Ponudjeno mi je da iz SBB predjem u Yettel a da naredne dve godine placam ispod 2000 dinara mesecno tv/interet paket koji kosta 4000 dinara. Znam da je Yettel skoro kupio sbb pa mi nije jasno kako mi iz Yettel-a nude da potpisem novi ugovor iako je to sada ista firma. Imam vremena do do marta da potpisem ugovor sa Yettelom a sbb ce sigurno traziti da najavim raskid ugovora mesec dana ranije. 1. Je l mogu da SBB-u da isplatim taj jedan preostali mesec i da potpisem ugovor sa Yettelom? Ugovor sa sbb-om mi je odavno istekao. 2. Zadovoljan sam sa sbb-om ali bih iskoristio priliku da potpisem ugovor na dve godine za manju mesecnu pretplatu. Yettel mi nije ponudio prvih pola godine ili godinu dana za 1 dinar mesecno.
Off topic Potreban mi je preporuka neki usb flash koji moze da se kupi u Giga prodavnici za 2000 dinara ili najvise 20e. Imam kupon sa kojim cu dobiti 20% popusta na tu kupovinu. Koji proizvodjac pravi kvalitne fles usb-ove prethodnih godina? Uzeo bih neki usb od 128gb od Kingsona ili Sandiska. Unapred se zahvaljujem na svima odgovorima.
Можеш да радиш шта хоћеш пошто немаш уговорну обавезу. Занимљиво да је такву понуду добио и мој буразер, а ја другачију, када сам питао за такву понуду, рекли су ми из Јетела да таква понуда за динар не постоји.
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: Ponudjeno mi je da iz SBB predjem u Yettel a da naredne dve godine placam ispod 2000 dinara mesecno tv/interet paket koji kosta 4000 dinara. Znam da je Yettel skoro kupio sbb pa mi nije jasno kako mi iz Yettel-a nude da potpisem novi ugovor iako je to sada ista firma. Imam vremena do do marta da potpisem ugovor sa Yettelom a sbb ce sigurno traziti da najavim raskid ugovora mesec dana ranije. :: 1. Je l mogu da SBB-u da isplatim taj jedan preostali mesec i da potpisem ugovor sa Yettelom? Ugovor sa sbb-om mi je odavno istekao :: 2. Zadovoljan sam sa sbb-om ali bih iskoristio priliku da potpisem ugovor na dve godine za manju mesecnu pretplatu. Yettel mi nije ponudio prvih pola godine ili godinu dana za 1 dinar mesecno :: :: Off topi :: Potreban mi je preporuka neki usb flash koji moze da se kupi u Giga prodavnici za 2000 dinara ili najvise 20e. Imam kupon sa kojim cu dobiti 20% popusta na tu kupovinu. Koji proizvodjac pravi kvalitne fles usb-ove prethodnih godina? Uzeo bih neki usb od 128gb od Kingsona ili Sandiska. :: Unapred se zahvaljujem na svima odgovorima ::
Nije ti ponuđeno da `pređeš`, već da sklopiš ugovor sa novim vlasnikom pod novim imenom i novim uslovima, od kojih si već primetio i naveo pare. Novi vlasnik je preuzeo sve korisnike i važeće ugovore sa SBB-om - dok traju, i hoće da se osigura za na dalje. Bar prvi ugovor, da ne izgube bazu korisnika koju su `kupili`. Uslovi koje je SBB imao kod raskida ugovora (a koliko znam to je bila kap na čašu onih koji su izlazili iz SBB-a, već ogorčeni na nešto, još i ovo na kraju...).... su sada uslovi Yettela. Proveri, ali, kao što rekoh, ti uopšte ne prelaziš nigde, SBB je kupljen kao i tvoj istekli ugovor i satus free korisnika, tako da ne bi trebalo da ima penala i nikakvog otkazivanja - novi ugovor ako ti se dopada ono što sada nudi Yettel. Predlažem da dobro pročitaš šta nude, da se ne potkrade da nečega čega je bilo u SBB-u, potiho više nema ili neće biti uskoro, kao štu su npr. sportski kanali (kojih još uvek ima na bivšem SBB-u jer nisu istkla prava prenosa koje je zakupio). Pod 2: strašni problem sa matematikom u Srba.... kada računaš popust i `promocije` koje provajderi daju, obično novim korisnicima ili `prebezima`, ali i svima u nekim periodima, onda lepo uzmeš digitron ili papir i sabereš u ta 24 meseca, sve iznose koje plaćaš (i one od tih `dinar` i one punog iznosa) i, onda tu sumu podeliš sa 24 i dobiješ koliko te stvarno iznosi mesečna pretplata kod tog provajdera. Jedan period, nisi dobijao ništa - to što ti je jedan ili drugi provajder davao kao navlakušu, posle je naplatio većom cenom `redovne` pretplate - veće u odnosu na konkurenciju baš za taj iznos koji ti u startu daju... Tako, da li su ti dali prvih pola godine po dinar, a druge godine plaćao 4000 dinara, ili ti dve godine naplaćuju 2000 dinara, isti je q. Odnosno, lakše je plaćati 2000 nego 4000 dinara, bez obzira na trajanje, po mom mišljenju.
Smisao usb fleševa se polako gubi kod brzog interneta..... ja ne bi više garantovao ni sa jedan, a ionako je to mala suma para i koga boli q, pa i proizvođače, da na tome grade `ime`. Dakle, dve firme od kojih SanDisk nisam čuo (Još) da ima nekih falš proizvoda... ali, SanDisk se naručuje i sa AliExpress-a, tek da znaš. Čik pogodi razliku ako je uopšte i kopija.
Budale računaju na sreću.
:: Ponudjeno mi je da iz SBB predjem u Yettel a da naredne dve godine placam ispod 2000 dinara mesecno tv/interet paket koji kosta 4000 dinara. Znam da je Yettel skoro kupio sbb pa mi nije jasno kako mi iz Yettel-a nude da potpisem novi ugovor iako je to sada ista firma. Imam vremena do do marta da potpisem ugovor sa Yettelom a sbb ce sigurno traziti da najavim raskid ugovora mesec dana ranije. :: 1. Je l mogu da SBB-u da isplatim taj jedan preostali mesec i da potpisem ugovor sa Yettelom? Ugovor sa sbb-om mi je odavno istekao :: 2. Zadovoljan sam sa sbb-om ali bih iskoristio priliku da potpisem ugovor na dve godine za manju mesecnu pretplatu. Yettel mi nije ponudio prvih pola godine ili godinu dana za 1 dinar mesecno :: :: Off topi :: Potreban mi je preporuka neki usb flash koji moze da se kupi u Giga prodavnici za 2000 dinara ili najvise 20e. Imam kupon sa kojim cu dobiti 20% popusta na tu kupovinu. Koji proizvodjac pravi kvalitne fles usb-ove prethodnih godina? Uzeo bih neki usb od 128gb od Kingsona ili Sandiska. :: Unapred se zahvaljujem na svima odgovorima ::
Hvala obojici na brzim odgovorima. Nije mi jasno zbog cega mi je radnica Yettela rekla da se dogovorim sa sbb-om oko raskida ugovora. Rekla je da pogledam ponudu na yettelovom sajtu ali da se mesecna cena za produzenje ugovora nudi samo onima koji su duze u sbb-u i da to mogu da uradim u toku februara. Usb flesh mi je potreban za npr. neke stripove koji ne mogu lako da se nadju na internetu i za slicne stvari. Godinama koristim neki Kingson usb od 64gb ali on vise nije dovoljan. Planiram ove godine da kupim novi ssd ali ne u narednih nekoliko meseci.
https://tinyurl.com/24tkdv2f ( 2 god. garancije ) ne znam kako se pokazao, sama izrada izgleda pristojno + https://tinyurl.com/2zb3ur8n ( uglavnom su oko 10 god. garancije ) nisam imao do sada crkavanja za 1TB modele = 2200 / 2335 din.
cenim da ce raditi za bracu daltone i talicnog tomu / dilan dog
lako prosirivo/skalabilno/kompatibilno za vise uredjaja itd., a giga je nesto slicno piskovom opisu internet provajdera, prvo nabilduju cene pa ti toboze daju `kupone` i onda si kao dobio `povoljnije`, samo ako si u zurbi i mrzi te da kopas dalje
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
:: Usb flesh mi je potreban za npr. neke stripove koji ne mogu lako da se nadju na internetu i za slicne stvari. :: Godinama koristim neki Kingson usb od 64gb ali on vise nije dovoljan. Planiram ove godine da kupim novi ssd ali ne u narednih nekoliko meseci. ::
1. Kažeš da je ugovor istekao - zašto misliš da bi postojala potreba najavljivanja raskida za nešto što više (odavno?) nije važeće? Nema nikakve logike u tome, šta god pisalo u tekstovima njihovih izmišljenih `automatskih produženja ugovora` nakon isteka istih.
2. Za cenu i sam bolje znaš šta ti odgovara, ali koje usluge te zanimaju? Njihovu uslugu televizije nisam ni probao, ali sudeći po onome što sam video u poslovnicama, slika je smeće u poređenju sa SBB-om, odnosno MTS-om, pa imaj to u vidu i dobro pogledaj šta kupuješ pre nego što se obavežeš (pogotovo ako si zahtevan po pitanju kvaliteta slike). Ono što je prikazano u poslovnicama bi trebalo da predstavlja neke reprezentativne primere, a imajući u vidu da su i tamo povezani preko optike, ne vidim zašto bi u nečijoj kući bilo drugačije.
Dve godine sam koristio njihov net, preko optike, i bio sam prezadovoljan (nula problema za to vreme, a tehnička podrška relativno brzo izašla u susret po pitanju nekoliko zahteva).
Ako ti treba javna IP adresa, u Yettel-u ćeš morati da doplaćuješ za fiksnu, 480 RSD mesečno (ako se dobro sećam), jer si u suprotnom iza CGNAT-a (tu je tačka - nema javnog pristupa preko promenljive javne IP adrese, jer takvu ne dobijaš na svom ruteru). Ako ti to ne smeta (što kod mnogih ljudi jeste slučaj), samo napred.
Po potrebi, ruter koji od Yettel-a dobijaš može lako da se prebaci u bridž režim ili u potpunosti zaobiđe - korišćenjem svog rutera i njihovog ONT-a (u mom primeru, u pitanju je bio Huawei OptiXstar HG8010Hv6, ali to je najmanje važno).
Hvala na odgovorima. U toku dana ce SBB da mi javi da li mogu da narednih 12 meseci placam pretplatu dinar mesecno.
Kakva su vasa iskustva sa Yettelom? Danas mi je jedna koleginica rekla da nisu svi zadovoljni sa njihovim internetom i kablovskom a moj prijatelj ih hvali.
Yettel mi nudi da narednih 48 meseci placam ispod 2000 dinara za njihov najbolji paket a u sbb bi mi dali bolji paket od trenutnog koji bih placao nesto manje od 20e mesecno. Ako ne budem morao da placam narednih godinu dana kablovsku onda bih ostao u SBB.
Hoce li moci da se gleda Sportklub i Arena preko SBB-a u narednom periodu? Unapred hvala na odgovorima. ps Danas moram da odlucim o prelasku u Yettel do 21h.
Ovako... Yettel koristi istu optičku infrastrukturu kao Telekom, tako da priča oko nezadovoljstva po pitanju Interneta odmah pada u vodu, a nisam ni čuo da je bilo nekih problema sa tim.
Što se tiče televizije, ja sam ti tu već preneo svoje mišljenje - oči imaš, pa lepo odeš u bilo koju poslovnicu i drndaš onaj njihov TV pola sata-sat, ako ti se tako hoće... Kvalitet neće biti bolji, ali ni lošiji od onoga što bi ti dobio kod kuće, pa odluči da li ti odgovara. Kada je u pitanju postojanost i dostupnost same usluge televizije, to ne mogu da komentarišem, ali u benčmarkovoj temi o njima imaš nekih milion komentara, pa malo prečešljaj šta su ljudi pričali.
Po pitanju obavezivanja na 48(?!) meseci, ja se na to ne bih usudio, iskren da budem (osim kada bi celokupan period bio potpuno besplatan). Treba da razmisliš da li ti je potreban `najbolji` paket kod bilo koga? Ako ćeš za npr. 500 RSD više da dobiješ nešto što zapravo ne koristiš, onda nisi dobio bolje, već si preplatio ono što koristiš u praksi .
Isto tako, razlika od ~500 RSD mesečno ti ništa ne predstavlja ukoliko se ispostavi da ti kod onih jeftinijih nešto ne odgovara (okreneš ključ u kolima i potrošio si te pare, gde god da kreneš... dobar dan u prodavnici =10x veći iznos, a nisu pune kese... da ne navodimo druge primere, kapiraš poentu). Ako misliš da nadomestiš razliku tako što ćeš kod drugih izboksovati X meseci besplatno, finansijska računica može da bude na tvojoj strani (veoma blago, verovatno), ali neka sveobuhvatna možda i ne (rekoh možda, ne i zasigurno, da me neki ne shvate pogrešno)...
Da znaš za ubuduće, u vezi svoje odluke poslednjeg dana bilo koje akcije uvek možeš da se napraviš blesav i da ljudima kažeš kako nešto hoćeš - da bi ih na neki način `obavezao` da zadrže određene cene i pogodnosti, ukoliko to nude kao opciju (za Yettel znam da nudi), ali ništa te ne sprečava da se tokom narednih nekoliko dana predomisliš iz bilo kog razloga (pre potpisivanja bilo kakvog ugovora, naravno). Klasična kupovina vremena... Sve u svemu, sada isti vlasnik stoji iza obe kompanije, pa u dogledno vreme možda i kvalitet usluga (ili celokupna ponuda njihovih usluga Interneta i TV) bude potpuno izjednačena.
:: Hvala na odgovorima. :: U toku dana ce SBB da mi javi da li mogu da narednih 12 meseci placam pretplatu dinar mesecno :: :: Kakva su vasa iskustva sa Yettelom? Danas mi je jedna koleginica rekla da nisu svi zadovoljni sa njihovim internetom i kablovskom a moj prijatelj ih hvali :: :: Yettel mi nudi da narednih 48 meseci placam ispod 2000 dinara za njihov najbolji paket a u sbb bi mi dali bolji paket od trenutnog koji bih placao nesto manje od 20e mesecno. Ako ne budem morao da placam narednih godinu dana kablovsku onda bih ostao u SBB. :: :: Hoce li moci da se gleda Sportklub i Arena preko SBB-a u narednom periodu :: Unapred hvala na odgovorima :: ps Danas moram da odlucim o prelasku u Yettel do 21h.
Nastavili su da me zovu i u martu i da nude da predjem u yettel. Nije mi jasno kako mogu da mi traze JMBG za podnosenje zahteva za prelazak kod njih. Jedno je dati podatke kada potpisujes ugovor u nekoj poslovnici a drugo kada ti traze to preko telefona.
@siki069 Nikada mi nije cilj da sa otvaranjem teme na ovom forumu smaram tebe ili nekog drugog nego zelim da nadjem najbolje resenje za kupovinu i potrosim sto manje novca. U prethodnom periodu su se dosta povecali skoro svi racuni a povisica u mojoj firmi se jedva osetila. @obradmi Yettel mi je nudio da potpisem ugovor na 24 meseci i placam 1650 dinara za njihov najveci paket. SBB mi je tih dana ponudio da produzim ugovor i placam dve godine 2400 dinara za nesto bolji paket od ovog koji trenutno koristim ili da prvih 6 meseci placam mesecnu pretplatu jedan dinar pa posle toga da pretplata bude oko 3500 dinara. @luja-88 Cilj mi je da sto manje placam internet i kablovsku jer se racuni za infostan i stuju redovno povecavaju. Lakse mi je da internet/kablovsku placam 1650x24 nego 24x2400 ili 18x3500. Za vreme koriscenja sbb-ovih usluga sam jednom zamenio modem i daljinski ali uglavnom je sve ok radilo. Produzio bih ugovor sa sbb-om ali oni ne zele da ponude bolje uslove.
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
nisam mislio na gabarite onoga sto ulazi, vec kada se ubaci u uredjaj, a da nije mobilni telefon u pitanju, x puta mi se desavalo da kad se ubaci neki `siri` flash, nista drugo ne moze da se stavi na toj strani uredjaja/docking stationa i sl., narocito famozni usb-c ulazi koji su uglavnom nadzidzani jedan pored drugog, ali kako nije precizirano za sta se koristi flesh i nije bitno valjda, svaki je dobar, samo cena i garancija
Broj postavljenih tema: 60412. Broj poslatih odgovora: 647571. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.