Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
koji net bez ugovora?
STRANA 1 OD 1
Mojtezdrma koji net bez ugovora? 25.03.2025. 20:59 T69384

status: user
broj poruka: 291
Postovani,

treba mi info, koji net je najbolje uzeti (kvalitet i cena), a da ne moram da potpisem ugovor, ili pak da mogu da promenim adresu boravka za vreme trajanja ugovora. Net bi se koristio za gledanje filmova i office potrebe, i skidanje igrica, tako da oni ograniceni protoci mi zaista ne igraju ulogu.
Fiksni telefon mi ne treba, a najradije bih i bey TV-a. Tj moze TV ako sa njim izadje jeftinije (u sta sumnjam). Orion kao nema optiku u mojoj zgradi iako zivim u samom centru beograda, da ne moze centralnije. Sto isto zaista ne razumem.

Ima neko neku ideju?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strikan33 ... 25.03.2025. 22:45 #683409

broj poruka: 314
Meni juce ponudise u Ytl-u, ugovor na dve godine, veci paket po ceni manjeg i 50% popusta na cenu paketa, brzina neta (optika)500/250 + TV, sve za 1600 din mesecno.
Ponuda vazi do kraja ovog meseca, ne zna se da li ce se produzavati.

Po meni, trenuto najbolja ponuda na trzistu.

luja-88 Re: ... 26.03.2025. 00:05 #683410

broj poruka: 1670
:: Meni juce ponudise u Ytl-u, ugovor na dve godine, veci paket po ceni manjeg i 50% popusta na cenu paketa, brzina neta (optika)500/250 + TV, sve za 1600 din mesecno.
:: Ponuda vazi do kraja ovog meseca, ne zna se da li ce se produzavati.
:
:: Po meni, trenuto najbolja ponuda na trzistu.

Hoćeš da kažeš da su ti za ~1600 RSD ponudili paket usluga kom je trenutna cena 4299 RSD?
Jesi siguran da si dobro razumeo?Ako jesi, da li se to odnosi na celokupno trajanje ugovorne obaveze, ili isključivo na određeni period (od nekih 3-6-n meseci...)?
Nemoj pogrešno da me shvatiš, ali net+tv danas obično nema ispod nekih 3 somića, i to za osnovne pakete usluga, zato pitam.
U kom si gradu? Da li je ponuda nečim ograničena (npr. `samo za tebe` )? Daj neki dodatni info, ako imaš.

@mojtezdrma
Je l` imaš mogućnost uvođenja MTS-ove optike?
Ako da, onda ti radi posao bilo koji provajder koji koristi njihovu infrastrukturu - u prevodu, dosta onih `starih` A/VDSL provajdera u današnje vreme nudi i svoj net preko pomenute optičke mreže, baš kao što su i xDSL prodavali preko bakarne parice.

Baci pogled na YUNet, npr. - imaju ugovorne obaveze od 6-24 meseca, ali u skladu sa tim i različite cene za svaki (`kompletan cenovnik`), a može i bez UO (s tim što onda instalaciju naplaćuju 100€+, jer zašto da ne...). Ne kažem da su povoljni ili najbolji, samo navodim primer gde sigurno može bez ili sa malom UO.

U A1 je trenutno 2000 RSD za 300/150Mbps + 6 meseci džaba, što izađe na 1500 RSD mesečno, u proseku.

Ako ti treba javna IP adresa (da ne budeš iza CGNAT-a), u Yettel-u se doplaćuje statika (ne može drugačije - podrazumevano je da sa dinamičnom IP adresom ne dobijaš javnu na svom uređaju).
Za A1 i ostale ne znam kakva je situacija po tom pitanju.
imarkovic Re: ... 26.03.2025. 10:35 #683411

broj poruka: 19060
то им је фора, још пре 2 месеца су ми исто нудили (важило до краја месеца).. Буразер узео следећег месеца (важило до краја месеца :). Ја не могу да узмем, јер ме је сбб обавезао..

Мислим да је то понуда за нове кориснике, е кад истекне, онда ће бити фул цена.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

:: Meni juce ponudise u Ytl-u, ugovor na dve godine, veci paket po ceni manjeg i 50% popusta na cenu paketa, brzina neta (optika)500/250 + TV, sve za 1600 din mesecno.
:: Ponuda vazi do kraja ovog meseca, ne zna se da li ce se produzavati.
::
:: Po meni, trenuto najbolja ponuda na trzistu.
pajsgudgud @luja 26.03.2025. 12:41 #683412

broj poruka: 3746
Ako si dovoljno bezobrazan mozes i da izbombardujes 18meseci za dinar, a preostalih sest meseci po pounoj ceni,

doduse bilo je to ili prelazak kod drugog operatera.

Umeju i oni da spuste gace kada zagusti.
support normality

GA B450 Gaming X, AMD Ryzen 2600, Kingston 16GB @3466Mhz r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, RX580, Chieftec modular 750W.

siki069 Yettel 26.03.2025. 19:26 #683413

broj poruka: 442
Proverite da li potpisujete Ugovor na 24 ili 36 meseci?

Da vas ne bi u dodatnih 12 ili 18 meseci odrali po full ceni.

Sir je besplatan samo u mišolovci.

strikan33 Re: Re: ... 26.03.2025. 20:15 #683415

broj poruka: 314

:: :: Meni juce ponudise u Ytl-u, ugovor na dve godine, veci paket po ceni manjeg i 50% popusta na cenu paketa, brzina neta (optika)500/250 + TV, sve za 1600 din mesecno.
:: :: Ponuda vazi do kraja ovog meseca, ne zna se da li ce se produzavati.
:: :
:: :: Po meni, trenuto najbolja ponuda na trzistu.
:: Hoćeš da kažeš da su ti za ~1600 RSD ponudili paket usluga kom je trenutna cena 4299 RSD?
:: Jesi siguran da si dobro razumeo?Ako jesi, da li se to odnosi na celokupno trajanje ugovorne obaveze, ili isključivo na određeni period (od nekih 3-6-n meseci...)
:: Nemoj pogrešno da me shvatiš, ali net+tv danas obično nema ispod nekih 3 somića, i to za osnovne pakete usluga, zato pitam
:: U kom si gradu? Da li je ponuda nečim ograničena (npr. `samo za tebe` )? Daj neki dodatni info, ako imaš
:: @mojtezdrm
:: Je l` imaš mogućnost uvođenja MTS-ove optike
:: Ako da, onda ti radi posao bilo koji provajder koji koristi njihovu infrastrukturu - u prevodu, dosta onih `starih` A/VDSL provajdera u današnje vreme nudi i svoj net preko pomenute optičke mreže, baš kao što su i xDSL prodavali preko bakarne parice.
:: Baci pogled na YUNet, npr. - imaju ugovorne obaveze od 6-24 meseca, ali u skladu sa tim i različite cene za svaki (`kompletan cenovnik`), a može i bez UO (s tim što onda instalaciju naplaćuju 100€+, jer zašto da ne...). Ne kažem da su povoljni ili najbolji, samo navodim primer gde sigurno može bez ili sa malom UO.
:: U A1 je trenutno 2000 RSD za 300/150Mbps + 6 meseci džaba, što izađe na 1500 RSD mesečno, u proseku.
:: Ako ti treba javna IP adresa (da ne budeš iza CGNAT-a), u Yettel-u se doplaćuje statika (ne može drugačije - podrazumevano je da sa dinamičnom IP adresom ne dobijaš javnu na svom uređaju).
:: Za A1 i ostale ne znam kakva je situacija po tom pitanju.

Ne shvatam te pogresno, i meni je bilo nelogicno ali to je ta cena, ugovor na dve godine, veci paket po ceni manjeg, ugovor na 24 meseca i cena za citavo trajanje ugovora je 1600 din mesecno. Samo tv i optika 500/250.

Ima telekom, pisem ti sa telekomove optike, imam trenutno 600/600 (inicijanlo u startu je bilo 600/300), i ugovor mi istice krajem aprila. Kod njih nemam nikakve pogodnosti kod produzetka ugovora osim prvih 6 meseci 50% popusta na izabrani paket, ostalo po punoj ceni. Trenutna cena 5600 din. Previse

U pitanju je Beograd.
luja-88 Re: @luja 27.03.2025. 06:15 #683416

broj poruka: 1670
:: Ako si dovoljno bezobrazan mozes i da izbombardujes 18meseci za dinar, a preostalih sest meseci po pounoj ceni,
:: doduse bilo je to ili prelazak kod drugog operatera
:: Umeju i oni da spuste gace kada zagusti

Veruj da to veoma dobro znam. Već imam Telekomov boks na dve adrese, i to po 24 meseca za džaba.

Pozvali matorog početkom prošle godine, pošto se na njega vodi fiksni, i pitali ga da li hoće net+tv... posle par sati ja pozvao isti br. i pitao za drugu adresu, dečko rekao da može i rešena stvar kroz par dana (preprodavac, inače, nije Telekomov zaposleni).
Pretpostavljam da je bila neka akcija za penzose, ali nije me čak ni zanimalo da se raspitujem - rekli da je besplatno (odnosno, po redovnoj ceni fiksne telefonske linije), uz jedini uslov da se koristi najmanje 24 meseca...

E sad, na jednoj od te dve adrese je ostao VDSL jer je optika bila zauzeta Yettel-om i bio sam vezan ugovorom još godinu dana. Obećali su mi da uz iste uslove može prebacivanje na optiku čim istekne ugovor kod drugog provajdera, ali to nisu ispoštovali, već su hteli da me obavežu ugovorom na dodatnih 24 meseca, a po punoj ceni - naravno da sam ih oduvao...

Sa Yettel-a sam se prebacio na ozloglašeni Orion po pitanju optike i nisam nezadovoljan, ali videćemo već šta će se desiti sa rešavanjem prvog problema, kada isti nastane (nije pitanje da li će, već samo kada). Znam da su ranije bili katastrofa, ali uzeh da probam jer je gomila ljudi oko mene počela da koristi njihov net i ne žale se. U tom stanu svakako imam još 2 WAN linka pa ne brinem, a evo, za prva 2 meseca nemam zamerki (izuzev one glupe fore da prodaju net brzine 1,5Gbps+ i daju ruter sa gigabitnim portovima, a bez mogućnosti NIC teaming-a, ali to mi je unapred bilo poznato).

:: Ne shvatam te pogresno, i meni je bilo nelogicno ali to je ta cena, ugovor na dve godine, veci paket po ceni manjeg, ugovor na 24 meseca i cena za citavo trajanje ugovora je 1600 din mesecno. Samo tv i optika 500/250

Super onda, to je pun pogodak. Mislim da cena ne može biti bolja (osim ovog besplatnog ), a ja sam Yettel-om bio prezadovoljan.

:: Ima telekom, pisem ti sa telekomove optike, imam trenutno 600/600 (inicijanlo u startu je bilo 600/300), i ugovor mi istice krajem aprila. Kod njih nemam nikakve pogodnosti kod produzetka ugovora osim prvih 6 meseci 50% popusta na izabrani paket, ostalo po punoj ceni. Trenutna cena 5600 din. Previs

Da, to je već bezobrazluk po pitanju cene. Iz istog razloga sam pobegao od SBB-a - jake cene, a sve slabija usluga/podrška.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60412. Broj poslatih odgovora: 647571.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs