri ali mi se isto tako cini i da su im ruke prepune posla koji donosi hleb na sto u odnosu na deo koji bi doneo izvesna poboljsanja ovde ali - stara tema i totalno van ove price. Eto opet ne mogu da se suzdrzim pa cu da dodam - moderatori koji nece biti privrzeni `starim forumasima` pa da njima prastaju nesto sto novajlijama ne bi, cenzurisanje prozivki, malo izmena oko samog dizajna tipa avatari po zelji (do 30-40kb po useru mozete da priustite) i dosta za pocetak.

Link ne radi u FF... U IE i Operi mozda. Zbog toga onaj EDIT. Bug je tu i baguje =P

Ispade da ja miniram ovaj sajt ali ja samo dobronamerno kritikujem da bi se nesto ovde desilo tipa - MODERATORI. Ako nesto znaci eto i moj glas ide Baxu. Razloge znate pa da se ne ponavljam.

Samo jos da dodam da sam ovaj sajt preporucio kod bar 10ak ljudi. Par njih je prozujalo forumom i to je to. Otisli su zbog nacina na koji su se neki `stari forumasi` ophodili prema njima. Bila je tu i jedna zenska osoba koju je mashina `zaskocila` nekim pitanjima (ne secam se) i jbga... =)

Pozdrav!

:: Grešiš a, evo i zbog čega. Alexa nije potpuno merodavan koliki je rejting sajta. Pogotovo što PC Berza kao i uvek do sada prva kreće u pionirske poduhvate pa tako i sa .rs domenom. Na žalost, .rs domen je odrađen kod nas ali ne i u svetu. Prvo google nije znao šta je .rs a, alexa još uvek ne zna. Tako da rejting PC Berze pao na alexi a, održava ga rejting koji je bio još na .co.yu. Odavno nema stranica na PC Berzi sa domenom .co.yu osim početne koja prabacuje na domen .rs i normalno je da rejting padne. Naravno, pisali smo da alexa ubaci .rs domen ali to nešto ide sporo kod njih a, iskeno nama to i nije mnogo važno. Važnija je statistina na google analytics a, možeš da pogledaš link http://www.alexa.com/data/details/main/pcberza.rs pa da vidiš da alexa ne zna sta je to .r
:: poz
pajsgudgud @zmajko 01.06.2008. 19:56 #56784

broj poruka: 3741
Ophođenje, prema novim forumašima, bi već mogli da gledamo kroz prizmu međuljudskih odnosa na nivou grupe(da ne kažem krda:P). Svako nov će biti podvrgnut nekoj vrsti prozivke, ignorancije ili pak nečeg trećeg ukoliko se na određen način ne obrati celokupnoj forumaškoj zajednici. Pod određenim načinom obraćanja podrazumevam tekst koji kod stalnih forumaša neće izazvati negativan osećaj. Verujem da znate na šta mislim. Kad je neko nov i postavi temu bez osnovnog predstavljanja, većina(uključujući i mene koji sam ovde mahom posmatrač) stekne utisak tipa vidi ovog s neba pa u rebra i dotični u najblažoj varijanti bude ignorisan.
Tekst tipa, e ćao imam problem, ne razumem se i hvala unapred, neće proći bez adekvatnog odgovora siguran sam. Sad ako se neko naljuti i ode ko malo dete jer ga je neko pecnuo to je njegova stvar. Ovo je jedini sajt koji posećujem svakodnevno tako da mogu ovo da tvrdim.
Sa mašininim slučajem nisam upoznat i ne podržavam bilo kakvu protekciju starijih forumaša.
a sta ti ja znam...

Zmajko ... 01.06.2008. 21:24 #56794

Da znades da imas pravo... Koliko sam samo puta preskocio pitanje iako sam znao odgovor jer sam doticnog zapamtio kao nekoga ko se ne udostoji ni odgovora tipa `resen problem zahvaljujuci odgovoru tog i tog` pa makar i bio bez hvala na kraju. Ipak ce i neko drugi to da procita pa bi bilo fino da zna sta resava problem od svih odgovora. Jos je gori slucaj gde covek pita nesto umisljajuci da se odgovor podrazumeva i da je nama do nabijanja broja postova ili sta vec.

A za mali pec pec nemam nista proiv osim da to bude umesno.

Ode tema od pohvale admina.

All for one and one for all!
rasha44 Pacijenti... 02.06.2008. 01:30 #56820

broj poruka: 1492
Uvek ih je bilo i bice. Ja sam nekoliko puta savetovao da je takve tipove najbolje ignorisati.
Inace, i ja posecujem ovaj sajt bar jednom dnevno. Dosta sam naucio, posebno o hardware-u, a drago mi je da sam nekim ljudima i pomogao.
Ideja o moderatoru je odlicna. Treba je samo dobro osmisliti i sprovesti.
Takodje bi trebalo neke novije forumase nauciti da koriste Search i da prvo tu potraze odgovore, pre nego sto postave temu.
Priznajem da me nerviraju ljudi koji sve hoce sazvakano. Ti mu lepo napises sta bi trebalo da uradi, jos neki ljudi dodaju savete, a on kaze `Mrzi me to da radim, ima li nesto gotovo da se skine sa Neta`.

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Daum ... 02.06.2008. 15:26 #56865

broj poruka: 12794
Po 100000-ti put se slazem oko moderatora. Ne bih nikoga posebno da bude moderator, samo dok je normalan kao svi ovde koji pomazemo, i dok banuje ljude kao bata89 koji se raspituju za phishing, dele hackovane rapid accounte, itd, i dok brise slicne teme...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs